اعلام موعد بازگشایی زاینده‌رود برای کشاورزان اصفهان

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان گفت:مدیر حوضه آبریز زاینده رود ۲۵آبان ماه را موعد بازگشایی آب برای نوبت اول کشت پاییزه اعلام کرد و کشاورزان اصفهانی به وعده ایشان اعتماد کردند.
کد خبر: ۱۱۴۷۸۷۱
|
۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۸ 30 October 2022
|
4665 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک»، حسین وحیدا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درخصوص زمان بازگشایی و تحویل آب برای کشت بهنگام پاییزه کشاورزان اصفهان، اظهار داشت: این وعده را آقای الماسوندی مدیر حوضه آبریز زاینده رود داد که ۲۵ آبان ماه به کشاورزان شرق اصفهان برای انجام کشت پاییزه آب می‌دهند.

وی ادامه داد: مدیر حوضه آبریز زاینده‌رود در جلسه‌ای که مهرماه امسال در اصفهان با کشاورزان داشت درخصوص چگونگی تأمین آب با وجود کسری مخزن سد زاینده رود، توجیهاتی داشت که از جمله آن‌ها کاهش مصارف سایر بخش‌ها و برداشت‌های غیرمجاز و تأمین منبع آب بود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان خاطرنشان کرد: ۷۴.۳ درصد آورد زاینده رود متعلق به حقابه‌داران است و حتی علمای دینی نیز در این مورد فتوا دادند که آورد طبیعی زاینده‌رود به علاوه تونل اول کوهرنگ با کسر ۳۰ میلیون مترمکعب، متعلق به حقابه داران اصفهان است زیرا در سال ۱۳۳۲ تونل اول کوهرنگ با هزینه خود حقابه داران احداث شد و دولت نقشی نداشت و از این رو آورد تونل اول کوهرنگ کامل متعلق به حقابه داران است.

وحیدا ادامه داد: سال آبی گذشته (۱۴۰۰- ۱۴۰۱) ۹۷۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد زاینده رود شد در حالی که ۷۵ درصد آب آن حق حقابه داران و کشاورزان بوده، اما حقابه کشاورزان داده نشد، باید این آب را تحویل دهند و هر کسی مدیریت نکرده باید پاسخگو باشد، تاوان سوءمدیریت را که کشاورزان نباید بدهند.

وی با اشاره به اینکه طبق تابلو منابع و مصارف وزارت نیرو قرار بود یک مهرماه امسال، ۴۰۰ میلیون مترمکعب ذخیره آب سد زاینده‌رود باشد، اضافه کرد: به دلیل کم بارشی‌های فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری، یکصد میلیون مترمکعب محقق نشد مابقی را شرکت آب منطقه‌ای باید پاسخگو باشد که چه شده؟! و اینکه آب منطقه‌ای اعلام کرده ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال زراعی گذشته به کشاورزان اصفهان آب داده، در عمل در دریچه‌های کانال‌ها در مجموع ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب تحویل کشاورزان شد.

وحیدا تصریح کرد: کشاورزان اصفهان به وعده مدیر حوضه آبریز زاینده رود اعتماد کردند و تا ۲۵ آبان نیز زمانی باقی نمانده؛ کشاورزان این چند روز را هم صبر می‌کنند. کشاورزان در حال آماده سازی زمین‌هایشان هستند و بذر تهیه کردند.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان با بیان اینکه کشاورزان اصفهانی خواهان تأمین حقابه‌هایشان هستند، ابراز داشت: زمان و میزان آبی که قرار است رهاسازی شود، مشابه چند سال اخیر خواهد بود که کشاورزان حداقل گندمی بکارند زیرا منطقه نابود شده و شرق اصفهان به کانون گرد و خاک و آلایندگی تبدیل شده است.

به گزارش مهر، براساس آخرین آمارها، ذخیره سد زاینده‌رود تا روز شنبه هفتم آبان ماه ۱۳۶ میلیون مترمکعب، ورودی به آن هفت متر مکعب بر ثانیه و خروجی ۱۲ مترمکعب بر ثانیه اعلام شد.

آنطور که پیش تر مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اعلام کرد در سال زراعی گذشته (مهر ۱۴۰۰- شهریور ۱۴۰۱) مجموع ورودی به سد زاینده‌رود حدود ۹۵۰ میلیون مترمکعب بوده که از این میزان نزدیک به ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب به بخش کشاورزی شرق و غرب اصفهان اختصاص یافت.

سال آبی گذشته طی پنج نوبت ۱۰ تا ۱۲ روزه برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان آب توزیع و زاینده رود در شهر اصفهان جاری شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
مگه آبی پشت سد است ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