شرط آغاز فعالیت دوباره پیام‌رسان‌های خارجی در کشور

طرح ساماندهی فضای مجازی طی چند سال گذشته توسط مسئولان مطرح شد؛ این مسئله پس از ایجاد محدودیت برای یک پیام‌رسان در سال ۱۳۹۷ و برای سایر پلتفرم‌های خارجی و پس از آن اعمال محدودیت برای دو پلتفرم خارجی اواخر شهریورماه سال ۱۴۰۱، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
کد خبر: ۱۱۷۱۹۳۳
|
۳۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶ 19 April 2023
|
3527 بازدید
|

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پس از ایجاد محدودیت برای دو پلتفرم خارجی در نیمه دوم سال گذشته و تأکید مسئولان بر لزوم ایجاد دفتر از سوی آنها در داخل کشور، همچنان تصمیم‌گیری درباره سرنوشت فعالیت آنها، مورد سوال برخی از کاربران بود اما به نظر می‌رسد تکلیف این موضوع با سخنان اخیر رئیس جمهوری که اظهار کرد فعالیت هر سکوی خارجی درصورتی که حاضر به مسئولیت پذیری و پاسخگویی با ایجاد دفتر در داخل کشور باشد، منعی ندارد، مشخص شده است.
 با گسترش روزافزون دسترسی به اینترنت و حضور افراد به عنوان کاربر در شبکه‌های اجتماعی، فضایی بسیار گسترده برای برقراری ارتباط بین افراد فراهم شده است، امکانی که در کنار تمامی مزایای آن که شامل کاهش هزینه‌های ارتباطی و تسهیل در اطلاع رسانی‌ها و ... است، بعضا مشکلاتی را نیز به دنبال داشت.
 
طرح ساماندهی فضای مجازی طی چند سال گذشته توسط مسئولان مطرح شد؛ این مسئله پس از ایجاد محدودیت برای یک پیام‌رسان در سال ۱۳۹۷ و برای سایر پلتفرم‌های خارجی و پس از آن اعمال محدودیت برای دو پلتفرم خارجی اواخر شهریورماه سال ۱۴۰۱، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. 
 
موضوع اصلی که بیشتر مسئولان در این جریان بر آن تأکید دارند، لزوم استقرار و تأسیس نمایندگی پیام‌رسان‌های خارجی در کشور است، با این استدلال که رسانه‌های خارجی که بیش از یک میلیون کاربر دارند حتما باید داخل کشور مانند قوانینی که در اروپا وجود دارد، نمایندگی داشته باشند؛ درواقع اینگونه پیام‌رسان‌ها حق ندارند اطلاعات مردم اروپا را از اروپا خارج کنند و در ایران هم نباید اطلاعات اجتماعی، اقتصادی و حریم خصوصی مردم از کشور خارج شوند.
 
 
در این راستا، پس از اتفاقات رخ داده برای اینستاگرام و واتس آپ، نامه‌ای از سوی مرکز ملی فضای مجازی به شرکت متا درباره تأسیس نمایندگی در ایران نوشته و ارسال شد اما پاسخ مثبتی از سوی این شرکت در این زمینه دریافت نشد و درواقع این شرکت به این درخواست ایران برای تعیین نماینده ای در تهران پاسخ منفی داد و اعلام کرد خود را سرگرم این درخواست نخواهد کرد و در حال حاضر که چندین ماه از این موضوع می گذرد خبری رسمی از نتیجه این نامه منتشر نشده است.
 
مسئولان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، هم معتقدند پلتفرمی که قواعد جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت نمی‌شناسد و هر از چند گاهی نقش محوری در آشوب‌ها به عهده دارد و موجب ناامنی در کشور می شود، طبیعتا بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در کشور نیست. از سویی رئیس جمهوری زمستان سال گذشته در این باره گفته بود زندگی، کسب و کار و ارتباطات مردم در بستر فضای مجازی انجام می شود بنابراین این محیط باید آرامش بخش باشد.
 
