«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
سازمان هواپیمایی: عامل سقوط بالگرد حامل وزیر ورزش، خلبان بود
حسن رضایی فر، مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به انتشار گزارش نهایی بررسی سانحه سقوط هلی کوپتر حامل وزیر ورزش، گفت: خلبان عامل وقوع سانحه بوده است. وی خاطرنشان کرد: در مراحل بررسی سانحه، مشکل فنی در بالگرد یافت نشده و علت وقوع سانحه عامل انسانی (خلبان) عنوان شده است که البته تصمیم گیریهای مدیریتی و نبستن کمربند ایمنی مسافران نیز عوامل کمکی بوده اند.
درخواست قطع اینترنت در حوزه امتحانی برای ۱۱ روز به مدت ۴۵ دقیقه بابت امتحان پایه دوازدهم
محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره قطعی اینترنت گفت: ما به دنبال قطع اینترنت بودیم و نه به صورت سراسری و قطعی، اینترنت در حوزههای امتحانی به مدت ۳۵دقیقه در ۱۰ تا ۱۱ روز برگزاری آزمون نهایی پایه دوازدهم اینترنت خارجی و بین المللی را خواستاریم.
استانداری بوشهر: اعتصاب کارگری در منطقه پارس جنوبی با حمایت شبکههای خارج از کشور بود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر از دستگیری ۸ لیدر اصلی اعتصاب کارگری در منطقه پارس جنوبی خبر داد و گفت: این افراد با تلاش سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شدند. اکبر پورات صبح امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر با اشاره به اینکه کمیسیون کارگری در استان بوشهر بهصورت مستمر تشکیل میشود اظهار داشت: پیگیری مطالبات، حق و حقوق کارگران و دیگر خواستههای کارگران در کمیسیون کارگری مورد توجه قرار میگیرد. وی در ادامه با اشاره به اعتصاب کارگری در منطقه پارس جنوبی افزود: اعتصاب کارگری در منطقه پارس جنوبی سازمانیافته با حمایت شبکههای خارج از کشور بود که با رصد انجامشده لیدرهای اصلی داخلی آنها شناسایی شد. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر از دستگیری ۸ لیدر اصلی اعتصاب کارگری در منطقه پارس جنوبی خبر داد و گفت: این لیدرها در منطقه پارس جنوبی از طریق فضای مجازی و حقیقی برای تداوم اعتصاب کارگری آن را مدیریت میکردند.
علمالهدی: میخواهند زندگی برای خانوادههای متدین و انقلابی ناامن شود
سید احمد علم الهدی، نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک مقوله مردمی است که افراد نسبت به سرنوشت همشهریان و هموطنان خود دلسوزی داشته باشند و اگر انحراف و اشکالی در زندگی اجتماعی دیگران دیدند، در قالب تذکر لسانی به آنان یادآوری کنند. وی افزود: غرب میخواهد در فضای جامعه امروز ما شرایطی را رقم بزند که زندگی برای خانوادههای متدین و انقلابی ناامن شود. امروزه ائتلاف منسجمی علیه نظام شکل گرفته تا مسئله اغتشاشات را در قالب سرکشیهای مدنی و هنجارشکنیهای فرهنگی ادامه دهند. در این شرایط، مسئله امر به معروف و نهی از منکر، موضوعی نیست که حاکمیت بخواهد عامل اصلی آن باشد. این یک مقوله مردمی است که افراد نسبت به سرنوشت همشهریان و هموطنان خود دلسوزی داشته باشند و اگر انحراف و اشکالی در زندگی اجتماعی دیگران دیدند، در قالب تذکر لسانی به آنان یادآوری کنند.
منبع نقل قول تولستوی درباره حجاب چه کتابی است؟
حسن وزیری که طراح بنرهای حجاب در سطح نمایشگاه صبح امروز در شبکه اجتماعی ویراستی منبع گفتههای تولستوی را بیان کرد. حسن وزیری در مورد منبع این نوشتهها گفت: برای آنانکه واقعا برایشان سوال شد و البته برای دوستانمان، منبع جمله منتشر شده در بنرهای حجاب نمایشگاه کتاب، کتاب "محمد ص" جمع آوری و ترجمه برخی نوشتههای متفاوت تولستوی هست توسط یک نویسنده عرب، فلذا به زبان عربی است که نشر ثالث بخشی از آن را به فارسی ترجمه و در ۱۳۸۵ منتشر کرده. همچنین دیروز سخنگوی نمایشگاه درباره حاشیه بنرهای حجاب شامل جملههایی با رویکرد حجاب و عفت که به نویسندگان بزرگ جهان از جمله لئو تولستوی و ویکتور هوگو منتسب شده است، گفت: آنچه صورت گرفته منابعی دارد و در ترجمه ممکن است کلمه حجاب و پوشش استفاده شده باشد. در روزهای آینده این مساله را پاسخ میدهم و به نظرم این مساله از جمله مطالب جذاب است.
