با دویست و پنجاه و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین

دستور وزارت دفاع روسیه برای عقب نشینی نیروها از شهر مهم خرسون/ دیدار و رایزنی شمخانی با مشاور امنیت ملی روسیه درباره جنگ اوکراین/ درخواست زلنسکی از سیاستمداران آمریکایی برای اتحاد در حمایت از اوکراین

دویست و پنجاه و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۴۹۵۸۰
|
۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۳ 09 November 2022
|
12304 بازدید

درخواست زلنسکی از سیاستمداران آمریکایی برای اتحاد در حمایت از اوکراین

بین الملل تابناک: دویست و پنجاه و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

اوکراین : اظهار نظر درباره خروج نیروهای روسیه از خرسون هنوز زود است
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۲۲:۲۱

مشاور ارشد رئیس جمهور اوکراین چهارشنبه شب گفت: هنوز زود است که درباره خروج نیروهای روسیه از شهر خرسون در جنوب این کشور صحبت کنیم.

 میخایلو پودولیاک مشاور سیاسی ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در بیانیه‌ای به رویترز گفت: باید گفتار را از عمل جدا کرد.

وی در ادامه افزود: تا زمانی که پرچم اوکراین بر فراز خرسون به اهتزاز درنیاید، صحبت درباره عقب نشینی روسیه منطقی نیست.

ادعای مشاور رئیس جمهور اوکراین در حالی عنوان می شود که سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز چهارشنبه به نیروهای خود دستور داد تا در مقابل حملات اوکراین در نزدیکی شهر خرسون، به سمت کرانه غربی رودخانه دنیپرو عقب نشینی کنند.

سرگئی سوروکین، فرمانده نیروهای روسی نیز در سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که دیگر امکان تامین شهر خرسون وجود ندارد. وی گفت که پیشنهاد ایجاد خطوط دفاعی در ساحل شرقی رودخانه را داده است.

مخالفت مجارستان با طرح بسته حمایتی اتحادیه اروپا به اوکراین
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۲۱:۳۲

"میهالی وارگا" وزیر دارایی مجارستان به همکاران خود در بروکسل گفت که کشورش از ارائه وام های امتیازی به کی یف حمایت نخواهد کرد.

"گرگلی گولیاس" رئیس دفتر ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان نیز گفت: بوداپست مایل بود سهم خود را از حمایت مالی برای اوکراین بپردازد، اما ترجیح می دهد آن را به صورت دوجانبه بپردازد.

گولیاس در نشست خبری در بوداپست گفت: اکنون دوباره از ما می‌خواهند چیزی را تأیید کنیم که در اصل هرگز با آن موافق نبوده‌ایم. تصمیم گیری مشترک وجود دارد، بنابراین اگر ما با این موافق نباشیم، این تصمیم نمی تواند گرفته شود.

به دنبال مخالفت مجارستان، والدیس دامبروسکیس معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما در مورد طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا به شدت با همه کشورهای عضو از جمله مجارستان کار خواهیم کرد.

به گفته دامبروسکیس، ما در مورد نگرانی‌هایی که مجارستان در رابطه با این پیشنهاد دارد بحث خواهیم کرد و امیدوارم به راه‌حلی دست پیدا کنیم.

کمیسیون اروپا چهارشنبه شب جزئیات بسته حمایت اقتصادی ۱۸ میلیارد یورویی به اوکراین را در حالی منتشر کرد که امیدوار است توسط تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا تأیید شود.

بر اساس این طرح اتحادیه اروپا ماهانه ۱.۵ میلیارد یورو به کی یف وام های ۳۵ ساله با پرداخت بهره تحت پوشش اتحادیه اروپا برای حمایت از دولت اوکراین در مواجهه با تهاجم روسیه به کی یف تخصیص می دهد.

دستور وزارت دفاع روسیه برای عقب نشینی نیروها از شهر مهم خرسون
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۱۸:۰۱

وزیر دفاع روسیه به نیروهای نظامی این کشور در خرسون دستور داد تا این شهر را ترک کنند.

