بین الملل تابناک: بامداد امروز زمین زمینلرزهای به بزرگی ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر ترکیه، سوریه و بخشهای زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد و خسارات و تلفات زیادی را به همراه داشت. گزارش رسانههای ترکیه نشان میدهد که این زمینلرزه در مرز ترکیه و سوریه و در ۲۶ کیلومتری شمال شرق غازیانتپ ترکیه رخ داده است.
بیشتر بخوانید
با گذشت حدود ۲۰ ساعت از وقوع زمینلرزه شدید ۷.۸ ریشتری در جنوب ترکیه، اکنون از افزایش شمار تلفات این حادثه خبر میرسد.
سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه بامداد سهشنبه اعلام کرد که شمار تلفات این زلزله به ۲۳۱۶ کشته و ۱۳ هزار و ۲۹۳ مجروح افزایش یافته است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبه شب با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه تلفنی گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در این گفتوگو عنوان کرد: خبر حادثه تلخ زلزله در جنوب ترکیه، اینجانب، دولت و ملت ایران را بسیار متأثر و متالم کرد، این حادثه را خدمت جنابعالی، دولت و مردم عزیز جمهوری ترکیه بویژه خانوادههای مصیبت دیده تسلیت میگوییم. در این شرایط سخت، در کنار ملت و دولت ترکیه هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: بر اساس دستورات رئیس جمهوری، سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای همکاری کامل با شما و ارائه کمکهای لازم آمادگی دارد. در همین راستا امشب تیم پزشکی و امدادی هلال احمر ایران برای کمک به نجات آسیب دیدگان وارد ترکیه میشود.
امیرعبدالهیان ادامه داد: ما علاوه بر مردم عزیز ترکیه، نگران وضعیت ایرانیان و دانشجویان مقیم در مناطق زلزله زده هستیم و از مساعدت شما در کمک به وضعیت آنان سپاسگزاریم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان برای درگذشتگان رحمت و غفران الهی، برای مجروحان شفای عاجل و برای خانوادههای مصیبت دیده صبر و بردباری و برای ملت ترکیه سربلندی و بهروزی مسئلت کرد.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این گفتوگو از حمایت و ابراز همدردی رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، دولت و ملت ایران با رئیس جمهور، دولت و ملت ترکیه قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه با تشریح وضعیت زلزله کنونی و خسارات اولیه وارده، بابت آمادگی ایران برای اعزام تیم پزشکی و امدادرسانی هلال احمر تشکر و قدردانی کرد.
وی همچنین بر توجه دولت ترکیه به وضعیت ایرانیان و دانشجویان و همکاری با سفارت ایران در آنکارا و سرکنسولگری ایران در ارزروم برای ارائه هرگونه مساعدت به آنها تاکید کرد.
جنبش حزبالله لبنان در بیانیهای با ملتهای سوریه و ترکیه به دلیل وقوع زلزله در این دو کشور و مصیبت وارده به آنها، ابراز همدردی کرد.
بنابر گزارش شبکه المنار، حزبالله همچنین تمامی کشورها، دولتها و سازمانهای بینالمللی و بشردوستانه را به اقدام فوری برای کمک جهت نجات کسانی که زیر آوار گرفتار شدهاند و نیز کمک به زخمیها و پناه داده به پناهجویان فراخواند.
وزارت خارجه سوریه امروز دوشنبه با انتشار بیانیهای تأکید کرد که همه وزارتخانههای و نهادهای دولتی این کشور بلافاصله پس از زلزله، همه تلاش خود را به کار بستند و این مسئله همچنان ادامه دارد.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، کشورهای عضو سازمان ملل، دبیرخانه این سازمان، کمیته بینالمللی صلیب سرخ و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی باید به سوریه و دولت این کشور برای حل این فاجعه انسانی کمک کنند.
سوریه با بیان اینکه این نهادها میتوانند در زمینه نجات زلزلهزدگان، بیرون کشیدن جنازهها و ارائه کمکهای غذایی و بهداشتی به شهروندان سوری کمک کنند، تصریح کرد، سوریه از کشورهای و نهادهایی که با ملت این کشور ابراز همبستگی کردند و برای کمک به آنان در این شرایط دشوار، اعلام آمادگی کردند، نهایت قدردانی را دارد.
فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه هم گفت که این کشور آماده است برای نهادهای سازمان ملل تسهیلاتی فراهم کند تا کمکهایی که شهروندان آسیب دیده به آن نیاز دارند، به دستشان برسد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه دوشنبه ۱۷ بهمن ماه در تماس تلفنی با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه، مراتب همدردی خود را با دولت و ملت سوریه به مناسبت وقوع زلزله مهیب در این کشور ابراز کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگوی تلفنی وقوع زلزله مهیب در کشور سوریه را که باعث کشته و زخمی شدن جمع زیادی از شهروندان سوری شده را به دولت و ملت سوریه تسلیت گفت و از آمادگی کشورمان برای ارائه کمکهای بشردوستانه به سوریه خبر داد.
امیرعبداللهیان همچنین مراتب همدردی و تسلیت آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان را نیز به دولت و ملت سوریه ابلاغ کرد.
فیصل المقداد وزیر امور خارجه سوریه نیز ضمن قدردانی از ابراز همدردی رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان، ایران و سوریه را دو ملت دوست و برادر خواند که همواره در شادیها و غمها در کنار یکدیگر هستند.
وزیر امور خارجه سوریه همچنین گزارشی از وضعیت مناطق زلزله زده و نیازمندیهای کشورش را به اطلاع وزیر امور خارجه کشورمان رساند.
امیرعبداللهیان همچنین در تماس با سفیر کشورمان در دمشق و سرکنسول در حلب در جریان سلامت همکاران در حلب قرار گرفت و با اشاره به اقدام فوری به عمل آمده از سوی کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان برای اعزام تیمهای پزشکی و امدادرسانی به مناطق زلزله زده ترکیه و سوریه، بر هماهنگی و تسریع در امدادرسانی تأکید کرد.
منابع رسانهای از برگزاری جلسه فوقالعاده هیئت وزیران سوریه به ریاست رئیس جمهوری این کشور برای بررسی پیامدهای زمین لرزه بامداد امروز و آماده باش ارتش این کشور در مناطق زلزله زده خبر دادند.
خبرگزاری سانا اعلام کرد که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه صبح امروز جلسه فوقالعاده کابینه را به منظور بررسی عواقب زمین لرزه ۷.۷ ریشتری که بامداد امروز سوریه را لرزاند و صدها قربانی و تعداد زیادی مجروح برجای گذاشت و منجر به ریزش و تخریب دهها ساختمان مسکونی شد، برگزار کرد.
در این جلسه با اعلام برنامهای فوقالعاده در سوریه، تصمیماتی برای رسیدگی به زلزله زدگان اتخاذ شد و بشار اسد از وزرای مربوطه خواست تا خود به شکل مستقیم بر روند عملیات امداد و نجات در استانهای مختلف نظارت کنند.
بر همین اساس، در جلسه هیئت وزیران سوریه یک برنامه اقدام اضطراری در سطح ملی تدوین شد و قرار شد اتاق عملیات مرکزی به صورت شبانه روزی فعالیت کند و تیمهای میدانی نیز با آن همکاری داشته باشند.
در این جلسه دستور داده شد تا مجموعهای از اقدامات فوری انجام شود که به شرح زیر است:
به همه وزارتخانهها، نهادها و مقامات ذیربط، کلیه تیمها و نیروهای پدافند غیرنظامی، آتش نشانی، بهداشت و درمان، شرکتهای عمرانی دولتی و شعب آنها در استانها، کلیه نهادهای خدماتی دستور داده شد تا در حالت آماده باش کامل باشند و جان افراد را نجات دهند.
همچنین به تمامی استانداران دستور داده شد تا تمامی توانمندیهای بخش دولتی و خصوصی و تمامی سازوکارها را برای انجام عملیات امداد و نجات و کمک به آواربرداری بسیج کنند.
بشار اسد دستور تامین خدمات بهداشتی فوری برای تمامی مجروحان در استانهای مختلف و بسیج تمامی کادر پزشکی در وزارتخانههای بهداشت، دفاع و آموزش عالی را صادر کرد.
همچنین دستور داده شد تا سرپناهها و غذا برای آسیبدیدگان به طور فوری تامین شده و مشتقات نفتی لازم برای عملیات فنی اضطراری در استانهای آسیب دیده تامین شود.
