با خوردن غذاهای تند چه اتفاقی در بدن‌تان رخ می‌دهد؟

عرق کردن، درد معده، سردرد. متخصصان توضیح می‌دهند که از نظر فیزیولوژیکی زمانی که غذایی تند می‌خورید چه اتفاقی در بدن تان رخ می‌دهد و ممکن است برای سلامتی شما چه معنایی داشته باشد.
کد خبر: ۱۱۷۵۸۳۰
|
۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۵ 19 May 2023
|
6360 بازدید

به گزارش تابناک، فرارو به نقل از نیویورک تایمز نوشت: من تقریبا هر روز غذای تند می‌خورم. من عاشق مزه و گزگز ناشی از آن هستم، اما تعجب می‌کنم: این حجم گرما چگونه بر بدن من تاثیر می‌گذارد؟ "دیوید جولیوس" فیزیولوژیست از دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو می‌گوید: "خوردن غذاهای تند می‌تواند واکنش‌های فیزیولوژیکی مختلفی مانند سوزن سوزن شدن در زبان و لب‌ها و هم چنین عرق کردن ایجاد کند. همه ما از تجربیات حسی لذت می‌بریم. غذاهای تند زندگی را جالب‌تر می‌کنند".

در ادامه به چگونگی تاثیر غذایی تند بر بدن از هر دو جنبه خوب و بد خواهیم پرداخت:

دوستداران غذاهای تند احتمالا با تعریق به عنوان واکنش فیزیکی فوری ناشی از خوردن غذاهای تند آشنا هستند. این بدان خاطر است که برخی از تندترین غذاها حاوی ترکیباتی هستند که قابلیت اتصال به گیرنده‌های عصبی در امتداد دستگاه گوارش از جمله دهان که با گرما فعال می‌شوند را دارند. چیلی ستون فقرات طعم دهنده بسیاری از غذاهای تند حاوی ترکیب کپسایسین است که وقتی خورده می‌شود به این گیرنده‌ها متصل شده و سپس سیگنال درد را به مغز می‌فرستد همانطور که دکتر جولیوس در پژوهش خود که به دلیل انجام آن برنده جایزه نوبل شد این موضوع را کشف کرد.

مواد شیمیایی اصلی موجود در دانه‌های فلفل و خردل نیز البته با قدرتی کم‌تر به گیرنده‌های مشابهی متصل می‌شوند. این اعصاب سیگنال‌های مشابه با سیگنال‌های هنگام تماس و مواجه با آتش واقعی را به مغز می‌فرستند و به همین خاطر است که در صورت خوردن غذاهای تند شروع به عرق کردن یا برافروختگی می‌کنید. این روش بدن برای خنک کردن خود است.

دکتر جولیوس می‌گوید: "کپسایسین بدن شما را فریب می‌دهد که فکر کند دما افزایش یافته است و بنابراین، مغز شما فکر می‌کند که باید گرما را دفع کند. در انسان‌ها ما این کار را بیشتر با تعریق انجام می‌دهیم".

می‌تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شود
خوردن غذاهای تند در حد اعتدال عموما برای افرادی که از قبل مشکل معده ندارند بی خطر است. با این وجود، خوردن غذاهای تند می‌تواند باعث التهاب مناطقی شود که به هضم غذا کمک می‌کنند و گاهی اوقات می‌تواند به سوزش سر دل، معده درد یا اسهال نیز بیانجامد. افراد مبتلا به گاستریت که زمانی رخ می‌دهد که پوشش داخلی معده ملتهب است ممکن است به طور خاص در معرض افزایش درد شکم باشند.

ممکن است برای سلامتی مفید باشد اگرچه تحقیقات بیش تری مورد نیاز است
مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای تند می‌تواند با برخی از فواید سلامتی همراه باشد. برای مثال، نتیجه یک مطالعه نشان داد که مصرف روزانه یک مکمل کپسایسین (حاوی همان مقدار در چهار یا پنج فلفل هابانرو) متابولیسم را سرعت می‌بخشد. شرکت کنندگان در آن مطالعه به دلیل خوردن کپسایسین معادل ۲۰۰ کالری اضافی در روز را طی یک دوره ۱۴ هفته سوزانده بودند. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ میلادی که بیش از ۶ هزار بزرگسال را شامل می‌شد دانشمندان دریافتند که مصرف چیلی با کاهش تجمع کلسیم در دیواره‌های شریان‌های کرونری که مسئول خونرسانی به قلب است مرتبط می‌باشد.

با این وجود، مشخص نیست که آیا خوردن غذاهای تند به طور منظم می‌تواند احتمال چاقی یا حملات قلبی را در دراز مدت کاهش دهد یا خیر. شواهد در مورد این که آیا غذاهای تند باعث افزایش یا کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌شود متفاوت هستند. چند مطالعه نشان داده که مصرف روزانه فلفل قرمز با افزایش خطر سرطان مری مرتبط است با این وجود، ارتباطی میان آن با سرطان معده و یا روده بزرگ مشاهده نشد.

در حالی که چندین آزمایش انجام شده بر روی سلول‌ها در آزمایشگاه نشان داده‌اند که کپسایسین و پیپرین (ماده شیمیایی موجود در دانه فلفل) ممکن است به جلوگیری یا از بین بردن سلول‌های سرطان سینه انسان کمک کنند دانشمندان هنوز نمی‌دانند که آیا این یافته‌ها ممکن است روزی به درمان بالقوه منجر شود یا خیر.

نتیجه مطالعه‌ای منتشر شده در سال ۲۰۱۵ میلادی بر روی تقریبا نیم میلیون نفر در چین نشان داد افرادی که به مدت چندین سال ۶ تا ۷ بار در هفته غذای تند می‌خورند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته غذای تند می‌خورند ۱۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

محققان بر این باور بودند که این نتایج احتمالا مربوط با اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی غذاهای تند است که می‌تواند در برابر بسیاری از بیماری‌ها مانند دیابت و انواع خاصی از بیماری‌های قلبی عروقی محافظت کند.

واکنش‌های شدید به ندرت ممکن است رخ دهند
فلفل بسیار تند می‌تواند باعث ایجاد علائمی مانند سردردهای یا استفراغ شدید شود که قادر است باعث پارگی مری فرد شود اگرچه چنین شرایطی برای افراد معمولی که فلفل‌های با تندی معمول را می‌خورند رخ نمی‌دهد. دکتر جولیوس می‌گوید اگر غذایی خوردید که ادویه‌ای بیش‌تر از حد توان تان داشت بهتر است به سراغ ماده‌ای با محتوای چربی بالاتر مانند یک لیوان شیر یا یک قاشق خامه ترش بروید. کپسایسین یک ترکیب محلول در چربی است و در آب حل نمی‌شود.

او می‌افزاید: "خوردن ماده‌ای حاوی چربی به خارج کردن کپسایسین از بافت‌های شما کمک می‌کند. آب در این زمینه معمولا کارآمدی ندارد".

دکتر جولیوس اشاره می‌کند که مهم است به محدودیت‌های بدن خود توجه کرده و میزان گرمایی را که می‌تواند تحمل کند دست بالا نگیرید. با ایجاد تعادل مناسب ممکن است متوجه شوید که یک سوزش ملایم چیزی است که غذا را سیر کننده می‌کند. کارشناسان می‌گویند چه برای سلامتی فلفل تند بخورید و چه برای طعم اگر عاشق غذاهای تند هستید و بدن تان می‌تواند آن را تحمل کند دلیلی برای اجتناب از مصرف آن وجود ندارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