معرفی انواع میلگرد برای ساختمان‌سازی

کد خبر: ۱۱۸۲۹۳۶
|
۲۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۶ 12 July 2023
|
4237 بازدید

معرفی انواع میلگرد برای ساختمان‌سازی

ساختن سازه‌های مقاوم و اصولی، یکی از راه‌های پیشگیری از حوادثی مثل ریزش مصالح و خراب شدن ساختمان است. برای ساختن یک سازه اصولی، به مصالح مختلف مثل بتن و میلگرد نیاز داریم. میلگرد یکی از مهم‌ترین اجزای ساختمان است که در کنار بتن، مقاومت خوبی به ساختمان می‌بخشد. میلگرد انواع، کاربردها و قیمت‌های مختلف دارد که بسته به نوع ساخت‌وساز و نیاز سازه، می‌توانید بهترین نوع را انتخاب کنید.

میلگرد چیست؟

میلگرد میله‌ای است که از فولاد ساخته می‌شود و پروفیلی با سطح مقطع دایره‌ای و توپُر است. اصلی‌ترین دلیل استفاده از میلگرد در کنار بتن، ایجاد مقاومت کششی است. بتن مقاومت بسیار خوبی به سازه می‌بخشد؛ اما مقاومت کششی بتن پایین است. از طرفی مقاومت چرخشی و کششی میلگرد زیاد است و ضعف بتن را جبران می‌کند.

میلگرد به دو صورت عمده ساده و آج‌دار تولید می‌شود. میلگرد ساده پروفیلی با سطح مقطع دایره‌ای و بدون آج است که در بسیاری از صنایع استفاده می‌شود. این میلگرد در مواردی مثل ساخت بتن‌آرمه، شفت‌های صنعتی و نما استفاده می‌شود، اما برای ساخت سازه‌های سنگین‌تر مثل پل، مناسب نیست.

میلگرد آج‌دار یکی دیگر از انواع میلگرد در بازار است که مقاومت بسیار بالایی به سازه می‌بخشد. روی این نوع میلگرد، آج‌هایی قرار دارد که به ایجاد اتصالی محکم بین میلگرد و بتن کمک می‌کند. از میلگرد آج‌دار می‌توان در ساخت سازه‌های سنگین‌تر مثل پل و برج‌های سنگین استفاده کرد.

انواع میلگرد براساس استاندارد ساخت

هر کشوری برای تولید میلگرد، استانداردهای مشخصی دارد. استاندارد روسی یکی از قدیمی‌ترین استانداردهای تولید میلگرد در ایران است که کارخانه ذوب آهن اصفهان، برای اولین بار از استاندارد روسی برای تولید میلگرد استفاده کرد. براساس این استاندارد، میلگردها به انواع میلگردA1، میلگرد A2، میلگرد A3 و میلگرد A4 تقسیم می‌شوند:

  1. میلگرد A1: میلگرد A1 یکی از پرمصرف‌ترین انواع میلگرد در صنعت سازه است. این میلگرد درصد کربن کم و انعطاف بالایی دارد. یکی دیگر از روش‌های تشخیص میلگرد A1، توجه به شکل ظاهری آن است. این میلگرد به شکل ساده تولید می‌شود و هیچ آجی روی آن قرار ندارد.
  2. میلگرد A2: این نوع میلگرد دارای آج‌های یکنواخت روی بدنه است که تا پایین کشیده می‌شود. میلگرد A2 سختی بیشتری نسبت به نمونه قبل دارد. متخصصان از این نوع میلگرد بیشتر در ساختمان‌سازی سبک استفاده می‌کنند.
  3. میلگرد A3: میلگرد A3 سختی بیشتر و شکل‌پذیری کمتری نسبت به دو نمونه قبل دارد و به همین دلیل، بیشتر در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. به این نوع میلگرد، میلگرد آجدار خشک نیز می‌گویند. به علت تردی و خشکی این میگلرد، نباید عملیات جوشکاری و آهنگری که باعث تغییر شکل زیاد می‌شود، روی آن انجام شود.
  4. میلگرد A4: در بین دسته‌بندی رایج میلگردها، میلگرد A4 آخرین درجه میلگرد از نظر میزان سختی است. این میلگرد دارای آج‌هایی به‌صورت جناقی است که به اتصال بهتر بتن و میلگرد کمک می‌کند. این نوع میلگرد در صنعت سازه استفاده گسترده‌ای دارد.

