دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر:

افغانستان رتبه اول تولید تریاک در دنیا را دارد

اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در افغانستان نیز تولید و قاچاق مواد مخدر طی دو دهه گذشته نزدیک به ۵۰ برابر شده است، گفت: علی رغم وعده‌های طالبان و براساس آمارهاس رسمی سازمان ملل در سال گذشته، کشت و تولید مواد مخدر افزایش داشته است. تولید مواد مخدر صنعتی رکورد زده و افغانستان در حال حاضر رتبه اول تولید تریاک در دنیا و رتبه دوم تولید مواد مخدر صنعتی و متامفتامین را در دنیا دارد. همه شواهد نشان می‌دهد که در منطقه و جهان با افزایش تولید و مصرف مواد مخدر روبه رو هستیم.
کد خبر: ۱۱۷۸۸۳۸
|
۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳ 12 June 2023
|
6327 بازدید
|
۸

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که بر اساس آمار‌های سازمان ملل حدود ۳۰۰ میلیون نفر معتاد و مصرف کننده مستمر در دنیا وجود دارد و سالانه ۵۰۰ هزار نفر در اثر سوءمصرف مواد مخدر در دنیا فوت می‌کنند.

سردار اسکندر مومنی در نشست تخصصی برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۲ ستاد مبارزه با مواد مخدر و تشریح برنامه هفتم توسعه، با بیان اینکه موضوع اعتیاد و مواد مخدر آسیب مهم در پهنه گیتی است و همه مردم جهان با آن درگیر هستند، اظهار کرد: همه شواهد نشان می‌دهد که این روند در دنیا رو به افزایش است.


وی افزود: بر اساس آمار‌های سازمان ملل حدود ۳۰۰ میلیون نفر معتاد و مصرف کننده مستمر در دنیا وجود دارد و سالانه ۵۰۰ هزار نفر در اثر سوء مصرف مواد مخدر در دنیا فوت می‌کنند.

 

وی استفاده از بستر فضای مجازی در توزیع مواد مخدر در دنیا را روزافزون عنوان کرد و گفت: این موجب نگرانی و هشدار جدی سازمان ملل در مجامع مربوطه به همه دنیا شده است.

مومنی با بیان اینکه در دو دهه اخیر نیز تولید، قاچاق و مصرف مواد مخدر صنعتی رو به افزایش است، گفت: همه شواهد نشان می‌دهد که این بلیعه شوم دامنگیر بشریت شده و در حال افزایش است.

افغانستان رکورد زد؛ رتبه اول تولید «تریاک» و دوم در تولید «مواد مخدر صنعتی» و «آمفتامین»

لزوم تدوین برنامه‌های کوتاه و بلند مدت برای مقابله با موادمخدر

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در افغانستان نیز تولید و قاچاق مواد مخدر طی دو دهه گذشته نزدیک به ۵۰ برابر شده است، گفت: علی رغم وعده‌های طالبان و براساس آمارهاس رسمی سازمان ملل در سال گذشته، کشت و تولید مواد مخدر افزایش داشته است. تولید مواد مخدر صنعتی رکورد زده و افغانستان در حال حاضر رتبه اول تولید تریاک در دنیا و رتبه دوم تولید مواد مخدر صنعتی و متامفتامین را در دنیا دارد. همه شواهد نشان می‌دهد که در منطقه و جهان با افزایش تولید و مصرف مواد مخدر روبه رو هستیم.

وی ادامه داد: بنابراین بدون برنامه محوری و تدوین درست برنامه‌ها و لحاظ آن‌ها در برنامه هفتم توسعه، نمی‌توان این موضوع را به سامان کنیم، زیرا این موضوع که همه دنیا با آن درگیر هستند پدیده‌ای نیست که با یک دستورالعمل به انجام برسد و باید برنامه جامعی تدوین و گام‌های موثری در قالب برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت برداشته شود.

مومنی معتقد است باتوجه به بستر‌های فراهم شده، برنامه هفتم می‌تواند فرصت بسیار مناسبی برای ساماندهی این امر باشد.

