بین الملل تابناک: درخواست مقتدا صدر از عربستان برای مداخله در افغانستان، بازداشت ۹۵ اغتشاشگر مقابل سفارت ایران در نروژ، شلیک چهارمین موشک بالستیک از سوی کره شمالی، انتقاد چین از آمریکا درباره تحریمهای ایران و گفتوگوی پوتین با پادشاه بحرین، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
درخواست مقتدا صدر از عربستان برای مداخله در افغانستان
رهبر جریان صدر عراق، دولت طالبان را مسئول حمله به شیعیان در این کشور دانست و از عربستان خواست برای حل اوضاع افغانستان مداخله کند.
به گزارش پایگاه شفق نیوز، مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق در توئیتی از گروه طالبان به شدت انتقاد کرده و گفت: این گروه مسلمانان را میترساند. من مسئولیت کامل انفجارهایی که شیعیان در افغانستان را هدف قرار میدهد، بر عهده دولت طالبان میگذارم. این حملات احتمالاً در آینده، سنیهایی را که روش طالبان را قبول ندارند نیز آماج قرار دهد. این دولت اگر از آنچه اتفاق میافتد راضی باشد و در برابر آن سکوت کند، نزدیک به تروریسم و دور از میانهروی است و اگر در حمایت از ملت خود کوتاهی کند، یک دولت بی لیاقت است و جامعه بینالمللی باید برای پایان دادن به رنج و مشکلات ملت افغانستان مداخله کند.
وی گفت: ما از عربستان میخواهیم درباره حوادث افغانستان وارد عمل شود. این وظیفه شرعی عربستان در مقابل خداوند است. همچنین از شیعیان افغانستان میخواهیم برای پایان یافتن مشکلاتشان متحد شوند و در بیان خواستههایشان بر خداوند توکل داشته باشند.
بازداشت ۹۵ اغتشاشگر مقابل سفارت ایران در نروژ
پلیس نروژ اعلام کرد، ۹۵ تن از عناصر اغتشاشگر مقابل سفارت ایران در «اسلو» پایتخت را دستگیر کرده است.
گرمود استوکلی افسر ارشد پلیس نروژ اظهار کرد که افراد بازداشت شده اقدامات وحشیانه و خشونتآمیزی را در تجمع روز گذشته مقابل سفارت صورت داده و این نهاد امنیتی را مجبور کرده است تا برای کنترل اوضاع و متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کند.
این افسر پلیس در گفتوگو با نشریه خبری نتاویسن افزود که جراحتی به ماموران وارد نشده اما به نما و نرده های سفارت آسیب وارد شده است. وی افزود که تجمعکنندگان «دستورات را زیر پا گذاشته، سنگ پرتاب کرده و به سفارت سمت حمله میکردند.»
به گفته این مقام امنیتی نروژ، حدود ۱۰۰ معترض در اطراف سفارت ایران تجمع کرده بودند که برخی از آنها پرچم کردستان را حمل می کردند. به گفته پلیس، تظاهرات از قبل اعلام نشده بود.
این در حالی است که مسعود قرهخانی رئیس پارلمان نروژ هم با انتشار پیامی در صفحه فیسبوک خود رفتار تجمعکنندگان مقام سفارت را غیرقابل قبول خواند. پیشتر حوادث مشابهی مقابل سفارتهای ایران در لندن و پاریس اتفاق افتاده بود که با برخورد جدی دستگاههای امنیتی انگلیس و فرانسه آرامش برقرار شده بود.
شلیک چهارمین موشک بالستیک از سوی کره شمالی
ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی روز شنبه دو موشک بالستیک کوتاه برد را به سمت دریا در سواحل شرقی شلیک کرد که چهارمین پرتاب پیونگ یانگ در یک هفته اخیر است.
به گزارش رویترز، این پرتاب پس از آن انجام شد که نیروی دریایی کره جنوبی، ایالات متحده و ژاپن برای اولین بار در پنج سال گذشته، تمرینات سه جانبه ضد زیردریایی را در روز جمعه برگزار کردند.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد که این دو موشک کوتاه برد از سونان در شمال پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی پرتاب شده است و برد آن ۳۵۰ کیلومتر تخمین زده می شود.
