به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) در این هفته اعلام کرد از زمانی که آبله میمونی به طور ناگهانی در ماه مه سال جاری میلادی (۲۰۲۲) در سراسر جهان گسترش یافت، بیش از ۷۳ هزار مورد ابتلا به این بیماری و ۲۹ مورد مرگ ناشی از عوارض آن در بیش از ۱۰۰ کشور جهان ثبت شده است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۹۰ درصد موارد ابتلا به این بیماری در میان مردانی بوده است که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتهاند. در همین حال از زمان اوج شیوع آبله میمونی در ماه ژوئیه، تعداد عفونتها به ویژه در اروپا و آمریکای شمالی، مناطقی که بیشترین موارد ابتلا به این بیماری را در مراحل اولیه شیوع آن داشتهاند، به طور مداوم کاهش یافته است.
همچنین سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که تعداد موارد جدید جهانی در هفت روز منتهی به یکشنبه گذشته نسبت به هفته قبل از آن ۲۰ درصد کاهش یافته است. این در حالیست که تعداد مبتلایان به این بیماری هنوز در برخی مناطق از جمله در آمریکای جنوبی در حال افزایش است.
"ژان کلود مانوگرا"، رئیس واحد محیط زیست و خطرات عفونی در انستیتو پاستور فرانسه در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: ما به سمت پایان شیوع این بیماری پیش میرویم، اما هنوز به آن نقطه نرسیدهایم.
"تدروس آدهانوم قبریسوس"، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز هفته گذشته گفت: یک شیوع رو به کاهش میتواند خطرناکترین شیوع باشد، زیرا میتواند ما را متقاعد کند که فکر کنیم بحران به پایان رسیده و مراقبهای بهداشتی را نادیده بگیریم.
کارشناسان بهداشتی علت کاهش موارد ابتلا به آبله میمونی را نیز تغییر رفتار گروههای در معرض خطر این بیماری از جمله مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتهاند، اعلام کرده و اذعان کردند که واکسیناسیون نیز بیتاثیر نبوده است.
یکی از کارشناسان بهداشتی انگلیس نیز در این باره گفت: واکسیناسیون علیه آبله میمونی به کنترل شیوع آن کمک کرده است، اما تعداد دزهای موجود کم است. با این حال، تزریق واکسنهایی که در ابتدا برای مبارزه با آبله ساخته شده بودند، هنوز برای ایجاد مصونیت در برابر آبله میمونی توصیه میشوند.
با این حال، یک تجزیه و تحلیل اولیه توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) در ماه گذشته نشان داد که افراد واکسینه نشده ۱۴ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آبله میمونی هستند.
در همین راستا نیز مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری بیماری (ECDC) چند سناریو برای چگونگی گسترش این بیماری در آینده ارائه کرده است.
بدترین سناریو این است که موارد ابتلا به آبله میمونی مجددا افزایش یابد زیرا رفتار گروههای در معرض خطر این بیماری به حالت عادی بازمیگردد. این مرکز همچنین گفت: سناریوی محتمل این است که ویروس در سطح نسبتا پایینی باقی بماند و موارد کمی از ابتلا به آن در میان مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند، گزارش شود. همچنین ممکن است این بیماری به طور کامل از بین برود.
به گزارش فرانس۲۴، همچنین آبله میمونی بسیار کمتر از کووید۱۹ مسری است و به این سرعت به سویههای دیگر جهش نمییابد.