به گزارش رویترز، مقامات ارشد کرملین روز چهارشنبه اعلام کردند که نیروهای روسیه در حال عقب نشینی از شهر خرسون، در جنوب اوکراین هستند.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه، روز چهارشنبه به نیروهای خود دستور داد تا در مقابل حملات اوکراین در نزدیکی شهر خرسون، به سمت کرانه غربی رودخانه دنیپرو عقب نشینی کنند.

سرگئی سوروکین، فرمانده نیروهای روسی نیز در سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که دیگر امکان تامین شهر خرسون وجود ندارد. وی گفت که پیشنهاد ایجاد خطوط دفاعی در ساحل شرقی رودخانه را داده است.

این خبر پس از هفته‌ها پیشروی اوکراین به سمت شهر و اقدام روسیه برای اسکان بیش از ۱۰۰هزار نفر از شهروندانش در این منطقه منتشر شده است.

سوروکین گفت: ما جان سربازان و ظرفیت جنگی واحدهای خود را نجات خواهیم داد. نگه داشتن آنها در ساحل غربی بیهوده است. بعضی از آنها می‌توانند در جبهه‌های دیگر استفاده شوند.

دبیر کل ناتو: دستیابی به آتش بس نباید براساس شرایط روسیه باشد
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۱۵:۱۸

دبیر کل ائتلاف ناتو ادعا کرد این ائتلاف به دنبال دستیابی به آتش‌بس در اوکراین بر مبنای شرایط روسیه نیست.

«ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ائتلاف نظامی ناتو در سخنرانی در جریان کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل گفت: «اگر اوکراین به خواسته‌های روسیه پایبند شده و این حقیقت که روسیه حمله و اراضی را تصرف کرده بپذیرد، ریسک ادامه حملات وجود دارد.»

به نوشته پایگاه خبری «راشا تودی»، استولتنبرگ مدعی شد، پایبند شدن اوکراین به خواسته‌های روسیه یک «خطر» برای همه است چون نشان خواهد داد که «استفاده از زور به کسی اجازه می‌دهد به اهداف سیاسی برای کسب کنترل کشورهای همسایه دست یابد.»

همزمان دبیر کل ناتو گفت، این بلوک نظامی خواستار توقف خصومت‌ها است و یکی از طرفهای جنگ در اوکراین نیست.

این اظهارات استولتنبرگ بعد از آن مطرح شد که «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در پی گزارش رسانه‌های غربی درباره اعمال فشار غرب بر کی‌یف برای ورود به مذاکرات با روسیه، پنج شرط را برای مذاکرات کشورش با مسکو تعیین کرد.

زلنسکی قبلا ادعا کرده بود یکی از شرطهای ورود اوکراین به مذاکرات با روسیه این است که رهبری روسیه تغییر کند.

 

کره شمالی برای سربازان روسیه لباس زمستانی می‌دوزد
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۱۵:۱۷

گفته می‌شود کارخانه‌هایی در کره شمالی با تولید کفش، لباس زیر و یونیفرم‌های زمستانی برای سربازان روسی در جنگ اوکراین، برای پیونگ‌یانگ ارزآوری می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری صدای جدید اوکراین، این یونیفرم‌ها که دست‌کم در سه شهر کره شمالی از جمله پیونگ‌یانگ دوخته می‌شود، از مسیر ریلی به روسیه فرستاده می‌شوند.

این در حالیست که بر اساس قطعنامه ۲۳۷۵ سازمان ملل که در سپتامبر ۲۰۱۷ وضع شده، صادرات تولیدات نساجی کره شمالی ممنوع است.

در همین حال، روزنامه کومرسانت روسیه به نقل از سفیر این کشور در کره شمالی نوشت: مسکو تمایل زیادی به خرید محصولات کره شمالی از جمله تولیدات بافتنی، کفش و غیره دارد. (البته) همه این پروژه‌ها باید با رعایت قطعنامه‌های سازمان ملل - که واردات برخی از محصولات از کره شمالی را منع می‌کند - اجرا شوند.

