بین الملل تابناک: واکنش پنتاگون و مدیر کل آژانس به ساخت موشک هایپرسونیک توسط ایران، احضار سفیر جمهوری آذربایجان به وزارت امور خارجه، ممنوع شدن حضور زنان در پارکها و اماکن ورزشی از سوی طالبان، سفر فرمانده نیروی هوایی اسرائیل به بحرین و هشدار امیرعبداللهیان به دبیر کل سازمان ملل از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
واکنش پنتاگون و مدیر کل آژانس به ساخت موشک هایپرسونیک توسط ایران
«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پنجشنبه (دهم نوامبر، ۱۹ آبان) در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه مدعی شد، اعلام ایران مبنی بر ساخت موشک بالستیک هایپرسونیک نگرانیها درباره برنامه هستهای این کشور را تشدید میکند.
وی در مصاحبهای در حاشیه کنفرانس تغییرات آبوهوایی در شرم الشیخ مصر با اذعان به این که کار نهاد بینالمللی تحت هدایت او مسائل هستهای است، مدعی شد: طبیعتاً هیچ چیز را نمیتوان جدا کرد. ما شاهد همه این اعلامها هستیم که نگرانیها و توجه عمومی درباره برنامه هستهای ایران را افزایش میدهد.
سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، روز پنجشنبه در حاشیه یازدهمین سالگرد شهادت سردار شهید «حسن طهرانی مقدم» گفت: «سالهای سال است در سایه تحریمهای ظالمانه و سختترین تحریمهای تاریخ بشریت فعالیتهای خود در حوزه هوافضا را به پیش میبریم. به لطف الهی موفق شدیم به موشک بالستیک هایپرسونیک پیشرفته دست پیدا کنیم که قادر است در فضایی که مهمترین و پیشرفتهترین سامانههای سپر دفاع موشکی وجود دارد، از آنها عبور کرده و همان سامانههای سپر موشکی را که میتواند جزو مهمترین ارکان دفاعی دشمن باشد، هدف قرار بدهد.»
به گزارش وبگاه شبکه خبری «فاکس نیوز» سرهنگ «راب لودویک» سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در امور خاورمیانه روز جمعه در واکنش به موفقیت جدید ایران گفت که پنتاگون به خوبی از این گزارش آگاه است.
سرهنگ لودویک در ادامه با تلاش در زیر سوال بردن موفقیت تازه ایران مدعی شد که در این زمینه شک و تردید وجود دارد.
وی افزود: «مانند همیشه از افشای گزارشها و ارزیابیهای اطلاعاتی درباره چنین موضوعات حساسی خودداری میکنیم. ما به نظارت دقیق بر توسعه و تکثیر موشکهای پیشرفته و فناوری مرتبط ایران ادامه میدهیم.»
موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم اعلام کرده که موشکهای هایپر سونیک (ابرفراصوت) نه تنها میتوانند بیش از پنج برابر سریعتر از سرعت صوت با سرعت ۳۸۰۰ مایل در ساعت حرکت کنند، بلکه میتوانند در مسیرهای پیچیدهای حرکت کنند و این دفاع برابر آنها را دشوار میکند.
احضار سفیر جمهوری آذربایجان به وزارت امور خارجه
سفیر جمهوری آذربایجان در پی تداوم تبلیغات ضد ایرانی و سیاه نمایی رسانهها و مقامات رسمی این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز به وزارت امور خارجه احضار شد.
در این احضار، دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه، مراتب نارضایتی و اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را نسبت به اظهارات غیردوستانه مقامات عالی جمهوری آذربایجان و سیاه نمایی رسانههای این کشور، به سفیر آذربایجان ابلاغ کرد و افزود: انتظار داریم هرچه سریعتر به این روند پایان داده شده و اقدامات لازم برای جلوگیری از تکرار آن به عمل آید.
سفیر جمهوری آذربایجان ضمن ابراز تأسف از وضعیت ایجاد شده، اعلام کرد: مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران را سریع به باکو منعکس خواهد کرد.
ممنوع شدن حضور زنان در پارک ها و اماکن ورزشی از سوی طالبان
یک مقام افغان روز پنجشنبه گفت طالبان حضور زنان در سالنهای ورزشی در افغانستان را ممنوع میکند. همچنین مقامات دستور دادهاند که زنان افغان دیگر نباید اجازه ورود به پارکهای تفریحی را داشته باشند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این تازهترین فرمان گروه طالبان افغانستان برای سرکوب حقوق و آزادیهای زنان از یک سال پیش است که قدرت را در دست گرفتند.
