بین الملل تابناک: واکنش آمریکا به تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه، نشست چهارجانبه آمریکا و اسرائیل با بحرین و امارات درباره منطقه، درخواست وزیر خارجه عربستان برای عادی سازی روابط با اسرائیل، رایزنی نخست وزیران اسرائیل و انگلیس درباره ایران و هشدار سازمان ملل درباره ناامنی غذایی در لبنان در ماههای آینده، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
واکنش آمریکا به تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به تصویب قطعنامه خصمانه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه، تلویحا از این اقدام حمایت کرد و گفت که موضع واشنگتن درباره سپاه مشخص است.
روز پنجشنبه به وقت محلی، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از قطعنامه پارلمان اروپا در خصوص سپاه آگاهیم و موضع ایالات متحده در خصوص سپاه مشخص بوده است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه سپاه نهادی است که بیشترین تحریم ها را از سوی آمریکا دریافت کرده، در تداوم ادعاها افزود: ما همچنین تعداد زیادی از رهبران سپاه را که در ارتکاب به تروریسم نقش دارند، تحریم کرده ایم.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: در نهایت این به کشورها و اتحادیه اروپا بستگی دارد تا با توجه به منافع خود تصمیم گیری کنند. ما پیش از این، از تحریم مقامات سپاه فعال در زمینه پهپاد از سوی اروپا استقبال کرده بودیم.
ودانت پاتل با بیان اینکه واشنگتن در موارد مختلف با متحدان خود مشورت می کند، ادعا کرد: این مشورت در خصوص رویکرد متحد در مقابل فعالیت های مخرب و بی ثبات کننده حکومت ایران انجام می شود. بسیاری از این مشورت ها خصوصی هستند و موضع آمریکا در قبال سپاه کاملا مشخص است.
وی بار دیگر گفت، مدتی است به صراحت اعلام کرده ایم برجام در دستور کار قرار ندارد و با تکرار ادعاها مدعی شد، ایرانی ها فرصت را از بین بردند.
نمایندگان پارلمان اروپا، روز پنجشنبه در تداوم در پیش گرفتن مواضع مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، به یک گزارش ادعایی درباره حوادث اخیر که در آن درخواست نامتعارف افزودن نام سپاه پاسداران به آنچه "فهرست سازمانهای تروریستی خارجی اتحادیه اروپا" نامیده، مطرح شده است، رای دادند.
نشست چهارجانبه آمریکا و اسرائیل با بحرین و امارات درباره منطقه
کاخ سفید اعلام کرد جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به سرزمین های اشغالی به همراه رژیم صهیونیستی نشستی چهارجانبه مجازی با مشاوران امنیت ملی بحرین و امارات درباره منطقه برگزار کرده است.
روز پنجشنبه به وقت محلی، کاخ سفید درباره سفر جیک سالیوان به منطقه غرب آسیا و سرزمین های اشغالی ادعا کرد سالیوان در همه دیدارهای خود بر تعهد جو بایدن، رییس جمهور آمریکا به یکپارچهتر، مرفهتر و امنتر کردن منطقه خاورمیانه با منافعی برای همه ساکنان آن تاکید کرد.
کاخ سفید افزود: برای پیشبرد این اهداف، سالیوان و زاخی هانگبی مشاور امنیت ملی رژیم اسرائیل، نشست چهارجانبه مجازی با همتایان خود، شیخ ناصر بن حمد آل خلیفه مشاور امنیت ملی بحرین و شیخ طحنون بن زاید آل نهیان مشاور امنیت ملی امارات برگزار کردند تا در زمینههای انرژی پاک، فناوریهای نوظهور، امنیت منطقه ای و روابط تجاری، هماهنگی بیشتری بدست آورند.
بر اساس اعلام کاخ سفید، سالیوان تاکید کرد که دولت آمریکا به حمایت از راهکار دو دولتی ادامه خواهد داد و با سیاست هایی که این راهکار را به خطر می اندازد، مخالفت و بر ضرورت اجتناب از گامهای یکجانبه که میتواند به تنشها دامن بزند، به ویژه در خصوص بیت المقدس تاکید کرد.
