«تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی از حوزههای مهم خبری به خصوص سیاسی و اقتصادی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی و اوضاع اقتصادی کشور انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
بهمن فرمانآرا: دولت میگوید اگر میخواهید، بخندید قبل از انقلاب را مسخره کنید، مگر میشود؟
بهمن فرمانآرا درباره فعالیتهایش و اوضاع این روزهای سینمای ایران به روزنامه اعتماد گفت: دولت میگوید اگر میخواهید، بخندید قبل از انقلاب را مسخره کنید، مگر میشود؟ به نظر من فیلمی که نتواند به مسائل مملکت بپردازد، فیلم نیست. مثل اینکه فتوا دهیم همه فیلمهای سینمایی انیمیشن باشد که الان همین اتفاق دارد میافتد، چون میگویند سرگرمی است و بچهها دوست دارند و... کسی که فیلم میسازد خیلی راحت به او میگویند انیمیشن بسازید. به آقایانی که به سانسور و ممیزی پر و بال میدهند میگویم: هیچ مملکتی با یک فیلم زیر و رو نمیشود و با یک کتاب حکومت عوض نمیشود. ولی شما انگار یک بچه ۵ ساله را ممنوعالرشد کنید، آقا نمیشود. این بچه بالاخره هفت یا هشت ساله میشود، قد میکشد و بزرگ میشود. شما نمیتوانید جلوی رشد را بگیرید و سانسور کنید، چون کاملا غیرواقعی است.
موافقت افغانستان با بازدید متخصصان ایرانی از سد کجکی
کاظمی قمی نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان: حقابه هیرمند در چارچوب معاهده ایران و افغانستان باید تامین شود. عمده آبی که وجود دارد در سد کجکی است که فاصله آن تا مرز ایران ۷۸۰ کیلومتر است، اگر از طرف ایران نکتهای وجود دارد کارشناسان ما میتوانند از سد کجکی بازدید کنند، لذا روی این مسئله اختلافی وجود ندارد.
سرقت آمبولانس در حین ماموریت
رئیس سازمان اورژانس کشور: حوالی ساعت ۲۰ پنجشنبه ۲۵خرداد در خرمآباد، پنج نفر که حالت عادی نداشتند به آمبولانس اورژانس در حین ماموریت حملهور شده و پس از آسیب به دو تکنسین اورژانس، خودرو آمبولانس را به سرقت برده و متواری شدند. نیروهای پلیس اقدام به مهار و متوقف کردن آمبولانس سرقتی کردند، راننده نیز در همان شب دستگیر و به مقر انتظامی منتقل شد.
وحیدی: طالبان توجیه شده است
وزیر کشور: مرزبانان ما در مرز سیستان و بلوچستان با افغانستان خیلی قدرتمند در انجام وظیفه خود مصمم و قاطع هستند، اما طبیعتا مرزها به خصوص در شرایطی که طرف مقابل یک سیستم امنیتی قوی ندارد، دچار مشکلاتی میشود که از قبل هم وجود داشته است. طالبان توجیه شده و مرزهای ما آرام و رفت و آمدها برقرار است. ما به حاکمان افغانستان تذکر دادیم که بیشتر باید افراد خود را توجیه و مراقبت کنند.
یک طبقه کامل هتل اسپیناس پالاس به عربستان تعلق گرفت
وزیر خارجه عربستان سعودی امروز در فصل تازه سازش دیپلماتیک بین دو کشور در شرایطی به تهران میآید که بر اساس اخبار منتشر شده، قرار است عربستان سفارت خود را در هتل اسپیناس پالاس تهران افتتاح کند. آنگونه که مهر گزارش داده است، عربستان یک طبقه هتل اسپیناس در تهران را برای طولانی مدت رزرو کرده است. دیپلماتهای عربستان سعودی که از مدتی قبل به تهران آمدهاند در این هتل مستقر شده و فعالیت خود را آغاز کردهاند؛ بنابراین تا زمان تعیین تکلیف ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران، سفارت به طور موقت در این هتل باقی خواهد ماند. یک منبع آگاه به این خبرگزاری گفت: مقامات سعودی میگویند، ساختمان فعلی سفارت عربستان سعودی در منطقه نیاوران تهران قابل استفاده نیست و به همین دلیل تا زمان تعیین تکلیف ساختمان، سفارت در هتل مستقر خواهد بود.