وی با اشاره به اینکه در ستاد چهار حوزه مبارزه با مواد مخدر، درمان و پیشگیری و توانمندسازی را پیگیری می‌کنیم، خاطرنشان کرد: پیشگیری در اولویت اول قرار دارد.

تداوم رتبه اول ایران در کشفیات موادمخدر در دنیا
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ایران در این عرصه با تمام توان گام به این مبارزه همه جانبه نهاده است و دستاورد‌های بسیار خوبی داشته است، گفت: در حوزه مقابله، ایران با فاصله، رتبه اول کشفیات مواد مخدر در دنیا را دارد.

به گفته وی، بیش از ۹۰ درصد کشفیات تریاک، بیش از ۵۰ درصد کشفیات مورفین دنیا و بیش از ۲۷ درصد کشفیات هروئین دنیا مربوط به ایران است، اما این مبارزه با استفاده از امکانات فنی، شیوه‌های نوین و ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان همراه بوده است.

ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان طی ۵ سال، ۱۰ برابر شده است

مومنی خاطر نشان کرد: ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان طی ۵ سال، ۱۰ برابر شده است و این دستاورد بزرگی در حوزه مقابله است. در حوزه درمان نیز شیوه‌های نوین در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به اقدامات حوزه پیشگیری اشاره کرد و ادامه داد: این حوزه اصلی‌ترین رویکرد‌های ستاد است. تقریبا همه ظرفیت‌های فرهنگی کشور به کمک آمدند و در برنامه‌های سالانه و پیش‌بینی‌های به عمل آمده، مشخص شده یکی از ظرفیت‌های مهم آموزش و پرورش است که طرح یاریگران زندگی با اولویت پیشگیری و آموزش و پرورش شروع به کار کرده است.

مومنی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌های گروه‌های مرجع در امر پیشگیری در اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است. یکی دیگر از برنامه‌های مردمی سازی این حوزه بود و خیران اعلام آمادگی کردند و به صحنه آمدند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
رامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
افعانستان رتبه اول تولید و ایران هم رتبه اول مصرف در جهان را دارد .
پاسخ ها
سنیک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
با آتش زدن افغانستان دنیا نشئه می‌شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
بهترین راه کاشت آن است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
وایران هم به لطف این شرایطی که درست کردین برای مردم ،عامداً رتبه نخست مصرف رادارد ،مارکورد زدیم!
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
رکورد مصرف در مواد مخدر صنعتی ، تریاک که گیاهی است، و ضرری ندارد. با گناهی که در حق چند پیرمرد وپیرزن می کنید، چکار می کنید؟ به والله گناهی از این کبیره تر دیگه نیست. با روح و روان چند فرد مُسن و چند جانباز اعصاب و روان که همین تریاک کمی آرامشون میکنه ،دارید بازی می کنید !
قارنعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
تبریک به دولتمردان طرف دار افغانی ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
باید یه جاده ترانزیت بانیروها مسلح ایجاد بشه تاتولیدات افغانستان از طریق اون از مرزها خارج بشه
نه اینکه باناامن کردن مسیر مجبور بشن تا انواع واقسام مواد راداخل کشور پخش کنن
گورپدر تمام دنیا
بزار اونها هم تواین اتیشی که بدست خودشان ایجادشده بسوزند
چراجوانهای ما برای امنیت اونها بایدکشته بشن
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
دمشون گرم ،حداقل یه مواد مخدر گیاهی تولید میکنند که باعث درمان هزار درد ومرضه !
شما اگه راست میگید جلوی تولید کراک و شیشه وچندین نوع صنعتی را بگیرید. زمان شاه به بالای ۶۰ساله ها تریاک میدادند و به والله هیچ اشکالی هم نداشت. بخاطر سخت گیریهای شما جوانان به این کار رو آوردند، چرا در گذشته که آزاد بود فقط چند نفر مُسن ،آنهم بخاطر درد و دوا انجام میدادند !
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