«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
مرگ مشکوک یکی از عناصر ضدانقلاب در بلژیک
یکی از عناصر ضد انقلاب که اخیرا به صورت گسترده علیه پهلوی انتقاد و اعتراضاتی کرده بود، به طرز مشکوکی فوت کرده است. در ادامه درگیری داخلی عناصر ضد انقلاب، این بار برخی رسانههای معارض جمهوری اسلامی مدعی شدند شخصی به نام "بهنام خ. ر" از عناصر شناخته شده ضد انقلاب که اخیرا به دلیل اعتراض و نقدهای گسترده به رضا پهلوی توسط حامیان او تهدید به قتل شده بود، آبان ماه سال جاری به طرز مشکوکی در آنتورپ بلژیک از دنیا رفته است. برخی از دوستان نزدیک خ. ر، حامیان رضا پهلوی و عناصر باقی مانده ساواک را عامل این مرگ دانسته اند و ادعای پلیس آنتورپ مبنی بر خودکشی وی را یک اقدام سیاسی توسط عناصر نزدیک به رضا پهلوی در دولت بلژیک خواندهاند. /فارس
سازمان اطلاعات فراجا دو بسته انفجاری را در تهران کشف و خنثی کرد
مأموران سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی کل کشور همزمان با چهارشنبهسوری، دو بسته انفجاری را در تهران کشف و خنثی کردند. شنیدههای خبرنگار برنا حاکی است که حجم این دو بسته انفجاری به حدی بوده که در صورت انفجار، باعث وارد آمدن خسارات مالی و جانی قابل توجهی به شهروندان تهرانی میشد.
کیفرخواست صادق زیباکلام و آذر منصوری صادر شد
دادستان تهران از صدور کیفرخواست صادق زیباکلام و آذر منصوری خبر داد. دادستان تهران گفت: در خصوص توییتهای زیباکلام و منصوری درباره بدحالی دختران دبیرستانی که توسط این دادستانی اعلام جرم شده بود، نامبردگان به دادسرا احضار شدند. علی صالحی اظهار کرد: ضمن انجام تحقیقات قضایی و اخذ دفاع و آخرین دفاع متهمین، پروندهها با صدور قرار جلب به دادرسی صادر شده است. دادستان تهران گفت: پرونده نامبردگان جهت رسیدگی به دادگاه با کیفرخواست ارسال شده است. /میزان
اظهارات کمالوندی درباره توافق با آژانس در مورد سه مکان ادعایی
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: زمینههای همکاری بیشتر ایجاد شده و هرچقدر جلو برویم، اگر اقداماتی صورت بگیرد، اعلام میکنیم. بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این که با توجه به نشست شورای حکام در هفته گذشته و بیانیه تروییکای اروپایی در مورد حل و فصل مسائل پادمانی و اجرای توافقات ایران و آژانس از زمان سفر آقای گروسی به تهران چه اقداماتی صورت گرفته است، گفت: فعلا که ارتباطمان برقرار است و قرار شد بازرسها بیایند و رفت و آمد صورت بگیرد. کمالوندی در پاسخ به این که در مورد سه مکان ادعایی مطرح آیا توافقاتی صورت گرفته است، گفت: بله، توافق انجام شده و قرار است اگر سوالات بیشتری هم وجود دارد، پاسخ دهیم و با هم صحبت کنیم تا مشخص شود به چه شکل میتوان این موضوعات را پیگیری کرد. سخنگوی انرژی اتمی در پاسخ به این که مساله پادمانی و سه مکان ادعایی باید به شکل سیاسی یا فنی حل شود، گفت: این مسائل باید در هر دو بعد سیاسی و فنی حل شود.
اظهارات وزیر دارایی عربستان درباره احتمال سرمایهگذاری در ایران
به نقل از روزنامه النهار: «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان امروز (چهارشنبه) در جریان یک نشست اقتصادی تاکید کرد: بعد از دستیابی به توافق میان ریاض و تهران، ممکن است روند سرمایه گذاری عربستان در ایران بسیار سریع انجام شود. وی افزود: فرصتهای سرمایه گذاری زیادی برای عربستان در ایران وجود دارد. وزیر دارایی عربستان اضافه کرد: تا زمانی که به مفاد هر توافق نامهای احترام گذاشته شود، مانعی در مسیر این سرمایه گذاریها نخواهد بود.