انواع میلگرد براساس سایز

میلگرد در سایزهای مختلفی تولید می‌شود که رایج‌ترین سایزهای مورد استفاده به صورت زیر است:

  • میلگرد ۸
    • میلگرد ۱۰
    • میلگرد ۱۲
    • میلگرد ۱۴
    • میلگرد ۱۶
    • میلگرد ۱۸
    • میلگرد ۲۰
    • میلگرد ۲۲
    • میلگرد ۲۵
    • میلگرد ۲۸
    • میلگرد ۳۲

کارخانه‌های تولیدکننده انواع میلگرد

ایران یکی از کشورهایی است که در زمینه تولید انواع میلگرد براساس ویژگی‌های مختلف، پیشرو است. کارخانه‌های مختلفی در سرتاسر ایران، میلگرد آجدار، ساده، کلاف و... را با استانداردهای مورد تایید، در سایزهای مختلف تولید می‌کنند. از جمله کارخانه‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کارخانه ذوب آهن اصفهان: ذوب آهن اصفهان یکی از معتبرترین کارخانه‌های تولید میلگرد است که در سال ۱۳۴۹ تاسیس شد. این کارخانه به صورت تخصصی، میلگرد گرید A3 را در سایزهای مختلف تولید می‌کند. برای مثال میلگرد ۱۴ آجدار A3، یکی از محصولات اصلی این کارخانه است. قیمت میلگرد ۱۴ اصفهان را می‌توانید به‌صورت لحظه‌ای در آهن ۱۲۳ رصد کنید.
  2. کارخانه فولاد راد همدان: یکی دیگر از کارخانه‌های معتبر ایران، کارخانه فولاد راد همدان است که در سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را شروع کرد. این کارخانه استاندارد SNSO 3132 و استاندارد BS 4449 بریتانیا را دریافت کرده و در زمینه تولید انواع میلگرد براساس شاخص‌های مختلف، فعال است.
  3. کارخانه آریا ذوب: مجتمع آریا ذوب در سال ۱۳۸۰ تاسیس شد و توانسته با تولید انواع میلگرد استاندارد، پاسخگوی نیاز متخصصان در زمینه صنعت سازه باشد. این کارخانه در زمینه تولید انواع میلگرد ساده و آجدار فعالیت می‌کند.
  4. کارخانه هیربد زرندیه: کارخانه هیربد زرندیه یکی از کارخانه‌های مهم در زمینه تولید آهن‌آلات و میلگرد است. این کارخانه فعالیت خود را در سال ۱۳۸۸ شروع کرد و امروز، یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولیدکننده میلگرد در سطح ایران است.
  5. کارخانه سیرجان حدید جنوب: مجتمع سیرجان حدید جنوب، تولیدکننده میلگردهای گرید A2 و A3 در سایزهای ۱۰ تا ۳۲ است. این کارخانه فعالیت خود را در سال ۱۳۹۰ در سیرجان شروع کرد.

در شهرهای مختلف ایران، کارخانه‌های بسیار متنوعی با تمرکز روی تولید انواع میلگرد تاسیس شده‌اند که با یک جستجوی ساده، می‌توانید سایر کارخانه‌ها را بشناسید.

قیمت روز میلگرد

میلگرد یکی از مهم‌ترین اجزای فولادی در صنعت سازه است که مقاومت یک سازه را در کنار بتن، تکمیل می‌کند. قیمت میلگرد براساس بسیاری از عوامل مثل میزان عرضه و تقاضا، قیمت روز فولاد و آهن، نرخ ارز و...، متغیر است. یکی دیگر از عوامل تعیین‌کننده قیمت میلگرد، کارخانه تولیدکننده میلگرد است.

کارخانه‌های مهمی مثل ذوب آهن اصفهان، مجتمع فولاد البرز غرب، کارخانه میلگرد قزوین، کارخانه هیربد زرندیه، کارخانه سیرجان حدید جنوب، کارخانه راد همدان و...، قیمت‌های متنوعی را روی محصولات خود عرضه می‌کنند. کارخانه ذوب آهن اصفهان به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید میلگرد در ایران، انواع میلگرد را با قیمت‌ مناسب عرضه می‌کند. قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان براساس معیارهای گفته‌شده، متغیر است. با کلیک روی مشاهده مطلب در آهن 123 می‌توانید از قیمت لحظه‌ای میلگرد کارخانه ذوب آهن اصفهان باخبر شوید.

جمع‌بندی

خرید میلگرد برای مهندسان سازه، یک خرید مهم و حساس است. استفاده نادرست از میلگرد در صنعت سازه، باعث ایجاد خرابی‌های گسترده می‌شود. در این نوشته، انواع میلگرد و کاربرد آن را توضیح دادیم تا بتوانید خریدی راحت‌تر را تجربه کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