دیدار و رایزنی شمخانی با مشاور امنیت ملی روسیه درباره جنگ اوکراین
۱۴۰۱/۰۸/۱۸ - ۱۵:۱۴

«نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت ملی روسیه که به تهران سفر کرده است، صبح امروز (چهارشنبه) ۱۸ آبان با دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار شمخانی با اشاره به شرایط منطقه‌ای و جهانی، راه برون رفت از بحران‌ها و چالش‌های موجود را گفت‌وگو و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خواند.

وی با تبیین ابعاد جنگ ترکیبی نظام سلطه علیه ملت ایران و آثار تحریم‌های ظالمانه آمریکا تصریح کرد: گسترش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای به ویژه با کشورهای همسایه در حوزه اقتصادی از اولویت‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

شمخانی تقویت روند همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل، کشاورزی، تجارت، امور بانکی و محیط زیست را حائز اهمیت خواند و افزود: با اتخاد تمهیدات لازم باید به سرعت موانع موجود در این بخش‌ها را برطرف کرد.

وی همچنین تقویت همکاری‌های چند جانبه در سازمان‌های منطقه‌ای به ویژه شانگهای را برای بهره گیری هوشمندانه از ظرفیت های قابل تبادل کشورهای عضو ضروری خواند.

دبیر شورای امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه خطر تروریسم و افراطی گری همچنان امنیت منطقه و جهان را تهدید می‌کند، بر لزوم استمرار و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، برای دفع کامل خطرات این پدیده شوم تأکید کرد.

شمخانی با اشاره به بحران اوکراین گفت: ایران از هرگونه ابتکاری که منجر به آتش بس و صلح بین روسیه و اوکراین بر پایه گفت‌وگو انجام شود استقبال و حمایت کرده و آماده نقش آفرینی برای پایان جنگ است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، ایجاد نهادهای مشترک و هم افزا برای مقابله با تحریم‌ها و فعال سازی ظرفیت نهادهای بین المللی علیه تحریم و کشورهای تحریم کننده را مورد تأکید قرار داد.

نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه نیز در این دیدار با اعلام خرسندی از شتاب گرفتن همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف اظهارداشت: روسای جمهور دو کشور با انجام ۴ ملاقات در سال جاری بر اراده غیر قابل تغییر تهران و مسکو در زمینه هدایت روابط دوجانبه به سطح راهبردی تأکید کرده‌اند.

وی با اشاره به توافقات قبلی بین نهادهای امنیت ملی ایران و‌ روسیه و تعیین نقشه راه همکاری‌های راهبردی به ویژه در حوزه مقابله با تحریم‌های اقتصادی و فناوری افزود: مهمترین هدف من و هیأت همراهم از سفر به تهران تبادل نظر برای سرعت دادن به اجرای پروژه‌های مشترک در کنار فراهم کردن سازوکارهای پویا برای شروع فعالیت‌های جدید در حوزه های اقتصادی، تجاری انرژی و فناوری است.

پاتروشف گفت: ایجاد هم افزایی در ظرفیت‌های ترانزیتی به ویژه تکمیل سریع کریدور شمال- جنوب گامی موثر برای کیفی سازی همکاری‌های اقتصادی و تجاری دوجانبه و بین‌المللی است.

پاتروشف با تاکید بر پیگیری طرح مشترک دو کشور برای ایجاد گروه دوستی مدافعان منشور ملل متحد با حضور کشورهایی که مورد تحریم غیر قانونی غرب قرار گرفته‌اند، افزود: کشورهای غربی به ویژه آمریکا با زیر پا گذاشتن منشور ملل متحد و با استفاده از جنگ ترکیبی به دنبال تحمیل اراده سیاسی خود به کشورهای مستقل هستند.

دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه در پایان با ارائه گزارشی درباره بحران اوکراین اظهار داشت: امپراطوری رسانه‌ای غرب از ابتدا با وارونه نمایی حقایق، تلاش گسترده‌ای را برای ایجاد انحراف در افکار عمومی جهانی نسبت به چگونگی آغاز بحران اوکراین و واقعیت‌های میدانی آن در دستورکار خود قرار داده است.