واکنش ضرغامی به سر دادن شعار اعتراضی در کنسرت قربانی: اینها گروه فشار جدید هستند
به دنبال انتشار ویدئوهایی از کنسرت علیرضا قربانی، خواننده که نشان میدهد تعدادی از شرکتکنندگان شعارهایی سر میدهند، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ایران، این معترضان را «گروه فشار جدید» خواند. عزتالله ضرغامی با اشاره به «استقبال مردم» از کنسرتهایی که در مجموعه سعدآباد برگزار میشوند، گفت: «برخی که در میان جمعیت مردم که میخواهند شاد باشند، میآیند و شعار ساختار شکنانه میدهند با شادی مردم مخالف هستند. اینها گروه فشار جدید هستند و جمع را به هم میریزند.» او اضافه کرده که «خود مردم باید آرامش و سلامت برنامهها و رویدادهای فرهنگی را حفظ کنند»، چراکه به گفته او «نباید ١٠ تا ٢٠ نفر مانع شادی ٢ هزار نفر شوند».
پدر الهام علی اف گفته بود اگر هاشمی رفسنجانی نبود من از گرسنگی در نخجوان مرده بودم
روزنامه اطلاعات نوشت: گمان چنین بود که اولین دیدار و سفر اردوغان به تهران خواهد بود، اما او به باکو رفت و در مصاحبهای در کنار «علیاف» کلماتی علیه ایران بیان کرد که هیچ انتظارش نبود! گمان این بود که اردوغان تاریخ میداند و تقابل دوران عثمانیها با ترکیه از سوی آذریهای ایرانی در دوران صفویه را خوانده است. شاید مهمتر از آن تاریخ مشروطه ایران را میداند! که ایران وطن اجدادی آذریهاست؛ و البته حمایت جمهوری اسلامی ایران از پدر علی اف، هنگامی که باکو را از دست داد و در نخجوان پنهان شد ـ علی اف پدر «الهام علی اف» خطاب به «حسناف» وزیر خارجه وقت آن کشور گفته بود که اگر حمایتهای آقای هاشمی رفسنجانی از او هنگامی که در نخجوان پنهان شده بود، نمیبود، از گرسنگی تلف میشد! سخنان اردوغان در سفر به باکو موجب رنجش ملت ایران شده است. او میداند که در بحران مالی و اقتصادی که اکنون گرفتارش است، ایرانیان چگونه با سرمایه مالی خود به ترکیه کمک میکنند! به هر حال این «گلایه» برادرانه و دوستانه از «اردوغان» آن هم هنگامی که سیاست محوری دولت ما «تنشزدایی» است و نه «تنش آفرینی» تنها کاری است که گفتهاند «عاقل را اشارهای بس است!»
حمله کیهان به احسان کرمی: برده شهرت شده بود
کیهان نوشت: احسان کرمی که از سال ۹۷ برای چندمین بار در تلویزیون ممنوعالتصویر شده بود، تلاش میکرد تا در فضای مجازی شأن از دست رفته خود را حفظ کند. او در هر موضوعی دخالت و با اظهار نظرهای شاز و متناقض نقش یک اپوزیسیونِ ملایم را بازی میکرد تا اگر روزی مجالش دست داد بتواند دوباره به تلویزیون بازگردد. اما در عینِ حال، ژستِ مخالف و معترضِ خود را هم حفظ میکرد تا محبوبیت کاذبش در فضای مجازی با ریزش مواجه نشود. شاید اوجِ این رفتارهای متناقضِ مشمئزکننده، شرکت احسان کرمی به همراه برزو ارجمند در عروسی «ساسی مانکن» و بعد از آن رفتارهای متناقضش در ماجرای مهسا امینی بود. آیا احسان کرمی به معنای واقعی طرفدار مردم بود و حرف آنها را میزد؟ حقیقت این است که احسان کرمی بر خلافِ مرامِ انسانیت، صرفاً به دنبالِ امیال و مقاصد خود بود. او و سلبریتیهای امثال او با رصد اتفاقاتی از این دست، قایقِ حفظِ شهرتِ خود را روی امواجِ ایجاد شده از داغها و مصیبتهای مردم میاندازند تا علاوه بر دیده شدنِ بیشتر، ماهیِ مطلوبِ خود را از همان آبِ نامبارک بگیرند. دیدهشدنی که بار معنایی عمیقی در پس آن است. احسان کرمی در یکی از مصاحبههای قدیمی خود اذعان میکند که میخواهد مشهور شود: «همسرم همیشه میگفت که هیچ وقت دلم نمیخواهد با شخص معروفی ازدواج کنم؛ اما من همیشه به او میگفتم که روزی مشهور خواهم شد.» شاید همین برده شهرت شدن بود که احسان کرمی را به این ورطهانداخت. ورطهای که او را تا مزدوری برای شبکهای که بیشتر به یک کاباره شباهت دارد هم کشاند. نکته دقیقاً همین جا است. کسی که درک درستی از خواستههای خود ندارد و نمیداند که برای چه چیزی زندگی میکند دچار این وهمیات و تصورات اشتباه میشود.
