بین الملل تابناک: شلیک ده موشک بالستیک کره شمالی به سمت دریای ژاپن، واکنش آمریکا به خبر آماده باش در برابر حمله قریب الوقوع ایران، آخرین نتایج انتخابات پارلمانی اسرائیل، رزمایش جنگ هوایی و دفاع موشکی با مشارکت ۱۰ کشور در امارات و لغو همه دستورهای دولت الکاظمی توسط نخست وزیر جدید عراق، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
شلیک ده موشک بالستیک کره شمالی به سمت دریای ژاپن
خبرگزاری یونهاب به نقل از ارتش کره جنوبی مدعی شد، کره شمالی روز چهارشنبه حداقل ۱۰ نوع موشک مختلف شلیک کرد.
خبرگزاری تاس گفت: اطلاعاتی در مورد انواع موشک ها داده نشده است.
یونهاپ پیشتر اعلام کرد، کره شمالی سه موشک بالستیک کوتاه برد به سمت دریای ژاپن شلیک کرده است. یکی از موشک های کره شمالی در ۵۷ کیلومتری شهر سوکچو سقوط کرد.
نگهبانان ژاپنی از کشتیهای منطقه خواستند در صورت یافتن قطعات موشک به آنها نزدیک نشوند و بلافاصله با مقامات تماس بگیرند.
در دفتر فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن، یک ستاد بحران تشکیل شده که با تجزیه و تحلیل و جمع آوری اطلاعات درباره پرتاب موشک جدید پیونگ یانگ جمع آوری می شود.
واکنش آمریکا به خبر آماده باش در برابر حمله قریب الوقوع ایران
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، روز سهشنبه در مقالهای مدعی شد که عربستان سعودی اطلاعاتی را با آمریکا به اشتراک گذاشته که حاکی از حمله قریب الوقوع ایران به اهدافی در داخل عربستان سعودی است.
بر اساس این داستان سرایی جدید والاستریت ژورنال، ارتش آمریکا و دیگر نیروها در منطقه خاورمیانه، سطح آماده باش را افزایش دادهاند.
بیشتر بخوانید
در همین زمینه، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، عصر سهشنبه در کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوالی در این باره که آیا به شهروندان آمریکایی درباره این تهدید قریب الوقوع در عربستان سعودی اطلاع داده شده است، گفت: «من از هیچ گونه هشدار کنسولی اطلاعی ندارم.»
این مقاله روزنامه آمریکایی در حالی مطرح میشود که روابط ریاض و واشنگتن طی هفتههای گذشته به دلیل اقدام اوپک پلاس در کاهش دو میلیون بشکهای تولید نفت به تیرگی گراییده بود.
اوایل ماه اکتبر جاری بود که سازمان اوپک پلاس اعلام کرد تولید نفت خود را کاهش میدهد. در پی اعلام این تصمیم، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «سیانان» گفت این اقدام عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.
وزارت خارجه عربستان در واکنش به این اظهارات بیانیهای صادر و اعلام کرد که هرگونه اظهارات درباره جانبداری ریاض در نزاعهای بینالمللی پس از تصمیم اوپک پلاس در خصوص کاهش تولید نفت را رد میکند؛ این اظهارات مبتنی بر واقعیت نیست. تصمیم اوپک پلاس به اجماع همه کشورهای عضو این مجموعه گرفته شده نه توسط یک کشور.
آخرین نتایج انتخابات پارلمانی اسرائیل
نتایج اولیه انتخابات کنست (پارلمانی) اسرائیل نشان میدهد که بلوک بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق این رژیم توانسته پیروز انتخابات باشد؛ با این حال کسب اکثریت (۶۱ کرسی) امری است که نیاز به شمارش تمام آرا دارد.
به گزارش اسپوتنیک، کمیته انتخابات رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که مشارکت عمومی رایدهندگان در انتخابات کنست ۷۱.۳ درصد بوده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۵ است.