درخواست زلنسکی از سیاستمداران آمریکایی برای اتحاد در حمایت از اوکراین

هم‌زمان با اینکه پیش‌بینی می‌شود حزب دموکرات جو بایدن اکثریت را در مجلس نمایندگان آمریکا در انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور از دست بدهد، ولودیمیر زلنسکی از سیاستمداران آمریکایی خواست تا نسبت به حمایت از اوکراین متحد بمانند.

به گزارش راشا تودی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز سه‌شنبه در پیام ویدئویی ضبط‌شده خطاب به آمریکایی‌ها گفت: «دموکراسی‌ها نباید در مسیر پیروزی متوقف شوند. اوکراین همچون هر جامعه دموکراتیک دیگری عقاید مختلفی نسبت به زندگی و سیاست دارد. اما هنگامی که روسیه تصمیم گرفت که آزادی ما را نابود و اوکراین را از صفحه زمین حذف کند، ما فورا متحد شدیم و این اتحاد را نگه می‌داریم.»

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، زلنسکی افزود: «ما از آمریکایی‌ها می‌خواهیم اتحاد راسخ و استوار خود را حفظ کنند... تا زمانی که ما به آنچه آرزو می‌کنیم، دست یابیم... تا زمانی که صلح در نهایت به کشور ما بازگردد.»

سپس در همان روز، رئیس‌جمهوری اوکراین با لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد دیدار کرد و به زلنسکی گفت: «واشنگتن حمایت دوحزبی به اوکراین ارائه داده است و جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا متعهد است تا در این راستا با کنگره آمریکا همکاری کند و به این همکاری ادامه دهد.» این نماینده همچنین از کمک ۲۵ میلیون دلاری دیگر آمریکا به اوکراین پیش از زمستان خبر داد. در سال جاری میلادی، دولت بایدن پس از حمله مسکو به کی‌یف، بیش از ۵۴ میلیارد دلار کمک به اوکراین را متعهد شد.

مردم در سراسر آمریکا روز سه‌شنبه به پای صندوق‌های رای در انتخابات میان‌دوره‌ای این کشور برای تعیین حزب برنده در کنگره رفتند و این در حالیست که بسیاری پیشاپیش از طریق پست رای خود را ارسال کردند. در حالی که پیش‌بینی می‌شود جمهوری‌خواهان کنترل مجلس نمایندگان را در این انتخابات به دست گیرند اما سرنوشت سنا هنوز به دلیل فشردگی رقابت‌ها قابل پیش‌بینی نیست.

از طرفی، دولت کی‌یف از آمریکا تعدادی سامانه پدافند هوایی C-RAM درخواست کرده تا با پهپادهای روسی مقابله کند.

روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اوکراین در نامه‌ای خطاب به اعضای ارشد کنگره ایالات متحده آمریکا چنین درخواستی را مطرح کرده تا "از تاسیسات مهم به خصوص نیروگاه‌های برق اصلی محافظت کند." همچنین این رئیس پارلمان خواستار موشک‌های دوربرد – احتمالا سامانه‌های هیمارس ساخت آمریکا – شده تا "با حملات پهپادی دشمن مقابله کنند."

در حالی که پنتاگون اظهارنظری درخصوص درخواست‌های ویژه اوکراین نکرده اما ارتش آمریکا گفت که "در حال تمرکز بر روی تجهیزاتی هستند که مناسب جنگ کنونی است."

گارون گارن، سخنگوی پنتاگون به تلویزیون ای‌بی‌سی گفت: «ما شبانه‌روز نسبت به ارسال کمک‌های امنیتی و تسلیحات از ذخایر آمریکایی به اوکراین متناسب با اولویتشان کار می‌کنیم.»

