ترمز شوتی‌ها را بکشید!

جولان خودروهای شوتی در جاده‌های منتهی به پایتخت این روزها به دغدغه‌ای جدید برای مردم به خصوص رانندگان سایر خودروها تبدیل شده است.
کد خبر: ۱۱۸۴۵۰۲
|
۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳ 23 July 2023
|
31838 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، این روزها جولان خودروهای حامل کالاهای قاچاق که به اصطلاح «شوتی» نامیده می شوند بیش از هر زمان دیگری در مسیرهای منتهی به پایتخت خودنمایی می کند. خودروهایی با ارتفاع بالاتر از حد متعارف که عموماً پژو ۴۰۵، پارس و سمند هستند و هیچ حد و مرزی برای رعایت قانون نمی شناسند و تقریباً از تمامی خط قرمزهای رانندگی به راحتی عبور می کنند و از این جهت که حامل کالاهای قاچاق هستند نیز ناقضان قوانین کشور به شمار می آیند.

پلاک های مخدوش یا حتی نداشتن پلاک، سرعت‌های بسیار بالا، رانندگی مخاطره آمیز و گاه وحشت آفرین، ایجاد مزاحمت برای رانندگان دیگر، آلودگی صوتی، دستکاری فنی خودرو و هرچیز دیگری که در لیست تخلفات رانندگی قرار می گیرد را می‌توانید تنها در چند دقیقه توسط شوتی ها شاهد باشید. شوتی هایی که خود را به اصطلاح «سلاطین جاده» می‌دانند و در کنار تخلفات فاحش رانندگی، نظم اقتصادی را نیز بر هم می زنند.

این خودروها بیش از هرجای دیگر در مسیرهای آزادراه تهران - ساوه - همدان، آزادراه قزوین - کرج - تهران، آزادراه تهران - قم و همچنین مسیرهای بزرگراهی داخلی شهر بخصوص بزرگراه آزادگان مشاهده می‌شوند. رانندگان این خودروها گویا از دیده شدن هیچ ابایی ندارند و تردد شبانه را کنار گذاشته و در روز روشن در محورهای مواصلاتی جولان می دهند.

اخیرا در مشاهدات عینی در مسیر اتوبان ساوه به تهران، یک کاروان شامل حدود 15 خودرو شوتی با سرعتی بسیار خطرناک از عوارضی عبور کردند در حالی که پلیس بزرگراهی هیچگونه واکنشی نسبت به آنان نشان نداد. البته این نمونه منکر تلاش های شبانه روزی رسته های انتظامی در برخورد با این قانون شکنان نیست به طوری که هر روز شاهد دستگیری خودروهای شوتی با میلیاردها تومان کالای قاچاق هستیم.

اما با این حال علاوه بر آثار منفی فعالیت شوتی‌ها در بخشی از نظم اقتصادی، رفتار مخاطره آمیز ترافیکی آنان بیش از هر چیز دیگری منجر به ایجاد رعب و وحشت مردم می شود. موضوعی که پلیس به عنوان تامین کننده نظم و امنیت در جامعه و جاده‌ها نسبت به آن مسئولیت دارد.

شوتی‌ها و پلیس

همانطور که اشاره شد برخورد با خودروهای شوتی از جنبه های راهنمایی و رانندگی و همچنین قاچاق کالا، متوجه پلیس و مجموعه انتظامی است که به نظر می رسد از پلیس راهور تا پلیس پیشگیری و امنیت اقتصادی باید در این بخش ایفای نقش کنند.

سرهنگ علی‌اصغر شریفی مسئول اطلاع رسانی پلیس راهور تهران در این خصوص گفت: این مساله مربوط به پلیس راهور کشور بوده و به استان تهران ارتباط ندارد و باید از آنها سئوال شود.

اما سرهنگ مجید غفاری رئیس اطلاع رسانی پلیس راهور کشور نیز گفت: موضوع برخورد با خودروهای شوتی مربوط به پلیس اقتصادی و پیشگیری است و در حوزه وظایف راهور نمی‌باشد.

وی درپاسخ به نقض قوانین راهنمایی و رانندگی توسط شوتی‌ها، توضیح داد: پلیس راهور در حوزه متخلفان قوانین رانندگی برخورد لازم را انجام می دهد کما اینکه هر روزه تعداد بسیاری از این خودروها را متوقف و با تشکیل پرونده قضایی به پارکینگ منتقل می کند.

