در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی بررسی شد

بازی جدید خصوصی‌ سازی بر سر سهام عدالت مردم

مدیریت سیت‌های سهام عدالت بر اساس اصل اقتصادی «مدیریت زنجیره ارزش زیرنظر نهاد تخصصی» به وزارتخانه‌های تخصصی واگذار شده است تا امکان پاسخگویی توسط وزرا وجود داشته باشد و از طرفی مدیران باید در حوزه اختیارات خود تخصص داشته باشند تا توسعه‌گری اتفاق بیفتد‌.
کد خبر: ۱۱۵۲۶۳۰
|
۰۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴ 30 November 2022
|
8138 بازدید
|
۷

به گزارش تابناک اقتصادی؛ واگذاری سیاست‌گذاری و مدیریت زنجیره ارزش هر صنعت به دست وزارتخانه تخصصی هر صنعت، یکی از اصلی ترین و مهم ترین رویکردهای توسعه اصولی هر زنجیره ارزش است. نهاد متخصص متولی امر در دولت، باید نسبت به مدیریت و توسعه زنجیره ارزش، سیاست‌گذاری کند و نسبت به آن سیاست‌گذاری نیز نظارت داشته باشد و همچنین پاسخ‌گو نیز باشد.

به همین دلیل نیز با وجود منتقل شدن سهام عدالت به مردم، تصمیم‌گیری در مجامع شرکت‌های سهام عدالت نیز به وزارتخانه تخصصی آن زنجیره ارزش سپرده شده است؛ برای نمونه، زنجیره ارزش نفت و گاز، مسئول تصمیم‌گیر سیت‌های سهام عدالت، بر طبق مصوبه هیات وزیران، وزارت نفت است. این امر به حدی مشخص و مبرهن است که حتی ادبیات اقتصادی سپردن مسئولیت زنجیره ارزش و همچنین تولید تا توزیع به هر وزیر، یکی از اصول اساسی اقتصادی جهت توسعه صنعتی بهینه و نظارت‌پذیر است.

سازمان خصوصی سازی به دنبال باطل کردن مصوبه هیات وزیران و سپردن امور سیت‌های سهام عدالت به شرکت‌های استانی سهام عدالت است که نه تنها در سالیان اخیر هیچ عملکرد مشخص و مثبتی نداشته است، بلکه پاسخ‌گویی نیز جایی ندارد و همین امر سبب ضربه جدی به توسعه کشور خواهد شد.

 

با وجود این، به تازگی سازمان خصوصی سازی به دنبال باطل کردن مصوبه هیات وزیران و سپردن امور سیت‌های سهام عدالت به شرکت‌های استانی سهام عدالت است که نه تنها در سالیان اخیر، هیچ عملکرد مشخص و مثبتی نداشته است، بلکه پاسخ‌گویی نیز جایی ندارد و همین امر سبب ضربه جدی به توسعه کشور خواهد شد و این حرکت عقبگرد بسیار بد و بدعت غلطی است که سازمان خصوص سازی به دنبال آن است.

در همین رابطه با احمد صادقیان، نایب رئیس دوم کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران به گفت‌وگو پرداختیم.

احمد صادقیان، نایب رئیس دوم کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبرنگار تابناک اقتصادی با تاکید بر لزوم سپردن زنجیره ارزش هر صنعت به وزارتخانه تخصصی اظهار کرد: لازمه واگذاری زنجیره ارزش هر صنعت به وزارتخانه تخصصی آن است که آن وزارتخانه، کلیه مسائل آن صنعت را رصد و حل کند، چون با دخالت وزارتخانه های غیرتخصصی در امور تخصصی زنجیره ارزش نه تنها توسعه اتفاق نمی افتد، بلکه کارها دچار مشکل می شود.

وی افزود: در دنیا امور مربوط به هر صنعت زیر نظر وزارتخانه و سازمان تخصصی است، در گذشته هم برای حل مشکل صنعت و توسعه مسئولان وزارتخانه استان های متعدد دور هم‌ جمع می شدند و تصمیماتی را برای رفع چالش ها می گرفتند.