با این حال، اوکراین از تحویل دو سامانه‌ دفاع هوایی NASAMS در روز دوشنبه خبر داد. شش سامانه دیگر توسط واشنگتن در ماه اوت وعده داده شد اما گویا برای ارسال به اوکراین زمان می‌برد.

روسیه: هنوز تصمیم قطعی برای تمدید توافق غلات نگرفته‌ایم

«آندری رودنکو»، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفت، کرملین هنوز درباره این که توافق با میانجی‌گری ترکیه و سازمان ملل بر سر موضوع صادرات غلات را تمدید کند تصمیم قطعی نگرفته است.

رودنکو بیان کرد: «ما هنوز زمان داریم. در حال بررسی هستیم که این توافق بعد از سرگیری مشارکت ما چطور اجرا شده است. ما نسبت به اجرای بخش مربوط به روسیه در این توافق بسیار ناراضی هستیم در حالی که سازمان ملل مسئولیت حل‌وفصل مسائل را بر عهده گرفته است.»

روسیه و اوکراین در 22 جولای توافقنامه‌های جداگانه‌ای را برای ایجاد کریدوری در دریای سیاه و هموار شدن مسیر صادرات غلات از سه بندر اوکراین و همینطور انتقال محموله‌های کود و غلات روسیه امضا کردند. این توافق که بخشی از آن نیز به ایجاد یک نظام نظارت و بازرسی بر امنیت سفر کشتی‌های باری اختصاص پیدا کرد، چند روز دیگر در صورتی که تمدید نشود منقضی می‌شود.

رودنکو تاکید کرد، مسکو هنوز در مورد بخش مربوط به محموله‌های کود و مواد غذایی روسیه در این توافق «پیشرفتی مشاهده نکرده است.» او تاکید کرد، مسکو در ضمن بررسی‌هایش برای موافقت با تمدید این توافق «همه فاکتورها را در نظر خواهد گرفت.»

یک هفته پیش روسیه اعلام کرد، توافق صادرات غلات با اوکراین، پس از چند روز تعلیق از سر گرفته شد.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای روز چهارشنبه هفته قبل اعلام کرد، پس از دریافت ضمانت‌های امنیتی از کی‌یف، مشارکت مسکو در توافق صادرات غلات ادامه پیدا کرده است.

رودنکو در گفتگو با خبرنگاران در بخش دیگری از صحبتهایش تاکید کرد، روسیه وارد مذاکرات با آمریکا بر سر موضوع اوکراین نشده است.

این دیپلمات ارشد دولت روسیه با این وجود گفت، مسکو مشکلی با مذاکرات با کی‌ِیف ندارد.

رودنکو در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که آیا واشنگتن و مسکو وارد گمانه‌زنی‌های دیپلماتیک بر سر اوکراین شده‌اند پاسخ داد: «خیر ما به این روند وارد نشده‌ایم.»

این دیپلمات تاکید کرد، مسکو برای برگزاری مذاکرات «بدون پیش‌شرط» با اوکراین به جز این شرط مهم که «اوکراین حسن نیت نشان دهد» آماده است.

سفیر روسیه: آمریکا به دنبال ادامه جنگ اوکراین است

سفیر روسیه در آمریکا در مصاحبه‌ای تاکید کرد،‌ واشنگتن به دنبال طولانی‌تر کردن جنگ در اوکراین با هدف کسب سود از فروش تجهیزات نظامی و صادرات گاز مایع طبیعی خود است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا اظهار کرد: "کاخ سفید نمی‌تواند از مسئولیت طولانی ساختن جنگ در اوکراین و کشتن افراد بی‌گناه فرار کند. با این وجود آمریکا به اصرار جنون‌آمیز خود برای پایبند بودن به تاکتیک‌های جنگ فرسایشی با فرسوده ساختن همه شامل اوکراینی‌ها، روس‌ها، اروپایی‌ها و همینطور مردم عادی آمریکا ادامه می‌دهد."

او اضافه کرد:‌ "چند دلیل برای این مساله هست. یکی از آنها موضوع نفع اقتصادی است؛ میل کسب منفعت از فروش انبوه تجهیزات نظامی و صادرات گاز طبیعی مایع. فقط تجارت در این جا مهم است."