نتانیاهو در مورد نتایج انتخابات اظهار داشته: شروع خوبی است و ما منتظر نتایج واقعی هستیم.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی رهبری حزب لیکود را بر عهده دارد که این حزب در ائتلاف با چند حزب دست راستی دیگر وارد انتخابات شده است. نتایج اولیه هم از پیروزی این بلوک راستگرا حکایت دارد، با این حال کسب اکثریت ۶۰ + ۱ کرسیها در پارلمان ۱۲۰ نفره این رژیم امری است که با توجه به نتایج نزدیک انتخابات مورد مناقشه است و هر لحظه ممکن است با کسب یک کرسی از سوی یکی از احزاب کوچک مورد تردید قرار گیرد.
بنابراین، رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده، حزب ملی دموکراتیک اسرائیل طبق نتایج اولیه به کسب حد نصاب لازم برای ورود به پارلمان نزدیک میشود که این امر میتواند بلوک نتانیاهو را با از دست دادن اکثریت خود در کنست تهدید کند.
یائیر لاپید، نخست وزیر فعلی رژیم صهیونیستی پس از آنکه حزبش جایگاه دوم را در نتایج نظرسنجیهای اولیه به دست آورد، خطاب به حامیان خود در تلآویو گفت: باید منتظر نتایج نهایی انتخابات پارلمانی باشیم.
لاپید اظهار کرد: تا زمانی که تمامی آرا شمرده نشوند، هیچ چیزی قطعی نشده، ما صبور خواهیم بود و به کار خود ادامه خواهیم داد، مبارزه ما برای ایجاد یک دولت "یهود، دموکرات، لیبرال و مدرن" است.
همزمان نخست وزیر فلسطین به نوبه خود از ظهور احزاب راست «افراطی» در انتخابات کنست انتقاد کرد و در بیانیهای که روز چهارشنبه از سوی کابینه فلسطین منتشر شد، گفت: ظهور احزاب راست افراطی در انتخابات کنست نتیجه طبیعی تظاهرات رو به رشد نژادپرستی در جامعه اسرائیل است.
نتایج صندوقهای نمونه آرای انتخابات اسرائیل ـ که شامگاه روز سهشنبه دهم آبان در زمان بسته شدن حوزههای رایگیری از سوی شبکههای عمده تلویزیونی این رژیم منتشر شد ـ نشان میداد که جناح راست و مذهبی این کشور به رهبری حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو، به احتمال زیاد برنده انتخابات است.
بر اساس این نتایج که ساعت ۱۰ شب به وقت محلی منتشر شد، یائیر لاپید، رهبر حزب «یش عتید» («آیندهای هست») که تنها چند ماه بعد از نفتالی بنت، نخستوزیر بود، احتمالا بازنده انتخابات و جناح میانه و چپ به رهبری او، از کمترین بخت برای تشکیل ائتلاف دولت برخوردار است.
شبکه تلویزیونی اسرائیلی کان بر اساس ۷۰ صندوق نمونه اعلام کرد که ائتلافی از احزاب راست، راست افراطی و مذهبی به ۶۲ کرسی از ۱۲۰ کرسی مجلس دست یافته، در حالی که احزاب میانه و چپ ممکن است تنها ۵۴ کرسی را کسب کنند.
در حالی که حزب لیکود ۳۰ کرسی و حزب «یش عتید» ۲۲ کرسی به دست آوردهاند، حزب رادیکال راست «صهیونیسم دینی» به رهبری دو سیاستمدار افراطی به نامهای بتزالال اسموتریتس و ایتامار بنگویر با کسب ۱۵ کرسی به سومین حزب تبدیل خواهند شد.
در اردوگاه احزاب راست و مذهبی که به بنیامین نتانیاهو وفادار هستند، حزب مذهبی «شاس» ۱۰ کرسی و حزب «یهودیت تورات» ۷ کرسی را از آن خود کردهاند.
حزب راستگرا اما ضد مذهبی به رهبری آویگدور لیبرمن نیز ۵ کرسی را کسب کرده اما بعید است لیبرمن که سابقه خصومت زیاد با بنیامین نتانیاهو دارد، حاضر به حمایت از دولتی به نخستوزیری او شود.
