به گزارش تابناک از شفقنا، به نقل از دیفنس عربیک، او در یک کنفرانس خبری گفت: «کشورهای غربی عضو ائتلاف، باید تسلیحات مورد نیاز کییف را برای پیروزی در این جنگ فراهم کنند، ما هیچ نشانهای از اینکه پوتین آماده صلح است نمیبینیم و بالعکس او برای حملات جدید و مراحل تازهای از جنگ آماده میشود».
وی افزود: «این جنگ به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده است و بنابراین یک نبرد لجستیکی نیز هست. متحدان وظیفه بزرگی دارند تا بتوانند مهمات، سوخت و قطعات یدکی لازم را تهیه کنند».
به گفته دبیرکل ناتو، وزیر دفاع آلمان متعهد شده است که تولید مهمات ضد هوایی «گیبارد» برای تحویل به ارتش اوکراین را افزایش دهد و کارخانه راین متال در آلمان، قصد دارد از تابستان امسال تولید 300 هزار فروند موشک ضد جنگنده را آغاز کند. این موشکها اکنون در سوئیس تولید میشود اما این کشور با تحویل آن به اوکراین مخالفت کرده است.
استولنتبرگ همچنین از نیاز مبرم اوکراینیها به گلولههای 155 میلیمتری خبر داد و گفت که روزانه 5000 هزار گلوله از این نوع در اوکراین شلیک میشود و شرکتهای اسلحهسازی به دلیل افزایش سفارشها نمیتوانند در موعد لازم این گلولهها را تأمین کنند.
دبیرکل ناتو با بیان اینکه نرخ فعلی مصرف مهمات در اوکراین چندین برابر میزان تولید فعلی کشورهای عضو است، افزود:«جنگ در اوکراین مقادیر زیادی مهمات مصرف میکند و ذخایر اعضای ناتو در حال تمام شدن است».
از سوی دیگر «ایگور چرنف»، معاون حزب حاکم اوکراین و رئیس هیئت اوکراینی در ناتو گفت: «ما در مرحله سوم جنگ هستیم که جنگ فرسایشی است. مرحله اول حمله رعد آسا بود که روسها در آن موفق نشدند. دومی اخاذی بود. اکنون تصمیم گرفتهاند آن را به جنگ فرسایشی تبدیل کنند و در جنگ فرسایشی، میزان مهمات از اهمیت بالایی برخوردار است».
چرنف گفت: «علیرغم تأثیر تحریمها بر توانایی روسیه برای تجدید سلاحهای پیشرفتهاش، اما تولید تسلیحات در روسیه به شدت افزایش یافته است و روسها از هزاران گلوله توپخانه برای نابودی روستاها بهره میبرند. از نظر کمیت آنها دست بالا را دارند».
به گفته او موشکهای HIMARS که غرب در اختیار اوکراین قرار داد و کییف را قادر ساخت تا انبارهای توپخانه روسیه را بمباران کند، قوانین بازی در جنگ را تغییر داده است. به طوریکه روسیه مجبور شده است تا انبارهای مهمات خود را به خاک خود انتقال دهد که این مسأله تأمین لجستیکی برای نیروهای روس را در خاک اوکراین دشوار میکند، هرچند ارتش اوکراین نیز دیگر نمیتواند آنها را هدف قرار دهد.
روزنامه دیلی میل نیز دو روز پیش در گزارشی به نقل از مقامات اوکراینی نوشت که مسکو در حال برنامهریزی برای حملات گستردهتر به مناطق شرقی دونباس است و همچنین قصد دارد حملات جدیدی را با استفاده از هواپیما و هزاران تانک و خودروهای زرهی به خارکیف در شمال شرقی و زاپروژیا در جنوب شرقی اوکراین راهاندازی کند.