تشکیل ابرهای عجیب با پرتاب ۵۶ ماهواره استارلینک

پس از پرتاب ۵۶ ماهواره «استارلینک»، الگوهایی از ابر در آسمان شکل گرفتند که با نام «ابرهای شب‌تاب*» شناخته می‌شوند.
کد خبر: ۱۱۶۱۵۶۴
|
۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱ 28 January 2023
|
9221 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، ساعاتی پس از پرتاب جدیدترین ماموریت «اسپیس ایکس»(SpaceX) از سواحل فضایی در اوایل صبح ۲۶ ژانویه، ابرهای درخشانی در آسمان فلوریدا پدیدار شدند.

اسپیس ایکس، ۵۶ ماهواره «استارلینک»(Starlink) را از «ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال»(CCSFS) در فلوریدا، در ساعت ۴:۳۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی به فضا پرتاب کرد. براساس گزارش‌های محلی منتشرشده در توییتر، این پرتاب پیش از سپیده‌دم، «ابرهای شب‌تاب»(Noctilucent clouds) را تولید کرد که پس از پرتاب قابل مشاهده بودند.

«رایت دابس»(Wright Dobbs)، هواشناسی که ابرها را از تالاهاسی و دورتر از محل پرتاب مشاهده کرد، در یک توئیت نوشت: این ابرها هرگز قدیمی نمی‌شوند و پس از هر پرتاب متفاوت هستند.

ابرهای شب‌تاب، ابرهای نادری هستند که می‌توانند به طور طبیعی نیز ظاهر شوند اما تنها زمانی که شرایط خاصی پیش بیاید، خود را نشان می‌دهند. آنها به طور کلی در ماه‌های تابستان، پس از غروب خورشید قابل مشاهده هستند و با سایر انواع ابرها تفاوت دارند.

پرتاب‌های اسپیس‌ ایکس معمولا الگوهای جذابی را در آسمان به جا می‌گذارند. این الگوها اثرات بی‌ضرری هستند که از گازهای موشک در جو بالا به وجود می‌آیند.

اسپیس ایکس تاکنون شش بار در سال جاری پرتاب داشته است و شاید بتواند در سال ۲۰۲۳ به ۱۰۰ پرتاب طی برنامه‌های گوناگون برسد؛ از جمله پرتاب سرنشین‌دار به «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) و همچنین، فرصت‌های آتی با موشک‌های «فالکون۹»(Falcon 9)، «فالکون هوی»(Falcon Heavy) و احتمالا موشک غول‌پیکر «استارشیپ»(Starship) که هنوز در حال توسعه است.

--------------------------

*ابر شب تاب: ایجاد ابرهای شب‌تاب نیازمند وجود شرایط جوی بسیار خاصی است: ترکیبی از هوای گرم در لایه‌های پایینی اتمسفر و هوای سرد در لایه‌های بالایی اتمسفر موجب ایجاد بلورهای یخ روی ذرات غبار به‌جامانده از شهاب‌وارها و دیگر ذرات شناور در جو می‌شود.
این بلورها می‌توانند تا مدت‌ها بعد از غروب آفتاب، نور خورشید را بازتاب دهند و فرکانس این نور که رنگ آن بین سفید تا آبی متغیر است، به میزان ضخامت این بلورهای یخ بستگی خواهد داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۵
یک مفلوک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۸
به جاش ما دنبال برنده شدن در قرعه کشی ایران خودرو هستیم تابی جون
پاسخ ها
ناشناس
| Syrian Arab Republic |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۸
امریکاییها و اروپاییها دست از چاپیدن خاورمیانه و افریقا بردارند انوقت خواهی دید که چه اتفاقی خواهد افتاد مفلوک فکری
ساسانیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۸
چه روزهای زیبایی در پیش است

امید مردم ایران
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۸
ایران هم هر 5 سال یکبار یک پرتاب موشک به فضا انجام میده و با این پرتاب، مسئولین کشور رو در رده کشورهای دارنده این تکنولوژی می دونن. حالا نتیجه اون پرتاب چیه و موفق است یا نه، بماند
مهم اون ادعا است که مسئولین ما خیلی زیاد دارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۸
هفت شهر عشق را عطار كشت ما هنوز اندر خم يك كوجه ايم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