تحریم از سفره مردم نرفت، ۲۰ جور مالیات هم اضافه شد

از همان روزی که دولت سیزدهم اعلام کرد که سفره مردم را از تحریم‌ ها جدا می‌کند و مدعی شد که می‌تواند کشور را جدای از فشارهای تحریمی اداره کند، کاملا محرز بود که چنین وعده‌ای فقط روی شعار و کاغذ باقی می‌ماند و چاره‌ای جز اخذ مالیات از مردم باقی نمی‌ماند.
کد خبر: ۱۱۸۱۶۸۲
|
۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۸ 04 July 2023
|
30215 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، روزنامه اعتماد نوشت: در یکی، دو سال اخیر مالیات‌های تورمی از دریافت مالیات از خودروها و خانه‌های لوکس و خانه‌های خالی گرفته تا مالیات بر عایدی سرمایه (طلا، سکه و ارز) به عنوان پایه‌های جدید لحاظ شده‌اند.
 
همچنین اعلام دریافت مالیات از حساب‌هایی که تراکنشی بالاتر از مبالغ اعلامی دارند یکی دیگر از پایه‌های مالیاتی جدید تلقی می‌شود، هر چند گفته می‌شود مالیات پرداختی در این قالب برای دولت در شرایط مضیقه درآمدی (نبود درآمدهای نفتی) مهم تلقی می‌شود، اما با وجود تورم 50 درصدی در کشور و افزایش قیمت هر روزه کالاهای مختلف و درآمدهای پایین مردم این نوع سیاستگذاری‌ها فشار بالایی به اقشار مختلف جامعه وارد کرده است.
 
سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص افزایش پایه‌های مالیاتی جدید و تحمیل آن به مردم به «اعتماد» گفت: از همان روزی که دولت سیزدهم اعلام کرد که سفره مردم را از تحریم‌ها جدا می‌کند و مدعی شد که می‌تواند کشور را جدای از فشارهای تحریمی اداره کند، کاملا محرز بود که چنین وعده‌ای فقط روی شعار و کاغذ باقی می‌ماند و چاره‌ای جز اخذ مالیات از مردم باقی نمی‌ماند.
 
افقه خاطرنشان کرد: متاسفانه اقدامات متعددی هم در این مدت برای جایگزینی درآمدهای نفتی صورت گرفته است که همه آن هم از جیب مردم بوده . در یک‌سال گذشته راهکارهایی مثل فروش اموال دولتی و مولدسازی دارایی‌های دولت هم تا ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی را انجام داده‌اند. البته ممکن است عده‌ای بر این باور باشند که فروش اموال دولتی در این شرایط اقدام موثری است، اما زمانی فروش این اموال مفید است که درآمدهای آن صرف فعالیت‌های عمرانی شود و برای خود مردم هزینه شود نه اینکه صرف هزینه‌های جاری دولت شود.

الزام بر کاهش ردیف‌های هزینه‌ای دولت

این کارشناس اقتصادی در ادامه تصریح کرد: دولت ردیف‌های بسیار زیاد هزینه‌ای دارد و در واقع در این ردیف‌ها اتلاف بودجه فراوانی هم دیده می‌شود . در حالی که بهره‌وری در سیستم دولتی بسیار پایین است و نوع گزینش نیروها و مدیران این سیستم هم هزینه زیادی دارند. 
 
از سوی دیگر ردیف‌های هزینه‌ای زیادی وجود دارد که هیچ کمکی هم به رفاه اجتماعی و خدمات دولتی نمی‌کند، بنابراین دولت متاسفانه به منظور راهی برای جایگزینی درآمدهای نفتی اقدام به فروش اموال دولتی و در کنار آن اخذ مالیات به شکل‌های مختلف کرده است. این اقتصاددان خاطرنشان کرد: سال گذشته هم دولت سیزدهم اقدام به حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی کرد تا بتواند سیاست افزایش یارانه‌ها و کالابرگ برای دریافت کالاهای اساسی با نرخ مصوب دولتی برای جبران تورم ناشی از حذف این ارز را دنبال کند که در این بخش هم چندان موفق عمل نکرد.

