بسته ویدیویی «تابناک»

اعترافات جذاب جیمی فرانتیانو، رئیس مافیای لس‌آنجلس و پدرخوانده واقعی / لیست سیاه هالیوود در دوران خفقان آمریکا / ناهار سلطنتی خانواده پهلوی در اوج بحران نفتی / گران‌ترین نبرد جنگ جهانی در کشتارگاه وردن / چرا مردم در عکس‌های قدیمی لبخند نمی‌زدند؟

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۱۷۸۴۲۶
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۳ 08 June 2023
|
9741 بازدید
|
۷

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


اعترافات جذاب جیمی فرانتیانو، رئیس مافیای لس‌آنجلس و پدرخوانده واقعی

جیمی فرانتیانو، یکی از اعضای ارشد مافیای ایتالیایی در آمریکا بود که پس از اینکه احساس کرد، مافیا قصد دارد او را بکشد به آن‌ها خیانت کرد و خبرچین اف‌بی‌آی شد. فرانتیانو یک پدرخوانده واقعی است که فقط شمایلی از او را در فیلم‌هایی چون پدرخوانده دیده‌ایم. اعترافات فرانتیانو، نقش مهمی در محکومیت چهره‌های مطرح مافیا داشت و یکی از منابع ارزشمند برای درک ساز و کار داخلی این سازمان مخوف و مخفی بود و بسیاری از شایعات و گمانه زنی‌ها در مورد مافیا را تایید می‌کرد. در این اعترافات که بعد‌ها در کتابی منتشر شد، او به روابط مافیا با سیاست‌مداران، درخواست ترور فیدل کاسترو از مافیا توسط سی‌آی‌ای، نفوذ مافیا در اتحادیه‌های کارگری و حتی همکاری مافیا با رژیم اسرائیل برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی برای خرید سلاح اشاره می کند. این اعترافات تکان دهنده این عضو سابق مافیا را که نهایتا در سال ۱۹۹۳ در اثر بیماری آلزایمر از دنیا رفت، با زیرنویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.

 


لیست سیاه هالیوود در دوران خفقان آمریکا

از اواخر دهه ۴۰ تا پایان دهه ۵۰ میلادی نگرانی از نفوذ کمونیسم در آمریکا باعث شده بود که مجلس کمیته فعالیت‌های ضد آمریکایی را احیا کند و به شدت به دنبال افرادی که با حزب کمونیست ارتباط دارند بگردد؛ دوره‌ای که از آن با نام «مک کارتیسم» یاد می‌شود. یکی از بخش‌هایی که توجه زیادی به خود جلب کرد هالیوود بود. افرادی که مشکوک به ارتباط با کمونیسم بودند، از کار بیکار شدند و اسم آن‌ها در فهرست سیاهی وارد شد که مانع از کار آن‌ها در صنعت سینما می‌شد. در این ویدیو، بخشی از جلسات کمیته با هالیوودی‌ها را با زیرنویس فارسی ببینید.

 


ناهار سلطنتی خانواده پهلوی در اوج بحران نفتی

پس از کشتار خونین مردم در راهپیمایی ضد رژیم ستم شاهی در ۱۷ شهریور ۵۷ که «جمعه سیاه» نامیده شد، صد‌ها تن از کارگران و کارمندان صنعت نفت پالایشگاه تهران اعتصاب کردند. در روز‌های بعد کارگران و کارکنان پالایشگاه‌های تبریز، آبادان، اصفهان، شیراز و کرمانشاه نیز همچون پالایشگاه تهران اعتصاب کردند. این اعتصاب‌ها که همزمان با سایر اعتصاب‌های کارگری بود، بر شدت بحران سیاسی حکومت پهلوی افزود. برای نخستین بار کارگران نفتی میدان‌های نفتی اهواز، که بزرگ‌ترین میدان نفتی کشور را زیر پوشش خود قرار می‌داد، تصمیم به اعتصاب می‌گیرند. پس از آن کارکنان پالایشگاه آبادان و سرانجام در ۲۷ مهرماه ۱۳۵۷ تمام کارکنان میدان‌های نفتی اهواز به اعتصاب می‌پیوندند. البته در روز‌های آغاز، اعتصاب پراکنده و غیر سازماندهی شده بود و سازمان دهنده‌ای وجود نداشت. امام خمینی با تشکیل هیاتی از افراد مورد اطمینان، آن‌ها را به میان اعتصاب کنندگان می‌فرستد تا ضمن هدایت و رهبری اعتصاب، اعتصاب کنندگان را به ادامه اعتصاب دعوت کنند.

این اعتصاب‌ها منجر به قحطی نفت و بنزین در زمستان ۵۷ و موجب شد که امام خمینی (ره) خطاب به کارکنان صنعت نفت اطلاعیه‌ای سه بندی صادر کرد که خواستار خروج نظامیان از مراکز نفتی و تولید به اندازه نیاز مصرف عمومی شد. اعتصاب کارکنان پالایشگاه نفت آبادان به فرمان امام خمینی (ره) باعث قطع تولید ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز در آبادان و سپس در جزیره خارک شد. با وجود تولید نفت با دستور امام، عملاً تولید بنزین به حداقل رسیده و بحران کمبود بنزین در خیابان‌ها مشهود بود. یک روز قبل از سقوط رژیم پهلوى و پیروزى انقلاب اسلامى در ۲۱ بهمن ماه سال ۱۳۵۷ رئیس دولت موقت در اجتماع کارکنان صنعت نفت، پایان اعتصاب در صنعت نفت را اعلام کرد. این اتفاق حکم قطع شریان اقتصادی حکومت پهلوی را داشت و به سقوط این رژیم سرعت بخشید.

