تعطیلی موقت یکباره دفاتر شبکه ایران اینترنشنال در لندن، ورای تبعات سیاسی و امنیتیاش، به شکل کنایه آمیزی وضعیت بیثبات این شبکه را نشان میدهد که بعید نیست به شیوه مرسوم سعودیها، ماهیت شبکه و پرسنلش به عنوان یک برگ بازی در مسیر معامله و بازسازی روابط ایران و عربستان در آینده نه چندان دور مورد استفاده قرار گیرد و یا سناریویی دیگر، علیه عوامل این شبکه دست به اقدامات خطرناک بزنند و هزینه آن را متوجه ایران کنند؛ کاری که در سال ۲۰۰۱ با حمله به آمریکا انجام دادند و به جای سعودیهای تروریست، مردم عراق و افغانستان هزینهاش را پرداخت کردند.
به گزارش تابناک، در روزهای اخیر، دفاتر شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال در لندن، با فشار پلیس انگلیس تعطیل شد و فعالیتهای این شبکه از دفتر آن در واشنگتن تداوم یافت که بازتاب وسیعی در سطح انگلیس داشت. آشکار شدن ضعف دولت انگلیس در حمایت از این ماشین عملیات روانی زیر چتر امنیتی این کشور، این بحث را به مجلس بریتانیا کشاند. البته شواهد و برآوردها حکایت از آن دارد که این شبکه دوباره در ساختمانی دیگر در لندن فعال خواهد شد و صاحبان این شبکه در پی دفتری با امکانات امنیتی شبیه یک قلعه برای ازسرگیری فعالیتهایشان در لندن هستند!
البته مسلماً این رویکرد برای تک تک عوامل این شبکه سعودی در پیش گرفته نمیشود و برای گروه پرشمار پرسنل این شبکه تیمهای امنیتی در نظر گرفته نمیشود و صرفاً دفتر این شبکه حفاظت میشود که به وضوح نوع نگاه مالکان سعودی این شبکه نسبت به مستخدمهای ایرانیتبار این شبکه و استفاده ابزاری از آنها را به نمایش بگذارد.
عربستان به صورت تاریخی چنین رویهای در قبال بسیاری از عناصرش به ویژه مستخدمین رسانهایاش در پیش گرفته و در دوره محمد بن سلمان این رویه تشدید شده است. حکام عربستان سعودی همواره نگاه مصرفی به رسانه داشتهاند و نه نگاه سرمایهای. به همین دلیل، به سادگی مهمترین عناصرشان را در مسیر اهداف کوتاهمدتشان مصرف میکنند، چه رسد به مستخدمین دیگر کشورها.
آخرین نمونه در این زمینه، به تعطیلی کشاندن شبکه العرب متعلق به ولید بن طلال بود. این شبکه توسط جمال خاشقجی یکی از عناصر کلیدی لابی گری و رسانهای عربستان سعودی در حال مدیریت بود. آنها قصد داشتند برای ائتلاف عربستان و بحرین، شبکهای رقیب الجزیره قطر ـ که برای آنها در جریان بهار عربی چالشزا شده بود ـ راه بیندازند؛ اما این حرکت در نطفه خفه و شبکه ساعتی از افتتاح، تعطیل شد! از همین جا بود که با برخورد با ولید بن طلال، جمال خاشقجی چهره وفادار به تاج و تخت سعودی، به منتقد سرسخت و موثر عربستان در آمریکا تبدیل گشت و سرانجام به دستور محمد بن سلمان، آن سرنوشت فاجعه بار برایش رقم زده شد.
به تعبیر دیگر، شاید سرنوشت ایران اینترنشنال، سرنوشت یخی سرگردان در اقیانوس باشد. حتی نباید تعجب کرد که حکومت عربستان در صورت بهبود روابط با ایران، از ایران اینترنشنال به عنوان یک کارت بازی استفاده و آن را به سادگی معامله کند. شیوخ فاسد سعودی که به نزدیکترین وابستگانشان رحم نمیکنند و آنها را به خاکستر تبدیل میکنند، بیشک رفتار بهتری با ایرانی تبارهایی که مستخدمشان شدهاند، نخواهند داشت. در این اوضاع نیز بعید نیست، در راستای تداوم ایران هراسی، سعودیها در قالب عملیات پرچم دروغین، خود با ضربه به ایران اینترنشنال، هزینه آن را متوجه نظام ایران کنند؛ از آمران و عاملان حملات یازده سپتامبر که آمریکا را به خاک و خون کشیدند و هیچ هزینهای ندادند، هر عملی قابل تصور است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.