نگاهی به مصوبات و تذکرات امروز بهارستان نشینان

سرانجام طرح شفافیت به مجمع تشخیص مصلحت رفت / سیاست‌های ارزی دولت نه بر اساس کار علمی است نه تجربی / حدود ۳۰ پرونده از تخلفات دولت سابق به دستگاه قضا فرستاده شد / تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت

نمایندگان مجلس در نشست علنی روز یکم اسفند خود، ضمن به سرانجام رسیدن طرح شفافیت قوای سه گانه، تکلیف نحوه استخدام کارکنان دولت را مشخص کردند. نمایندگان در جریان رسیدگی به  طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهاد‌ها جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی را انجام دادند، اما در مورد موادی از این طرح بر نظر قبلی خود اصرار ورزیدند.
کد خبر: ۱۱۶۴۷۱۶
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰ 20 February 2023
|
9728 بازدید
|

بالاخره طرح شفافیت به مجمع تشخیص مصلحت رفت/سیاست‌های ارزی دولت نه بر اساس کار علمی است نه تجربی/حدود ۳۰ پرونده از تخلفات دولت سابق به دستگاه قضا ارسال شد/تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت

 

تابناک _ اولین نشست علنی مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال ۱۴۰۱امروز دوشنبه (یکم اسفندماه) به ریاست قالیباف و با حضور دوسوم از نمایندگان جهت رسیدگی به موضوعات، طرح‌ها و لوایح مطروحه آغاز شد.

بر اساس آنچه حسینعلی حاجی دلیگانی در آغاز صحن قرائت کرد، طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه و دستگاه های اجرایی و سایر نهادها، طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت، طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها از جمله موضوعات در دستور امروز بود.

راه‌حل‌های مدیریت بازار ارز ارائه شده از سوی مجلس مورد توجه قرار گیرد

قالیباف در نطق پیش از دستور امروز خود ضمن قدردانی از حضور حماسی و تاریخ‌ساز مردم بصیر ایران اسلامی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن، گفت که «پیام مشترک این حضور حماسی آن بود که منافع ملی و آرامش و امنیت ملت خط قرمز تمام مردم ایران است و در سایه این اتحاد، هیچ شخص و گروهی نمی‌تواند گزندی به ایران سرافراز برساند.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نطق خود بر مدیریت قیمت ارز برای کنترل ثبات در همه عرصه های اقتصادی تاکید کرد و گفت که «مجلس در جلسه نظارتی خود راهکارهای زیرساختی و کوتاه مدت مدیریت بازار ارز را ارائه کرده است. وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی باید به آنها توجه ویژه ای داشته باشند تا شاهد ثبات در قیمت ارز و اقتصاد ایران باشیم.»

ارسال طرح شفافیت به مجمع تشخیص مصلحت

نمایندگان در جریان رسیدگی به  طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها جهت تأمین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی را انجام دادند اما در مورد موادی از این طرح بر نظر قبلی خود اصرار ورزیدند.

نمایندگان بر اساس گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بر شفافیت اطلاعات مدیران و کارکنان شامل تحصیلات، سوابق، میزان دریافت ماهانه و سالانه و نحوه به‌کارگیری آن‌ها و همچنین اطلاعات راجع به اموال، دارایی‌ها، درآمدها و هزینه‌ها، تخصیص و توزیع بودجه و تجهیزات، واگذاری زمین، تسهیلات، مشخصات املاک و ساختمان‌ها و واگذاری‌های بلاعوض اعم از اعطایی و دریافتی اصرار کردند.

نمایندگان همچنین بر ماده دیگر این طرح مبنی بر «شفافیت مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شوراهای اسلامی شهر و روستا و شوراهای عالی کشور»، اصرار ورزیدند.

تذکرات ارزی نمایندگان؛ عملکرد دولت مطلوب نیست

محمدرضا پوابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در جریان رسیدگی به طرح و لوایح مطروحه به بیان تذکری در خصوص وضعیت قیمت ارز در کشور پرداخت و گفت: شاهد تکرار اتفاقات سال ۹۷ در حوزه ارز هستیم و سیاست‌های ارزی دولت نه بر اساس کار علمی است نه تجربی؛ کما اینکه رویکرد دولت به نوعی سرکوب عرضه و تقاضای ارز است لذا از رئیس مجلس درخواست دارم یک جلسه غیرعلنی در این زمینه با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شود.

