تامل بر مجادله‌ای که به زودی اوج خواهد گرفت

فصل رسیدگی به پیشنهاد وصله پینه شده ادغام دو سازمان از راه رسید!

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان، نامه‌ای به رئیس جمهور نوشته تا خواستار ادغام سازمان «جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور» با «سازمان محیط زیست» شود؛ اما سهوا یا عامدانه بخش مهمی از عنوان رسمی سازمان تحت امرش را ذکر نکرده است؛ «حفاظت»! همان وظیفه اساسی سازمانی که ادغامش با سازمان بهره بردار را غیرممکن می‌کند!
کد خبر: ۱۱۵۱۶۱۱
|
۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱ 23 November 2022
|
15481 بازدید
|

فصل رسیدگی به پیشنهاد وصله پینه شده ادغام ۲ سازمان از راه رسید!«یکی از موضوعات مهم و با مطالبه بالای جوامع نخبگی و بدنه کارشناسی کشور که می‌تواند نظر حتی شهروندان غیرهمسو را نسبت به دولت مردمی-انقلابی بسیار مناسب گرداند...»

به گزارش «تابناک»؛ آنچه در پاراگراف قبل آمده، به نوعی مقدمه نامه ای‌ است که علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان در ۲۲ دی ماه سال ۱۴۰۰ به رئیس جمهور نوشته تا پیرو آن تقاضایی مهم از وی داشته باشد؛ ادغام سازمان «جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور» با «سازمان محیط زیست»؛ سازمانی که سهوا یا عامدانه بخش مهمی از عنوان رسمی‌اش در نامه امضا شده توسط رییس از قلم افتاده است!

فصل رسیدگی به پیشنهاد وصله پینه شده ادغام ۲ سازمان از راه رسید! تصویر نامه علی سلاجقه به رئیس جمهور

 

رئیس سازمان "حفاظت" محیط زیست در ادامه پیشنهاد داده که محصول نهایی این ادغام «سازمان [حفاظت؟]محیط زیست و منابع طبیعی» است و برخی فواید این ادغام را هم ذکر کرده تا بتواند نظر رئیس جمهور را به آن جلب نماید. به رویدادی که سلاجقه تاکید دارد، مطالبه زیادی برای رقم خوردن آن در جوامع نخبگی و بدنه کارشناسی کشور وجود دارد.

این آغاز ماجرایی است که هرچند تا حدی مورد توجه قرار گرفت، چندان جدی گرفته نشد، تا سلاجقه را مجاب کند اواخر سال (۱۷ اسفند ۱۴۰۰) در سخنرانی در یک همایش، گریزی مفصل به این ماجرا و تقاضای مطرح بزند و تاکید کند که «من در نامه خود به ادغام صد درصدی اشاره کردم که منظور این بود، مجموعه منابع طبیعی و محیط زیست کاملا با هم ممزوج شوند و یک ساختار جدید به وجود آید.»

تاکید معاون رئیس جمهور بر «صد درصدی»، عبارتی که بعد از نگارش نامه و با ابرو باز کردن در متن به آن اضافه شده، شروع مبحث تازه‌ای در آن سخنرانی است که نشان می‌دهد، پس از نگارش نامه فوق و تسلیم آن به دفتر ریاست جمهوری و توشیح رئیس جمهور ذیل آن مبنی بر بررسی، کارشناسی و اعلام نتیجه به وی، نکاتی چه بسا متفاوت به ذهن سلاجقه رسیده که بر اساس آن اولویت‌هایی برای این ادغام تعیین کرده است؛

«اولویت اول ادغام این است که بخش انفال و منابع طبیعی برای همیشه از زیرمجموعه یک بخش تصدی‌گری به نام کشاورزی جدا شود. اولویت دوم این که وزارت منابع طبیعی ایجاد شود و سازمان محیط زیست در جایگاه معاون رییس جمهوری باشد. در این صورت دو دستگاه به توسعه پایدار کمک خواهند کرد و در دولت هم دو حق رای خواهند داشت. اولویت بعدی تشکیل وزارت منابع طبیعی و محیط زیست و اولویت آخر نیز ادغام دو مجموعه در جایگاه معاونت رییس جمهوری است.»

فصل رسیدگی به پیشنهاد وصله پینه شده ادغام ۲ سازمان از راه رسید!