گارد ساحلی ژاپن نیز از دست کم دو آزمایش مشکوک موشک بالستیک توسط پیونگ یانگ خبر داد. توشیرو اینو، وزیر دفاع گفت، موشکها ۴۰۰ کیلومتر و ۳۵۰ کیلومتر پرواز کردند. اینو گفت که توکیو از طریق کانالهای دیپلماتیک علیه کره شمالی اعتراض کرده است و افزود که احتمالاً موشکها در یک «مسیر نامنظم» حرکت کردند که برای فرار از دفاع موشکی طراحی شده است. وی تاکید کرد، این اولین بار است که کره شمالی چهار پرتاب آزمایشی را در یک هفته انجام می دهد که تهدیدی برای امنیت منطقه است.
فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا اعلام کرد که از پرتاب موشک های بالستیک آگاه است و ارزیابی کرده که این موشک ها تهدیدی فوری برای ایالات متحده محسوب نمی شوند.
کره شمالی قبل و بعد از سفر هریس به کره جنوبی، موشکهایی شلیک کرد که در سال جاری، سرعت آزمایشهای تسلیحاتی بی سابقه را افزایش داد. پیونگ یانگ همچنین اولین آزمایش موشک بالستیک قاره پیما را از سال ۲۰۱۷ انجام داد. تحلیلگران افزایش سرعت آزمایشها را تلاشی برای ساخت سلاحهای عملیاتی و همچنین بهرهگیری از دنیایی که به دلیل درگیری اوکراین و سایر بحرانها منحرف شدهاند، برای «عادیسازی» آزمایشهای آن میدانند.
انتقاد چین از آمریکا درباره تحریم های ایران
دولت چین به تحریمهای جدید آمریکا برای مقابله با تسهیل فروش نفت و محصولات نفتی ایران واکنش نشان داد.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد، ده شرکت و یک کشتی را به بهانه تسهیل صادرات نفت ایران در فهرست تحریم قرار داده است. چهار شرکت از میان شرکتهای تحریمشده در چین مستقرند.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روزانه در واکنش به این تحریمها گفت: «چین همواره با تحریمهای غیرقانونی و غیرقابل توجیه و اصطلاحاً دستدرازیهای قضایی آمریکا به شدت مخالف بوده است.»
وی در ادامه تأکید کرد: «جامعه بینالمللی از جمله چین در چارچوب قوانین بینالمللی با ایران همکاری نرمال داشته است. این همکاری، معقول و قانونی است و هیچ ضرری برای طرفهای ثالث ندارد و شایسه احترام و حمایت است.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه اذعان کرد: «لازم است طرف آمریکایی رویه غلط توسل به تحریمها در هر مقطع را کنار بگذارد و اقدامات بیشتری برای ثمر دادن مذاکرات بازگشت به پایبندی برجام انجام دهد.»
گفتوگوی پوتین با پادشاه بحرین
ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه و حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین درخصوص روابط دوجانبه، مسائل منطقهای، حضور دوحه در سازمان همکاری های شانگهای و پایبندی به تعهد اوپک پلاس تلفنی گفت و گو کردند.
به گزارش خبرگزاری رسمی بحرین (بنا)، رهبران دو کشور در مورد روابط و مسائل منطقهای مربوط به دو کشور گفت و گو کردند.
بر اساس این گزارش، دو طرف تعهد خود را به پیگیری روابط مسکو و منامه به صورت دوستانه، متقابل، سودمند و سازنده اعلام کردند.
پوتین و شاه بحرین همچنین بار دیگر تأکید کردند، دو طرف دارای رویکردهای مشابهی در قبال ابعاد کلیدی اوضاع خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.
بنا اعلام کرد: در این تماس تلفنی، موضوع پایبندی به اوپک پلاس و اهمیت ادامه هماهنگی و تعهد به تصمیمات این نهاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
براساس گزارش این خبرگزاری توافق شد که تلاشها به عنوان بخشی از سازمان همکاری های شانگهای هماهنگ شود، این تصمیم نیز با توجه به اقدامات اتخاذ شد که در نشست اخیر این سازمان در سمرقند، ازبکستان، با عضویت بحرین به عنوان شریک گفتوگو در این سازمان موافقت شد.
در این تماس تلفنی، پوتین همچنین شاه بحرین را در جریان الحاق رسمی مناطق دونتسک، لوگانسک، زاپوریژژیا، خرسون اوکراین به روسیه قرار داده است.
در خبرگزاری بحرین به واکنش شاه این کشور درخصوص این تصمیم پوتین هیچ اشارهای نشده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.