عضو شورای عالی نظام پرستاری:

احیای دوره بهیاری برای جامعه مضر است

عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، احیای دوره بهیاری را غیرعلمی، غیرمفید و مضر برای جامعه دانست.
کد خبر: ۱۱۷۶۸۶۱
|
۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳ 27 May 2023
|
6857 بازدید
|


به گزارش تابناک به نقل از دانشجو، حامد سارانی بیان کرد: شنیده می‌شود که معاون محترم درمان وزارت بهداشت، قصد احیای دوره بهیاری را دارد. بیش از صد سال است که از آغاز به کار وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی (وزارت بهداری سابق) می‌گذرد، در بدو کار با توجه به شرایط و امکانات و دامنه فعالیت‌های وزارت بهداری، تصمیم گرفته شد وظیفه مراقبت از بیمار به نیرویی به نام بهیار سپرده شود، شرح وظایف مختصری نیز برای وی ردیف شده بود که بیشتر ترجمه منابع خارجی بود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در گذشته بیمارستان‌ها به گستردگی و پیچیدگی امروز نبود، فرضا یک بخش جراحی وجود داشت و جراح نیز یک نفر بود که هم شکم جراحی می‌کرد و هم اعصاب، چیزی به نام ونتیلاتور یا بخش ویژه وجود نداشت، مفهومی به نام حق بیمار در ادبیات پزشکی دیده نمی‌شد، یا احدی از بیماران از چنین حقی اطلاع نداشت، بنابراین اگر بیماری، ولو به ناحق فوت می‌شد، خیلی عادی بود و کسی حتی سوال نمی‌کرد، در چنین شرایطی وجود بهیار مشکل زیادی را به وجود نمی‌آورد.

سارانی گفت: با پیچیده‌تر شدن دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی در بخش درمان، که امروزه به صورت لحظه‌ای رخ می‌دهد و نقش و اهمیت پرستار آکادمیک در درمان و مراقبت از بیماران، به علت عدم کارایی بهیاران، با تصمیم درست و به هنگام مدیران وقت وزارت متبوعه، عنوان بهیاری از رشته پرستاری حذف و مدارس مربوطه نیز تعطیل شد، اکنون سالانه بیش از هزاران نیروی جوان و ماهر از نظر علمی و عملی، متناسب با نیاز‌های جامعه در سطوح مختلف، کارشناسی، فوق لیسانس و دکتری تربیت می‌شوند که در کنار سایر متخصصین، تیم درمان را کامل می‌کنند.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: متناسب با تغییرات پیش آمده، چارت تشکیلاتی بیمارستان‌ها تغییر و ردیف‌های بهیاری از ساختار تشکیلات حذف شد، در این بازنگری علمی، مقرر شده بود کلیه خدمات تخصصی امر مراقبت از بیماران، توسط پرستار و امور غیر تخصصی توسط کمک پرستار ارائه شود.

وی ادامه داد: بی شک بهیاران در یک دوره نسبتا طولانی، طلایه‌داران مراقبت از بیماران بودند، اما همانطور که نام وزارت از بهداری به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تغییر یافت، رشته بهیاری نیز منسوخ و متناسب با نیاز روز جامعه، نیرو‌های دانشگاهی به تدریج جایگزین آن‌ها شدند و این یکی ازدستاورد‌ها و افتخارات به حق و واقعی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان است.

سارانی تصریح کرد: چگونه است که در حالی که پزشکان به درست، به سمت فوق تخصص سوق داده می‌شوند، اما قرار است همکار این پزشک فوق تخصص، دیپلم با کمترین تحصیلات باشد؟! آیا این کار منطقی است؟

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: واقعا با وجود این همه پرستار تحصیلکرده جویای کار که برای هر کدام میلیارد‌ها تومان هزینه شده و به دلیل بیکاری و سوءمدریت و عدم عدالت در پرداخت‌ها، دنبال راهی برای مهاجرت اجباری هستند، چه نیازی به این حرکت ارتجاعی وجود دارد؟

سارانی بیان کرد: این گونه اشتباهات در وزارت متبوعه مسبوق به سابقه است؛ بدترین آن همان طرح تحول سلامت بود که همه صندوق‌های بیمه را ورشکسته کرد، در نهایت وزیر وقت بدون پاسخگویی به نتایج عملکرد خود، استفعا کرد، اکنون مردم و نظام دارند تاوان این اشتباه فاحش را پس می‌دهند، زیرا بیمه‌ها قادر نیستند به موقع به تعهدات خود عمل کنند، جالب است در شروع این طرح، هیچ رئیس دانشگاهی در خصوص معایب این طرح حرفی نزد، این یک شرمندگی تاریخی برای جامعه پزشکی کشور است که منافع فردی خود را بر منافع مردم ترجیح داد و سکوت کرد تا اثبات کند که تعارض منافع یک واقعیت است و کارد دسته خود را نمی‌برد.

وی اضافه کرد: باید پرسید، آیا ایده احیای بهیاری منسوخ شده برای تامین منافع گروه خاصی در بخش خصوصی نیست؟

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: زمزمه احیای دوره بهیاری و تربیت بهیار اگر جامه عمل بپوشد کاملا اشتباه، غیر علمی، غیر مفید و حتی مضر به حال جامعه است، هیچ کس حق بازی با جان و سلامت مردم را ندارد.

سارانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم دلسوزان بهداشت و درمان، کارشناسان و متخصصان پزشکی و پرستاری، اعضای هیئت علمی، رؤسای دانشکده‌ها، اعضای برد پرستاری و همه کسانی که در این خصوص توانی دارند از عملی شدن چنین ایده‌های خطرناکی ممانعت به عمل آورند تا در پیشگاه خداوند منان شرمنده مردم عزیز نباشند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
این تعرفه پرستاری که قولش را به مردم داده بودند چه شد؟ من رفتم بخیه کشیدم با من تعرفه پزشک حساب کردند در صورتی که پزشک اصلا از اناقش بیرون نیامد و پرستار بخیه ها را کشید. این دزدی از مردم است.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
اقاچه خب پرسنل زن تو بیمارستانها.رفیق ما ۲ هفته پیش تو بیمارستان ساری عمل فتق کرد به حز جراح بقیه پرسنل اتاق عمل زن بودن این مسخره بازیا چرا جمع نمیشه
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
مشکلت با زنها چیه؟
درسش رو خوندن سوادش رو دارند درخواست بدید پرسنل مرد بیان بالا سرتون هزینه کامل رو هم بدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
چرا بهیار نباشه؟؟؟؟؟ لااقل کسی در کنار بیمار باشه که لگن زیرش بزاره . پرستارها که اصلا کارهای مراقبتی از بیمار انجام نمیدن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
بهیار ها افرادزحمت کشی هستن که کارهای بهداشتی بیملرروانجام میدن زمان قدیم پرستلرهاانجام میدادن درضمن همه دیپلمه کم سوادنیستن خیلی هالیسانس رشته های دیگه رودارن به دلیل نبودکاربهیارشدن چه بهترمیشدکه اختیارات وآموزش های بیشترواکاراتری رو به این افرادداد
پرسنل آی سی یو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
پرستارها به فکر بیمار نیستند اکثر اونها هم بی سوادند من خودم تو آی سی یو بیمارستان باهاشون کار کردم آدمهای خودخواه و خودشیفته ای که جان بیمار براشون مهم نیست بعد همینها به دنبال حق تعرفه پرستاری اند. همه کارها گردن کمک پرستار و بهیاره و پرستارها فقط شدند میرزانویس. تو دوره کرونا ثابت کردند که کارایی شون به درد نمیخوره
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
والا شما که بهتون میگی بیمارم جابجا کن زورتون میاد ...یه دوره یه ساله دیدین به حرف هیشکی هم گوش نمیکنید ‌...فکرم میکنید که حقتون خوردن ...مسئولیتتون در قبال بیمار صفره ...نه اسمی ازتون توی پرونده ازتون میاد نه میرین کمیته تخلفات ..‌.ما هم از خدامونه که میرزا نویسی نکنیم اینو به مسئولین وزارت بهداشت بگو که میان هر روز پرونده هارو چک میکنن و به گزارش نویسی ها ایراد املایی میگیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
سلام بهیار را فقط واسه لگن میخای ،دست مریضا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
از خودت حرف درست نکن ،ببخشید ۴۰ ساله انقلاب شده زمان جنگ این بهیار بوده که بر بالین بیمار می رفته وهمه کار اعم ازوصل کردن سرم پانسمانهای وحشتناک و ویزیت با پزشک رفت وآمد وهر آنچه کار سنگین که برای همه بیماران انجام می‌داده حالا آخی شده سر بخش ته بخش کارهایی که هیچ تازه کاریپپس چرا بد میگین بهیار به عنوان نفر دوم در بخش هست بعد سر پرست شیفت کار درجه یک رو انجام میده وقتی خبر از کار این قشر نمیدونی بی خودی حرف نزن دیگه این قشر از پرسنل گیرتون نمیاد چون کسی بچه اش رو نمیزاره بیاد حمالی کنه حتی نرس هم کار نمیکنه فقط کار دفتری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
مضر خودتی که نمیدونی کار بهیار چیه
عباس زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
بنده بهیاربود م وسی سال دربخشicu باونتیلاتور کارکردم تازه باوجود داشتن پرستارطرح درشیفت بازم بهیاران مسئول شیفت بودند.این جفنگها چیه که می‌نویسید.اینتوبه هم خودمون میکردیم.پرستارها هم ازخدانخوان چون چند سال دگه بر میگردن میگن اینها کارشناسان به درد نمی‌خورد باید ارشد باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
من یه بهیارم در محل کارم اینقدر بهم اطمینان دارند که چندتا پرستار زیر دستم هستند و دارن کار یاد میگیرن، این اقا فقط جهت منافع خودش و چند تن از دوستانش مخالف احیای بهیاری هستند، پرستارانی که دارین فارغ التحصیل میکنید حتی بلد نیستن با یه دستگاه ساده کار کنن اونوقت بهیار برای بیمار و جامعه مضر شناخته شده
محمد منصوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۶
توی بیمارستانا دیگه استخداممون نمیکنید همم سابقه تحصیلی رو تو کنکور مطرح کردید.اگه قرار نیست احیا بشه بهیاری کاش لاقل مدارس بهیاری رو جمع میکردید تا سه سال بچهای مردم غربت نکشن که تهشم بیکار باشن...
بخیه کردنمون با پرستارا فرق داره تزریقات یادمون ندادن،داروشناسی نخوندیم،پانسمان بلد نیستم چی توی بیمارستان نیاز بیماره که بهیار نخونده؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