به گزارش تابناک به نقل از گسترش نیوز، اسماعیل مرادیان گفت: قیمت کاهو در سال گذشته کیلویی ۳ تا ۵ هزار تومان بود، اما امروز در میادین با قیمت ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان به فروش میرسد.
ورود زودهنگام هندوانه در بازار باقیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان صدای بسیاری را درآورده است. تقاضا زیاد در ماه رمضان برای هندوانه یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت شده است. پیاز، گوجه فرنگی، خیار و حالا کاهو از صیفیجاتی هستند که به صورت نوبتی افزایش قیمت را در بازار دارند که قیمت آن مانند نمودار در نوسان است.
اسماعیل مرادیان، نایبرئیس اول اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اظهار نارضایتی از وضعیت توزیع و نرخ میوه و صیفی جات گفت: صادرات بی رویه باعث افزایش قیمت میوه و صیفی جات شده است. ماه رمضان که باید کالا با قیمت مناسب به دست مشتری برسد با صادرات باعث افزایش قیمت شده است. روزی چند ده کامیون از میدان میوه و تره بار هندوانه به ترکیه صادر میشود، اما مردم کشور باید با قیمت زیاد این میوه را خریداری کنند. کشورهای دیگر با دلار خریداری میکنند، اما مردم کشورمان توانایی خرید با دلار را ندارند.
وی ادامه داد: در میدان میوه و ترهبار قیمت میوه را عرضه و تقاضا مشخص میکند و نرخگذاری صورت نمیگیرد. صادرکنندگان بار را از کشاورزان به قیمت دلار خریداری میکنند به این صورت دیگر به دست مردم نمیرسد اگر هم عرضه شود با قیمت بالا به فروش میرود. نکته مهم فروش به صورت عرضه و تقاضایی سبزی و صیفیجات نظیر انواع فلفل، کلم، کدو و کاهو در میدان ترهبار مرکزی است که از چند هفته پیش به بهانه بارندگی در استانهای کشور روی اطلاعیه قیمتها ثبت شد و هنوز ادامه دارد یعنی قیمت را عرضه و تقاضا تعیین میکند، در واقع دست فروشنده برای گرانفروشی باز است.
مرادیان با بیان قیمت برخی اقلام میوه و صیفیجات خاطرنشان کرد: در میدان میوه و ترهبار قیمت کاهو ۳۰ هزار تومان، کاهو سالادی ۳۵ هزار تومان، هندوانه ۲۵ هزار تومان است.
وی افزود: قیمت کاهو در سال گذشته کیلویی ۳ تا ۵ هزار تومان بود، اما امروز در میادین با قیمت ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان به فروش میرسد. کاهو از ورامین و اطراف تهران تهیه میشود؛ افزایش اینچنین قیمت کاهو تنها به دلیل افزایش صادرات است. باید صادرات به طور مازاد مصرف باشد تا با روند صادرات پیش رو به مصرف داخلی لطمه وارد نکند.
نایبرئیس اول اتحادیه فروشندگان میوه و سبزیِ تصریح کرد: کشت هندوانه بسیار هزینهبر و پر مصرف است. هندوانه ۸ تا ۱۰ کیلویی ۵۰۰ لیتر آب مصرف میکند. کشورهای همسایه با خرید هندوانه از ایران سود فراوانی میکنند. با این اتفاق آب ایران از بین میرود و در آخر با قیمت بالا هم به دست مشتری داخل کشور میرسد به طوری که کاشت هندوانه به کشور ضرر میرساند. وضعیت آب ترکیه از ایران بهتر است، اما به این دلیل که خرید این محصول از ایران برای آن صرف دارد به واردات دست میزند و منابع آبی خود را حفظ میکنند.
مرادیان یادآور شد: صادرات در همه جای دنیا به صورت مازاد بر مصرف است. اما متأسفانه در کشور ما به مصرفکننده داخلی توجه نمیشود و با صادرات بی رویه باعث افزایش قیمت محصولات میشوند.
وی پیرامون میوههای نوبرانه در میادین میوه و تره بار اظهار کرد: میوههای نوبرانه در میادین میوه و تره بار با قیمت مناسب به فروش میرسد. قیمت توت فرنگی از ۵۰ تا ۱۲۰ هزار تومان در نوسان است. مغازهداران سطح شهر با افزایش ۳۰ درصدی بر روی قیمت فاکتور به دست مشتری میرسانند. از لحاظ سردرختی امسال سال خوبی است. گوجه سبز ریز از ۵۰، ۶۰ هزار تومان شروع میشود و تا ۳۰۰،۲۵۰ هزار تومان بنا به درخواست مشتری قیمت دارد.
مرادیان ادامه داد: میوه فروشها میتوانند ۳۰ تا ۳۵ درصد نسبت به فاکتور سر برگ داری که از میادین میوه و تره بار داده میشود افزایش قیمت داشته باشند.
وی در پایان گفت: خواسته ما این است حداقل صادرات چند قلمی که مایحتاج مردم است را متوقف یا کاهش دهند تا قیمتها کمی کنترل شود. کاهو، گوجهفرنگی و هندوانه جز این موارد است. در صادرات باید مدیریت شود. از کارشناسان و مغازهداران میادین میوه و تره بار باید اطلاعات کسب کنند و وضعیت برای عرضه و تقاضا این محصول بررسی کنند که اگر مناسب بود بعد تصمیم گیری برای صادرات هم داشته باشند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.