این سفیر روسیه در آمریکا بیان کرد، واشنگتن حاضر است "تا زمان کشته شدن آخرین اوکراینی" جنگ با روسیه به راه بیندازد. وی همچنین خاطرنشان کرد، مقامات آمریکایی اغلب می‌گویند که بدون مشارکت اوکراین در مورد اوکراین با روسیه گفتگو نخواهند کرد و این بر عهده کی‌یف است که تصمیم بگیرد چه زمانی پای میز مذاکره بنشیند."

این دیپلمات روس خاطر نشان کرد: "معلوم نیست که این کلمات آیا چیزی بیشتر از ریاکاری یا یک بی‌میلی پیش پا افتاده به اعتراف به اشتباهات خود معنی می‌دهند یا خیر."

وی افزود: "مرکز تصمیم‌گیری درباره سرنوشت اوکراین حتما در جایی قرار دارد، اما نه در کی‌یف. همه می‌توانستند این حقیقت را در ماه مارس، زمانی که یک فریاد از واشنگتن کافی بود تا رژیم (ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین) همه توافق‌های به دست آمده در جریان تماس‌های فشرده بین دو کشور را پوچ کند، ببینند."

روزنامه واشنگتن پست روز یکشنبه گزارش داد؛ دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در صحبت‌هایی خصوصی کی‌یف را تشویق کرده تا آمادگی خود را برای مذاکره با مسکو نشان دهد.

اوکراین و روسیه از زمان آغاز جنگ دو کشور در ۲۴ فوریه چندین دور مذاکرات صلح را برگزار کردند. آخرین دور در ۲۹ مارس در استانبول بدون کسب نتیجه به پایان رسید و مذاکرات از آن زمان در بن‌بست مانده است.

آناتولی آنتونوف در ادامه این مصاحبه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت، هیچ شانسی برای ارائه توافق جانشین معاهده استارت جدید طی یک سال آینده وجود ندارد زیرا مواضع مسکو و واشنگتن به طور قابل توجهی با هم متفاوتند.

آنتونوف بیان کرد: "طرف‌ها برای نتیجه گرفتن بر سر ثبات استراتژیک به زمان زیادی نیاز دارند. ما نباید روی تکرار سناریوی سال ۲۰۱۰ زمانی که تنها در یک سال موفق به حصول توافق شدیم حساب باز کنیم. شرایط به طور چشمگیری تغییر کرده است. مواضع طرفین حالا به طور قابل توجهی متفاوت هستند، فناوری‌ها و تهدیدات جدیدی ظهور کرده‌اند. اهمیت مساله ظهور کشورهای هسته‌ای "ثالث" در حال افزایش است."

آناتولی آنتونوف خاطر نشان کرد، با این حال، اگر تصمیمی برای از سرگیری رایزنی‌های استراتژیک گرفته شود، هیات روسی به دقت تلاش خواهد کرد تا راه‌حل‌های قابل قبول برای دو طرف را بیابد.

وی افزود: "اما نمی‌توان از امتیازات یک‌جانبه به ضرر امنیت روسیه صحبت کرد."

آنتونوف در ادامه تاکید کرد: "در حال حاضر دولت آمریکا هیچ تلاشی برای احیای گفت‌وگوها بر سر ثبات راهبردی با روسیه انجام نمی‌دهد."

سفیر روسیه در آمریکا خاطر نشان کرد: "صرفا ابتکار عمل طرف آمریکایی موجب شد، گفت‌وگوها درباره ثبات استراتژیک که در سال ۲۰۲۱ آغاز شد و در چارچوب آن بحث‌ بر سر درباره توافق‌های احتمالی جایگزین معاهده استارت صورت گرفت دچار انجماد شود. واشنگتن هیچ گام عملی برای ازسرگیری آن گفت‌وگوها برنمی‌دارد."

آنتونوف تاکید کرد در حالی که مسکو علاقه‌مند به انجام مذاکرات بر سر موضوع کنترل تسلیحات با واشنگتن است، با این حال به آمریکا التماس نخواهد کرد به پای میز مذاکره بازگردد.

