به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، حوزه سلامت کشور این روزها دچار التهابات فراوانی است که مدیریت این حوزه را سختتر کرده است. از کمبودهای دارویی گرفته تا اقلام مصرفی بیمارستانها و صندوق خالی وزارت بهداشت برای پرداخت حقوق و کارانههای معوق پرسنل؛ مهمترین چالشهای پیش روی وزیر برای عبور از این بحرانها است.
بنا به گفته بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، در سال جاری تاکنون ۷۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی و آموزشی توسط وزارت بهداشت، افتتاح شده و قرار است ۲۰۰۰ پروژه دیگر نیز تا پایان سال مورد بهره برداری قرار گیرد.
این در حالی است که برای راه اندازی این پروژهها، میبایست نیروی انسانی مورد نیاز تأمین شود. اما، آنچه از لابه لای صحبتهای مدیران وزارت بهداشت میتوان فهمید، این است که اخبار خوبی از صدور مجوز جذب نیروی انسانی مورد نیاز وزارت بهداشت، به گوش نمیرسد.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، بیش از ۱۰۰ هزار نیروی انسانی نیاز است که بتوان پروژههای افتتاح شده و آماده افتتاح را برای خدمات رسانی به مردم، فعال ساخت.
رحیمی افزود: تأمین نیروی انسانی برای این مراکز نیازمند صدور مجوز از طرف سازمان اداری و استخدامی کشور است که از ابتدای سال جلسات متعدد، مستمر و فشردهای در این خصوص انجام شده است که امیدواریم مجوزهای لازم صادر شود.
در همین حال، خبر میرسد که سازمان اداری و استخدامی کشور، به وزارت بهداشت گفته است که از نیروهای شاغل در سایر بیمارستانها برای پروژههای جدید، استفاده کند. این در حالی است که بیمارستانهای دولتی، با کمبود شدید نیروی پرستاری مواجه هستند. به طوری که عنوان میشود با کمبود حداقل ۱۰۰ هزار پرستار مواجه هستیم.
از سوی دیگر، موضوع پرداخت مطالبات پرسنل به ویژه نیروهای پرستاری، یکی دیگر از دغدغههای پایان سال وزارت بهداشت است.
با توجه به اینکه، اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بالاخره کلید خورد و مبالغی تحت عنوان علی الحساب به پرستاران پرداخت شد؛ نیاز است که اعتبار آن برای ماههای پیش رو، تأمین باشد.
بر اساس آنچه تصمیم گرفته شده است، ۵,۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای تعرفههای پرستاری در سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است. اما، خبر میرسد که سازمان برنامه و بودجه، فقط ۱۱۰۰ میلیارد از اعتبار مصوب را تخصیص داده و معلوم نیست برای ادامه کار، وزارت بهداشت باید از کجا پول کارانه پرستاران را پرداخت کند.
حالا که اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، آن هم بعد از ۱۵ سال کلید خورده است، نمیبایست آن را متوقف کرد. برای این کار هم، لازم است که سازمان برنامه و بودجه، اعتبار لازم را هر چه زودتر تخصیص دهد.
روز گذشته جلسهای در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برگزار شد که وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، به همراه رئیس سازمان نظام پرستاری و نماینده سازمان برنامه و بودجه نیز حضور داشتند.
در این جلسه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید داشتند که جذب و استخدام حق نیروهای طرحی است و باید استخدام کادر سلامت دوران کرونا در اولویت قرار گیرد و تلاش و زحمات این نیروها بر هیچ کس پوشیده نیست و به امنیت شغلی آنها و نیازسنجی واقعی در جذب نیرو، صدور مجوز و چگونگی جذب با آزمون یا بدون آزمون توجه شود.
اعضای کمیسیون همچنین مطرح کردند که باید شرایط و وضعیت نیروهای طرحی و ۸۹ روزه تعیین تکلیف شود.
همچنین عنوان شد که افزایش کادر پرستاری نیاز کشور و دانشگاههای علوم پزشکی است و حقوق کادر سلامت وزارت بهداشت باید از درآمد عمومی پرداخت شود؛ نه از بودجه وزارت بهداشت و این موضوعی قانونی است و وزارت بهداشت باید آن را پیگیری کند.
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح کردند که نیروهای طرحی در حال حاضر در بلاتکلیفی به سر میبرند در حالی که رئیس جمهور سابق و فعلی قول به کارگیری دادند اما هنوز اقدام جدی انجام نشده و مردم در این رابطه به نمایندگان فشار میآورند اما استخدام نیرو کار مجلس نیست و به طور قطع کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از خطای کسانی که مشکلات جامعه سلامت را حل نمیکنند، چشم پوشی نخواهد کرد.
در حالی که سه ماه به پایان سال مانده، وزارت بهداشت برای راه اندازی پروژههای بهداشتی و درمانی که افتتاح کرده و یا آماده افتتاح است، نتوانسته نیروی انسانی مورد نیاز را تأمین کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.