ایران یکی از تولیدکنندگان مطرح رادیوداروها در دنیاست

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز ما یکی از تولیدکنندگان مطرح دنیا در تولید رادیوداروها هستیم که هم مبارزات تحریمی شدید روی آن است و هم به لحاظ عمر کوتاه، جابه جایی آنها به سادگی انجام نمی شود و کشور ما توفیق داشت این داروها را تولید کند و اکنون بیماران در ۲۰۵ مرکز پزشکی کشور از این فناوری استفاده می کنند.
کد خبر: ۱۱۴۲۷۹۴
|
۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۹ 30 September 2022
|
3274 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از اینسا، محمد اسلامی شامگاه هفتم مهرماه در حاشیه به سفر به استان و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان اظهار کرد: گسترش فناوری هسته ای یک دستور کار مهم راهبردی و اجرائی است که در سازمان انرژی اتمی با توجه به سند راهبردی که تصویب شده و افق ۲۰ ساله، برنامه با ظرفیت بالایی تعریف کردیم تا در همه سرفصل ها فناوری هسته ای را توسعه بدهیم.

وی با اشاره به اینکه در دنیا اینگونه قلمداد شده فناوری هسته ای فقط غنی سازی اورانیوم است در حالی که این بخشی از کار است، افزود: دو بخش عمده در دنیا در فناوری هسته ای وجود دارد یکی حوزه قدرت و نیرو است که از فناوری هسته ای و تولید برق صورت می گیرد و دیگری پرتوهاست که برای مصارف گوناگون استفاده می شود و به عنوان مثال در پزشکی هم برای تشخیص، درمان، تجهیزات و رادیوداروها به کمک آمده است.

اسلامی بیان کرد: امروز ما یکی از تولیدکنندگان مطرح دنیا در تولید رادیوداروها هستیم که هم مبارزات تحریمی شدید روی آن است و هم به لحاظ عمر کوتاه، جابه جایی آنها به سادگی انجام نمی شود و کشور ما توفیق داشت این داروها را تولید کند و اکنون بیماران در ۲۰۵ مرکز پزشکی کشور از این فناوری استفاده می کنند.

معاون رئیس جمهور اظهار کرد: گام تکمیلی توسعه رادیوداروها را برمی داریم و ظرفیت تولید رادیور دارو را بالا برده و در بخش داروهایی که عمدتا برای درمان سرطان است و فقط سلول سرطانی را مورد هدف قرار می دهد، کار می کنیم زیرا اکنون داروهای شیمیائی درمان سرطان عوارض گوناگونی دارد.

وی افزود: بحث دیگر در اقدامات سازمان انرژی اتمی، پرتودهی با اشعه گاما است و به ویژه در استان کرمان که محصولات استراتژیک خرما و پسته دارد، برای افزایش ماندگاری و پیشگیری از آفت ها کار خواهیم کرد که درصد بالایی به اقتصاد و معیشت مردم کشور و استان کمک می کند.

اسلامی گفت: در فناوری هسته ای موضوع مهم دیگر در پلاسما است که در سم زدائی و پلاسماتراپی تحقیقات به نتیجه رسیده و در یک سال گذشته کار با قابلیت بالایی پایه گذاری شد و بخش فوری سم زدائی با پلاسما برای آفت آفلاتوکسین است که پسته کاران و صادرکنندگان با آن مواجه هستند و دستگاه های اولیه در حال ساخت است و این در مراکزی که فرآیند دارد، نصب و استفاده می شود و با حمایت استاندار کرمان یک مرکز در رفسنجان وجود دارد که قرار است خیلی سریع سامانه نصب و کار پیش برود و فردا مباحث مربوط به این پروژه را دنبال خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در بررسی های میدانی چند ماه گذشته که انجام شد روی آفت پسیل بود و در باغات پسته هدف، قرار است با پلاسما از طریق تاثیرگذاری روی آب و خاک کار را انجام دهیم و استفاده از پلاسما در باغات پسته گام بزرگی است و فردا هماهنگی و برنامه ریزی برای آغاز عملیات اجرائی این فناوری است تا از خسارت به کشاورزان پسته جلوگیری شود.

وی افزود: در خرما نیز بررسی ها انجام شده و با تعامل استاندار کار خواهیم کرد تا با پرتودهی آفت پذیری محصول را کاهش داده و ماندگاری افزایش یابد و با توجه به تولید محصولات کشاورزی در جیرفت، قصد داریم با پروتودهی آفت پذیری را کاهش داده و به شکوفائی اقتصاد کمک کنیم چراکه اکنون ۳۰ درصد محصولات ضایعات است و این عدد بزرگی است لذا تلاش می کنیم فناوری هسته ای را در خدمت مردم و اقتصاد شتاب بدهیم و امیدواریم در استان کرمان که چند قطب بزرگ محصولات کشاورزی،خرما و پسته را دارد، کار به خوبی پیش برود و از چند ماه قبل کار دنبال می شود.

اسلامی تصریح کرد: توسعه معادن نیز مسئله دیگر است و در استان توافقاتی شده و موانع رفع شده و با توجه به گسترش ژئوفیزیک در معادن و شناسائی اعماق زمین، همه پروژه های اکتشافی ما به تکنولوژی جدید مجهز شده و فعال کردن معدن را در استان کرمان در برنامه داریم و با تشکیل کنسرسیوم، سرمایه گذاری های جدید و نوین در پی خواهد داشت.

وی بیان کرد: عمده فعالیت ها دانش بنیان است و به اقتصاد ملی و استان کمک می کند و راه جدیدی باز می کند تا با فناوری های روز بهره وری را افزایش داده و تحول اساسی خواهد بود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: استان کرمان دارای ظرفیت خاص و فوق‌العاده‌ای است و باید توجه داشت در سالیان گذشته از پرتودهی بر روی حبوبات استفاده می‌شده اما در مقیاس کم و محدود بوده است اما در واقع این طرح به‌خوبی معرفی و به کارگیری نشده است. در راستای گسترش این سیاست و تاکیداتی که در دولت سیزدهم و از سوی رییس جمهور وجود دارد و همچنین بر اساس سند راهبردی ابلاغ شده، این مسیر برای ما تبدیل به تکلیف شده و به همین دلیل بر تحقیقات خود سرعت داده و نتایج آن را به سمت صنعتی‌سازی پیش‌بردیم و اکنون صنعتی‌سازی‌ها در حال سرعت گرفتن است و در مدت زمان کوتاهی تاثیرات آن در اختیار جامعه قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این موضوع را نیز در حوزه برق دنبال می‌کنیم چراکه تاکنون در زمینه ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای اقدامات کافی صورت نگرفته بود که خوشبختانه نسبت به طراحی و ساخت نیروگاه‌های بومی اقداماتی انجام شده است و در نظر داریم تا کشور را بیش از پیش از ظرفیت فناوری هسته‌ای بهره‌مند سازیم و این مساله در اصل تکلیف ما محسوب می‌شود و باید بدانید استان کرمان یکی از قطب‌هایی است که در طراحی 12 منطقه‌ای که قرار است از فناوری هسته‌ای بهره‌مند شود، در نظر گرفته شده است و در این استان چند نقطه کانونی پیش‌بینی خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