میرسلیم: شفافیت آرا نمایندگان یک تله است
میرسلیم، نماینده تهران در مجلس در توییتر خود نوشت: شفافیت در رفتار و درآمد نمایندگان لازم است، ولی شفافیت آرا یک تله است تا تحت تاثیر گروههای فشار و با تهدید و تطمیع، استقلال رای نمایندگان را از بین ببرند.
صدور قرار کفالت برای شقایق دهقان
کاوه راد، وکیل دادگستری در اینستاگرام خود نوشته است که برای شقایق دهقان، بازیگر سینما در یکی از پروندههای قضایی تشکیل شده، قرار کفالت صادر شده است. او نوشته است که برای خانم دهقان دو پرونده قضایی، یکی در دادسرای فرهنگ و رسانه و دیگری در دادگاه ارشاد تهران تشکیل شده است. راد گفته است که صبح روز ۲۳ اردیبهشت به همراه شقایق دهقان به دادسرای رسانه رفتهاند و پس از ختم جلسه تفهیم اتهام «جریحهدار کردن عفت عمومی» به خاطر انتشار تصویر حضور بدون حجاب در جلسه رونمایی از یک کتاب، دفاعیاتشان را ارائه کردند. او نوشته است: «بخش نخست دفاعیات و گفتگوهای بین ما و بازپرس محترم، علیرغم وجود اختلاف نظر در ماهیت و عنوان اتهامی، در فضایی سازنده و احترامآمیز ارائه و در نهایت فعلا برای ایشان قرار کفالت صادر شد.» حدود یک هفته پیش تصویری از شقایق دهقان با پوشش اختیاری در شبکههای اجتماعی منتشر شد که گفته شد در مراسم رونمایی از یک کتاب در کافه کتاب نشر ققنوس گرفته شده است.
روزنامه ایران: حسن روحانی، نامحبوبترین رییسجمهور ایران است
روزنامه ایران نوشت: مردم ایران با خاطرهای تلخ و مشحون از ناکارآمدی و بحران دولت دوازدهم را بدرقه کردند. این مسأله را از این حقیقت میتوان دریافت که مطابق نظرسنجیها، روحانی در سال آخر فعالیت با پایینترین محبوبیت که میتوان برای یک رئیس دولت متصور شد، به کار خود پایان داد. روزنامه دولتی ایران در گزارشی با عنوان «رئیسجمهور سابق به جای عذرخواهی از عملکرد خود به طرح ادعایی آماری پرداخت»، حسن روحانی را نامحبوبترین رییسجمهور ایران خواند. به گزارش ایران، رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم بار دیگر در مقام مدعی ظاهر شد. او که دولتش در ۸ سال دهه ۹۰، جز تورم بالا، رشد اقتصادی نزدیک به صفر، رکود بازار شرطی و طرحهای نیمهتمام و در نهایت روزانه ۷۰۰ کشته کرونایی، یادگار دیگری برای ملت و دولت بعد نداشت، عملاً به کارنامهسازی برای دولتش روی آورد. به نظر میرسد یک علت این کارنامهسازی، باور درونی به این واقعیت باشد که مردم ایران با خاطرهای تلخ و مشحون از ناکارآمدی و بحران دولت دوازدهم را بدرقه کردند.
این مسأله را از این حقیقت میتوان دریافت که مطابق نظرسنجیها، روحانی در سال آخر فعالیت با پایینترین محبوبیت که میتوان برای یک رئیس دولت متصور شد، به کار خود پایان داد. روزنامه ایران در پایان نوشته است: آمارهای مورد اشاره رئیس شورای اطلاعرسانی دولت که تنها بخشهایی از عملکرد دولتهای دوازدهم و سیزدهم را نشان میدهد، حاوی یک نکته مهم است. آن نکته، این حقیقت است که روحانی در همه سالهای دولت خود، کارکردن برای کشور را به برجام و به عبارت دقیقتر، لبخند بیگانگان گره زده بود. این جمله او از خاطر مردم نرفته است که میگفت جز از طریق ارتباط با غرب، نمیتوان مسائل را حل کرد. اما امروز، در حالی جایجای ایران به کارگاه عمرانی تبدیل شده که دولت و کشور معطل لبخند و نگاه بیگانه نشده است. اما این بخش از حقیقت امروز ایران، مسألهای است که رئیس دولت وقت، صلاح را در آن دید که به آن اشاره نکند.