در طیف احزاب میانه و چپ، حزب «اردوگاه ملی» به رهبری بنی گانتس تنها ۱۳ کرسی بهدست آورده، حزب کارگر ۵ کرسی، حزب چپ مرتز ۴ تا ۵ کرسی و دو حزب عربهای شهروند اسرائیل در بهترین حالت در مجموع ۹ کرسی را احراز کردند و در مقایسه با گذشته به میزان زیادی ضعیف شدهاند.
دو شبکه تلویزیونی عمده دیگر اسرائیل نیز نتایج کمابیش مشابهی را منتشر کردهاند.
در روز برگزاری انتخابات کنست، کرانه باختری و نوار غزه را کامل بسته بود. پلیس اسرائیل همچنین از استقرار حدود ۱۸۰۰۰ پرسنل امنیتی در سراسر سرزمینهای اشغالی خبر داد.
رزمایش جنگ هوایی و دفاع موشکی با مشارکت ۱۰ کشور در امارات
رزمایش «مرکز جنگ هوایی و دفاع موشکی» با مشارکت نیروهای ۱۰ کشور از جمله ۳ کشور شورای همکاری در امارات آغاز شد.
به گزارش الخلیج آنلاین، این رزمایش ۲۵ روز ادامه خواهد داشت و نیروهای عربستان، امارات، یونان، عمان، فرانسه، آلمان، هند، انگلیس، آمریکا و استرالیا در آن حضور دارند.
فرمانده نیروهای هوایی عربستان در این رزمایش گفت که شش جنگنده از نوع تورنادو در این رزمایش مشارکت دارد.
به نوشته میدل ایست، هدف از این رزمایش، تمرین بر سر عملیات رزمی هوایی نیروهای ائتلاف آمریکایی و استفاده از مفهوم همکاری مشترک در محیطی مشابه جنگ حقیقی است.
تبادل تجارب نظامی بین کشورهای حاضر و بالا بردن آمادگی رزمی آنها، از دیگر اهداف این رزمایش مشترک عنوان شده است.
لغو تمام دستورهای دولت الکاظمی توسط نخست وزیر جدید عراق
نخستوزیر عراق با بیان اینکه دولت موقت سابق اختیار و صلاحیت انتصابات را نداشت، همه دستورهای صادره دولت پیشبرد امور به ریاست مصطفی الکاظمی پس از تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۲۱ را لغو کرد.
هیات دولت عراق به ریاست محمد شیاع السودانی در جلسه هفتگی دولت در روز سه شنبه، همه دستورهای دولت الکاظمی که پس از هشتم اکتبر ۲۰۲۱ صادر شده است، لغو کرد.
السودانی دستور داد تا در راستای مبارزه با فساد و به منظور کنترل اموال و جلوگیری از اختلاس، هر چه سودتر حساب یکپارچه خزانه دولت ایجاد شود و در همه قراردادهای امضا شده در دولتهای گذشته بازنگری شود تا این اطمینان حاصل شود که این قراردادها منطبق با ضوابط و قوانین بوده است.
وی در راستای مبارزه با فساد، همچنین به همه وزرای کابینه خود دستور داد تا برنامه وزارتخانههای خود را ظرف حداکثر یک هفته، بر اساس برنامه دولت مبتنی بر مبارزه با فساد، بیکاری، فقر ارائه کنند.
نخست وزیر عراق، وزیر بهداشت عراق را به عنوان سرپرست وزارت محیط زیست و وزیر خارجه عراق را به عنوان سرپرست وزارت مسکن عراق تعیین کرد.
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق تأکید کرد، چهار هفته برای اجرای برنامه دولت و اولویتهای آن برای مبارزه با فقر، بیکاری و فساد اداری در نظر گرفته شده است.
وی کلیه احکام و مصوبات دولت قبل در خصوص انتصاب روسای دستگاههای غیر وابسته به وزارتخانهها و مدیران کلی که حقوق خود را از تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۲۱ دریافت میکنند، ابطال و تأکید کرد که دولت موقت سابق اختیار و صلاحیت انتصابات را نداشت.