قالیباف در پاسخ به تذکر پورابراهیمی در زمینه ثبات سیاست های ارزی در کشور، گفت: حتما موضوع برگزاری جلسه در مجلس درخصوص موضوع ارز دنبال خواهد شد، چون این موضوع مهم و اساسی است.

احمدحسین فلاحی نماینده مردم همدان در مجلس نیز با انتقاد از وضعیت موجود اقتصادی و بازار ارز، گفت: حدود ۳۰ پرونده از تخلفات دولت سابق به دستگاه قضا ارسال شد و مردم از ما مطالبه دارند و می گویند مقصر وضعیت موجود کیست، اگر دولت سابق کم کاری کرده چرا محاکمه نمی شود.

سید جلیل میرمحمدی میبدی نیز در تذکری به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص حضور پرشور مردم در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن و زلزله خوی و کمبود ریزساخت‌های درمانی کشور در صورت رخداد زلزله‌ای با قدرت ۶ تا ۷ ریشتر در تهران رخ اشاره کرد.

همچنین در جریان صحن علنی امروز رحمت الله نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس در تذکری به مشکلات دانشگاه فرهنگیان، گرانی قیمت گوشت قرمز و نوسانات بازار ارز اشاره کرد و گفت: مردم در سراسر کشور به مجلس به عنوان نهاد ناظر چشم امید دارند، صحن غیرعلنی برگزار کنید تا مسئولان در آن پاسخگو باشند.

 

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس همچنین در تذکری با تاکید بر کنترل قیمت‌ها، یادآور شد: سفره مردم روز به روز در حال کوچک شدن است؛ کارگران، معلمان و کارکنان دولت در سختی معیشتی قرار دارند؛ لازم است دولت از روش‌های علمی برای کنترل قیمت‌ها استفاده کند تا شرایط اقتصادی تا حدودی بهبود یابد.

سید غنی نظری خانقاه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم طی تذکری در صحن علنی مجلس، گفت: انتظار داریم تا رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت برای بهبود شرایط عمومی مردم بجد پای کار بیایند.

طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت

طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت دیگر دستور کار امروز نمایندگان در صحن علنی مجلس بود که نهایتا به سرانجام رسید و نمایندگان نحوه استخدام نیرو در دستگاه‌های دولتی را مشخص کردند. این طرح برای طی فرایند قانونی به شورای نگهبان ارسال می‌شود.

نمایندگان در جریان بررسی طرح مذکور به بیان پیشنهاداتی پرداختند که برخی از آنها مصوب و برخی رد شد؛ بنابراین، پیشنهادهایی چون افزودن شهرداری‌ها به موضوع طرح استخدامی کارکنان دولت، سابقه خدمت مستمر و غیرمستمر و ساماندهی طرح‌های شرکتی و قراردادی مطرح کردند. همچنین در تذکر و اخطارهایی بر عدالت محوری، شایسته گزینی و کنار گذاشتن برده داری نوین تاکید شد.

انتخاب ناظران مجلس در مجامع

نمایندگان ناظر مجلس در شورای انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی، شورای فرهنگ عمومی استان زنجان، هیات حل اختلاف و رسیدگی به شکایات استان زنجان، کمیته هماهنگی و اشتغال استان‌های آذربایجان شرقی، ایلام و مرکزی و شورای معادن نیز با رأی حداکثری نماینده‌ها انتخاب شدند.

ادامه رسیدگی به اصلاحات قانون انتخابات مجلس

نمایندگان در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ماده ۳ این طرح را بررسی و با حذف عبارتی از این ماده موافقت کردند.

بر اساس ماده سه این طرح؛ احزاب، جبهه‌ها و تشکل‌ها می‌توانند پس از تأیید صلاحیت داوطلبان و حداکثر تا ۴۸ ساعت قبل از شروع زمان تبلیغات انتخاباتی نامزدها، فهرست انتخاباتی خود را مجزا برای حوزه‌های انتخابیه تنظیم و حسب مورد به ستاد انتخابات کشور یا فرمانداری‌ها اعلام کنند.