در این جلسه به وزارت تجارت داخلی سوریه دستور داده شده است که مواد غذایی لازم را در اختیار و افراد آسیب دیده قرار دهد و کادرهای خود را برای انجام دقیق و سریع این وظیفه بسیج کند.
در ادامه به تیمهای ایمنی فنی دستور داده شد تا وضعیت ساختمانهای ترک خورده را ارزیابی کرده و در صورت خطر ساکنان آن را خارج کنند.
وزارت منابع آب هم موظف شد سریعاً سدها، مخازن و ایستگاههای آب را شناسایی از ایمنی آنها اطمینان حاصل کند و از تداوم دسترسی شهروندان به آب مطمئن شود.
بشار اسد در ادامه به وزرای مربوطه دستور داد تا برای نظارت مستقیم به اتاق عملیات استانها بروند و تمام توانمندیهای موجود در استانها را برای مقابله با این مصیبت بسیج کنند.
در همین حال، وزارت دفاع سوریه نیز اعلام کرد که تمامی یگانها، تشکیلات و نهادهای ارتش در تمامی استانها برای امدادرسانی زلزله زدگان، جستجوی افراد گرفتار در زیر آوار به حالت آماده باش درآمدهاند.
رائد احمد، مدیرکل مرکز ملی پایش زلزله سوریه نیز با اشاره به اینکه مناطق نزدیک به مرکز زمین لرزه در ادلب، لاذقیه و مناطق مختلف سوریه تحت تأثیر زمین لرزههای شمال اسکندرون قرار گرفتهاند، گفت: حلب بیشترین آسیب را دیده است.
احمد گفت که زمین لرزه اصلی به بزرگی ۷.۷ ریشتری در شمال اسکندرون و در منطقه خشکی رخ داده و در دریا نبوده است و بنابراین بر خلاف عقیده برخی طرفها نشانهای از وقوع سونامی وجود ندارد.
در همین حال وزارت بهداشت سوریه از افزایش شمار قربانیان زلزله در این کشور خبر داد.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد که ۲۳۷ سوری در این زمین لرزه تاکنون جان خود را از دست داده و حدود ۶۳۹ تن نیز مجروح شدهاند.
طبق این بیانیه، بیشترین تلفات و مجروحین مربوط به استانهای لاذقیه، حلب، حماه و طرطوس است.
از سوی دیگر، موسسه دفاع مدنی در مناطق تحت کنترل مخالفان سوری از ویرانی کامل یک منطقه در شمال غرب سوریه در نتیجه زلزله خبر داد.
در بیانیه این تیم آمده است: ما به عنوان موسسه دفاع مدنی در شمال غرب سوریه یک منطقه را کاملاً ویران شده اعلام میکنیم و از همه مقامات محلی و نیروهای غیرنظامی میخواهیم که کادر خود را بسیج کنند و به همه سازمانهای انسانی، بهداشتی و امدادی که در سوریه فعال هستند توصیه میکنیم که تقسیم کار کرده تا اطمینان حاصل شود که نیازهای لازم برای همه تا حد امکان پوشش داده میشود.
در این بیانیه همچنین آمده است: ما از همه سازمانهای انسانی بینالمللی میخواهیم که برای امداد رسانی به آسیبدیدگان و رفع نیازهای آنها سریعا مداخله کنند.
همچنین وزارت نفت و منابع معدنی سوریه از تعطیلی پالایشگاه بزرگ نفت «بانیاس» در پی وقوع نشت نفت و خسارات ناشی از زمین لرزه خبر داد.
این وزارت در بیانیهای در این باره اعلام کرد: پیشبینی میشود پس از تعمیرات بخشهای آسیب دیده پالایشگاه، فعالیت آن طی ۴۸ ساعت آینده از سرگرفته شود.
در ادامه بیانیه آمده است که ساختمان شرکت حمل و نفت نفت سوریه و منازل مسکونی در بانیاس نیز آسیب دید.
«احمد ضمیریه» معاون وزیر بهداشت سوریه، عصر امروز (دوشنبه)، آمار جدید کشتهشدگان زلزله این کشور در مناطق تحت کنترل دمشق را اعلام کرد.
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد: «شمار قربانیان زلزله به ۴۰۳ و شمار مجروحان به ۱۲۸۴ نفر رسیده است.» یک منبع در استان حلب سوریه در گفتوگو با خبرگزاری رسمی این کشور (سانا) گزارش داد که شمار قربانیان زلزله در استان حلب به ۱۵۶ نفر و شمار مجروحان به ۵۰۷ نفر افزایش یافته است.