نماینده مجلس: حقوق کارگران تناسبی با تورم ندارد
بابایی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس با بیان اینکه سبد معیشتی کارگران و کارمندان هیچ تناسبی با تورم فعلی کشور ندارد، گفت: آنهایی که مدعی بودند با کاهش نرخ دستمزد کارگران تورم کاهشی میشود امروز باید پاسخگوی جامعه کارگری باشند.
وزیر ارشاد: یک جریان سیاسی دنبال لغو کنسرتها و دو قطبیسازی است
اسماعیلی درباره حواشی مربوط به لغو برخی کنسرتها گفت: یک جریان سیاسی در کشور به دنبال بزرگنمایی برخی مشکلات که گاها طبیعی و در اجراها پیش میآید، هست تا اقشار مختلف مردم را در این موضوع مقابل هم قرار دهند. محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤال موضوع لغو کنسرتها و زیان اقتصادی ایجاد شده، با توجه به صدور مجوز از سوی وزارت ارشاد، گفت: دوره اخیر به اذعان دوستان بخش موسیقی و تهیهکنندگان، پررونقترین دوره بوده است به طوریکه در مباحث چند ماه اخیر علیرغم اینکه دشمن تلاش میکرد اصحاب فرهنگ و هنر را متقاعد کند اجرا نداشته باشند و فعالیتهای فرهنگی تعطیل شود، اما اهالی موسیقی خوش درخشیدند، تلاش کردند و زحمات زیادی کشیدند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بنده به راحتی این نگاه جریان سیاسی را میبینیم، به طوریکه برخی افراد بدسابقه سیاسی که در کشور فعال و الان تعدادی از آنان خارج از کشور هستند، دنبال تحریک افکار عمومی و ایجاد دوقطبیسازی بوده تا فضای رسانهای کشور سنگین و آرامش فضای فرهنگ و هنر را از بین ببرند.
دانشگاه علوم پزشکی: تعداد مسموم شدگان مشروبات الکلی در کرج به ۱۲۰ نفر رسید
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز خبر داد: تعداد مسموم شدگان بر اثر مصرف مشروبات الکلی به ۱۲۰ نفر رسید. دکتر شهرام صیادی روز شنبه ۲۷ خردادماه با اعلام این خبر افزود: متاسفانه تا کنون ۱۰ نفر جان خود را از دست دادهاند و دو نفر دچار مرگ مغزی و سه نفر اینتوبه (لوله گذاری برای تنفس) شدهاند. وی افزود: روند درمانی برای سایر بیماران مسموم شده بر اثر متانول در حال انجام است.
علی مطهری: دولت رئیسی قدردان اختیاراتی باشد که به او تفویض شده؛ مثل مذاکره مستقیم با آمریکا و توافق با آژانس
علی مطهری نماینده ادوار مجلس نوشت: دولت آقای رئیسی باید قدردان اختیاراتی باشد که به او تفویض شده است، مانند مذاکره مستقیم با آمریکا در عمان و واشنگتن و نیز توافق با آژانس. علی مطهری نماینده ادوار مجلس در حساب توییتر خود نوشت: دولت آقای رئیسی باید قدردان اختیاراتی باشد که به او تفویض شده است، مانند مذاکره مستقیم با آمریکا در عمان و واشنگتن و نیز توافق با آژانس، اختیاراتی که هرگز به دولت آقای روحانی داده نمیشد. دولت فعلی باید از این فرصت برای بهبود وضع معیشت مردم استفاده کند.