سفیر روسیه خاطر نشان کرد: "روسیه علاقه‌مند به گفتگوی برابر و سودمند برای دو طرف در مورد مساله کنترل تسلیحات است. اما ما به آمریکا التماس نمی‌کنیم که به پای میز مذاکره بازگردد. ما امنیت ملی خود را در هر شرایطی تضمین خواهیم کرد."

آنتونوف ادامه داد که ممکن است در نهایت دولت آمریکا "بیدار شود" و بخواهد مذاکره کند.

وی تاکید کرد: "هیچکس علاقه‌ای به تداوم خلاء حقوقی بین دو کشور دارای بزرگترین زرادخانه هسته‌ای در جهان ندارد. معلوم نیست چه مقدار فرصت بیشتر از دست خواهد رفت."

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم روز سه‌شنبه تایید کرد که واشنگتن و مسکو به زودی نشست کمیسیون رایزنی دوجانبه درباره معاهده استارت جدید را برگزار خواهند کرد.

آناتولی آنتونوف همچنین تاکید کرد: "هشدار چند وقت پیش جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مورد امکان وقوع آخرالزمان هسته‌ای بی‌اساس و خطرناک بوده و هدف از مطرح کردن آن قرار دادن هر چه بیشتر کشورها در برابر روسیه است."

سفیر روسیه در آمریکا گفت: "با این پیش زمینه، ارعاب جامعه جهانی با صحبت از "نزدیک شدن به آخرالزمان" بی‌اساس و خطرناک است. بیانیه‌های پر سروصدای آمریکا و حتی از زبان جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، یک هدف را دنبال می‌کند - تحریک هرچه بیشتر کشورها علیه روسیه."

بایدن در ماه اکتبر در یک سخنرانی گفت که جنگ اوکراین ممکن است منجر به بروز محاسبات اشتباه شده که این اتفاق به طور بالقوه می‌تواند ختم به آخرالزمان ختم شود. در ششم اکتبر، بایدن گفت که از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲، جهان در هیچ زمانی مثل اکنون با "چشم‌انداز آخرالزمان" مواجه نشده است.

آنتونوف تاکید کرد روسیه کسی را با تسلیحات هسته‌ای تهدید نمی‌کند، اما به عکس، تلاش می‌کند تا از خارج شدن وضعیت کنونی از کنترل جلوگیری کند.

این سیاستمدار روس اظهار کرد: "آمریکایی‌ها، با وارونه کردن همه چیز، ما را به لفاظی‌های هسته‌ای غیرمسئولانه متهم می‌کنند. اگر به حقایق نگاه کنید، مشخص می‌شود که ما کسی را با سلاح هسته‌ای تهدید نمی‌کنیم. به عکس، ما تلاش می‌کنیم تا از خارج شدن اوضاع از کنترل جلوگیری کنیم. مقامات روسیه و رئیس جمهور روسیه بارها تأیید کرده‌اند که ما از سلاح‌های هسته‌ای، از جمله سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی، در اوکراین استفاده نخواهیم کرد."

این مقام ارشد دولت روسیه ادامه داد، برخلاف اظهارات صریح روسیه درباره عدم استفاده از سلاح هسته‌ای، جهان شنید که انگلیس - نزدیک‌ترین متحد واشنگتن - اعلام آمادگی کرد که دقیقاً برعکس آن عمل کند.

آنتونوف خاطر نشان کرد: "چنین اظهاراتی بسیار خطرناک هستند. به ویژه از این جنبه که صحبت در مورد استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی در حال تبدیل شدن به یک هنجار است. این وضعیت باعث غیرفعال شدن احتیاط در ذهن آن دسته از رهبران غرب که هیزم بر آتش جنگ اوکراین می‌ریزند، می‌شود. آنها کسانی هستند که مسئول جلوگیری از سناریوی ذکر شده توسط رئیس جمهور آمریکا هستند."

 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