این منبع همچنین اضافه کرد که در پی وقوع زمین لرزه ۷.۸ ریشتری، ۴۶ ساختمان تنها در حلب ویران شده است.
ساعتی بعد از وقوع دومین زلزله شدید امروز (دوشنبه) در جنوب ترکیه، رسانهها از افزایش تعداد تلفات این حادثه خبر میدهند.
سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه (آفاد) اعلام کرد که تعداد جانباختگان در زمینلرزه ۷.۸ ریشتری جنوب این کشور به ۱۰۱۴ نفر افزایش یافته است.
به نوشته وبگاه «سیانان ترک»، در بیانیه این سازمان آمده است که ۷۰۰۳ نفر هم در مناطق زلزلهزده دچار آسیب و جراحت شدهاند.
سازمان آفاد همچنین توضیح داد که باوجود وقوع دو زمینلرزه شدید و پسلرزهها قدرتمند متعاقب آن، فعلاً هیچ خطر سونامی که سواحل ترکیه در شرق مدیترانه را تحت تاثیر قرار دهد، وجود ندارد.
رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که تاکنون ۹۱۲ نفر در اثر زلزله جان خود را از دست دادند و ۵۳۸۳ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
به گزارش الجزیره، «رجب طیب اردوغان» با بیان اینکه امدادرسانی به زلزله زدگان ادامه دارد، افزود: نمی توان پیش بینی کرد که آمار جانباختگان و مصدومان این حادثه چه اندازه افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد که این زلزله بزرگ ترین حادثه ترکیه پس از سال ۱۹۳۹ است.
به گفته رئیس جمهوری ترکیه، ۴۵ کشور برای امدادرسانی و جستجوی قربانیان زلزله اعلام آمادگی کردند.
اردوغان گفت که ۲۸۱۸ ساختمان در اثر زلزله ویران شده، عملیات جستجو و نجات همچنان ادامه دارد و تاکنون ۲۴۷۰ نفر از زیر آوار نجات یافتند.
رسانههای محلی دقایقی پیش از وقوع زمینلرزه قدرتمند دیگری در جنوب ترکیه خبر دادند.
یک منبع آگاه در سوریه شمار کشته های زلزله بامداد امروز استان حلب در شمال سوریه را که بیشترین آسیب را در بین سه استان شمالی سوریه دیده، تا این ساعت ۱۵۰ نفر اعلام کرد.
همچنین آخرین مجروحان این حادثه را تا این ساعت در استان حلب ۵۰۰ نفر و شمار ساختمان های تخریب شده را ۴۵ دستگاه اعلام کرد.
بنابر اعلام برخی منابع، شمار کشته های زلزله بامداد امروز شمال سوریه تا این ساعت از ۳۰۰ نفر عبور کرده و شمار مجروحان نیز حدود ۸۰۰ نفر می باشد.
وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد که تعداد کشته شدگان زلزله در سوریه به ۱۱۱ نفر افزایش یافت و بیش از ۵۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.
مقامهای آمریکایی به زمینلرزه شدیدی که مرکز آن منطقه مرزی ترکیه با سوریه بود و بخشهای زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد، واکنش نشان دادند.
این زمینلرزه در مرز ترکیه و سوریه و در ۲۶ کیلومتری شمال شرق شهر «غازی انتپ» ترکیه رخ داده است. آنکارا شدت این زلزله را ۷.۴ ریشتر اعلام کرده اما مرکز لرزهنگاری امریکا بزرگی آن را ۷.۸ ریشتر خوانده است.
مرکز لرزهنگاری آمریکا همچنین هشدار داد که احتمال کشته شدن هزاران نفر در ترکیه و سوریه در نتیجه این زلزله سهمگین وجود دارد.
گزارشهای اولیه حاکی از آن بوده است که این زمینلرزه در کشورهای ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخشهای از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... ثبت شده است.
