به گزارش تابناک، زهرا عبدالهی، چندی پیش یکی از رسانههای فارسی زبان، خبری مبنی بر اینکه در جایگاههای سوختگیری کشور آمادهباش امنیتی برقرار است، منتشر کرد. در جزئیات این خبر آمده است، در پی حذف کارت سوخت و جایگزینی کارتهای بانکی برای سوختگیری، شورای عالی امنیت ملی، دستور آمادهباش امنیتی را در جایگاههای سوختگیری داده است.
در همین زمینه تابناک موضوع را از یوسف فرامرزی، نایب رئیس انجمن سراسری جایگاهداران کل کشور، پیگیری کرد. او توضیح داد که چنین موضوعی صحت ندارد و جو امنیتی بر جایگاهها سوختگیری کشور حاکم نیست.
چندی پیش خبر اجرای طرح آزمایشی عرضه سوخت از طریق کارت بانکی در یک جایگاه شهر تهران مطرح شد. در همین زمینه محمد صادقی، مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، اعلام کرد که این طرح ابتدا در یکی از جایگاهای شهر تهران بهصورت پایلوت اجرا میشود.
او ادامه داد: سپس با پیمودن روند آزمایشی و در صورت آماده بودن بسترها و دریافت مجوزها و انجام مراحل خوداظهاری از سوی افراد، عرضه بنزین سوپر با کارت مغناطیسی دنبال خواهد شد.
با توجه به خرابی ۴۰ درصدی کارتخوانهای سامانه هوشمند سوخت آیا این طرح میتواند موفقتآمیز باشد؟ به گفته رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت کشور، در چند سال اخیر، اقدام جدی برای تعمیر این کارتخوانها انجام نشده است.
یکی از دلایل تشکیل صفهای طولانی در برخی پمپ بنزینها ناشی از همین موضوع (خرابی کارتخوانهای سامانه هوشمند سوخت یا نازلها) است. حال آنکه با وجود چنین بستری، چطور طرح عرضه سوخت از طریق کارت بانکی مطرح شده است، جای سوال دارد؟!
بیشتر بخوانید
یوسف فرامرزی، نایب رئیس انجمن سراسری جایگاهداران کل کشور، در این باره به تابناک گفت: بعید است این طرح به ثمر برسد، زیرا بستر مناسب برای اجرای گسترده آن وجود ندارد.
او ادامه داد: در صورت اجرایی شدن این طرح مشکلاتی برای مردم و جایگاهداران بهوجود خواهد آمد، چون کارتخوانهای سامانه هوشمند سوخت در جایگاهها به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری دچار مشکل هستند.
وی ادامه داد: هر یک از این دستگاهها در یک ماه به چند بار تعمیر نیاز دارند. حال از آنجایی که کشور تحریم است برخی از قطعات برای تعمیر وجود ندارد و این روند ادامه دارد و در نهایت منجر به نارضایتی مردم و جایگاهداران میشود.