فقط برای افزایش پایه‌های مالیاتی به کشورهای غربی استناد می‌کنند

افقه با بیان اینکه دولت با تعریف پایه‌های مالیاتی جدید دست در جیب مردم کرده است، ادامه داد: اخیرا شاهد آنیم که هر چه پایه‌های مالیاتی در کشورهای پیشرفته وجود دارد در ایران هم در حال پیاده‌سازی آن هستند؛ این در حالی است که در هیچ بخش دیگر رفاهی این کشورها را با توجه به اینکه غربی هستند به این شکل الگوی خود قرار نمی‌دهند. اما برای افزایش پایه‌های مالیاتی استنادشان این قبیل از کشورهاست.
 
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کشورهای دیگر اگر مالیاتی دریافت می‌کنند در قبال آن خدمات خوبی هم به مردم می‌دهند، گفت: در کشورهای پیشرفته با دریافت مالیات دولت موظف است خدمات بی‌نظیری هم به مردم ارایه دهد به گونه‌ای که خود مردم هم از پرداخت مالیات رضایت دارند.

هر روز سفره‌های مردم کوچک‌تر می‌شود

افقه خاطرنشان کرد: به دلیل بی‌کفایتی‌ها و بی‌تدبیری‌ها در داخل کشور و در روابط بین‌الملل تولید ملی به‌ شدت افت کرده است . در نتیجه مردم هم درآمد چندانی ندارند؛ به گونه‌ای که بر اساس آمارها 60 میلیون نفر در ایران زیر خط فقر هستند و حتی کسبه و کارمندان و افرادی که در واحدهای تولیدی فعالیت دارند هم درآمدشان به اندازه‌ای است که تنها بتوانند وضعیت فعلی‌شان را حفظ کنند. بنابراین افزایش پایه‌های مالیاتی به این معنی است که دولت برای حفظ بودجه خودش راه‌هایی برای متشبث یا آویزان شدن به جیب مردم پیدا کند و هر روز هم سفره‌های مردم تنگ‌تر از قبل شود.
 
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در مجموع مردم در شرایط فعلی درآمد چندانی ندارند تا بتوانند از پس این پایه‌های مالیاتی برآیند و اگر هم دولت بخواهد به زور و از روش‌های مختلف برای پرداخت این مالیات اجباری داشته باشد عملا مردم دچار مشکل جدی خواهند شد و حتی اگر امسال هم بتوانند از پس این مالیات‌ها بربیایند برای سال آینده این توان را نخواهند داشت و با توجه به تورم کنونی و افزایش قیمت کالاهای مختلف احتمالا بخش تولید و بنگاه‌های کوچک و متوسط در کشور به سمت ورشکستگی می‌روند و عده‌ای هم بیکار خواهند شد که هر اندازه بیکاری بیشتر شود میزان مالیات هم از آن سود کمتر خواهد شد.
 