کاخ سفید همچنین اعلام کرد که سالیوان در رام الله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد تا بر علاقه دولت آمریکا به تقویت ارتباط با تشکیلات خودگردان فلسطین و تعمیق روابط با مردم فلسطین تاکید کند.
بر اساس اعلام کاخ سفید، سالیوان با محمود عباس در مورد حمایت آمریکا از صلح، حفظ مسیر مذاکرات در راستای راهکار دو دولتی و پیشبرد اقدامات برابر تامین امنیت، رفاه و آزادی برای اسرائیلی ها و فلسطینی ها گفتوگو کردند. وی همچنین در مورد نیاز رهبران فلسطینی برای کمک به کاهش تنش در کرانه باختری و تقویت نهادهای فلسطینی گفتوگو و طرفین در مورد اقدامات لازم جهت ایجاد اعتماد، تقویت امنیت و ایجاد شرایط برای یک افق سیاسی تبادل نظر کردند.
بر اساس اعلام کاخ سفید، مشاور امنیت ملی آمریکا در دیدار با مقامات صهیونیستی نیز درباره برنامه هسته ای ایران و نیز روابط تهران - مسکو رایزنی کرده است.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به سرزمین های اشغالی، با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، اسحاق هرتسوگ رئیس و اعضای تیم ارشد امنیت ملی، از جمله الی کوهن وزیر امور خارجه، وزیر جنگ، رئیس موساد و مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی دیدار و گفتوگو کرد.
تارنمای آکسیوس به نقل از مقامات صهیونیستی خبر داده بود، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا احتمالا در فاصله کمی پس از سفر سالیوان، به سرزمین های اشغالی خواهد رفت.
به گفته منابع صهیونیستی، احتمالا نتانیاهو نیز در ماه فوریه به واشنگتن سفر می کند.
به گزارش آکسیوس، مقامات صهیونیستی میگویند، نتانیاهو میخواهد با دولت بایدن در دو موضوع کلیدی از جمله برنامه هستهای ایران و دستیابی به توافق صلح با عربستان همکاری کند.
درخواست وزیر خارجه عربستان برای عادی سازی روابط با اسرائیل
وزیر امور خارجه عربستان با بیان اینکه مساله فلسطین، پیش شرط عادی سازی با اسراییل است، گفت: ما بارها گفتهایم که معتقدیم عادیسازی با اسرائیل بسیار به نفع منطقه است.
به گزارش اسپوتنیک، فیصل بن فرحان، در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ در حاشیه مجمع اقتصادی داووس در سوئیس افزود: پیش از برقراری روابط دیپلماتیک بین ریاض و تل آویو، باید کشور فلسطین ایجاد شود.
وزیر خارجه عربستان سعودی در خصوص روابط با واشنگتن و پکن تصریح کرد: ایالات متحده همچنان بزرگترین شریک امنیتی عربستان سعودی است و در عین حال چین همچنان یک شریک تجاری مهم برای ماست.
بن فرحان در مورد بحران سوریه اظهار داشت: کشورهای منطقه باید برای یافتن راهکار سیاسی جهت پایان دادن به بحران و جنگ دوازده ساله در سوریه تلاش کنند.
وزیر امور خارجه عربستان همچنین تنها راهکار بحران روسیه و اوکراین را از طریق مذاکره امکان پذیر دانست.
رایزنی نخست وزیران اسرائیل و انگلیس درباره ایران
دفتر نخست وزیر انگلیس، با صدور بیانیهای اعلام کرد، ریشی سوناک، اقداماتی را که لندن برای پاسخ به آنچه «نقض حقوق بشر و نقض قوانین بینالمللی» توسط ایران نامید؛ از جمله تحریم بر اساس ادعای بیاساس مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین را تشریح کرد. سوناک همچنین از حمایت ادعایی نتانیاهو از اوکراین در جنگ با روسیه تقدیر نمود.
