به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، او را با لقب پدر نوحهخوانی معاصر ایران میشناسند. «حاج محمد مرزوق عرب حائری» را میگوییم. طلبهای اهل کربلا که بیش از یک قرن پیش به ایران سفر کرد و به یکی از اثرگذارترین نوحهخوانها در پیدایش سبک سینهزنی و مداحی سنتی ایران شد.
نام «حاج مرزوق» با نوحهخوانی و سینهزنی سنتی ایرانی گره خورده است. سبکی از نوحهخوانی که پیدایش آن به دوران مشروطه و البته سفر حاج مرزوق از کربلا به ایران برمیگردد. ماجرای سفر حاج مرزوق به ایران، اما روایتی است شنیدنی. حدود۱۳۰ سال پیش بود که هیئت بزازهای بازار تهران از حاج مرزوق دعوت کرد تا برای نوحهخوانی به ایران سفر کند. این دعوت، اما ابتدا مورد قبول حاج مرزوق قرار نگرفت و هیئات تهران برای حضور حاج مرزوق در مراسم عزاداری بار دیگر از او برای سفر به ایران دعوت کردند.
دعوت دوم این بار از سوی هیئت بنی فاطمه انجام گرفت و حاج مرزوق در سال ۱۲۷۰هجری شمسی در پی تجربه یک رویای صادقه به سفارش اباعبدالله الحسین (ع) از کربلا راهی ایران شد. در این تصویر تاریخی «حاج محمد مرزوق» در ردیف پایین نفر نشسته از راست در کنار وعاظ و نوحهخوانان بنامی، چون شیخ محمود صالحی واعظ، سید مصطفی هاشمی، شیخ محمد عارف خراسانی و... دیده میشود.