به موجب پیشنهاد نمایندگان در نشست امروز عبارت «حداکثر تا ۴۸ ساعت قبل از شروع زمان تبلیغات انتخاباتی نامزدها» از این ماده حذف شد. نمایندگان معتقد بودند که ممکن است برخی کاندیدا‌ها انصراف دهند و برخی دقایق آخر تایید صلاحیت شوند؛ بنابراین، محدودیت حداکثر تا ۴۸ ساعت قبل از شروع انتخابات توجیه منطقی ندارد.

 

ناطقان میان دستور یکم اسفند

بر اساس این گزارش، علی کریمی فیروزجایی، دیگر عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست علنی امروز اسامی ناطقان میان دستور نشست علنی را قرائت کرد و نمایندگان در مدت زمان پنج و هفت دقیقه‌ای خود طبق آیین نامه داخلی مجلس به بیان نکته نظرات خود پرداختند که به شرح زیر است؛

احد آزادیخواه: واردات کالاهایی با مشابه تولید داخلی، تولیدکننده را نابود می‌کند

محمدرضا احمدی: هیات دولت مطالبات گیلان را پاسخ دهد

حسین بامیری: دولتمردان تکلیف خود و مردم را در حوزه اقتصادی مشخص و عملیاتی کنند

حسین محمدصالحی دارانی: چابک‌سازی در نظام اداری استان اصفهان چندان معنا و مفهومی ندارد

تذکرات شفاهی

نمایندگان در دقایق پایانی نشست علنی امروز خود به بیان تذکرات شفاهی و آیین نامه‌ای خود خطاب به مدیران و مسئولان دستگاه‌های دولتی، اجرایی و نظارتی پرداختند که به شرح زیر است:

حسین خسروی: تفاوت فاحش در قیمت ها درد مضاعفی بر گرانی های امروز است

الهام آزاد: بی‌برنامگی در حوزه گردشگری مشهود است

ذبیح الله اعظمی: دولت تدبیری برای کامیون‌های حامل محصولات کشاورزی در صف‌های طولانی سوخت بیندیشد

آرش زره تن: لایحه دو فوریتی تجارت مرزنشینان پیش از بررسی بودجه به صحن بیاید

حسن شجاعی: مدیران دولت، مدیران تحولی نیستند

الهوردی دهقانی: توسعه فعالیت‌های شرکت ملی مس آذربایجان و کرمان بر زمین مانده است

علیرضا سلیمی: دولتمردان به فکر مدیریت تورم باشند

سیدمرتضی حسینی: توجیه قابل قبولی برای وضعیت بد اقتصادی وجود ندارد

کمال حسین‌پور: مافیای خودرو امید مردم را ناامید کرده است

عباس گودرزی: کمبود نیروی آموزش و پرورش بروجرد از بین نیروهای بومی تامین شود

مرتضی محمودوند: حضور آژانس در ایران منجر به سنگ اندازی برای ضربه به ملت می شود

فاطمه مقصودی: ضرورت تعیین دستمزد حقوق کارگران و کارمندان بر اساس نرخ تورم

محمدصالح جوکار: مسئولین جلوی تورم ویرانگر و گرانی ها را بگیرند

سیدسلمان ذاکر: ۷۰ درصد صندلی های فرودگاه ارومیه کاهش پیدا کرده است

کیومرث سرمدی: وزیر نیرو شخصا به موضوع قطعی آب اسدآباد رسیدگی کند

معین‌الدین سعیدی: تورم ۴۰ درصدی با افزایش ۲۰ درصد حقوق و دستمزد به معنای نصف شدن سفره مردم است

