اجرای طرح جهش تولید در ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشور توسط ستاد اجرایی فرمان امام/ تحقق ۹۸ درصدی تعهد کاشت در لرستان

به همت ستاد اجرایی فرمان امام و باهمکاری وزارت جهاد کشاورزی ، تا پایان سال بیش از چهار میلیون هکتار از اراضی کشور تحت کشت دیم قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۱۱۷۷۳۸۷
|
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۷ 31 May 2023
|
3939 بازدید

اجرای طرح جهش تولید در ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشور توسط ستاد اجرایی فرمان امام/ تحقق ۹۸ درصدی تعهد کاشت در لرستان

صبح امروز (سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲) در جریان سفر یکروزه معاون پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام و معاون وزارت جهادکشاورزی ، همایش ویژه "طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان"  باحضور مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در لرستان، رئیس سازمان جهادکشاورزی و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی و جمعی از کشاورزان در مرکز جهادکشاورزی کمالوند خرم‌آباد برگزار شد.

معاون پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشور، افزود: این طرح تاکنون در ۲۱ استان کشور عملیاتی شده است.

سیدمصطفی سیدهاشمی، امنیت غذایی را یکی از مباحث با اهمیت کشور عنوان و تصریح کرد: هر کشوری که بتواند در تأمین گندم، جو، دانه‌های روغنی و گیاهی قدم‌های خوبی بردارد، آن کشور می‌تواند ضمن ایجاد مصونیت امنیت غذایی، از خروج ارز جلوگیری کرده و موجب اشتغال‌زایی در اراضی کشاورزی خود گردد.

وی ادامه داد: از سه سال پیش ستاد اجرایی فرمان امام با همکاری وزارت جهادکشاورزی طرح جهش تولید در دیمزارها را در کشور آغاز کرد و قصد داریم این طرح را تا دو سال آینده در شش میلیون هکتار از اراضی عملیاتی کنیم.

معاون ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه سهم لرستان از جهش تولید در  ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار دیمزار، ۳۵۰ هزار هکتار است، افزود: هم‌اکنون ۳۴۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و معنی این آمار تحقق ۹۷.۵ درصدی برنامه در این استان است. در این خدمات بیش از ۴۶ هزار کشاورز با نظارت ۱۰۰۰ مهندس و تکنسین، ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان را زیر کشت بردند.

سیدهاشمی با اشاره به خرید ۲۲۷ دستگاه ادوات کشاورزی در لرستان با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان، تصریح کرد: این تجهیزات علاوه بر بهینه‌سازی کشاورزی، خاک را حاصلخیز کرده و از فرسودگی خاک جلوگیری می‌کند.

وی ابراز امیدواری کرد سال آینده میزان اراضی دیم زیر کشت لرستان را به ۴۰۰ هزار هکتار و اعتبار ادوات کشاورزی را به ۴۰ میلیارد تومان افزایش دهیم.

معاون ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه در طرح جهش تولید در دیمزارها چندین بسته حمایتی از کشاورزان داریم، گفت: بیمه محصولات کشاورزی، تحویل کالاهای اساسی همچون کود و بذرمال برای احیای بهتر اراضی، آموزش کشاورزان به شیوه‌‌های مختلف و پرداخت هزینه‌های اضافی از جمله این بسته‌های حمایتی است.

سیدهاشمی، میزان حمایت ستاد اجرایی از طرح جهش تولید در دیمزارها را ۴۲۰ میلیارد تومان در قالب کمک‌های حمایتی عنوان و خاطرنشان کرد: این در حالی است که امسال ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ادوات کشاورزی اختصاص داده شده، ضمن اینکه این میزان اعتبار برای سال آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

سیدهاشمی همچنین با اشاره به افتتاح سیستم آبیاری در ۳۰ هکتار از اراضی لرستان نیز اظهار کرد: در راستای رسالت محرومیت‌زدایی و توانمندسازی ستاد اجرایی فرمان امام در مناطق کمتر برخوردار کشور ، امروز شاهد افتتاح طرح آبیاری بارانی تحت فشار کلاسیک در ۳۰ هکتار از اراضی یکی از بخش‌های محروم لرستان هستیم.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی نیز دراین مراسم اظهار کرد: یکی از طرح‌های زیربنایی و مهمی که وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام  در داخل کشور از چندسال پیش آغاز کردند، طرح جهش تولید در دیمزارها بود، به‌نحوی که این طرح با حدود ۶۷۰ هزار هکتار در سال آغاز شده و امروز به حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است.

علیرضا مهاجر خاطرنشان کرد: هدف این است که بتوانیم میزان تولید را در واحد سطح افزایش دهیم و اطلاعات جدیدی که در ایران و دنیا توسط محققین برای کشت در دیمزارها ایجاد شده را به کشاورزان منتقل کنیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با قدردانی از ستاد اجرایی فرمان امام بیان کرد: طرح مهم و استراتژیک مجموعه انقلابی ستاد اجرایی فرمان امام برای جهش تولید در دیمزارها ، باعث رونق و برکت در کشاورزی و زندگی کشاورزان شده است.   

مهاجر افزود: در استان لرستان امسال ۳۵۰ هزار هکتار برنامه جهش تولید در دیمزارهای ما شامل گندم، جو، دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی است که لرستان جزو استان‌های پیشرو در این زمینه است.
 
وی ادامه داد: این طرح  بسیار وسیع و به صورت سیال است،  امسال بیشتر از ۱۰۰۰ کارشناس کشاورزی را از طریق سازمان نظام مهندسی با کمک ستاد اجرایی فرمان امام به کار گرفتیم در کنار آن، هزاران ادوات کشاورزی با تسهیلات ۴ درصدی در اختیار کشاورزانی  که به صورت مستقیم کشت  گندم ، جو و دانه‌های روغنی میکنند قرار دادیم.

در ادامه این سفر یک روزه ، طرح آبیاری بارانی کلاسیک در ۳۰ هکتار از اراضی منطقه کولوی سپیددشت به بهره‌برداری رسید.

تقدیر از فعالان حوزه بخش کشاورزی در بحث جهش تولید در دیمزارها و بازدید از محل کشت گندم یکی از کشاورزان موفق دراین طرح نیز جزو سایر بخش های این سفر بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