به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، کتابخانه ملی سالها مکانی امن برای دانشجویان و پژوهشگران بود. مخاطبان کتابخانه ملی میتوانستند روی موضوع مقاله یا پژوهش خود تمرکز کنند و نگران مسائل دیگری نباشند. این در حالی است که در سالهای اخیر اتفاقهایی تلخ در این مکان استمرار پیدا کرده است و به روالی عادی تبدیل میشود.
چند سالی است اتومبیلهایی که در بلوار سازمان اسناد و کتابخانه ملی پارک میشوند، مورد سرقت قرار میگیرند. مساله دزدی ادامه دارد و بیشتر شده است. اعضای کتابخانه ملی از دزدی روزی حداقل دو مورد در این بلوار خبر میدهند. موارد هم متفاوت است از ضبط تا کامپیوتر از چهار چرخ اتومبیل تا کل یک وسیله نقلیه (۲۰۶ تا پراید، مزدا تری تا زانتیا) به سرقت میرود. این روند نشان دهنده اطمینان دزدها از امن بودن محیط برای فعالیتشان است، زیرا، وقتی چهار لاستیک یک اتومبیل دزدیده میشود، به این معنی است که دزد در روز روشن زمان زیادی را صرف این کارکرده است.
دزدها به شکل گروهی فعالیت میکنند
یکی از اعضا که ماشینش را دزدیدند، به خبرنگار کتاب ایرنا گفت: چند سال است که این مساله را از مدیریت کتابخانه پیگیری میکنیم تا با نیروی انتظامی صحبت کنند اما گشتی از طرف نیروی انتظامی فرستاده نشده است.
به گفته یکی دیگر از اعضای کتابخانه ملی، در داخل این کتابخانه بیش از هزار دوربین مداربسته در سالنها نصب شده است. اگر چند دوربین اطراف بلوار نصب شود، به شناسایی دزدها کمک خواهد کرد، زیرا به گفته پلیس منطقه دزدها به صورت گروهی اقدام میکنند و برای مثال ابتدا محیط را با موتور شناسایی و بعد با حمایت اتومبیل دیگری اقدام به دزدی میکنند.
همچنین باید توجه داشت، برخی از اتومبیلهایی که از بلوار کتابخانه ملی دزدی شده است، نه با کمک سازمان اسناد و کتابخانه ملی بلکه با دوربینهای شهری شناسایی و به صاحبانش بازگردانده شده است.
مگر نصب چند دوربین چقدر هزینه دارد؟
نمونه تاثیر دوربین بر عملکرد دزدها را میتوان در باغ کتاب دید. با اینکه ورود به باغ کتاب برای مردم آزاد است و همچنین این مکان فرهنگی، ورودیها و خروجیهای متعددی دارد، در آن دزدی انجام نمیشود. یکی از اعضای کتابخانه ملی که به باغ کتاب رفته و محیط آن را بررسی کرده است، گفت: در باغ کتاب میزهایی برای مطالعه وجود دارد، میتوان گفت هر روز حدود هزار لپتاپ روی این میزها قرار میگیرد. با اینکه صاحبان لپتاپ برای صرف ناهار یا هواخوری به بیرون از ساختمان میروند، هیچ لپتاپی دزدیده نمیشود، چرا که در این مکان چندین دوربین نصب شده ست. این در حالی است که دزدیدن لپتاپ بسیار ساده تر از دزدیدن اتومبیل و لاستیک آن است.
یکی از دلایلی که مسئولان سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای نصب نکردن دوربین در بلوار کتابخانه ملی اعلام میکنند، نداشتن مجوز از منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد برای نصب دوربین است.
برخی از اعضای کتابخانه ملی خواستار نصب دوربین روی تیرهای چراغ برق محیط داخلی کتابخانه ملی و تنظیم انها به سمت بلوار هستند تا نیازی هم به اجازه از سازمان و نهادی نباشد. به گفته آنها نصب فقط ۱۰ دوربین میتواند مشکلات رواج دزدی در این بلوار را حل کند.
اعضای کتابخانه ملی شاهد تاثیر نصب دوربین، اطراف کتابخانه ملی هستند، زیرا اطراف یک مرکز آتشنشانی در محیط کتابخانه ملی، چند دوربین نصب است و آنجا را به محیطی امن برای پارک اتومبیل تبدیل کرده است تا جایی که اعضا برای پارک اتومبیلهایشان در ان با هم رقابت میکنند.
اگر دوربین اطراف بلوار کتابخانه ملی نصب شود، حراست میتواند محیط را زیر نظر داشته باشد و در صورت بروز تخلف، به آن رسیدگی کند. همچنین در صورت ضبط دوربینها، حتی اگر دزدی انجام شود، دزدها در دوربین ثبت و قابل شناسایی خواهند بود، در چنین شرایطی کلانتری و نیروی انتظامی هم میتوانند همکاری بیشتری داشته باشد.
خفتگیری و آزار اعضای کتابخانه ملی
مشکلات اعضا در کتابخانه ملی همین جا تمام نمیشود، از صندلیهای شکسته و پایین بودن درجه آب سردکن اگر بگذریم، برخی از اعضای کتابخانه ملی خبر از خفتگیری این کتابخانه در مسیر رفت به متروی حقانی میدهند. تعدادی از اعضای زن این کتابخانه بعد از تکرار دزدیها، با مترو به کتابخانه ملی میروند. کتابخانه ملی دو در شرقی و غربی دارد، در غربی روبهروی باغ کتاب باز میشود.
پاسخ مسئولان کتابخانه ملی
مسئولان کتابخانه ملی اما بعد از گسترش اعتراضها و ورود آن به فضای مجازی، اطلاعیه صادر و اعلام کردند: «پس از انتشار خبر مبنی بر سرقت از خودروهای شخصی در خیابانهای اطراف کتابخانه ملی و بیان این مطلب که این دزدیها در پارکینگ این سازمان انجام شدهاست؛ برای روشن شدن موضوع و رفع شبهات به استحضار افکار عمومی میرساند سازمان اسناد و کتابخانه ملی پارکینگ مخصوص اعضاء محترم کتابخانه ندارد و محل توقف ماشینها که در بلوارهای شهری و معابر عمومی قرار دارد مانند دیگر خیابانهای عمومی شهر تهران است و سازمان اسناد و کتابخانه ملی اختیاری در خصوص این بلوار و معابر عمومی ندارد.
البته با عنایت به دغدغه اعضاء محترم کتابخانه ملی، در سنوات گذشته مکاتباتی با مسئولان انتظامی در خصوص ایجاد ایستگاه های پلیس در مجاورت کتابخانه انجام شده است.
خوشبختانه مدیریت محترم منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد، از سال گذشته احداث پارکینگ عمومی که در ضلع شمالی ساختمان کتابخانۀ ملی قرار دارد را آغاز کرده و عملیات عمرانی آن پس از سالها وقفه با پیگیری سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مدیریت محترم منطقه فرهنگی گردشگری عباس آباد و اهتمام شهردار محترم تهران هماکنون در حال پیگیری است.»