سفیر جدید ایران در کویت معرفی شد
«محمد توتونچی» قرار است به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران راهی کویت شود. شنیدهها حاکی از آن است که «محمد توتونچی» قرار است به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران و به جای «محمد ایرانی» عهدهدار سفارت ایران در کویت شود. رئیس اداره خلیج فارس وزارت خارجه و کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در عمان از جمله سوابق محمد توتونچی است. محمد ایرانی از شهریور ۱۳۹۷ عهدهدار سفارت ایران در کویت است. به گزارش فارس، بعد از قطع روابط ایران و عربستان در دی ماه ۱۳۹۴ در پی حمله صورت گرفته به سفارت و سرکنسولگری عربستان در ایران، دولت کویت نیز سفیر خود را به تبعیت از عربستان از تهران فراخواند و سطح روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش داد. دولت این کشور در مرداد ماه سال گذشته (۱۴۰۱) و بعد از حدود شش سال سفیر جدید خود در تهران را منصوب کرد. /فارس
فعال اصولگرا: مدعیان انتخاب اصلح؛ اصلحشان احمدینژاد است
صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری روز گذشته موضع گیری شفافی درباره رویکرد این تشکل در انتخابات مجلس دوازدهم انجام داد و ضمن تأکید بر انتخاب اصلح گفت «در عین تلاش برای رسیدن به لیست واحد نباید از اصول و ارزشها عدول کرد.» حبیب الله بور بور در گفتوگو با خبرنگار فردا درباره تأکید دبیرکل جبهه پایداری برای انتخاب اصلح در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: کسانی که صحبت از اصلح میکنند، اصلحشان احمدینژاد است. ادعای دفاع از اصول و ارزشها دارند، اما ارزش و اصول به این نیست که سر سفره انقلاب بنشینند، اما علیه انقلاب حرف بزند. وی با اشاره به تأکیدات مشابه جبهه پایداری بر انتخاب اصلح در انتخابات مجلس سال ۱۳۹۸ افزود: پایداریها میخواهند سهم خواهی کنند، بحث وحدت ندارند، چون وحدت این نیست که طرف بدون بررسی و نگاه کارشناسی به حوزه انتخاب نامزدهای لیست واحد، به اسم انتخاب اصلح حرف سهم و سهم خواهی را پیش بکشد.
سفیر عراق در تهران به وزارت خارجه احضار شد
سفیر عراق در تهران، در روز شنبه ۲۳ اردیبهشت به وزارت امور خارجه ایران فرا خوانده شد. در پی دعوت از اعضای گروهکهای تجزیه طلب در مراسمی رسمی در اقلیم کردستان عراق و تداوم برخی تحرکات گروهکهای تروریستی در این منطقه، صبح روز شنبه سفیر عراق در تهران به وزارت امور خارجه فراخوانده شد و رئیس اداره اول خلیج فارس وزارت خارجه ضمن ابلاغ اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به دعوت از اعضای گروهکهای تجزیه طلب و نیز تداوم برخی تحرکات گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق، این اقدامات را مغایر با توافقنامه امنیتی اخیر بین جمهوری اسلامی ایران و عراق توصیف کرد.