سرهنگ بابک نمک‌شناس رئیس مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اما مسئولیت متمرکز برخورد با خودروهای شوتی را متوجه پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز می داند و معتقد است که متولی رسیدگی به موضوع خودروهای شوتی این نهاد است و به نوعی مرکز هماهنگ کننده مجموعه انتظامی در برخورد با این هنجارشکنان را دارد.

دستور صریح فرماندهی فراجا برای تمامی رسته‌های پلیس

اما رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراجا کامل‌ترین توضیخات را درباره نحوه برخورد و مدیریت خودروهای شوتی ارائه کرد.

سرهنگ جلال امینی، گفت: هیچ نهاد انتظامی تخصصی در حوزه مبارزه با شوتی ها فاقد وظیفه نیست.

وی ادامه داد: طبق دستورالعمل و ابلاغیه صریح سردار رادان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی برای تمامی رسته های پلیس مرتبط با موضوع قاچاق به خصوص برخورد با خودروهای شوتی وظایفی تعیین شده است که به تمامی این نیروها ابلاغ شد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراجا وظایف پلیس راهور اظهار داشت: اطلاعات فراجا، پلیس پیشگیری، مرزبانی و پلیس آگاهی در دستورالمعل ستاد مبارزه با قاچاق کالا نقش دارند و در تمامی این رسته‌ها عملیات توقیف خودروهای شوتی و دستگیری رانندگان نشان می‌دهد تمامی نیروهای پلیس درگیر هستند.

شوتی‌ها معلول عدم سازماندهی مبادی ورودی کشور

سرهنگ امینی در ادامه به شکل‌گیری خودروهای شوتی اشاره کرد و توضیح داد: خودروهای شوتی و به طور کلی فعالیت شوتی‌گری، علت ناهنجاری اقتصادی نیست بلکه معلول «عدم ساماندهی مبادی ورودی کشور در مناطق مرزی و بندی» است.

وی تصریح کرد: سیاست‌گذاری های ما در حوزه مناطق مرزی، بندی، مناطق آزاد و دیگر نواحی ورودی اقتصادی اشتباه بوده و منجر به ایجاد بستری برای سودجویی و قاچاق کالا شده است که حمل و نقل شوتی معلول این سیاست است.

به گفت رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، امروزه شاهد نابسامانی در ورود کالا به صورت «ته لنجی» و ملوانی در مناطق جنوبی و بندی کشور هستیم که به هر لنج اجازه می‌دهد به اندازه ۳۰ وانت نیسان کالا وارد کشور کنند که طبق قانون باید به مصرف همان استان برسد، اما طبق برآورهای پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تنها سه تا ۴ درصد از این کالاهای وارداتی در استان مرزی مصرف و باقی به سمت پایتخت و استانهای دیگر روانه می شود.

سرهنگ امینی این فضا را برای هرگونه قاچاق و ایجاد انگیزه، مساعد دانست و تاکید کرد: وقتی یک خوردو شوتی می‌تواند با هر بارگیری ده‌ها میلیون تومان کاسب باشد، بنابراین باید انتظار داشت که هر روز شاهد افزایش تعداد خوردوهای شوتی باشیم. خودروهای شوتی طی سالهای اخیر به شدت در حال افزایش هستند و اکنون به تعداد بسیاری رسیدند که هر روز بر آن افزوده می‌شود.

۴۲ هزار شوتی توقیف شدند

وی همچنین باردیگر به عملکرد پلیس در حوزه مبارزه با قاچاق و خودروهای شوتی تاکید کردو گفت: طی سه سال اخیر بیش از ۴۲ هزار خودرو شوتی توقیف شد که نشان از حقیقت عملکرد پلیس دارد اما تا زمانی که نهادهای دیگر وظایف خود را به خوبی انجام ندهند و سیاست های واردات کالا تغییر نکند نمی‌توان انتظار داشت بساط شوتی سواران برچیده شود.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: در سالهای اخیر ‌ده‌ها مامور انتظامی کشور در مقابله با خودروهای شوتی شهید و مجروح شدند و صدها نفر از مردم عادی نیز توسط این خودروها مصدوم شدند.