طالبان سال گذشته زمام امور افغانستان را به دست گرفت و بار دیگر در اوت ۲۰۲۱ روی کار آمد. آنها علیرغم وعدههای اولیه، دختران را از تحصیل در مقاطع دبیرستان و پیش از آن منع کرده، زنان را در بیشتر زمینههای شغلی محدود کرده و به آنها دستور دادهاند تا در بیرون منزل لباسهای کاملا پوشیده به تن کنند.
سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفت که این ممنوعیت به این دلیل است که مردم دستورات تفکیک جنسیتی را نادیده میگیرند و زنان حجاب یا پوشش لازم سر را ندارند. حضور زنان در پارکها هم ممنوع است.
این فرمان، پس از یک اعلامیه گستردهتر برای محدود کردن دسترسی زنان افغان به فضاهای عمومی صادر شد. «پلیس اخلاق» افغانستان هم روز چهارشنبه دستور داد که همه پارکهای تفریحی در این کشور باید از ورود زنان جلوگیری کنند.
سفر فرمانده نیروی هوایی اسرائیل به بحرین
ارتش رژیم موقت صهیونیستی روز پنجشنبه خبر داد که «ایال گرینبویم» فرمانده ستاد کل نیروی هوایی این رژیم به بحرین سفر کرده بوده است.
خبرگزاری آناتولی به نقل از ارتش صهیونیستی خبر داد، این فرمانده اسرائیلی هفته جاری در نشست فرماندهان نیروی هوایی بحرین شرکت کرده بود.
این در حالی است که ارتش صهیونیستی درباره دیدارهایی که گرینبویم با مسئولان رژیم آل خلیفه داشته، اظهارنظری نداشته است.
در بیانیه ارتش صهیونیستی آمده است: این سفر در چارچوب تقویت روابط و همکاری ارتش اسرائیل با ارتش های منطقه و در صدر آن ستاد مرکزی آمریکاست، در حالی که مسئولان بحرینی واکنشی به این خبر نداشتهاند.
در همین ارتباط، خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه سابق و مشاور فعلی پادشاه بحرین در امور دیپلماسی پانزدهم آبان ماه جاری گفت که منامه به روابط خود با رژیم اشغالگر قدس در دوره نخستوزیری احتمالی بنیامین نتانیاهو که حزبش برنده انتخابات اخیر بود، ادامه میدهد.
آل خلیفه مدعی شد که پیروزی نتانیاهو موضوع طبیعی و پیشبینی شده بود و بحرین به توافقاتی که تاکنون با رژیم تل آویو امضا کرده در دوره نتانیاهو نیز پایبند خواهد ماند و شراکت خود با این رژیم را ادامه خواهد داد.
مشاور پادشاه بحرین افزود: «ما با اسرائیل توافق کردهایم که جزوی از توافقات ابراهیم است و به این توافق پایبند هستیم و امیدواریم در همین مسیر ادامه یابد و شراکت خود را گستردهتر کنیم.»
خالد بن احمد آل خلیفه تأکید کرد: «تمایل داریم تا روابطمان مثالزدنی باشد و در برابر همه تهدیدات با یکدیگر مقابله کرده و موفق شویم.»
هشدار امیرعبداللهیان به دبیر کل سازمان ملل
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پنجشنبه شب ۱۹ آبان ماه تلفنی گفتوگو کردند.
تحولات منطقهای و بین المللی از جمله اوضاع اوکراین و یمن و همچنین مذاکره رفع تحریمها از جمله مباحث مورد گفتوگوی دو طرف بود.
وزیر خارجه در این گفتوگوی تلفنی با اشاره به مسیر گفتوگوی فنی سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس، همکاری طرفین را مناسب خواند.
امیرعبداللهیان همچنین در گفتوگوی تلفنی پنجشنبه شب دبیرکل سازمان ملل متحد را در جریان تبادل پیامهای اخیر بین ایران و آمریکا در چارچوب ایفای نقش اتحادیه اروپا در مذاکرات وین قرار داد.