علی نیکزاد ثمرین نایب رئیس مجلس زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس را رأس ساعت ۱۲:۱۵ به صدا درآورد و گفت: نشست بعدی (سه شنبه، دوم اسفند ماه) رأس ساعت ۷:۴۵ با ادامه بررسی دستور کار نشست علنی برگزار خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
ظاهراً نمایندگان مردم (باصطلاح) چندان نظری در خصوص سقوط آزاد ریال ندارند و نیازی نمی‌بینند که حرکتی در این مورد انجام بدهند!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۲
مجلس در ته امور است
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
فرزین: شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود
زمانهای بکار رفته در جملات مسوولان :
خوایم بود
خواهدشد
انجام میشود
بزودی
دراینده نزدیک
انشالله
اتفاق می افتد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
وقتی قدرت در ایران یکدست میشه مردم و افکار عمومی فراموش می شن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
مردم در زیر تورم افسارگسیخته، در حالت بسیار بسیار بدی قرار گرفته‌اند و هیچ دادرسی ندارند. دامنه ۱۵ تا 20 درصدی برای افزایش حقوق کارمندان دولت در سال آینده، کاری کم فاید و غیرقانونی است، زیرا بر اساس مصوبات قانونی، افزایش حقوق هر سال باید به اندازه میزان تورم باشد. سازمان‌های متولی و مورد قبول داخل یعنی بانک مرکزی، سازمان آمار و مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ تورم را بین 38 تا 45 درصد دانسته‌اند.آقای رئیس جمهور باید این قانون را اجرا و در بودجه سال 1402 منطور می‌کردند. حالا که دولت از اجرای قانون تبعیت نمی‌کند، شما نمایندگان، به داد حقوق بگیران برسید. افزایش حقوق باید بین 35 تا 40 درصد باشد. بله تورم‌زاست. خُب باشد، مگر دیگر اقدامات دولت، تورم‌زا نبوده و نیست؟؟؟ از افزایش سوذ بانکی تا افزایش سقف تسهیلات و وامهای بانکی تا تعرفه‌های مالیاتی، گمرکی و مانند آن و عوارض و بهای آب و برق و گاز و تلفن و ... . حقوق‌ها را بین 35 تا 40 درصد افزایش دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
اینقدر این دست اون دست می‌کندند تا از یاد و خاطر مردم برود.
نصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
خدایا این خوشی این خواب شیرین را از نمایندگان ما مگیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
هیچ طرح شفافیتی در این کشور اجرایی نخواهد شد
چون در هیچ طرحی نظر مردم گرفته نمیشود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
حدود سی تخلف دولت قبل به دادگاه رفت و سی هزار تخلف دولت عزیزمان در آینده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
کدام استخدام ؟؟؟
مجلس سیزدهم و قاضی زاده هاشمی،تیشه به ریشه استخدامی ها آزمونی و غیر آزمونی زدند
امسال صدوپنجاه هزار استخدام ایثارگر داشتیم بدون یک شرط حتی
و.کلا پنج هزار استخدام نخبه ها اند هم باید عضو بنیاد ملی نخبگان باشند
حالا شما شرایط عضویت در بنیاد ملی نخبگان بخوانید ،شرایطی صدتا هست بیشتر فوق نخبگان میتوانند عضو شوند
مثلا رتبه ژیژ پانصدو کنکور شرایط عضویت را ندارد چون ازهرنظر بنیاد ملی نخبگان،نخبه نیست
وکلا باید فوق فوق فوق نخبه باشی تا بتوانی به عضویت بنیاد ملی نخبگان درربیای

خوب فوق نخبه مگه ساده هست برود کار دولتی
شرایطی برای عضویت بنیاد ملی نخبگان گذاشتند که بیشتر شرایط فوق نخبگان هست آن وقت کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان داشته باشی بدون آزمون استخدامی جذب میشوی واقعا این طرح یک مسؤل بیسواد فقط میتواند باشد
فوق نخبه رتبه یک تا صد کنکورو زحمت نمی کشد که عضو بنیاد ملی نخبگان شود که جذب دستگاههای شود

شرایط جذب نخبه که با رتبه زیر پانصد در دانشگاه خوب درس خوانده برای جذب باید بهتر شود ،تا سواد خلاقیت دستگاهها بالا تر برود
یک مسؤل بیسواد میگفت نخبه جذب شده برای آموزش پرورش نتوانسته تدریس کند باید بگوئیم مشکل از نخبه نبوده ،مشکل از تو مسؤل بیسواد بوده که ندانستی لو را کجا در سیستم جا بدهی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
نمایندگان مجلس بستگان خود را از طریق لابی گری وارد شرکتها کرده و حالا با تصویب این قانون بدون هیچ گونه ضابطه ای و طی فرآیند قانونی و شرکت در آزمون به استخدام دولت در می آورند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