به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از مدیسن نت، برای این مطالعه، محققان گواهی تولد و دادههای زایمان در بیمارستان مربوط به بیش از ۲.۵ میلیون زن باردار در کالیفرنیا را از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ بررسی کردند و از تصاویر ماهوارهای و کدهای پستی برای مقایسه برآوردهای روزانه شدت دود آتش سوزی استفاده کردند.
این مطالعه نشان داد که از چهار هفته قبل از لقاح و تا ۲۰ هفته اول بارداری، ۸۶ درصد از زنان حداقل یک روز در معرض دود آتش سوزی قرار گرفتند. آنها به طور متوسط ۷.۵ روز در معرض دود ناشی از آتش سوزی جنگلها بودند.
محققان دریافتند دود آتش سوزی به طور قابل توجهی با زایمان زودرس خود به خودی مرتبط است. تعداد روزهای بیشتر قرار گرفتن در معرض دود احتمال زایمان زودرس را کمی افزایش میدهد.
دکتر «آن والدراپ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، میگوید: «برخی شواهد در حال ظهور نشان میدهد که دود آتش سوزی میتواند برای سلامتی بدتر از انواع دیگر آلایندهها باشد. دود آتش سوزی حاوی ذرات بسیار ریزی است که میتواند به اعماق ریهها وارد شود. این ذرات ممکن است مشکلات پزشکی مانند آسم و بیماری قلبی را بدتر کنند.»
تحقیقات گذشته نشان داده است که کیفیت پایین هوا میتواند منجر به برخی پیامدهای نامطلوب، از جمله زایمان زودرس، یکی از علل اصلی مرگ نوزادان در سراسر جهان شود.