علت تغییر مکان نشست خبری وزرای خارجه ایران و سعودی چه بود؟
روزنامه جام جم وابسته به صداوسیما اعلام کرد که سالن نشست خبری وزرای خارجه ایران و عربستان بهخاطر وجود تصویری از شهید حاج قاسم سلیمانی تغییر کرد. خبرنگار جام جم در ویدیویی علت جابهجایی ناگهانی نشست مشترک وزرای خارجه ایران و سعودی در ساختمان وزارت خارجه را تصویری از شهید حاج قاسم سلیمانی دانست. گفتنی است که بنابر گزارش عصرایران در نشست خبری امروز وزیران خارجه ایران و عربستان به درخواست هیات سعودی محل نشست، از تالار آیینه به سالن مذاکرات تغییر کرد.
ناصر کنعانی گمانه زنی های رسانهای در خصوص تغییر محل گفتگوهای رسانهای دو وزیر را بیاساس دانست و دلیل این تغییر را بروز مشکل فنی و عدم امکان اجرا در محل تعیین شده قبلی دانست که با تعییر مکان، این گفتگو در محل مذاکرات رسمی برگزار شد.
وزیر صمت: در موضوعاتی که مزیت اقتصادی و رقابتی نداریم، باید به سمت تعامل با دنیا پیش رویم
عباس علی آبادی در گفتوگویی در مورد واردات خودرو، گفت: واردات یکی از ابزارهای مدیریت و کنترل بازار است؛ مجلس نقطه نظرات خود را در این حوزه ارائه کرده و به تازگی نیز مصوبهای در این حوزه داشته است، ما مصوبات را رعایت خواهیم کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: واردات یک پتانسیل جدی برای مدیریت بازار به منظور جلوگیری از رانت و انحصار است، در حوزه کالاهای های تک و کالاهای راهبردی و کالاهایی که کشور باید استقلال داشته باشد، سیاست دیگری حاکم است که مطابق با آن سیاست باید عمل شو،د اما در موضوعاتی که مزیت اقتصادی و رقابتی نداریم، باید به سمت تعامل با دنیا پیش رویم. وی با بیان اینکه واردات یکی از وسایل و قواعد تنظیم مناسبات بینالمللی است، ادامه داد: من به یک ژئواکونومی معتقد هستم که در این روش یک کالایی میدهیم و یک کالایی میگیریم و این یعنی واردات و صادرات.
همتی: بنزین باید حداقل ۵۰۰۰ تومان میشد
عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی دولت گذشته، به دفاع از تصمیم حسن روحانی در افزایش قیمت بنزین پرداخت؛ اما تأکید کرد که بنزین باید گرانتر از ۳۰۰۰ تومان و حداقل ۵۰۰۰ تومان میشد تا کسری بودجه دولت به طور کامل رفع میشد. /ایرنا
اولتیماتوم یکماهه مخبر به وزیر اقتصاد
معاون اول رئیس جمهور در جلسه اخیر هیئت دولت در پایان هفته گذشته، با اشاره به برخی مسائل و مشکلات در گمرکات کشور که منجر به عدم ترخیص برخی اقلام و کالاها شده است، وزیر امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرد در اسرع وقت از گمرکات و سازمان اموال تملیکی بازدید داشته باشد و حداکثر ظرف مدت یک ماه تدابیر و تصمیمات لازم را برای حلوفصل مشکلات و نارساییهای گمرک اتخاذ کند. /تسنیم
عراق: همه بدهیهای بغداد به تهران بابت گاز پرداخت شد
زیاد فاضل، وزیر برق عراق در اظهاراتی تلویزیونی گفت: همه مبالغ مربوط به خرید گاز وارداتی از ایران به این کشور پرداخت شده است. وی با بیان اینکه عراق در حال حاضر 24 هزار مگاوات تولید میکند که نسبت به سال گذشته 22 درصد افزایش داشته است، گفت: از 20 سال پیش به دلیل بی فایده بودن برنامههای قبلی به مشکل برق در عراق رسیدگی نشد. فاضل با بیان اینکه کشورش دو طرح فوری و راهبردی برای رسیدگی به وضعیت برق و بهره مندی از همه واحدهای تولیدی تدوین کرده است، تاکید کرد: کاهش جریان گاز ایران تولید انرژی را حدود دو هزار مگاوات کاهش داده است. وزیر برق عراق با اشاره به اینکه تولید برق در بغداد به شش هزار و 400 مگاوات رسیده است، گفت: دسترسی 24 ساعت مردم در سراسر عراق به برق نیازمند تولید 34 هزار مگاوات در روز است.
