به گزارش تابناک به نقل از دنیای اقتصاد، مطابق آنچه در آییننامه واردات خودرو به آن تاکید شده، خودروهایی با سقف ۲۰هزار یورو وارد کشور خواهند شد و خودروهایی با قیمت کمتر از ۱۰هزار یورو نیز خودروهای اقتصادی با اولویت واردات محسوب میشوند.
با سود ۱۵درصدی که به قیمت تمامشده افزوده میشود و وارد بورس کالا خواهد شد، تاحدودی میتوان قیمت پایه محصولات وارداتی را تخمین زد. البته هزینههای دیگری مانند تعرفه، اسقاط خودرو، هزینه لجستیکی و... نیز به قیمت تمامشده اضافه میشود. خدری میگوید با این هزینهها بین ۱۲۰ تا ۱۴۰درصد به هزینه تمامشده اضافه خواهد شد.
یک خودروی ۱۰هزاریورویی با احتساب یوروی نیمایی ۲۹هزار و ۶۲۹تومانی، قیمتی معادل ۲۹۶میلیون و ۲۹۰هزار تومان خواهد داشت، قیمت تمامشده آن را اگر به طور میانگین ۱۳۰درصد بیشتر در نظر بگیریم به ۶۸۱میلیون و ۴۶۷هزار تومان میرسد. حال با احتساب سود بازرگانی ۱۵درصدی قیمت پایه بورسی آن به طور حدودی به ۷۸۳میلیون و ۶۸۷هزار تومان خواهد بود.
سود بازرگانی با خدماتی که باید ارائه شود ۱۱۷میلیون و ۵۴۴هزار تومان خواهد بود. یک خودروی ۱۵هزاریورویی نیز با این محاسبات قیمت ریالی آن ۴۴۴میلیون و ۴۳۵هزار تومان بوده و قیمت تمامشده آن برای واردکننده به یکمیلیارد و ۲۲میلیون و ۲۰۰هزار تومان میرسد که با ۱۵ درصد سود، قیمت پایه بورسی آن یکمیلیارد و ۱۷۵میلیون و ۵۳۰هزار تومان خواهد بود. سود تعیینی این خودرو نیز ۱۷۶میلیون و ۳۲۹هزار تومان خواهد بود.
یک خودرو با سقف قیمتی یعنی با ارزش ۲۰هزار یورو نیز با ارز نیمایی قیمتی معادل ۵۹۲میلیون و ۵۸۰هزار تومان دارد که قیمت تمامشده آن به یک میلیارد و ۳۶۲میلیون و ۹۳۴هزار تومان میرسد؛ بنابراین این خودرو نیز احتمالا با قیمت پایه یکمیلیارد و ۵۶۷میلیون و ۳۷۴هزارتومانی راهی تالار شیشهای بورس کالا خواهد شد. سود تعیینی این خودرو نیز ۲۳۵میلیون و ۱۰۶هزار تومان خواهد بود.
با توجه به این محاسبات و با تکیه بر اینکه قیمت تمامشده بین ۱۲۰ تا ۱۴۰درصد بیشتر از بهای خودرو است. به نظر میرسد هیچیک از خودروهای وارداتی نتوانند لقب خودروی اقتصادی را با خود داشته باشند و حتی بسیاری از آنها مشمول مالیات بر خودروی لوکس که شامل خودروهایی با ارزش بیش از یک میلیارد تومان است، میشوند.