صادقیان با اشاره به اینکه کل زنجیره ارزش هر صنعت باید زیر نظر یک وزیر باشد، بیان کرد: مدیریت زنجیره ارزش و شرکت های تخصصی هر صنعت زیر یک نظر وزارتخانه موجب شده تا امکان پاسخگویی توسط وزرا وجود داشته باشد و از طرفی مدیران باید در حوزه اختیارات خود تخصص داشته باشند تا توسعه گری اتفاق بیفتد‌ و سپردن مدیریت سیت‌های واگذار شده سهام عدالت به وزارتخانه تخصصی با مصوبه هیات وزیران نیز در همین جهت است تا خصولتی‌سازی یا واگذاری مخل توسعه صنعتی کشور نشود.

نایب رئیس کمیسیون دوم اتاق بازرگانی صنعت و معدن تهران با بیان اینکه با خصولتی کردن شرکت های زیرمجموعه وزارتخانه های تخصصی مخالف هستیم، گفت: خصولتی همان دولتی است و یک بخشی از خصوصی های مرتبط با دولتی ها آمدند و شرکت ها خصولتی شده است که در واقع این شرکت ها یکسری اختیارات از خودشان دارند و یکسری اختیارات از جای دیگر می گیرند که با خصوصی سازی تفاوت معناداری دارد.

وی با اشاره به اینکه اکثر صنعت کشور ما دولتی است، گفت: خصولتی ها با ارتباطات، امکانات و رانت هایی که دارند به بخش خصوصی لطمه می زند، در حالیکه با خصوصی سازی رقابت واقعی به دور از رانت و فساد ایجاد می شود.

به گفته صادقیان، بخش خصولتی چطور بوجود آمده که در واگذاری ها نظر دهد که به بخش خصوصی واگذار شود، به عبارت دیگر برای ایجاد شرکت های خصولتی افراد خاص با استفاده از رانت گزینش شدند و شر‌کت های دولتی به این افراد واگذار شده است.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه با ورود غیرتخصصی ها، آسیب جدی به زنجیره ارزش تولید وارد می شود، تصریح کرد: تجربه های تلخ خصوصی سازی غلط با واگذاری زنجیره ارزش نفت و گاز به سهام عدالت مصداق این امر است؛ لذا برای جلوگیری از رانت و فساد گسترده و به منظور تسریع در روند توسعه گری، تنظیم‌گری و نظارت از ورود غیر تخصصی ها باید جلوگیری شود.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
فروش سهام عدالت توسط مردم میتوانست امنیت روانی و اقتصادی جامعه را بالا ببرد و شاید حجم اعتراضات را بسیار کم میکرد و بهانه را از دشمنان میگرفت و فواید بسیار داشت ... متاسفانه جلو فروش انرا گرفتند...؟
Fhjkkk
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
دعوا سر لحاف ملاست کاری به مردم ندارند.این که حقوق صاحبان سهام چگونه حاصل می شود کسی کاری ندارد همه دنبال پست هیات مدیرها هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
دنبال بازگرداندن آب رفته هستند ؟! آخرش هم همه سهام رو مفت از مردم می گیرند و هیچی به هیچی ؟!فقط دکان درست کردند برای خودشان؟!
tretet
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
در این دوره بی پولی فروش سهام عدالت کمک بزرگی به مردم می شه . خواهشا مسئولین به فکر باشند.
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
سهام عدالت یا هرچیز دیگری که دیگر درموردش حرف میزنن برای مردم اعصاب خرابی میاره کاش چاره ای بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
مخابرات را به اسم خصوصی سازی به یک نهاد دادید حال آن شرکت سود آور زیانده شده و خیلی راحت دست در جیب مردم کرده که همه از آن با خبرند الا مسولین که انگار در این کشور نیستند . آقایان مسول این اقدام مخابرات غیر قانونی است اگر خودتان منافع ندارید جلو این دست اندازی را بگیرید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
این هم از دست گل های دوران احمدی نژاده
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