گفتنی است، به تازگی ایران پیامی درباره مذاکرات رفع تحریمها را از طریق انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای طرف آمریکایی ارسال کرد و امیرعبداللهیان روز شنبه ۱۴ آبان ماه در پاسخ به خبرنگار فارس اعلام کرد که منتظر پاسخ طرف آمریکایی هستیم.
روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه در جمع سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی مقیم تهران گفته بود: در روزهای گذشته ابتکاراتی را با هدف پیشبرد و جمعبندی مذاکرات وین به هماهنگ کننده مذاکرات ارسال کرده و امیدواریم این ابتکارات زمینه ساز تحرکی جدید در عرصه مذاکرات باشد
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگوی تلفنی با گوترش در خصوص بحران یمن ضمن انتقاد از مداخلات امنیتی و رسانهای یک کشور عرب در اغتشاشات اخیر در ایران، به ادامه نقش جمهوری اسلامی ایران برای کمک به تمدید آتش بس و همکاری با سازمان ملل در این خصوص تاکید کرد و یادآور شد: البته هرگونه تصمیم در مورد تداوم آتش بس و رفع کامل محاصره انسانی یمن توسط رهبران و مردم یمن اتخاذ میشود.
امیرعبداللهیان در خصوص اوکراین بار دیگر اتهامات بی اساس درباره ارسال پهپاد به روسیه با هدف استفاده در جنگ اوکراین را قویا تکذیب کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در گفتوگو با دبیرکل سازمان ملل از مواضع و اقدامات غیرسازنده برخی کشورها به شدت انتقاد کرد و افزود: بر خلاف منشور ملل متحد، تعداد معدودی از دولتهای غربی با سوء استفاده از مطالبات مسالمت آمیز در ایران، اقدام به تشویق خشونت و آموزش ساخت سلاح و کوکتل مولوتف در فضای مجازی و رسانهای کردند، که در نتیجه باعث کشتار پلیس و ناامنی در ایران شدند، تا جایی که زمینه را برای اقدام تروریستی داعش فراهم ساختند.
وزیر امور خارجه کشورمان اخیرا در نامهای به دبیرکل سازمان ملل با انتقاد از عدم واکنش شورای امنیت به حادثه شیراز، گفت: عدم واکنش برخی اعضای دائم شورا نشان داد آنها هنوز تروریستها را به خوب و بد تقسیم میکنند.
امیرعبداللهیان با انتقاد از رفتار دوگانه برخی دولت های غربی، تلاش آنها برای برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر در مورد ایران را اقدامی مردود خواند و تاکید کرد: نشست شورای حقوق بشر برای دولتهایی که مروج خشونت و ترور هستند، باید تشکیل شود و نه در مورد جمهوری اسلامی ایران که مدافع واقعی حقوق بشر است و در اغتشاشات اخیر نیز عمیقا خویشتنداری به خرج داده است. امیرعبداللهیان نسبت به تاثیرات منفی اقدام سیاسی شورای حقوق بشر بر همکاریهای ایران با غرب هشدار داد.
گفتنی است، برخی دولتهای غربی در تدارک برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر درباره ایران هستند.
گوترش هم در این گفتوگوی تلفنی با اشاره به وظایف شورای حقوق بشر، هرگونه مداخله سیاسی شورای حقوق بشر در امور کشورها را مردود خواند.
دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این گفتوگوی تلفنی، ضمن تقدیر از نقش سازنده ایران در مبارزه با تروریسم و در کمک به برقرای آتش بس در یمن، خواستار ادامه همکاریهای ایران با فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن برای تمدید آتش بس موقت در این کشور شد.
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل سازمان ملل دهم مهرماه نیز در تماسی تلفنی درباره تمدید آتش بس در یمن بحث و تبادل نظر کردند.
دبیرکل سازمان ملل در گفتوگوی تلفنی پنجشنبه شب ۱۹ آبان با اشاره به نشست اخیر سفرای کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران با دبیرکل سازمان ملل، درباره ساختار نوین همکاریهای منطقهای که بتواند موجب تقویت صلح و ثبات در منطقه شود، ابراز امیدواری کرد.
آنتونیو گوترش تاکید ایران بر دیپلماسی را ستود و درباره گفتوگوی رفع تحریمها، احیای توافق را متضمن منافع تمامی طرفها برشمرد.
دبیرکل سازمان ملل ادامه همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را گام مثبت ایران ارزیابی کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.