افقه خاطرنشان کرد: عملا دولت از این طریق (افزایش مالیات‌ها) چندان برای درآمدزایی موفق نخواهد شد و اگر هم موفق شود به صورت مقطعی خواهد بود . چهار ماه از امسال گذشت و این وضعیت درست شده، سوال اصلی این است که برای سال‌های آینده چه سیاستی می‌خواهند در پیش گیرند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶۶
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴۷
رضا اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
دولت ها سر سفره مردم زیر خط فقر نشستن
نمونه کوچکش دولت از ابتدای شروع بکارش تو طبل ساخت مسکن میکوبه اما شما یه زمین داشته باش بخوای بسازیش همقیمت زمین باید پول بدی تا پروانه ساخت بگیری بعد هزینه های مختلف و عجیب و غریب دیگه،خلاصه که یه سازنده اگه بتونه از دست هزینه های مختلف دولت در بره شاهکار کرده
یا در بخش خودرو،واردات خودرو آزاد هم باشه چن برابر پول خودرو باید بپردازی تا یه خودرو خارجی وارد کنی خدایی کدوم کشور اینطوره؟
پاسخ ها
مجتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
تابناک جون سلام خوبی همه چی عالیه .این حرفها الکیه.نه خط فقری هست نه مشکلی .خدا رو شکر داریم میریم قله .قله رفتن مشکلاتی داره خیلی ها له می شن و ..فقط مدیران بی لیاقت می رسن قله .
نااشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
علاوه برهزینه اجباری وزوری که هست دیروز یک هزینه به هزینه زوری دیگر اضافه شد دربانک اگر مبلغی را ساتنا کنید علاوه برکارمزد کارمزدی دیگر بخاطر حضور در بانک باید بدهید این را در بانک صادرات از من گرفت با خنده به مسئول گفتم گفت تراکنش جدید است که چرا امدی بانک باید خانه انجابدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
این حرفها دیگه تکراری شده مدیران بالا دستی می شنوند ومی دونن اوضاع به چه صورت اما همچنان بی خیال وسرشان بالاست
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
آیا میدانی هر روز چند کارگاه و کسبه فقط بخاطر مالیات های سنگین مجبور به تعطیل کرده انها میشوند ؟
من خودم شاهد بودم که کسبه ای بخاطر مالیات سنگین سال 1400 مشغول جمع کردن بساط و تعطیل کردن کسبه میشود
پارادوکس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
فقط برای افزایش پایه‌های مالیاتی به کشورهای غربی استناد می‌کنند

واسه اینکه دست توی جیب ملت بکنند اینجور جاها غرب خوبه اما وقتی میخوان خدماتی بدن که از غرب الگو برداری شده میگن کفار و استعمارگرو دشمن.
از قدیم هم گفتن خلایق هر چی لایق
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
شعار دادن با انجام کار خیلی متفاوت است. دقیقا سفره مردم کوچکتر شده
حتی در مسئله هسته ای به گفته نمایندگان نه تنها مصوبه مجلس را دولت اجرا نکرد بلکه امتیاز فراتر از برجام را در نظارت داده
قارنعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
زنده باد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
این مالات ها برای اونهایی است که فرار می کنند و مالیات نمی دادند مثل دو لبریتی ها ( سلبریتی ها) و وکلا و پزشکان و شوتبالیست ها و دلال های مسکن و خودرو و ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
جناب از خودتم دارن مالیات میگیرن خیلی بیشتر از سالهای قبل ، خبر نداری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
واقعا که
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
اتفاقا شماها از جای دیگه ناراحتید از اونجا که از شماها مالیات بگیرند وگرنه مردم عادی برای شما هیچ اهمیتی ندارد
یک شرکت نفتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
در کشوری مثل ایران که همه ثروتهای کلان خدادادی از نفت و گاز گرفته تا انواع معادن فلزات و غیر فلزات و منابع درآمدزای کلان دست دولت است گرفتن مالیات از مردم بخصوص قشر کارمند یک روش راه زنی است که در زمان صفویه و قاجاریه رواج داشته است.
در کشورهائی که سرشان به تنشان می ارزد همه ثروتهای خدادادی ذکر شده فوق دست مردم است و دولت برای گذران امور مملکت متکی به درآمدهای مالیاتی است و طبعا" از درآمدهای کلان مالیات کلان هم دریافت می کند و مردم هم از این وضعیت راضی هستند.
اما در ایران دولت نتنها همه درآمدهای منابع کشر را در اختیار دارد بلکه با بستن مالیاتهای ضالمانه به مردم ظلم مضاعف اعمال می کند که مصداق بارز راه زنی سر گردنه است.
متاسفانه غالب مردم هم بعلت عدم آشنائی به حق و حقوق شهروندی خود تن به این ظلم می دهند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