از سوی دیگر، مقامهای آمریکایی به وقوع زلزله در مرز ترکیه و سوریه واکنش نشان داده و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید بیانیهای در این باره منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: «ایالات متحده به شدت از گزارشهای زلزله ویرانگر امروز در ترکیه و سوریه نگران است. ما آماده ارائه هرگونه کمک مورد نیاز هستیم. رئیسجمهور بایدن به آژانس توسعه جهانی ایالات متحده (USAID) و دیگر شرکای دولت فدرال دستور داده است تا گزینههای واکنش ایالات متحده را برای کمک به کسانی که بیشتر آسیب دیدهاند ارزیابی کنند. ما با هماهنگی دولت ترکیه به نظارت دقیق اوضاع ادامه خواهیم داد».
وزارت بهداشت سوریه شمار قربانیان این حادثه را تا به این لحظه، ۲۳۷ کشته و ۶۳۹ زخمی اعلام کرده است. اغلب قربانیان ساکنان استانهای اللاذقیه، حلب، حماة و طرطوس هستند.
وزارت بهداشت سوریه صبح امروز،شمار قربانیان را ۱۱۱ کشته و ۵۱۶ زخمی اعلام کرده بود.
آژانس مدیریت بحران و اورژانس ترکیه در پی زلزله ۷.۷ ریشتری در جنوب این کشور خواستار ارسال کمک از سوی نهاد «عملیاتهای کمکهای بشردوستانه و حفاظت مدنی اروپا» شده است.
به گزارش نیویورک تایمز، این آژانس دوشنبه در بیانیهای با درخواست کمک از این نهاد اروپایی اعلام کرد که ارتش ترکیه دو فروند هواپیما آماده کرده است تا کمکها و نیروهای امدادی را به مناطق زلزله زده انتقال دهد.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز گزارش کرد که در پی وقوع زمینلرزه 7.8 ریشتری، انفجاری در خطر لوله گاز استان ختای ترکیه به وقوع پیوسته است.
بر اساس این گزارش،مرکز لرزهنگاری اروپا-مدیترانه اعلام کرد در پی زمینلرزه شدید که مرکز آن در ترکیه بود و مناطقی از غرب آسیا را نیز لرزاند، در حال بررسی احتمال خطر سونامی در منطقه است.
منابع خبری در سوریه اعلام کردند که زمین لرزه ی بامداد دوشنبه که مرکز آن ترکیه بود ، تاکنون جان ۱۰۰ نفر را گرفته است و ۲۰۰ نفر دیگر هم زخمی شدند.
تلویزیون سوریه اعلام کرد که زمین لرزه مخرب جنوب ترکیه به بسیاری از ساختمانها در شهرستان حلب و مناطق دیگر این کشور در مجاورت ترکیه آسیب زده است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز در گزارشی اعلام کرد که تخریب بسیار وسیعی در مناطقی از شمال غرب سوریه در نتیجه زمین لرزه رخ داده است.
به گزارش سانا، شماری از ساختمان های استان های حماه، لاذقیه و حلب در نتیجه شدت زمین لرزه ترکیه ویران شده است.
از سوی دیگر الجزیره به نقل از منابع پزشکی سوری گزارش داد که ۶ نفر در نتیجه تخریب ساختمان ها در حومه حلب و ادلب جان باختند.
کمیته امداد وابسته به مخالفان سوری نیز اعلام کرد که حجم تخریب در نتیجه شدت زمین لرزه ترکیه در شمال سوریه بسیار بالاست.
اعلام کرد که مناطقی از حلب که ساختمان های آن تخریب شده است، می توان به مناطق "فردوس"، صلاح الدین و بستان القصر اشاره کرد.
منابع میدانی نیز گزارش دادند که برخی ساختمانهای مسکونی در اطراف لاذقیه در شمال سوریه نیز در نتیجه این زمین لرزه سهمگین ویران شده است.
گزارشهای اولیه حاکی از آن بوده است که این زمینلرزه در کشورهای ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخشهای از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... ثبت شده است.
سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه نیز در این باره گفت که عملیات نجات در منطقه زلزله زده در جنوب ترکیه را مدیریت می کنیم.
سویلو همچنین از وقوع چندین پس لرزه در منطقه زمین لرزه در جنوب ترکیه خبر داد.
وزیر کشور ترکیه همچنین اعلام کرد که تیمهای امداد و نجات از تمام ترکیه راهی منطقه زلزله زده هاتای و غازی انتپ شده اند.
درحالی که اداره مدیریت بحران و اورژانس ترکیه اعلام کرد که این زلزله ۷.۴ ریشتر قدرت داشت و مرکز لرزه نگاری مدیترانه ای اروپا قدرت این زمین لرزه ۷.۷ ریشتر و مراکز لرزه نگاری آمریکا قدرت آن را ۷.۸ ریشتر اعلام کردند.