فهرستی از حالات مختلف این ادغام که البته نه کامل است و نه اشاره‌ای به تجربه قبلی ادغام این دو سازمان دارد که در سال ۱۳۴۶ رقم خورده و به تشکیل «وزارت منابع طبیعی» منجر شده است؛ وزارت خانه‌ای که عمرش بسیار کوتاه بود، چون مغایرت ذاتی و تعارض منافع با وزارت کشاورزی وقت داشت و در نتیجه، منحل گشت و بخش مربوط به منابع طبیعی، به سازمانی در زیرمجموعه وزارت کشاورزی تبدیل شد.

جالب اینجاست که سلاجقه آن روز تاکید کرد، استقبال از نامه اش به قدری عالی بوده که «همه موافقان و مخالفان به این نتیجه رسیدند که حتما باید مجموعه منابع طبیعی از زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی خارج شود که دستاورد بزرگی برای کشور است»؛ ادعایی که دست کم مورد تایید «رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس» نیست که تاکید دارد مخالف ادغام است، زیرا «سازمان جنگل‌ها در کنار وظیفه حفاظتی، امکان بهره‌برداری نیز دارد، اما وظایف اصیل سازمان محیط زیست فقط حفاظت است؛ محیط زیست طبق قانون نمی‌تواند سازمان بهره‌برداری باشد.»

مخالفتی بنیادین که به نظر می‌رسد، در روز‌های آتی شرح و بسط خواهد یافت و احتمالا به واکنش و پاسخ سلاجقه و همکارانش به آن منجر خواهد شد، چون به فاصله حدود یک سال از نگارش نامه فوق، رسیدگی به آن در برخی ابعاد در دستور کار قرار گرفته و به عنوان مثال، اولین جلسه‌ی آذرماه ۱۴۰۱ شورای عالی اداری کشور به «ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور» اختصاص پیدا کرده است.

رویدادی که می‌تواند آغاز مجادلاتی باشد که پیشتر بروز نکرده، چون پیشنهاد ادغام این دو سازمان، پیشنهادی تازه نیست و سوابق شکست آن هم در تاریخ ثبت و ضبط شده است؛ شکستی که تنها زمانی می‌توان مانع تکرارش شد که دست کم به این سوال جواب داد که چگونه قرار است سازمان حفاظت محیط زیست با ماموریت حفاظت، با سازمانی اجرایی که مجوز بهره برداری دارد، ادغام شود و به تعارض منافع سازمانی گرفتار نشود؟!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
وزارت خانه ها، ارگان ها و سازمان هایی که تا به حال در این چند سال ادغام شده اند، وضعیتشان بدتر و خرابتر شد است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
نهایت هرج و مرج و ناکارآمدی و بلبشو باعث شده

تا اوضاع و احوال اسفبار و فلاکت

هر روز بد تر و بدتر گردد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
همین که رئیسی دکتره؟؟؟؟؟!!!! کافیه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
از هر کاری که در جهت بزرگتر شدن دولت و افزایش هزینه های آن باشد باید خودداری کرد و برعکس باید در جهت کوچکتر شدن دولت باید عمل نمود
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
دررابطه بااظهارات آقای سلاجقه معاون محیط زیست ، به نظرات ایشان دررابطه باجمع آوری زباله ، دربرنامه صف اول شبکه خبر توجه ویژه فرمائید : (غریب به مضمون ) ، مادرنظرداریم طرحی اجرا کنیم که دیگر بطور کامل ، اصلا زباله تولید نشود !!!!!!!!!؟ حالا ایشان نظر به ادغام سازمان جنگل ها داده اند آنهم به عنوان ، وزارت !!!! خودحدیث مفصل بخوانید ازاین مجمل !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
مطلب با سند و دلیل سازمان ناسا در مورد آلودگی متان اطراف تهران رو هم بی سند گفت رد می کنیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
وظایف این دو سازمان کاملا موازی است و ادغام از ضروریات است . در حال حاضر جفتشون بیکارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
من نمی دانم این نامه باید حداقل یک پیوست ۲۰ صفحه ای داشته باشد که بطور کارشناسی و دقیق علت ادغام و تاریخچه مشکلات و وضعیت موضوع در دیگر کشورها در آن لحاظ شده باشد

چرا مسئولین ما یک فکری به سرشان می زند و یا تحت تاثیر دو نفر بی سواد دیگر قرار گرفته و بدون نظرات دقیق کارشناسی چنین درخواست های مضحکی را می کنند