وی همچنین در تازه‌ترین سخنان خود در این باره، در دیدار اخیرش با جمعی از فعالان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره موضوع فیلترینگ اظهار کرد: ما همانند برخی کشورهای مدعی آزادی بیان، قائل به برگزاری دادگاه برای سکوهای خارجی نیستیم؛ سیاست دولت جلوگیری از تبدیل شدن فضای مجازی به بستری برای ایجاد ناامنی در کشور است و در این راستا فعالیت هر سکوی خارجی که حاضر به مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی با ایجاد دفتر در داخل کشور باشد، هیچ منعی ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
حالا به پلتفرم های خودمون میتونید زور بگید ولی پلتفرم های خارجی زیر بار زور نمیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
خلاصه مطلب این است: می خواهند یک شعبه از وزارت و دستگاه های اطلاعاتی در پلتفرم های خارجی فعالیت داشته باشد!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
بشین تا بیان
ناشناس
|
India
|
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
فکر کردین چکاره دنیا هستین که اونا بیان اینجا نمایندگی بزنن؟ فقط بلدین برای مردم بدبخت ایران محدودیت ایجاد کنین. خودتون سردمدار فیلترینگ توو دنیا هستین بعد توو شبکه خبر برنامه درست میکنین که امریکا چرا تیک تاک رو فیلتر کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
تو تمام کشورها اینگونه برنامه ها دارای نمایندگی هستن و سرورهای مربوط به اون کشور داخل همون کشور هست وتحت قوانین داخلی اون کشورها هستند
تو کانادا وترکیه که بودم به همین صورت هست تیک تاک تو امریکا نمایندگی داره چون امریکا هیچ سهمی ازش نداره تو تمام جاهای دولتی و حتی بعضی ایلت ها ممنوع کرده مسئله زور گفتن نیست حفظ اطلاعات کشورهاست وگر نه تمامی سازمان های اطلاعاتی کشور ها به اطلاعات اینگونه برنامه دسترسی دارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
ناشناس|۱۴:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
اولا که ادعای شما درست نیست چون شما اگه ذره ای از علم آی تی سررشته داشتی باید میدونستی که بیشتر کشورهای دنیا زیرساخت لازم و متخصصین کافی برای میزبانی سرورهای پرقدرت در تعداد زیاد برای سرویس دهی به شبکه های اجتماعی پرظرفیت را حتی برای جمعیت خودشون ندارن و دوما اینکه به فرض که ادعای شما درست باشه .. آیا اون کشورهایی که نام بردی ، پرچم آمریکا را آتش میزنن و مرگ بر آمریکا میگن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
زندگی منزوی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
میگن اینستاگرام و واتساپ شرط و شروط ما رو بپذیرن تا از فیلتر خارج کنیم
اولا 1 درصد جمعیت دنیا رو تشکیل میدیم و واسه غول های رسانه ای درامد 1 درصد جمعیت دنیا به کرنش کردن و قبول کردن شرط و شروط عجیب غریب شما نمی ارزه
اگه صادق هستین بگید چه شرط و شروطی گذاشتین. کلی گویی نکنین شفاف و دقیق و با جزئیات شرط و شروط خودتون رو واسه مردم شرح بدین
مگه اینستاگرام و واتساپ تو کشورهای دیگه هستن با قبول شرط و شروط عجیب و غریب اون کشورها رفتن ؟؟
شاید شما شرط بگذارید که مدیران اینستاگرام و واتساپ شماره تلفن و کلیه فعالیت ایرانی ها رو بهتون گزارش بدن یا مطالب و پست هایی که از نظر شما نباید به اشتراک بزاره رو قبول کنه؟؟
یا مثلا مخالفین شما رو تو ایران پشتیبانی نکنه؟؟
شرط داریم تا شرط
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
یک روز آدم فضایی ها با یک بشقاب پرنده از یک کهکشان دیگه اومدن زمین .. مردم دورش جمع شدند ببینن چیه .. یک آدم فضایی پیاده شد به مردم گفت ما اومدیم چند نفر از انسان های کره زمین را برای آزمایشات ببریم سیاره خودمون .. کی داوطلب میشه ؟ .. کلی آدم دستشونو بردن بالا که داوطلب بشن .. آدم فضاییه گفت داوطلب ها خیلی زیادن باید گزینش کنیم .. به اولی گفت 2+2 چند میشه گفت 4 .. گفت بیا بالا .. به دومی گفت 3*4 چند میشه گفت 12 .. گفت بیا بالا .. سومی را دید زیاد از قیافش خوشش نیومد ازش پرسید : بگو ببینم انتگرال 1546 به توان 12 زیر رادیکال تقسیم بر 98 چند میشه ؟؟؟ .. طرف گفت میخای نبری نبر چرا مسخره بازی در میاری خودتو مچل میکنی !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۱
موضوع مورد مغالطه این است که پیام رسان های خارجی در ایران فعالیت ندارند، مردم ایران از پلتفرم های خارجی استفاده میکنند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