براندازان در شبکههای اجتماعی به جان هم افتاده اند
ایران نوشت: با ناکامی اغتشاشات سال گذشته که در نتیجه عدم همراهی مردم با برنامههای دشمنان رقم خورد، سرخوردگی و یأس در ضدانقلاب هم به اوج خود رسیده، تا جایی که پس از شکاف و یارکشی، حالا به افشاگری نسبت به یکدیگر روی آوردهاند. این شکاف میان ضدانقلاب دو وجه اساسی دارد؛ در یک طرف سلطنتطلبان حامی رضاپهلوی قرار دارند که فکر میکنند شاه بیتخت آنان بیش از دیگر ضدانقلابها طرفدار دارد، در طرف دیگر هم عناصر تجزیهطلبی مانند مهتدیها و علینژادها هستند که میخواهند اغتشاشات سال گذشته را به نام گروهک خودشان فاکتور کنند و در راستای پروژه تجزیه ایران قدم بردارند. البته هر دو گروه، دیگری را متهم میکند که باعث شکست به اصطلاح خودشان انقلاب! «زن، زندگی، آزادی» شده و با پولهای جمعآوری شده از دولتهای غربی در حال زندگی لاکچری هستند. در تازهترین موارد از این جنگ زرگری که به گفته ناظران برای پول است، علی جوانمردی، عنصر ضدانقلاب و تجزیهطلب، رضا پهلوی را عامل تفرقه و شکست اغتشاشات برشمرد و گفت: «مبارزه! فرزندان ما به عامل پول جمع کردن اینها تبدیل شده که فقط در لسآنجلس یک میلیون دلار جمع کردند.» وی اضافه کرد که رضا پهلوی در پی اغتشاشات پولها را جمع کرد و دنبال زندگی خودش رفت و «ما بزودی میپرسیم چقدر از اسرائیل گرفتن؟» در طرف دیگر، داریوش همایون، چهره سلطنتطلب، مسیح علینژاد را به داستانسرایی و دروغبافی در ماجرای ربایش یا ترورش متهم کرد و گفت واقعاً چه کسی این داستانها را باور میکند؟
حرفهایی از جنس «اگر نان ندارید کیک بخورید» میزنید
روزنامه رسالت نوشت: هفته پیش صولت مرتضوی وزیر رفاه دولت رئیسی در پاسخ به سوالی در باره ناکافی بودن دستمزد کارگران، آنها را دعوت به قناعت کرد. حرفهایی از جنس «اگر نان ندارند، کیک بخورند» نه منحصر به پاریس و انقلاب فرانسه است نهفقط همین یکشکل از بیان و البته جهالت را دارد. رطبخوردههایی که منع رطب میکنند هم در این دسته قرار دارند. صاحبان ثروتهای آنچنانی که توصیه به قناعت مردم میکنند هم همین جمله مشهور را میگویند. تازه این برای مواردی است که فرد در میدان حاضر باشد و ببیند چه بر سر مردم میآید و درد چیست و کجاست وگرنه در یک گام قبلتر قرار دارد و اساسا نمیداند یا گمان نمیکند که مردم درد دارند بلکه در توهماند که مردم هم مثل خودشان بیدغدغه زندگی میکنند. کسانی که بیتوقف از پارکینگ خانه به پارکینگ وزارتخانه و سازمان و از این جلسه به آن جلسه میروند و از خرید منزل تا ثبتنام مدرسه آقازاده هایشان را کارمندانشان انجام میدهند، نه تورم میفهمند، نه قدرت خرید میدانند چیست، نه از قسط و وام و ضامن و امثالهم تصوری دارند و درنتیجه نه دردی دارند و نه دادی میزنند و نه از این بیداد بیزارند. یک پله بالاتر بیاییم و فرض کنیم علم بر درد مردم وجود دارد و عزمی بر درمان هم هست، اما اشتباه محاسباتی درباره میزان توانایی، شخصیت مدیریتی یا مدل آزمونوخطایی باعث میشود فرصت از کشور و مردم گرفته شود و فرآیند درمان دردها به تعویق بیفتد.
باهنر: قالیباف نیروی اجرایی قدرتمندی است، اما مجلس با «از جلو نظام و خبردار» اداره نمیشود
باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به ایسنا گفت: متاسفانه مجلسی که فعلاً داریم هرچند کارهای خوبی هم داشته است، اما آن همدلی و همراهی که باید داشته باشد را ندارد. در ماجرای استیضاح وزیر صمت یکی از نمایندهها که البته نمیخواهم این دیدگاه را به همه نمایندگان تسری دهم، میگفت آقایان نماینده! یا به استیضاح رای میدهید یا مردم به ما رای نمیدهند! یا یکی از نمایندگان از گیوتین مجلس صحبت میکرد، مگر سلاخخانه است؟ مجلس باید از اقتدارش استفاده کند. البته یک مزاحی هم میتوان کرد، اگر دولت هم آن دو وزیری که خودش کنار گذاشت، یکی را به مجلس حواله میداد و میگفت شما او را بردارید کار به اینجا نمیرسید. [باخنده] حکمرانی مطلوب به تعاملات و همکاریهای سازنده نیاز دارد. من مجلس را قاطع اداره میکردم و نمایندگان گاهی دلخور میشدند، اما زمان انتخابات هیئت رئیسه که میشد دوباره رای میدادند، چون احساسشان این بود وقتی باهنر پشت صندلی باشد بلاخره کار پیش میرود. یعنی در مجلس باید به دلها حکومت کرد. آقای قالیباف هم در مجلس زحمات بسیاری کشید، اما یکی از اشکالاتی که به ایشان وارد میدانند این است که ایشان نیروی اجرایی قدرتمندی است. فرمانده ناجا که بود قدرتمند بود، در شهرداری قدرتمند بود و کارهای بزرگی هم کرده است، اما مجلس با فرماندهی اداره نمیشود. از جلو نظام و خبردار ندارد.
