وزیر خارجه آذربایجان: به توسعه روابط با ایران علاقه‌مندیم

وزیر امورخارجه آذربایجان گفت که پروژه‌های اقتصادی متعددی بین جمهوری آذربایجان و ایران وجود دارد که برخی از آنها نیز در حال اجرا هستند.
کد خبر: ۱۱۸۲۴۵۸
|
۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶ 09 July 2023
|
3613 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از ایسنا،  جیحون بایراموف، وزیر امورخارجه آذربایجان در گفت‌وگو با خبرگزاری ترند خاطر نشان کرد که پروژه های اقتصادی زیادی بین جمهوری آذربایجان و ایران وجود دارد که برخی از آنها در حال اجرا و برخی در حال بحث و بررسی هستند.

وی تصریح کرد: نشست روسای مشترک کمیسیون بین دولتی ایران و آذربایجان در آینده برنامه ریزی شده است. در این نشست مذاکراتی در زمینه حمل و نقل، انرژی، اشتراک منابع آب و موضوعاتی دیگر انجام خواهد شد. ما معتقدیم که این نشست نتایج مثبتی خواهد داشت.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران نیز پیش از این گفته بود که ایران و آذربایجان برای فعال کردن کریدور آراز جنوبی در آینده توافق کرده‌اند.

وی در ادامه اظهار داشت: این امر در روابط ایران و آذربایجان در زمینه ارتباطات یک انگیزه تزریق می‌کند. می توان گفت که این کریدور نقش بسیار مهمی در اتصال بخش اصلی آذربایجان به نخجوان خواهد داشت. ما با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان گفت‌وگوهای بسیار گسترده‌ای درخصوص باز کردن ارتباطات در منطقه داشتیم.

وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان همچنین در جمع خبرنگاران تاکید کرد که کشورش همواره به توسعه مثبت روابط با ایران علاقه‌مند بوده است.

بایراموف با بیان اینکه «به تازگی تنش‌هایی جدی در روابط دو کشور وجود داشته است» افزود: دلایلی بسیار جدی برای این امر وجود دارد اما ما سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران به کشورمان، به‌ویژه دیدار او با رئیس جمهور الهام علی‌اف را مثبت ارزیابی می‌کنیم. در جریان این دیدار فرصتی برای گفت‌وگوی آزادانه درباره روابط میان دو کشور فراهم شد. 

وی خاطر نشان کرد: ما شاهد قصد ایران برای برداشتن گام‌های جدی در جهت رفع اختلافات میان تهران و باکو هستیم و آن را درک می‌کنیم. جمهوری آذربایجان نیز گام‌های برابر را در این زمینه برمی‌دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری آذربایجان علاوه‌براین تاکید کرد که بر اساس رایزنی‌های انجام شده در جریان این سفر، گام‌های جدی برای عادی‌سازی روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برداشته خواهد شد.

 روابط میان ایران و جمهوری آذربایجان پس از آنکه یک فرد مسلح با انگیزه‌های شخصی  در زمستان سال گذشته به ساختمان سفارت باکو در تهران حمله کرد با تنش‌هایی مواجه شده است.

در نتیجه این حمله یکی از کارکنان سفارت جمهوری آذربایجان کشته و فرد ضارب نیز دستگیر شد اما مقامات آذربایجانی تلاش کردند جمهوری اسلامی ایران را برای وقوع این حادثه مقصر بدانند.

این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی ایران به سرعت پس از وقوع این حمله ضمن محکوم کردن آن، خواستار رسیدگی به ابعاد ماجرا و برخورد با فرد ضارب شدند.

اما جمهوری آذربایجان چند روز بعد به بهانه اینکه نگران امنیت و جان شهروندانش در ایران است فعالیت سفارت خود در تهران را به حالت تعلیق درآورد اما اعلام کرد که کنسولگری آذربایجان در تبریز کماکان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

سفیر جمهوری آذربایجان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با نشریه گلوبز در پاسخ به سوالی درباره برخی شایعات مبنی بر وجود مذاکرات محرمانه میان ایران و آمریکا برای حصول یک توافق هسته‌ای جدید گفت که این، یک مساله میان تهران و واشنگتن است و باکو در امور داخلی سایر کشورها دخالتی نمی‌کند.

پس از ماجرای حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره اقدام آذربایجان برای تعلیق فعالیت‌های سفارتخانه‌اش در تهران و اینکه آیا ایران تصمیم دارد اقدام مشابهی انجام دهد؟ گفت: ایران به توسعه مناسبات با کشورها و اساس روابط دو جانبه و احترام متقابل و حس منافع پایبند است و این سیاست در خصوص همسایگان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی خاطر نشان کرد: رویکرد ایران در ارتباط با آذربایجان و حواث رخ داده، عبور از این حادثه مبتنی بر همکاری مشترک جهت رفع سوء تفاهم‌هاست. اصل مورد توجه ما توسعه مناسبات و همکاری‌هاست و ایران در این مسیر اقدام می‌کند.

کنعانی افزود: همانطور که بارها گفته‌ایم روابط دو جانبه یک مسیر دو طرفه و مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است و ایران در این چارچوب حرکت می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