تصاویری که ۱۴ دی ۱۳۵۷ توسط آسوشتیدپرس از وضعیت تهران در زمان اعتصاب کارکنان پالایشگاه‌ها ثبت شده را می‌بینید. در آن زمان مصرف سوخت در زمستان تا یک میلیون بشکه نیز می‌رسید، اما میزان تولید به ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. گزارشگر آسوشتیدپرس در همان روز و متصل به گزارش اعتصاب، تصاویری از ناهار خانواده سلطنتی پهلوی با خانواده سفیر سنگال در ایران را منتشر کرد؛ تصاویری که در آن فریده دیبا مادر فرح پهلوی و بعضی از اعضای خانواده پهلوی مشاهده می‌شوند. این دعوت از رسانه‌های خارجی برای ثبت تصاویر از کاخ شاه با این هدف ثبت شده بود که به افکارعمومی گفته شود خانواده محمدرضا پهلوی در آن زمان از ایران نگریخته‌اند.

 


گران‌ترین نبرد جنگ‌جهانی در کشتارگاه وردن

نبرد وردن یکی از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین نبرد‌های جنگ جهانی اول و یکی از پر هزینه‌ترین نبرد‌های تاریخ بشر به شمار می‌رود. این نبرد که ۳۰۳ روز بین نیرو‌های آلمانی و فرانسوی درگرفت، بیش از ۷۰۰ هزار تلفات داشت. در این نبرد آلمانی‌ها قصد داشتند با تصرف مواضع وردن و استفاده از موقعیت استراتژیک آن در برابر حمله فرانسوی‌ها ـ که گمان می‌کردند برای بازپس گیری آن رخ خواهد داد ـ به آن‌ها ضربه سختی بزنند؛ اما فرانسه با تغییر سیاست حمله به هر قیمتی به یک استراتژی دفاعی موفق شد، در این نبرد مقاومت و نهایتا آلمان‌ها را مجبور به عقب‌نشینی کند؛ هرچند هزینه این کار بسیار بالا بود. تصاویری از این نبرد که کیفیت آن‌ها اصلاح شده است، در ویدیو تابناک با زیرنویس فارسی ببینید.

 


دفاعیات عجیب آلبرت اشپر در دادگاه نورنبرگ

وزیر تسلیحات و تولید نظامی رایش سوم «آلبرت اشپر / Albert Speer» یکی از افرادی بود که پس از شکست آلمان در جنگ جهانی دوم در نورنبرگ محاکمه شد و جزو معدود مقامات ارشد نازی بود که توانست از این دادگاه جان سالم به در ببرد. او که یک معمار بود در زمان هیتلر، بناهای مهمی ساخت و سپس به مقام وزارت رسید که در آن مقام نیز عملکرد مناسبی از خود نشان داد. اکثر متهمین دلیل اعمال غیرانسانی خود را تبعیت از دستورها اعلام کردند. استفاده این دفاع آنقدر در دادگاه نورنبرگ شایع بود که بعدها به همین نام معروف شد. آنچه او را از سایر متهمین جدا می‌کرد، این بود که بر خلاف سایر متهمین از دفاع نورنبرگ استفاده نکرد. او مسئولیت خود به عنوان یکی از اعضای دولت نازی را پذیرفت اما همچنان اطلاع از جنایات‌ را انکار کرد. او نهایتا به دلیل استفاده از کار اجباری از مردم کشورهای تحت اشغال به بیست سال زندان محکوم شد. تصاویری از دادگاه همراه با دفاعیات او را با زیرنویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.

 


چرا مردم در عکس‌های قدیمی لبخند نمی‌زدند؟

ویژگی مشترک بسیاری از عکس‌های قدیمی قرن نوزدهم و بیستم قیافه بسیار جدی مردم در آن تصاویر است. این تصاویر اغلب پرتره افرادی است که خیلی جدی و رسمی نشسته یا ایستاده‌اند و حتی در شادترین رویدادها، مانند عروسی از لبخند خبری نیست. در این ویدیو با دلایل فنی و فرهنگی که باعث بروز این مساله شده است، بیشتر آشنا شوید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
بیماری کشور ما غرب زدگیه
پاسخ ها
نعمت
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
مصرف بیرویه ساندیس هم هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
خیر عزیز جان. بیماری کشور ما بیسوادیه، بیماری کشور جهالته
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
بیماری کشور خود شمایی ناشناس نچندان محترم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
مردونه "جیمی فرانتیانو"را چندبار در یک سال گذشته بازپخش کرده اید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
علی‌رغم موقعیت ویژه ژئوپولیتیک، ایران نتوانسته‌است از جایگاه ویژه خود برای اتصال مسیرهای ترانزیتی شرق و غرب(جاده ابریشم اهنی) و شمال و جنوب استفاده کند و رقبای منطقه‌ای ایران، به سرعت در حال طراحی مسیر‌هایی هستند که ایران را دور می‌زند.

اقتصاد _ گردشگری _ ترانزیت کالا_ امنیت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
الان هم نهار های اشرافی زیاد میخورن منتها ما نمیبینیم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