بهادری جهرمی: در همه جای کشور، پروانه کسب بدون کاغذبازی صادر می شود
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «پیشاز این فرآیند ثبت درخواست تا صدور پروانه کسب ماهها طول میکشید و کاغذبازی مفصلی داشت؛ امروز در همه کشور پروانه کسب، بدون کاغذبازی و غیرحضوری ۳ تا ۷ روزه صادر میشود. همراهی بیش از پیش اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی، کار بزرگ حذف امضاهای طلایی را تکمیل می کند.»
سقف افزایش اجاره خانه مصوب شد
هفتمین شورای عالی مسکن، سقف اجاره بهای سال جاری را برای تهران ۲۵ درصد و برای سایر شهرها ۲۰ درصد تصویب کرد. در هفتمین جلسه شورای عالی مسکن که به ریاست رئیس جمهوری برگزار شد، گزارشی از اقدامات انجام شده درباره ساماندهی بازار اجارهبها، ساماندهی و نظارت بر مشاوران املاک، آخرین وضعیت اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و همچنین عملکرد بانکها در ارائه تسهیلات ساخت مسکن ارائه شد.
بدهی ۱۰۰ میلیارد دلاری دولت به صندوق توسعه ملی
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: مطالبات صندوق از دولت در حال حاضر ۱۰۰ میلیارد دلار و مطالبات صندوق از بخش خصوصی نیز ۴۰ میلیارد دلار است که سررسید حدود ۷ میلیارد دلار از این مطالبات فرارسیده است.
۸ میلیارد دلاری که با کاهش ارزش ریال از بین رفت
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه بازپرداخت تسهیلات ارزی پرداخت شده توسط صندوق توسعه ملی، ریالی است و با کاهش ارزش پول ملی، در واقع ارزش منابع صندوق نیز کاهش مییابد، گفت: از ۹ میلیارد دلاری که به عنوان تسهیلات پرداخت شده در اثر کاهش ارزش ریال ۸ میلیارد دلار آن از بین رفته است. وی افزود: به حساب ریالی صندوق در بانک مرکزی سودی تعلق نمیگیرد.
مقاومت یک دستگاه دولتی در برابر حساب واحد خزانه با ۱۵۰۰ حساب در یک بانک
رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به لزوم اصلاح ساختار بودجه گفت: ما نیازمند حکمرانی نوین در ساختار بودجه کشور هستیم نه حکم رانی نوین در صندوق توسعه ملی. در گزارشهای تفریق بودجه نیز این موضوع تایید شده است. به عنوان مثال در حسابهای دستگاههای اجرای رسوب پول و منابع داریم، اما همزمان استقراض از صندوق توسعه مانند استقراض از طریق انتشار اوراق دنبال میشود. در واقع نیاز سنجی برداشت صورت نگرفته است. در حوزه تملک دارایی سرمایه ای، معادل رقم برداشت شده در حساب دستگاهها، شاهد ۳ ماه رسوب منابع ریالی هستیم. تنها در یک بانک، خارج از نظارت دستگاههای بالادستی، ۱۵۰۰ حساب متعلق به یکی از دستگاههای دولتی فعال است. این موارد با شفافیت و انضباط مالی در تناقض است. وقتی هم بر اجرای حساب واحد خزانه تاکید میشود دستگاه اجرایی مدعی میشود که با مشکلاتی روبه رو میشود.
فروش خودروهای خودروسازان خصوصی تا یک سال با قیمت بهمن ۱۴۰۱
با تفاهم صورت گرفته در جلسه خودروسازان خصوصی و شورای رقابت و براساس ویرایش نهایی دستورالعمل قیمتگذاری شورا، خودروسازان بخش خصوصی تا زمان انجام محاسبات جدید به مدت یک سال میتوانند با قیمت بهمن ماه ۱۴۰۱ نسبت به فروش محصولات خودا قدام کنند. /ایسنا
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.