بین الملل تابناک: تشدید تنشها در شرق آسیا با شلیک موشک توسط آمریکا و کره جنوبی، احضار دوباره سفیر انگلیس از سوی وزارت خارجه، آماده شدن کره شمالی برای آزمایش سلاح هسته ای، گفتوگوی تلفنی وزرای دفاع عربستان و آمریکا و موافقت مشروط مقتدا صدر با گفتوگو، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تشدید تنش ها در شرق آسیا با شلیک موشک توسط آمریکا و کره جنوبی
پس از شلیک موشک بالستیک میانبرد توسط کره شمالی به سمت ژاپن و واکنشهای تند دولتهای توکیو، سئول و واشنگتن به این اقدام، گزارشهای رسیده اکنون از بالا گرفتن تنشها در شرق آسیا حکایت دارد.
بامداد چهارشنبه، رسانههای محلی از اقدام مشترک آمریکا و کره جنوبی در شلیک آزمایشی ۴ فروند موشک سطح به سطح، به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) در واکنش به موشکپرانی کره شمالی خبر دادند.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، ستاد مشترک ارتش کره جنوبی با صدور بیانیهای گفت، در این رزمایش موشکی، هر طرف دو فروند موشک از سامانه تاکتیکی ارتشی (ATACMS) شلیک کرد که با دقت به اهداف فرضی خود اصابت نمودند.
در این بیانیه آمده است که این رزمایش موشکی، توانایی کره جنوبی و آمریکا برای بازدارندگی در برابر اقدامات تحریکآمیز بیشتر از سوی کره شمالی را نشان داد.
احضار دوباره سفیر انگلیس از سوی وزارت خارجه
در واکنش به اظهارات مداخله جویانه مقامات وزارت خارجه انگلیس، «سایمون شرکلیف» سفیر این کشور در جمهوری اسلامی ایران، روز سه شنبه ۱۲ مهر ماه به وزارت امور خارجه احضار شد؛ این دومین بار ظرف دو هفته اخیر است که شرکلیف به وزارت خارجه احضار میشود. او دوم مهر ماه و در پی فضاسازیهای خصمانه رسانههای فارسی زبان به وزارت امور خارجه، احضار و در این دیدار مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به دولت انگلیس به خاطر میزبانی این کشور از رسانههایی که در روزهای اخیر تحریک و دعوت به اغتشاش و گسترش آشوبها در جمهوری اسلامی ایران را در صدر برنامههای خود قرار دادهاند، به وی ابلاغ شد.
مدیرکل اروپای غربی وزارت امور خارجه در دیدار روز سه شنبه ۱۲ مهر ماه خطاب به سفیر انگلیس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دخالت وزارت خارجه بریتانیا در امور داخلی ایران با توسل به تعابیر جعلی و تحریک آمیز را مردود دانسته و قویا محکوم میکند.
وی افزود: متاسفانه طرف بریتانیایی با صدور بیانیههای یکجانبه و گزینشی، نشان میدهد که عملا در سناریوسازیهای معاندینی که در این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکنند، سهم دارد.
این مقام وزارت خارجه همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران، گزینههای ممکن را در واکنش متقابل به هرگونه اقدام نامتعارف طرف بریتانیایی مدنظر قرار خواهد داد.
گفتنی است، جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس اخیرا در اظهاراتی مداخله جویانه درباره اوضاع داخلی ایران، گفته است: ما به همکاری با شرکایمان جهت پاسخگو کردن مقامات ایران به خاطر نقض فاحش حقوق بشر ادامه خواهیم داد.
«جیمز کلورلی» وزیر خارجه جدید انگلیس همچنین چهارشنبه سی ام شهریور ماه در اظهاراتی تلاش کرد از اعتراضات به مرگ «مهسا امینی» بهرهبرداری کرده و آن را به مذاکرات رفع تحریمها ارتباط دهد. وی از مقامات ایران خواست «مسیری دیگر» را از جمله پذیرش توافق هستهای انتخاب کنند. این مقام ارشد انگلیسی به خبرگزاری فرانسه در سازمان ملل گفت: مقامات ایران باید توجه کنند که مردم از جهتی که آنها در پیش گرفتهاند ناراضی هستند.
وی در ادامه با اتهامزنی علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران گفت: «آنها میتوانند جاهطلبیهای سلاحهای هستهای خود را کنار بگذارند» و مدعی شد: «میتوانند سرکوب صداها در داخل کشور خود را متوقف کرده و فعالیتهای بیثباتکننده خود را متوقف کنند.»
آماده شدن کره شمالی برای آزمایش سلاح هسته ای
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ادعا کرد، کره شمالی احتمالا در حال آماده شدن برای آزمایش سلاح هستهای است.
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در پی آزمایش موشکی بالستیک کره شمالی مدعی شد، پیونگ یانگ احتمالا برای آزمایش هستهای جدید آماده میشود.
این مقام ارشد پنتاگون افزود: از نظر ما اگر کره شمالی چنین آزمایشی انجام دهد، یک اقدام تنش زاست که امنیت و ثبات منطقه ای و بین المللی را جدی تهدید می کند.
گفتوگوی تلفنی وزرای دفاع عربستان و آمریکا
وزیر دفاع عربستان در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود، همکاریهای نظامی و دفاعی دو کشور را بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع جدید عربستان با لوید آستین، همتای آمریکایی خود گفتوگوی تلفنی داشت.
به گزارش واس، در این گفتوگوی تلفنی، مشارکت استراتژیک میان عربستان و آمریکا مورد بررسی قرار گرفت و وزرای دفاع عربستان و آمریکا، همکاری و هماهنگی مشترک دو کشور در حوزههای نظامی و دفاعی و راههای توسعه این همکاریها، تحولات منطقهای و بینالمللی و موضوعات مهم مشترک دو کشور را بررسی کردند.
موافقت مشروط مقتدا صدر با گفت وگو
مقتدا صدر رهبر جریان صدر عراق در توئیتی، آمادگی خود برای آغاز گفت وگوی سیاسی را اعلام کرد.
صدر در توئیت خود پیش شرط این مساله را علنی بودن آن و هدف ایجاد گفت وگو را دور کردن فاسدان از دولت و مجازات آنان عنوان کرد.
رهبر جریان صدر در بخش دیگری از بیانیه اش، همگان را به خویشتنداری و عدم استفاده از سلاح دعوت و همچنین همسایگان را همسایگان عزیز خطاب کرد و خواستار احترام به حق حاکمیت عراق شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.