کشتی آزاد امیدهای ایران در عین شایستگی برای فتح سکوی نخست دنیا، به نایب قهرمانی مسابقات جهانی اسپانیا بسنده کرد.
به گزارش تابناک ورزشی؛ از ۱۰ کشتیگیر زیر ۲۳سال اعزامی ایران به این رقابت ها، پنج نفر به فینال رسیده و چهار نفر طلا گرفتند. همچنین سه کشتیگیر ضعیف ظاهر شده و حذف شدند و دو کشتی گیر هم با قرعه و سرم هیچ امتیازی کسب نکردند!
پسر فردین در امیدها هم طلا گرفت
در آخرین مبارزه رقابتهای کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان ۲۰۲۲ در اسپانیا، امیررضا معصومی سنگین وزن با آتیه ایران و دارنده مدال طلای نوجوانان جهان ۲۰۲۱، در فینال وزن ۱۲۵ کیلوگرم برابر سولومون ماناشویلی قهرمان زیر ۲۳ سال اروپا از گرجستان به روی تشک رفت و در مدت زمان ۳ دقیقه و ۳۸ ثانیه با نتیجه ۱۳ بر ۲ به برتری رسید و چهارمین و آخرین مدال طلای ایران در این رقابتها را بر گردن آویخت.
بیشتر بخوانید
معصومی که پسر فردین معصومی، ملیپوش پرآوازه و گیلانی سابق کشتی ایران است، پیش از این در دور مقدماتی این وزن ـ که روز گذشته شنبه برگزار شد ـ در دور نخست ۱۱ بر صفر آدیل میسیرجی از ترکیه را مغلوب کرد، سپس ۱۰ بر صفر میلان کورسوگ از مجارستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله نیز برابر علیشیر یرگالی دارنده مدال نقره آسیا از قزاقستان با نتیجه ۶ بر ۳ به برتری رسید و راهی فینال شد.
پیش از این، محمدصادق فیروزپور در ۷۴، امیرحسین فیروزپور در ۹۲، امیرعلی آذرپیرا در ۹۷ کیلوگرم به مدال طلا رسیدند و امیرمحمد یزدانی نیز در وزن ۷۰ کیلوگرم به مدال نقره رسید.
توفان فیروزپور مقابل حریف آمریکایی در فینال
امیرحسین فیروزپور، آزادکار وزن ۹۲ کیلوگرم ایران در دیدار نهایی مقابل جاکوب کاردناس از آمریکا به روی تشک رفت و در ادامه نمایش بی نقص خود در این رقابت ها در مدت زمان ۲ دقیقه و ۵۰ ثانیه، با امتیاز عالی ۱۰ بر صفر به برتری رسید و سومین مدال طلای کشتی آزاد ایران در این رقابت ها را از آن خود کرد.
فیروزپور پیش از این در دور مقدماتی این وزن که دیروز شنبه برگزار شد، در دور نخست، ۱۱ بر ۲ رضابک آیتموخان از قزاقستان را برد، سپس با نتیجه ۱۱ بر ۱ ادلان ویسخانوف از فرانسه را از پیش روی برداشت و در سومین مبارزه نیز ۱۲ بر صفر تیویر بوال از کانادا را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. فیروزپور در نیمه نهایی نیز مقابل فیض الله آکتورک از ترکیه در حالی که ۶ بر صفر عقب بود، پیش از پایان وقت قانونی مبارزه با امتیاز عالی ۱۷ بر ۶ به برتری رسید و راهی فینال شد.
یک باخت دیگر آذربایجانیها مقابل حریفان ایرانی
محمدصادق فیروزپور، نماینده وزن ۷۴ کیلوگرم در دیدار فینال برابر حاجی مراد گادژیف از آذربایجان به روی تشک رفت و در پایان با ارائه نمایشی بسیار خوب با نتیجه ۵ بر ۲ به برتری رسید و دومین مدال طلای ایران در این رقابت ها را بر گردن آویخت.
نایب قهرمانی تیمی که سکوی اول را با قرعه اسرائیل از دست داد
به این ترتیب، تیم ملی کشتی آزاد امید ایران با هدایت پژمان درستکار با کسب ۴ مدال طلا و یک نقره پس از گرجستان بر سکوی نایب قهرمانی رقابت های جهانی زیر ۲۳ سال در اسپانیا ایستاد.
باید گفت، اگر محمد نخودی با تجربه و آماده به قرعه اسرائیل نمیخورد، تیم اعزامی ایران در کشتی آزاد میتوانست بالاتر از گرجستان بایستد.