هنوز این وزیر نمی فهمد که موضوع محافظت از منابع طبیعی با موضوع بهره برداری از منابع طبیعی که مقابل همدیگر هستند کاملا متفاوت و هر دوی آنها با وجود مقابل همدیگر بودن لازم و ضروری است و باید در یک ریل متعادل باشند و همدیگر را همپوشانی کنند
مهلذا بد نیست ببینیم که کشورهای توسعه یافته در این زمینه چگونه عمل می کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
ایشان رئیس سازمان هستند نه وزیر و البته در دولت مردمی انقلابی آقای دکتر رئیسی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
ادغام این دو مجموعه کاری غیر کارشناسی و به زیان کشور است. همانطور که ادغام جهادسازندگی با وزارت کشاورزی کاری اشتباه بود.
جنگلبان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
جناب آقای دکتر سلاجقه عزیز پس از ادغام میخواهید چگونه این دو سازمان را اداره کنید محیط زیستمان را زباله و آلودگی کارخانه ها آلوده کردند یک سازمان را دارید مدیریت میکنید مانده اید وای به روزی که دو سازمان شود.
سطح جنگل و مراتع هر روز دارد کاهش پیدا میکند با چه مدیریتی میخواهید جلوگیری کنید از تخریب و تجاوز ؟ شما که روزگاری رییس سازمان منابع طبیعی و حالا هم رییس سازمان محیط زیست هستید و از کمبود نیرو خبر دارید و هرسال هم بخشی از حقوق را حذف میکنند مثل سختی کار . روسای دادگاه دیوان که رای حذف سختی کار دادید یکبار شده در اطفاء حریق جنگل شرکت کنید سختی های آنرا لمس کرده اید نه .
جناب سلاجقه اول مشکل معیشتی همکاران را درست کنید همکاران وظایفشان را بخوبی انجام میدهند نیاز به ادغام و ... ندارد.
روحانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
درصورت کارشناسی درست و حسابی ، سازمان شیلات هم بخش مهمی از حفاظت محیط زیست را بعهده دارد که بعلت تعارض منافع درون سازمانی معطل مانده و بهتر است در سازمانی ثالث پیگیری گردد.
مصطفی قاسمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
خواهشا در مورد ادغامهای نابجای در پیش روی ادارات تابعه سازمان فضایی .که سبب نابودی صنعت فضایی کشور میشود نیز این مطالب را پخش کنید ..قصدشان تبعید اجباری کارمندان به نقاط دور دست تهران و تعدیل اجباری می باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۲
با سلام بنده سالهاست هم در منابع طبیعی مشغول بکار بودم و هم محیط زیست. زمانی در کشور رشته منابع طبیعی بود و کسی که فارغ التحصیل این رشته در لیسانس بود هم حفاظت محیط زیست می خواند و هم بهرهبرداری از جنگل . بعدها این رشته ها منفک شدند و ما فارغ التحصیلانی هم اکنون داریم که دیدگاه سیستمی، یکپارچه، همه جانبه نگر و جامع و دارای انسجام ندارند. مشکل کشور ما عدم انسجام سازمانی است و اگر هم وازرت خانه هایی تفکیک می شوند بیشتر بخاطر حفظ شانیت وزیر مربوطه یا ایجاد جایگاه برای وزیر شدن و ... است. نگاهی بیندازیم به وزارتخانه های کشور بزرگ امریکا و سال تأسیس وزرات خانه ها. از بحث دور نشویم بنده که سالهاست در این حوزه مشغولم تأکید می کنم که محیط طبیعی را باید یکجا دید ، تأکید می کنم که برهبرداری از مننابع طبیعی به معنای تخریب نیست، تأکید می کنم که بسیاری از حوزه ها و معاونت ها در سازمان محیط زیست و منابع طبیعی فعالیت های مشابه دارند. مگر اینکه سازمان محیط زیست فقط در حوزه مناطق چهارگانه فعالیت کند و یا حیات وحش و ... > ادغام این دو با عنوان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی موجب افزایش نقش حفاظتی خواهد شد و منابع طبیعی در ذیل معاون رئیس جمهور قرار می گیرد نه در ذیل وزرات کشاورزی که نقش بهره برداری آن پر رنگ تر است. امکانات و تجهیزات آنها متمرکز و رویکرد ها جامع تر خواهد نشو حال انکه در حال حاضر دو سازمانی که نقش حفاظتی و رویکرد بهره برداری خردمندانه دارند رقیب یکدیگر بوده و بنا برتجربه حتی در برنامه ها و برپایی نمایشگاه های هفته های گرامیداشت یکدیگر نیز همکاری پر رنگی ندارند!!!!
باید انسجام سازمانی را بیاموزیم و تمرین کنیم چون بلد نیستیم ایده هاو الگوهای موفق دنیا را زیر سوال نبریم. یا علی
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