رونمایی از برندگان سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران

برگ زرین بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران به امیر پذیرفته و انجمن سینمای جوانان ایران برای فیلم «اندروا» اختصاص پیدا کرد. جایزه بهترین فیلم داستانی بخش بین‌الملل به «پنجره‌های قدیمی» به کارگردانی میتهم ریدا از انگلستان اهدا شد.
کد خبر: ۱۱۴۷۰۷۳
|
۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۱ 24 October 2022
|
5894 بازدید

رونمایی از برندگان سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران

جایزه بهترین فیلم کوتاه سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران به فیلمی از انجمن سینمای جوان برگزارکننده این رویداد تعلق گرفت.

به گزارش «تابناک»؛ سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران با معرفی برندگانش به پایان رسید.

محمد سلوکی مجری این مراسم در ابتدا بیان کرد: به همه عاشقان فیلم کوتاه که پر از خلاقیت، عشق، شعور و... هستند، خوشآمد می‌گویم. امشب پایان کار سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران است و می‌خواهم به افتخار همه عاشقان که برای لحظه به لحظه این رویداد بزرگ تلاش کردند، کف بزنید. اخبار بسیاری از شما فیلمسازان جوان به ویژه فیلمسازان خلاق و پر از نبوغ که از شهرستان‌ها به این جشنواره آمدند مخابره شد. درود می‌فرستیم به روح دو شهید فیلم کوتاه‌ که عضو این انجمن بودند و همه دلیران این سرزمین.

پس از پخش کلیپی، مهدی آذرپندار دبیر این رویداد روی صحنه آمد و بیان کرد: این جشنواره هر حسنی و خوبی داشت محصول لطف خدا و ائمه اطهار است و هر ایرادی داشت محصول من و نه حتی همکاران من، خیر مقدم عرض می‌کنم به همه کسانی که آمدند این جشنواره سی و نه ساله را بدرقه کنند. 

برگزیدگان بخش «سینمای ایران» و «سینمای بین المللی» در این مراسم به شرح زیر معرفی شدند.

 

بخش بین‌الملل

جایزه بهترین فیلم انیمیشن به «فقدان» به کارگردانی مارک هریچر از فرانسه تعلق گرفت.

جایزه بهترین فیلم مستند این بخش هم به مستند «زادگاه» به کارگردانی جووانی مونتانیا از ایتالیا اختصاص پیدا کرد. کارگردان این فیلم در پیامی ویدئویی که به این جشنواره ارسال کرده بود، گفت: از دریافت این جایزه تشکر می‌کنم، امیدوارم بتوانم شما را به زودی ببینم.

در ادامه جایزه بهترین فیلم داستانی بخش بین‌الملل به «پنجره‌های قدیمی» به کارگردانی میتهم ریدا از انگلستان اهدا شد.

کارگردان این فیلم هم در قالب یک پیام ویدئویی گفت: بردن یک جایزه از جشنواره فیلم کوتاه تهران برایم شبیه یک رویا بود، به شما بابت برگزاری این جشنواره بزرگ تبریک می‌گویم.

جایزه بهترین فیلم تجربی به «حوضچه جاذبه» به کارگردانی جاناتان په از فرانسه رسید.

در این بخش تحسین ایسبیلین از اعضای هیات داوران بین‌الملل بیان کرد: از سطح بالای فیلم‌های این دوره تشکر می‌کنم؛ فیلم‌های شگفت‌انگیزی که انتخاب را سخت می‌کرد.

 

بخش ملی

لوح تقدیر بهترین کارگردان فیلم تجربی به مرتضی فرهادنیا برای فیلم «صبحانه» رسید و برگ زرین جشنواره در همین بخش به احسان میرزایی برای «اتاق آقای ون» تعلق گرفت.

برگ زرین بهترین پویانمایی بخش سینمای ملی نیز به فرنوش عابدی برای فیلم  «سمپاش» رسید.

برگ زرین بهترین تحقیق و پژوهش در فیلم مستند به سولماز علیزاده برای فیلم «سوری» اختصاص پیدا کرد.

برگ زرین بهترین کارگردانی مستند به مجتبی حیدری برای فیلم «من زنده برگشتم» اهدا شد.

برگ زرین بهترین موسیقی به بهنام عمران برای فیلم «از اینجا باز شود» رسید.

برگ زرین بهترین گریم به امید گلزاده برای فیلم «تکه‌ای از تو» اهدا شد.

برگ زرین بهترین طراحی صحنه و لباس به ریحانه اسماعیلیان و مینا سلیمی برای فیلم «شیهه» تعلق گرفت.

برگ زرین بهترین طراحی جلوه‌های ویژه به حسن نجفی منش برای فیلم «نوشابه مشکی» اختصاص پیدا کرد.

برگ زرین بهترین بازیگری به نازنین احمدی برای فیلم‌های «پذیرایی سیمین» و «تکه‌ای از تو» رسید.

برگ زرین بهترین فیلمبرداری به آرمان فیاض برای فیلم «تکه‌ای از تو» اهدا شد.

برگ زرین بهترین تدوین به علی گورانی برای فیلم «نوشابه مشکی» تعلق گرفت.

برگ زرین بهترین صدا به پژمان راژ و آزاد صادقی برای فیلم «۳:۳۳» اختصاص پیدا کرد.

برگ زرین بهترین فیلمنامه اقتباسی به عطا مجابی برای فیلم داستانی «جناکات» رسید.

برگ زرین بهترین فیلمنامه به نفیسه زارع و عاطفه صالحی برای فیلم «شیهه» اهدا شد.