شکر نایاب شد
دبیر انجمن بیسکوییت، شیرینی و شکلات با تایید کمبود شکر در بازار گفت: شکر نایاب است و کارخانههای ما شدیدا درگیر تهیه شکر هستند. جمشید مغازهای ادامه داد: نرخ مصوب عمدهفروشی شکر ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده است که با این نرخ هم اصلا شکر در بازار نیست. مغازهای با بیان اینکه کارخانههای تولید بیسکوییت و شکلات مجبورند برای اینکه تولید با مشکل مواجه نشود به هر قیمتی شکر را تهیه کنند، افزود: در این میان، هر کسی با هر قیمتی که بتواند شکر میفروشد و کارخانهها مجبورند برای اینکه کارشان لنگ نماند و تعطیل نشوند آن را خریداری کنند. دبیر انجمن بیسکوییت، شیرینی و شکلات با عنوان اینکه قیمت بیسکوییت و شکلات و شیرینیجات صنعتی همچنان با قیمت شکر ۱۸ هزار تومانی تعیین میشود، گفت: ما همچنان با دید موقت به این قضیه نگاه میکنیم و تا زمانی که این قضیه تثبیت نشود نمیتوانیم قیمتها را تغییر دهیم، اما تولیدکنندگان با مشکلات بسیاری مواجه شدهاند. مغازهای در ادامه با اشاره به کاهش تقاضا برای مصرف بیسکوییت و شیرینی و شکلات گفت: بازار ما امسال نسبت به سالهای قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد ضعیف شده است. /باشگاه خبرنگاران جوان
پیش بینی یک نماینده مجلس از شرایط دشوارتر برای خودروسازان در آینده
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش 70 درصدی قیمت خودرو از سوی شورای رقابت، گفت: شورای رقابت با استدلال زیان انباشته خودروسازان قیمتها را افزایش داد اما این پرسش مطرح است که غیر دوره مدیریت جواد نجم الدین بر ایران خودرو، در کدام دوره خودروسازان زیان انباشته نداشتند؟ زیان انباشته خودروسازان در 2 سال گذشته 120 هزار میلیارد تومان بود و با وجود افزایش 300 درصدی قیمت خودرو در پایان سال زیان انباشته آنها به 150 هزار میلیارد تومان رسیده است. پس مشکل اصلی در قیمتگذاری نیست و مدیریت ناکارآمد در دو خودروسازی این وضعیت را رقم زده است. به گفته رسولی نژاد؛ این روند اگر ادامه داشته باشد نارضایتی شدید مردم و خریداران از خودرو داخلی بیشتر خواهد شد و من شرایط دشوارتری را برای خودروسازان در آینده پیش بینی میکنم. وی در پاسخ به این پرسش که آیا علی آبادی وزیر جدید صمت میتواند این شرایط مدیریت کند؟ گفت: علی آبادی باید دور از قومیتگرایی، تعصب و رفیق بازی صنعت را مدیریت کند و به کسانی که توانمند هستند و امکان اجرای برنامهها را دارند پست و مدیریت بدهد. وزیر سابق صمت از آنجاییکه خود شاهرودی بود تیمی از این شهر را در وزارت صمت مستقر کرد و با همین رویکرد، شخصی مدیرعامل سایپا شد که هیچ گونه سابقه مدیریتی نداشت و صرفا به واسطه هم محلی بودن با وزیر سابق بر این مسند تکیه زد و این چنین سایپا را به خاک سیاه کشاند. به نظر بنده اگر علی آبادی در مسیر نیفتد میتواند صنعت را اداره کند. /ایلنا