فشار خون در اغلب موارد نشانه خاصی ندارد، اما در صورتی که درمان نشود، به عروق و اعضای حیاتی بدن آسیب میزند؛ بنابراین لازم است با تغییر سبک زندگی و داشتن تغذیه سالم، به گونهای رفتار کنید تا از این بیماری در امان بمانید و در صورت ابتلا به فشار خون بالا نیز آن را کنترل کنید.
به گزارش ایسنا، باید توجه کرد که رعایت یکسری نکات تغذیهای در کاهش فشار خون موثر است. به عنوان مثال نوشیدنیهای حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابههای گازدار، سبب افزایش فشارخون میشوند. بنابراین میتوانید بهجای آنها از انواع چای و دم کردنیهای گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ادامه ۹ فرمان تغذیهای برای کاهش فشار خون میآید:
۱_ کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش می توانند به طور طبیعی فشار خون را کاهش دهند. بنابراین این مواد غذایی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
۲_ مصرف این مواد غذایی اصلا به معنای قطع درمان دارویی نیست. به خصوص در مورد گریپ فروت بهتر است نظر پزشک خود را جویا شوید، چرا که این میوه میتواند غلظت برخی داروهای فشارخون را افزایش دهد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند.
۳_ تامین پتاسیم بدن برای مبتلایان به فشارخون ضروری است. موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات از منابع غنی پتاسیم محسوب میشوند.
۴_ از آنجا که در حین طبخ غذا از نمک استفاده میشود، هنگام صرف غذا دیگر دست به نمکدان نبرید.
۵_ گلپر، آویشن، نعنا خشک یا کنجد را جایگزین نمک کنید.
۶_ سوسیس، کالباس، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی، انواع سس ها، سوپ ها و کنسروهای آماده حاوی مقادیر بالای نمک هستند و باید مصرفشان را محدود کنید.
۷_ حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها میتواند به کاهش فشارخون کمک کند.
۸_ در بین انواع گوشت ها، گوشت ماهی بهترین انتخاب است. چربی ماهی نه تنها موجب عوارض قلبی عروقی نمیشود، بلکه به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
۹_ نوشیدنیهای حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابههای گازدار، سبب افزایش فشارخون میشوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند. میتوانید به جای آنها از انواع چای و دم کردنیهای گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.