وی گفت: تنها در سه ماهه نخست امسال، چهار هزار دستگاه خودرو شوتی شناسایی و توقیف شدند که برخی از آنها سابقه پنج الی ۶ بار تخلف داشتند. اما این توقیفات هم نتوانسته منجر به برچیده شدن این حاملان کالای قاچاق شود زیرا انگیزه این کار بسیار بالا و سودآور است.

یا خانه یا سردخانه

سرهنگ امینی به شعار «یا خانه یا سردخانه» رانندگان شوتی سوار اشاره کرد و افزود: رفتار شوتی‌ها بسیار خطرناک است و آنها به معنای واقعی برای جان خود، ماموران انتظامی و مردم عادی ارزشی قائل نیستند.

وی اظهار داشت: اما برای پلیس حتی جان رانندگان این خوردوها هم اهمیت دارد و تاکید ما به تمامی نیروها این است که با حداقل خطرات جانی این خودروها را متوقف کنند زیرا اغلب آنان از جوانانی هستند که در سودای پول زیاد و زحمت کم دست به چنین فعالیت خطرناکی می زنند.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز به برخورد راهنمایی و رانندگی با این خودروها هم اشاره کرد و افزود: تمامی خودروهای شوتی فارغ از داشتن بار یا خالی بودن از کالا، برای نخستین بار جریمه نقدی و برای بار دوم به طور حتم توقیف و مصادره می‌شوند و دیگر به صاحب یا راننده آنها بازگردانده نمی شوند.