این زمین لرزه در شهرستان پازارجیک در استان قهرمان مارش در جنوب ترکیه رخ داده است.
اداره کل حوادث غیرمترقبه ترکیه زمان این زمینلرزه را ساعت ۰۴.۱۷ دقیقه به وقت محلی و عمق آن را ۷ کیلومتر اعلام کرد.
علاوه بر ترکیه، در کشورهایی چون سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان نیز این زمین لرزه شدید احساس شده است.
مقامهای آنکارا در پی وقوع زلزله مهیب در جنوب ترکیه، بالاترین وضعیت هشدار اضطراری را در این کشور اعلام کردند.
اداره مدیریت بحران و اورژانس ترکیه گفت که این زلزله در مناطق مختلف کشور از جمله آنکارا و آنتالیا نیز احساس شد.
صالح آیهان استاندار استان شانلیاورفا گفت که زلزله باعث تخریب ساختمانها در این استان شده است. او از مردم خواست تا به مناطق امن بروند.
به گفته شاهدان، این زلزله حدود یک دقیقه ادامه داشت و باعث وحشت مردم شد. بسیاری از مردم در سرمای زمستانی به خیابانها آمده اند.
بر اساس این گزارش، کانون این زلزله در ۲۳ کیلومتری شرق نورداغ در استان غازیآنتپ و در عمق ۲۴ کیلومتری زمین قرار داشت.
مرکز زمینشناسی آمریکا گزارش داد که ۱۵ دقیقه بعد زلزله دیگری به بزرگی ۶.۷ ریشتر در حوالی همان منطقه رخ داد.
غازیآنتپ اندکی بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و یکی از هابهای صنعتی ترکیه است که در مرز سوریه قرار دارد.
زلزله غازیآنتپ در لبنان، عراق، سوریه و قبرس نیز احساس شد.
بنا به اعلام شبکه خبری ان. تی. وی ترکیه، این زلزله در ۱۰ استان ترکیه خسارت جانی و مالی شدید وارد آمده و بر اساس اطلاعات اولیه، ۱۷ نفر در «شانلی اورفا» و هفت نفر در «عثمانیه» جان خود را از دست داده اند.
«اردینچ یلماز» فرماندار عثمانیه اعلام کرد که ۶۵ ساختمان در این شهر به طور کامل تخریب شده و ساختمان های زیادی نیز آسیب دیده است.
این رسانه به نقل از «علی احسان سو» فرماندار دیار بکر نیز از آسیب گسترده به صدها ساختمان و نیز مجروح شدن ۷۹ ساکن این استان خبر داد.
بنا به گزارش ان. تی. وی، «هولوسی شاهین» فرماندار مالاتیا نیز اعلام کرد که تاکنون ۲۴ نفر در این استان جان خود را از دست داده، ۴۲۰ نفر مجروح شدهاند و ۱۴۰ ساختمان در این زلزله تخریب شده است.
این رسانه به نقل از «صالح آیهان» فرماندار شانلی اورفا نیز اعلام کرد که در این استان تاکنون ۱۷ نفر از شهروندان در پی زلزله جان خود را از دست داده، ۷۷ نفر از شهروندان نیز مجروح شده اند و ۱۹ ساختمان نیز به طور کامل ویران شده است.
وی همچنین از فعال شدن مرکز بحران اضطراری حوادث در وزارت دفاع ملی ترکیه و نیز وارد آمدن خسارت به مراکز نظامی در استانهای قهرمان مارش، مالاتیا، غازی آنتپ، دیاربکر، آدانا، هاتای، کیلیس و عثمانیه ترکیه خبر داد و گفت: ارزیابی میزان خسارت ادامه دارد.
وزارت دفاع ملی ترکیه نیز پس از وقوع زمین لرزه ۷.۴ ریشتری، از اعزام نیروهای تیپ کمکهای بشردوستانه نیروهای مسلح ترکیه و هواپیماهای ترابری در چارچوب خواستههای سازمان مدیریت بحران این کشور به مناطق زلزله زده خبر داد.
اداره حوادث غیرمترقبه ترکیه شمار جان باختگان را ۷۶ نفر و شما زخمی ها را ۴۴۰ نفر اعلام کرد.