برگ زرین بهترین کارگردانی فیلم داستانی به محمد پایدار برای فیلم «نوشابه مشکی» رسید. جایزه ویژه هیات داوران در همین بخش به امیر هنرمند برای «کرم ابریشم» اهدا شد.

برگ زرین بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران به امیر پذیرفته و انجمن سینمای جوانان ایران برای فیلم «اندروا» اختصاص پیدا کرد.

 

جایزه ویژه دبیر به دلیل نگاه متفاوت به مسأله زنان در جامعه امروز به مانا پاک‌سرشت برای فیلم «وقفه» تعلق گرفت.

جایزه ویژه بنیاد سینمایی فارابی به محمدرضا مرادی کارگردان «رنگارنگ» تعلق گرفت و وی اعتبارنامه اولین فیلم بلند خود را دریافت کرد.

اعتبارنامه دیگر به سید عطاءالله مجابی رسید.

امیر پذیرفته هم همین این اعتبارنامه را برای ساخت اولین فیلم بلند سینمایی خود از سیدمهدی جوادی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی دریافت کرد.

همچنین مدیرعامل فارابی بیان کرد: اعتبارنامه‌ای از سوی بنیاد سینمایی فارابی به امید وفایی امشب اهدا می‌شود.

جایزه ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فیلم «اسما» ساخته مصطفی آقامحمدلو اهدا شد.

جایزه ویژه خانه کتاب و ادبیات ایران به «آقا مهدی زین‌الدین» ساخته سجاد معارفی تعلق گرفت.

جایزه ویژه سازمان تبلیغات اسلامی به «اسما» ساخته مصطفی آقامحمدلو رسید.

 

در بخش نکوداشت اصغر یوسفی‌نژاد کلیپی از آن مرحوم پخش شد که او در این کلیپ خود را به شرح زیر معرفی کرده بود: «من در سال ۱۳۴۸ در خانواده‌ای که از هر نظر قابل ستایش  است، به دنیا آمدم هرچند که این خانواده معمولی بودند، پس از مدتی به دلیل علاقه‌مندی در دانشگاه صدا و سیما و در رشته فیلمسازی فارغ‌التحصیل شدم، بعد به مرکز صدا و سیمای تبریز رفتم سپس اولین سریال تلویزیونی« باران رویاها را نمی‌شوید» ساختم، بعد سریال‌های دیگر ساختم همزمان با خدمت در صدا و سیما منتقد هم بودم بعد از بازنشستگی کتابی نوشتم سپس فیلمی با نام «او» ساختم که با همان وارد سینمای حرفه‌ای شدم و به جشنواره فیلم فجر راه یافت که موفقیت‌آمیز هم بود. مخاطب همیشه در سینما برای من مهم بوده است.»

محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در این بخش روی صحنه آمد و لوحی به رسم یادبود به همسر اصغر یوسفی‌نژاد تقدیم کرد.

در بخش دیگر از این مراسم، آیین بزرگداشت محمود نظرعلیان بازیگر فیلم‌های کوتاه و آثار سینمایی برگزار شد. در این بخش ابتدا کلیپ بزرگداشت این بازیگر پخش شد که در آن به معرفی خود پرداخته بود.

نظرعلیان با حضور روی سن عنوان کرد: امشب بسیار لذت بردم و با دیدن آثار شما سی سال جوان شدم. دوستان من سینما خانواده پر جمعیتی است، آقای وزیر و آقای خزاعی پیشنهادی برای شما و سایر دست‌اندرکاران و تصمیم‌گیران دارم، درست است تهران پایتخت ایران است ولی همه ایران نیست. این درخواست من از شما این است که جشنواره فیلم کوتاه ایران را برگزار کنید، چه زنده باشم چه نباشم از این اتفاق خوشحال می‌شوم. سال‌ها به دوستان پیشنهاد داده بودم از همه فعالان شهرستان‌ها تقدیر کنید نه از من نظرعلیان، حرمت بزرگ‌ترها را باید نگه داریم. حرمت و بزرگواری این استادان را نگه داریم این کار احترام به خودمان است.

وی افزود: دوستان شهرستانی درخواست داشتند اگر امکان دارد حمایت شوند، نه اینکه کم محبتی به آن‌ها شده اما این حمایت باید بیشتر شود. شاید برای اولین بار است که می‌گویم در طول پنجاه و اندی سال از خانواده ام تشکرجدی نکرده‌ام. خانواده من صبور بودند و من را حمایت کردند. این روزها مشغول ایفای نقش در فیلمی سینمایی به کارگردانی نیما فراهی هستم و از ایشان که امکانی فراهم کردند در اینجا حضور داشته باشم تشکر می‌کنم.

در بخش مرور آثار امید وفایی فیلمساز پیشکسوت سینمای کوتاه و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران در ملایر، پس از پخش کلیپی به واسطه سال‌ها تلاش و زحمت او، از این هنرمند قدردانی شد.

امید وفایی با حضور روی سن گفت: از دخترم، همسرم، مادرم که در این مسیر با من همراه بودند تشکر می‌کنم. فکر می‌کنم باید از تمامی فیلمسازانی که اینجا هستند تشکر می‌کنم.

وی خطاب به وزیر ارشاد گفت: آقای وزیر من به شدت دلتنگ عزیزانی هستم که جایشان اینجا خالی است.

وفایی در بخش دیگر از صحبت‌های خود بیان کرد: در نظر دارم اولین فیلم بلندم را بسازم، فکر کردم اینجا شاید جالب نباشد که بگویم کمک کنید موانع ساخت این فیلم برداشته شود اما حمایت کنید تا این فیلم را بسازم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