اختلاف ۵ میلیون تومانی برای تعیین حقوق کارگران
ایسنا: دوشنبه این هفته جلسه شورای عالی کار با حضور وزیر کار و نمایندگان گروههای کارگری و کارفرمایی برگزار شد. در این جلسه کمیته دستمزد هم بالاخره گزارش هزینه ماهانه سبد معیشت کارگران را ارائه و رقم آن را ۱۲ میلیون و ۴۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد. به گفته مقامات کارگری، این عدد حاصل محاسبه گروه دولت و کارفرمایان بوده و رقمی که گروه کارگری در خصوص هزینههای سبد معیشت کارگران به دست آوردهاند بیش از این مبلغ و ۱۷ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۱۶۰ تومان بوده و اختلاف ۵ میلیون تومانی با گزارش کمیته دستمزد دارد. مقامات کارگری معتقدند در جلسه دو روز گذشته شورای عالی کار در خصوص هزینه سبد معیشت و درصد افزایش دستمزد نتیجه ای حاصل نشده و در خصوص رقم سبد معیشت خانوارهای کارگری اختلاف نظر بسیاری وجود دارد.
بذرپاش: سال بعد را باید سال رکوردها بدانیم
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی گفت: در آستانه سال جدید از همه اتفاقات خوب و بد سال ۱۴۰۱ درس بگیریم تا در ۱۴۰۲ سال متفاوتتری برای خدمت به مردم پیش روی داشته باشیم. وی افزود: هم اکنون در نقطه اوج تقاضا هستیم؛ حتی در بنادر نیز شاهد تقاضای قابل توجه هستیم که امیدواریم با برنامه ریزی صحیح شرمنده مردم نشویم، به طوریکه قصد داریم سال متفاوتی را برای سال آینده رقم بزنیم. بذرپاش با تاکید بر اینکه سال بعد را باید سال رکوردها بگذاریم، افزود: سال ۱۴۰۲ قطعاً سال پیشرفت در حوزههای مختلف در صنایع حمل و نقل است؛ حتی مجوزهای لازم را به بخش خصوصی دادیم تا لوکوموتیو مورد نیاز کشور را تأمین کنند.
زارعپور: خط من بدون فیلتر نیست
وزیر ارتباطات گفت: قطعی در اینترنت نداشتیم، افت ترافیک بود که در حال حل شدن است. ما به دنبال این هستیم که سرعت اینترنت را در استانهای مختلف ۳۰ تا ۴۰ برابر بیشتر کنیم. زارع پور درباره علت کندی سرعت اینترنت اظهار کرد: طبیعی است که وضع موجود باید ارتقا یابد، اما زمان میبرد. هرچند اگر به آمار مراجع بینالمللی در یک سال اخیر نگاه کنیم، نشان از افزایش سرعت اینترنت دارد. آنچه مردم به آن شاکی هستند به دلیل محدودیتهای وضعشده برای برخی فیلترشکنهایی است که استفاده میکردند که طبیعتاً سرعت را به مراتب کاهش میدهد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا اینترنت موبایلش بدون فیلتر است یا نه، گفت: خیر. خط من هم مثل مردم است. وضعیت پلتفرمهای داخلی باید بسیار بهتر شود، اما همین الان هم دستکمی از پلتفرمهای خارجی ندارند. من با قطعیت میگویم برخی پلتفرمهای داخلی حتی قابلیتهای بیشتری از پیامرسانهای خارجی دارند.
با واردات گوشت، سرمایه ملت خرج بازار استرالیا و رومانی میشود
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده گفت: ما کمبود گوشت نداریم و مشکلات قیمتی هم ارتباطی به تولید و دامدار ندارد، مشکلات قیمتی ناشی از مسائل موجود در دل بازار و قیمت سایر کالاهاست، ما به جای حمایت از دامدار و تولید و بازار مصرف هدف و برنامه را مستقیم روی واردات متمرکز کردهایم و خیلی هم افتخار میکنیم. وی با اشاره به واردات گوشت با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی خاطرنشان کرد: با این اقدام سرمایه ملت خرج بازار استرالیا و رومانی میشود و به جای حمایت از تولید داخل صنعت دامپروی را تحت تاثیر قرار دادیم و تنها نتیجه آن به حاشیه بردن تولید داخل است. پوریان با بیان اینکه حتی اگر قرار است واردات داشته باشیم، باید به اندازهای باشد که تولید داخل متضرر نشود، گفت: بدون اینکه برنامهای برای تولید داخل داشته باشیم در برنامه مهندسیشده یک روز قیمت گوشت را بالا میبریم و روز بعد به بهانه افزایش قیمت اقدام به واردات به میزان بالا میکنیم. این نشان میدهد که برای این حجم از واردات بیش از ۵ تا ۶ ماه برنامهریزی شده و این در حالی است که جلوی صادرات را هم میگیریم، به طوری که کل صادراتی که در سال انجام شد ۳۵۰ هزار راس بیشتر نبوده است.