سرهنگ امینی بار دیگر این برخوردها را مقطعی و نوعی مُسکن زودگذر دانست و تاکیدکرد: برای حل دائمی معضل خودروهای شوتی که در حال حاضر فراوانی بسیار بالایی دارند، باید مبادی و گلوگاه ورودی کالای قاچاق به عنوان علت اصلی از بین برود. اما تا آن زمان نیز پلیس همچنان مورد اتهام قرار خواهد گرفت در حالی که هر روز برای مقابله با این مخلان اقتصادی جان خود را در دست گرفته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
سلامدممنون از مطلب درستتون. واقعا تاسف آور است بروز بی نظمی در برخی نقاط کشور به حد غیر قابل توان رسیده است اواخر هفته گذشته از از مسافرت بر می گشتیم در مسیر اندیمشک به اهواز که جولان خودروهای شوتی با سرعت بسیار بسیار باور نکردنی در جاده بودند و ... پاسخ من به خانواده ام تنها شرمندگی بود که پس پلیس کجاست....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
متاسفانه بارها پلاک و محل این خودرو ها را به پلیس اعلام کردم اما هیچ اقدامی صورت نگرفت... تنها در صورت قاچاق اسلحه با آنها برخورد می شود حتی شاید به مواد مخدر هم نه خیلی... به لباس و مشروب و کفش و ... که هیچی به هیچی... اسلحه هم به خاطر کار اطلاعات است نه پلیس..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
ای ن بابا شرمنده خانوادت شدی
اون وقت برای چی
واسه اینکه دارن بار میبرن و دزدی نمیکنن که نون حلال در بیارن تو شرمنده خانوادت شدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
توی اتوبان خلیج فارس ماهشهر به اهواز روانی کردن مردم رو
کافیه بیایین وببینین کاروانهای 15 تایی شون رو توی شب که هیچ قانونی ندارن
ایجاد مزاحمت برای خودروهای دیگه و کلا انگار حال و روز مناسبی ندارن راننده هاشون و تحت تاثیر موادی هستن چون هیچ آدم سالمی اینطور رانندگی نمیکنه
لطفا جلوشونو بگیرین تا بارانندگی خطرناک باعث کشتن مردم نشن
ازسمت راست و چپ خودروی من همزمان سبقت گرفتن جوری که باد ماشینو تکون داد و خانم و بچه ام به شدت ترسیدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
متاسفانه روز به روز تعدادشان بیشتر می شود و به نظر می رسد از هفت دولت آزاد هستند
پاسخ ها
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
کسی که ازبندرگناوه ودیلم تاتهران میادکسی هم جلوش نمیگیره معلومه عیب کارکجاست؟
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
عیب اینجاست که اگه نباشن دلار میشه ۱۰۰ تومان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
حتما حجاب اسلامی رو رعایت می کنند بنابراین مشکل خاصی نداره رفتارشون .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
اقتصاد درست بشه همه چیز درست میشه
پاسخ ها
زنبورک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
قانون درست اجرا بشه همه چیز درست میشه، همه چیز.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
اقتصاد درسته و هیچ مشکلی نداره
بهتر از اقتصاد ایران را در خیلی از کشورها نمیتوانید پیدا کنید
متخلف باید خوب مجازات بشه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
لطفا بعد از ظهر ها یک سر به اتوبان تهران قم بزنید و ببینید این به اصطلاح شوتی ها چه کارهایی که در اتوبان انجام نمیدهند.
اگر شما خدای نکرده سرعتتان از 120 به 125 تجاوز کند ماموران زحمتکش راهور از طریق سامانه ها و دوربین ها برایتان قبض جریمه صادر می کنند ولی نمیدانم چگونه است که اصلا کاری با این به اصطلاح شوتی ها با سرعت های بالای 150 ندارند.
بنده بارها و باره دیده ام که انها چگونه سلامت دیگران را به خطر می اندازند.
هفته قبل در این خصوص با 110 تماس گرفتم و آنها گفتند شماره راهور اتوبان را به شما می دهیم با آنها تماس بگیرید!!!!!
واقعا جای تعجب دارد که من تماس گفتم که تخلفی را گزارش کنم و من را برای پیگیری تخلف به جای دیگری حواله می دهند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
جرات داری بهشون راه نده.اسلحه میکشن.
کیوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
متاسفانه بصورت دسته های بزرگ با پیش قراول حرکت می کنند.بسیار سازمان یافته .واقعا امنیت جاده وسایر رانندگان را به خطر می اندازند.از دوطرف سبقط میگیرند کافیه چند سانتیمتر فرمون ماشین رو بچرخونی مطمئنا پرواز خواهی کرد.من روز جمعه ساعت 12 به سمت تهران درجاده ساوه بودم یه دسته حداقل 100 تایی مسیر رو قرق کرده بودن .مجبور شدیم نیم ساعت توقف کنیم.فقط تنها راهش دعا برای مسافران تابستانی هستش وبجزء این هیچ راه حل دیگه ای وجود ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
یعنی امنیت جاده ها راشوتی ها خراب میکنن اقای متحرم حرف پیچ ها خرابی جاده ها کجاش بگم ،، حرف مملکت بزن که خرابه
شاهیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
هنوز کشته های شوتی ها ب یک ملیون نفر نرسیده ک بخوان جلوشونو بگیرن
شاید هم خود نیرو های انتظامی ان شوتی سوار ک براشون مهم نیس
م ح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
شما كار براي جوانان ايجاد كنيد بعد ازاين شوتي ها انتقاد كنيد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
چون کار ندارند باید با جان و مال مردم بازی کنند
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
خودروهاشون رو پنچر کنید بی تربیت ها رو!
سمت کرمان اتوبان رو از خط سرعت میگیرن برعکس میان!! کامیون, وانت , سواری, اولین بار فکر کردیم خوابمون گرفته پشت فرمون!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
چرا پنچر کنن یه بار ازشوتی بپرس بگو چرا این کار میکنی
دوستدار قانون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
با سلام و عرض تسلیت بابت ایام سوگواری ماه محرم و شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران با وفای ایشان ..
براستی ، سبک رانندگی اکثر شوتیها ، بسیار بسیار خطر ناک و برای دیگران رعب آور و استرس زا است ..
بعضا" برخی از آنها ، پلاک عقب را نیر نصب نمی کنند ...
از آنجاییکه شوتیها عقب خوردروی خود را بالا می برند لذا تشخیص ظاهری آنها مشکل نیست و با همین یکدلیل ( خروج سیستم تعلیق و سیستم کنترل ماشین از حالت عادی و استاندارد کارخانه ) حتی زمانی که بار ندارند ، نیز می توان ( پس از تهیه و ابلاغ دستورالعملهای مناسب و مربوطه ) ، توسط پلیس محترم و زحمت کش راهور ، شناسایی و متوقف گردند تا ان شا .. از بروز حوادث ناخواسته و یا ایجاد استرس در جاده ها برای هموطنان گرامی و خانواده های عزیزشان ، جلوگیری شود ...
و من ا... التوفیق ..
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