احمد محمدنژاد جوان در ۵۷، آرمین حبیب زاده در ۶۱ و کیان محمود جانلو در ۶۵ کیلوگرم نیز از دور رقابت ها کنار رفتند.
دو مدال از دست رفته امیدها با قرعه و سرم!
محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم به قرعه اسرائیل خورد و به سر وزن نرسید و سجاد غلامی نیز پس از شکست مقابل آمریکا به دلیل تزریق سرم در سالن، از سوی اتحادیه جهانی از گردونه مسابقات کنار گذاشته شد. با توجه به فینالیست شدن حریف آمریکایی غلامی، وی می توانست در جدول شانس دوباره، راهی ردهبندی و کسب مدال برنز شود که همین مدال هم ایران را بالاتر از گرجستان قرار میداد؛ اما تصمیم مقامات کشتی دنیا چیز دیگری بود.
فدراسیون کشتی در این ارتباط اعلام کرد، حتی اگر او با محرومیت بینالمللی مواجه نشود، حتما با سجاد غلامی برخورد خواهد شد و برایش محرومیتی در نظر گرفته میشود.
در واقع تیم ایران با دو کشتیگیر کمتر و با تیمی ناقص بر سکوی دوم ایستاد که با توجه به مدال طلا در چهار وزن، نتیجه ای ارزنده است.
در رده بندی تیمی گرجستان با ۱۴۱ امتیاز به عنوان قهرمانی دست یافت، ایران با ۱۳۴ امتیاز نایب قهرمان و آمریکا با ۱۱۲ امتیاز سوم شد.
رده بندی انفرادی به شرح زیر است؛
۵۷ کیلوگرم: ۱- امان (هند) ۲- احمت دومان (ترکیه) ۳- کامیل کریموف (اوکراین) و بکزات آلماز اولو (قرقیزستان) ... ۹- احمد محمدنژاد جوان (ایران)
۶۱ کیلوگرم: ۱- آرسن هاراتونیان (ارمنستان) ۲- تایربک ژوماشبک اولو (قرقیزستان) ۳- آسیل آیتاکین (قزاقستان) و امره اورمان اوغلو (ترکیه) ... ۱۶- آرمین حبیب زاده (ایران)
۶۵ کیلوگرم: ۱- وازگن توانیان (ارمنستان) ۲- حمزه آلاجا (ترکیه) ۳- ریوما آنراکو (ژاپن) و اریک آروشانیان (اوکراین) ۵- کیان محمودجانلو (ایران)
۷۰ کیلوگرم: ۱- گئورگی الباکیدزه (گرجستان) ۲- امیرمحمد یزدانی (ایران) ۳- کوتا تاکاهاشی (ژاپن) و کانان هیبت اف (آذربایجان)
۷۴ کیلوگرم: ۱- محمدصادق فیروزپور (ایران) ۲- خادجی مراد گادژیف (آذربایجان) ۳- وادیم کوریلنکو (اوکراین) و واسیل دیاکون (مولداوی)
۷۹ کیلوگرم: ۱- ولادمیر گامکارلیدزه (گرجستان) ۲- دولت یرگش (قزاقستان) ۳- آرمان آواگیان (ارمنستان) و کارتر استاروکی (آمریکا)
۸۶ کیلوگرم: ۱- تاتسویا شیرای (ژاپن) ۲- ترنت هیدلای (آمریکا) ۳- ایوان ایچیزلی (مولداوی) و امره جیفتجی (ترکیه)
۹۲ کیلوگرم: ۱- امیرحسین فیروزپور (ایران) ۲- جاکوب کاردناس (آمریکا) ۳- میریانی مایسورادزه (گرجستان) و فیض اله آکتورک (ترکیه)
۹۷ کیلوگرم: ۱- امیرعلی آذرپیرا (ایران) ۲- تانر اسلوان (آمریکا) ۳- اسلام الیاس اف (آذربایجان) و واسیل سووا (اوکراین)
۱۲۵ کیلوگرم: ۱- امیررضا معصومی (ایران) ۲- سولومون ماناشویلی (گرجستان) ۳- علیشیر یرگالی (قزاقستان) و آنتونی کاسیوپی (آمریکا)
رده بندی تیمی: ۱- گرجستان ۱۴۱ امتیاز ۲- ایران ۱۳۴ امتیاز ۳- آمریکا ۱۱۲ امتیاز ۴- اوکراین ۱۰۴ امتیاز ۵- ترکیه ۹۵ امتیاز ۶- قزاقستان ۹۲ امتیاز ۷- ارمنستان ۸۵ امتیاز ۸- ژاپن ۷۲ امتیاز