به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر چهارشنبه ۱۴ دیماه ۱۴۰۱ به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور روسای قوای مقننه و قضائیه، دبیر و سایر اعضای مجمع تشکیل جلسه داد و موادی از آئین نامه نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی را بررسی و تصویب کرد.
آیت الله آملی لاریجانی در ابتدای جلسه امروز با اشاره به سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: ایام سالگرد شهادت این سردار رشید اسلام را گرامی میداریم و از خداوند متعال میخواهیم روح این شهید را با انبیا، صلحا و اولیای خویش محشور گرداند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به زندگی و مجاهدتهای سردار جانفدا، حاج قاسم سلیمانی گفت: ایشان عمری را در راه خدمت به اسلام، اعتلای ولایت و عزت ملت ایران سپری کرد و شهادت سردار سلیمانی حادثهای بسیار بزرگ برای او و نیز امت اسلامی بود. خداوند برای جهاد در راه خودش آثار عظیمی را وعده فرموده و در سوره صف میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذینَ یُقاتِلونَ فی سَبیلِهِ صَفًّا کَأَنَّهُم بُنیانٌ مَرصوص» انصافاً شهید سلیمانی از حیث تصلب در راه حق و شجاعت و تلاش برای شکست و به خفت اندختن دشمنان، مصداق این آیه بود.
آیت الله آملی لاریجانی با پرداختن به مفهوم «حب الهی» گفت: مساله حب الهی، موضوع بسیار مهمی است که مانند حب میان انسان ها، محدود نیست و اگر کسی مورد حب الهی قرارگیرد، بحر بیکران وجود است که محبت به او عنایت میکند.
وی با اشاره به روایت قرب نوافل گفت: در آنجا خداوند متعال (به سبب حدیث قدسی) میفرماید: «حَتّی اُحِبَّهُ فَإذا أحبَبْتُهُ کُنتُ سَمعَهُ الَّذِی یَسمَعُ بِهِ و بَصَرَهُ الَّذی یُبصِرُ بِهِ» گویای احوال و مقام برای کسانی است که مورد حب پرودگار واقع میشوند و این شهید بزرگوار با زندگی، جهاد و شهادتش مصداق این جایگاه بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فعالیتها و آثار تلاشهای شهید سلیمانی در منطقه و جهان اسلام اشاره کرد و گفت: اثر مهم او در منطقه تقویت عمق راهبردی نظام جمهوری اسلامی بود. او با تلاش و فکر خود، مقاومت را در منطقه احیاء، حفظ و تقویت کرد و روشی برای مقاومت خودجوش در سرزمینهای اسلامی به وسیله جوانان این کشورها خلق کرد و در عراق، سوریه، لبنان و یمن جریان مقاومت را گسترش داد.
وی با اشاره به مبارزه شهید سلیمانی با اهداف بیگانگان و دشمنان اسلام، افزود: با گسترش مقاومت در منطقه، آمریکاییها و اذنابش ناکام ماندند و زمین گیر شدند و نتیجه این شد که دشمنی او را به دل گرفتند و او را به شهادت رساندند، به خیال اینکه میتوانند مسیر او را مسدود کنند، غافل از آنکه روح بلند او، مسیر را برای جوانان قابل و مستعد، ترسیم کرده است.
آیت الله آملی لاریجانی با تجلیل از روحیه انقلابی و مقاوم جوانان مسلمان، گفت: جوانان بسیاری در سرزمینهای اسلامی راه شهید سلیمانی را پی گرفته اند و نام او را بلند کرده اند و اینچنین اثر فکر و مجاهدت او آشکارتر شد تا اهداف دشمنان در کشورهای اسلامی ناکام بماند و ان شاء الله دست تقدیر این راه را روشنتر خواهد کرد فسَلامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَ یَوْمَ مات شهیداً وَ یَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا.
در ادامه جلسه محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با گرامیداشت یاد و خاطر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، آرزو کرد که با اتکال به الطاف الهی و در پرتو ولایت فقیه و با مجاهدت و از خودگذشتگی بتوانیم همچنان پرچم آن شهید بزرگوار را بر افراشته نگهداریم وراه سرخ او را با افتخار اد امه دهیم.
در این جلسه ماده پنجم آئین نامه نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام، به شور گذاشته شد و پس از بحث و بررسی اعضای مجمع، مصوب شد: «مصوبات مجلس شورای اسلامی، مصوبات قاعده گذار شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی و شوراهای عالی زیر مجموعه قوه مجریه، مانند شورای اقتصاد و شورای عالی اداری و نیز تصویب نامهها و آئین نامههای مصوب دولت و سایر مراجع ذیصلاح در هیچ موردی نباید مغایرتی با سیاستهای کلی نظام داشته باشند. تشخیص این امر بر عهده هیئت عالی نظارت و با رعایت مفاد این مقررات خواهد بود. دستگاههای ذیربط موظفند موارد فوق را جهت بررسی عدم مغایرت با سیاستهای کلی به هیئت عالی ارسال و هیئت عالی نظارت، ترتیبات انجام این امر را تدوین و میتواند از ظرفیت دستگاههای نظارتی استفاده نماید. این امر نافی اختیارات و صلاحیت نظارتی نخواهد بود.»
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بحث و تبادل نظر، تبصره ماده ۵ آئین نامه نظارت مجمع را به تصویب رساندند و مقرر شد: «آن دسته از مصوبات مجلس شورای اسلامی که ناظر بر اجرای سیاستهای کلی میباشد، باید از حیث انطباق با سیاستهای کلی مورد بررسی قرار گیرند.»
در ادامه جلسه، ماده ۱۱ این آئین نامه در خصوص مسئولان اصلی اجرای سیاست کلی از تصویب اعضای مجمع گذشت و مصوب شد: «مسئولان اصلی اجرای سیاست کلی موظفاند گزارش خود از اجرای سیاستهای کلی و میزان تحقق آنها را بر اساس زمان بندی تعیین شده و شاخصها و نماگرها و الگوهای نظارتی مربوط، تهیه و به هیئت عالی نظارت ارسال دارند. این گزارشها جهت بررسی و اظهارنظر به کمیسیونهای تخصصی مجمع ارجاع میشوند.»
پس از بحث و بررسی اعضای مجمع درباره ماده ۱۲ آئین نامه نظارت مجمع، «نهادهای نظارتی قوای سه گانه از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری، سازمان برنامه و بودجه و همچنین وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه، حسب درخواست هیئت عالی نظارت، درچارچوب وظایف ذاتی خود، موظف به همکاری و تهیه گزارشهای نظارتی در جهت اجرا و میزان تحقق سیاستهای کلی میباشند.» به تصویب رسید.
همچنین ماده ۹ و ۱۰ آئین نامه نظارت، مصوب هیئت عالی نظارت پس از تبادل نظر موافقان و مخالفان در صحن مجمع رای نیاورد و بررسی سایر مواد این آئین نامه به جلسات بعد موکول شد.