انگلیس در سه ماه گذشته تحریمهایی را علیه شخصیتها و نهادهای ایرانی به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، وضع کرده و روابط دو طرف را به تنش کشانده است. واکنشهای هیستریک و عصبی لندن به اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری، جاسوس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس به دامنه تنشها افزوده است.
وزیر امور خارجه انگلیس در پی اعدام اکبری، کاردار سفارت ایران در لندن را احضار، دادستان کل ایران را تحریم کرد و سفیر انگلیس در تهران را موقت فراخواند. او به بهانه تابعیت مضاعف اکبری ادعا کرد که واکنشهای بیشتری علیه ایران در راه است. این در حالی است که ایران نیز متقابلا تحریمهایی را علیه شخصیتها و نهادهای انگلیسی به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت از تروریسم و گروههای تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم، خشونت و نفرت پراکنی و نقض حقوق بشر وضع کرده است. در خصوص پرونده اکبری نیز به طرف انگلیسی تصریح کرده است که باید پاسخگوی برقراری ارتباطات نامتعارف منجر به تعرض به امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران باشد، چون حمایت ناموجه و شیطنت آمیز از عامل جاسوسی با ادعای روابط مبتنی بر احترام متقابل سازگار نیست.
بر اساس گزارش دفتر نخست وزیر انگلیس، سوناک و نتانیاهو درباره روابط دوجانبه و به طور ویژه مناسبات تجاری لندن-تلآویو بحث و تبادل نظر کردند. همکاریهای امنیتی از دیگر محورهای مورد بحث در تماس تلفنی دو طرف بود.
در این گفتوگو، نخست وزیر انگلیس، موضع لندن را نسبت به روند صلح خاورمیانه مطرح کرد و قرار شد دو طرف در سال جاری میلادی و به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی دیدار کنند.
هشدار سازمان ملل درباره ناامنی غذایی در لبنان در ماههای آینده
سازمان ملل متحد اعلام کرد، وضعیت لبنان از نظر ناامنی غذایی در ماههای آینده بدتر خواهد شد.
دفتر سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد، در حال حاضر حدود دو میلیون تن در لبنان از جمله ۱.۲۹ میلیون شهروند لبنانی و ۷۰۰ هزار مهاجر سوری با ناامنی غذایی مواجه هستند.
این آمار بر اساس نخستین گزارش تحلیلی از ناامنی غذایی حاد لبنان است که از سوی سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) و برنامه جهانی غذا تهیه شده است.
سازمان ملل پیش بینی کرده است وضعیت لبنان از نظر ناامنی غذایی در ماه های آینده بدتر خواهد شد.
بر اساس گزارش های سازمان ملل، کاهش ارزش ارز ملی لبنان، لغو یارانه ها و افزایش هزینه های زندگی مانع از دستیابی خانواده ها به غذای کافی و سایر نیازهای اولیه روزانه می شود.
سازمان ملل هشدار می دهد که بدون اقدام فوری، عواقب این شرایط برای سلامت و رفاه جمعیت های آسیب پذیر لبنان شدید خواهد بود.
پیش از این، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، برنامه جهانی غذا و یونیسف در بیانیه مشترکی اعلام کردند: به دلیل بدترین بحران اقتصادی لبنان در دهههای اخیر، در حال حاضر ۹۰ درصد پناهجویان سوری در این کشور برای ادامه زندگی خود به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
این سازمان ها اعلام کردند: نتایج اولیه ارزیابی آسیب پذیری پناهجویان سوری در لبنان برای سال ۲۰۲۲ حاکی از وخامت شدید و فزاینده شرایط زندگی آنهاست، به گونه ای که این آوارگان اکنون حتی برای تامین نیازهای اولیه زندگی نیز با مشکل مواجه هستند و برای زنده ماندن به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
به گفته عبدالله الوردات، مدیر برنامه جهانی غذا در لبنان، سطح امنیت غذایی در میان پناهندگان در لبنان بسیار نگران کننده است.
الوردات افزود: به لطف حمایت سخاوتمندانه یاریگران این برنامه، برنامه جهانی غذا قادر است حمایتها و کمکهای مورد نیاز یک نفر از هر سه نفر متقاضی را فراهم کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.