به گزارش تابناک اقتصادی، مصطفي رجبي مشهدي در نشست خبري «عبور موفق از اوج مصرف برق تابستان 1402» با اصحاب رسانه، افزايش ظرفيت توليد و برنامه هاي مديريت بار و مصرف انرژي برق را 2 برنامه همزمان وزارت نيرو براي غلبه بر ناترازي شديد توليد و مصرف برق در كشور و كاهش تاثيرات منفي آن از زمان روي كار آمدن دولت سيزدهم عنوان كرد.
وي افزود: خوشبختانه امسال براي دومين سال پياپي نياز برق در بخش هاي مختلف مصرف به ويژه بخشهاي خانگي، تجاري، عمومي و صنايع بدون خاموشي تامين شد. در حوزه صنايع بزرگ نيز طي همكاري وزارتخانه هاي نيرو و صمت و در قالب برنامه ازپيش تعيين شده، تامين برق تحويلي به مشتركان صنعتي با رشد قابل توجهي همراه شد.
مديرعامل شركت مديريت شبكه برق ايران، افزايش برق تحويلي به بيش از 50 صنعت بزرگ كشور را از ابتداي امسال 8.15 درصد عنوان كرد و گفت: اين مهم براي نخستين بار در سال مهار تورم و رشد توليد و در شرايطي محقق شد كه متوسط افزايش برق تحويلي به صنايع فوق در 10 سال اخير حدود 4 درصد بود، به اين ترتيب تامين برق صنايع بزرگ كه تحت پايش مركز راهبري شبكه قرار دارند، از ابتداي امسال بيش از 2 برابر افزايش يافته كه از رونق توليدات صنعتي و رشد شتابان بخشهاي مولد اقتصادي در كشور حكايت دارد.
سخنگوي صنعت برق، اين دستاورد را افتخاري براي صنعت برق عنوان دانست كه در گرماي بي سابقه منطقه غرب آسيا و افزايش 1.8 تا 2.5 درجه اي متوسط دما در كشور حاصل شد.
وي با اشاره به 1800 مگاوات افزايش مصرف برق ناشي از هر يك درجه افزايش دما، بار پايه مصرف برق شبكه را حدود 40 هزار مگاوات عنوان كرد و گفت: با توجه به اوج بار 73 هزار و 463 مگاواتي شبكه در تابستان امسال، بيش از 33 هزار مگاوات آن ناشي از افزايش دما و افزايش مصارف كولرها و سيستمهاي سرمايشي شامل 20 ميليون كولر آبي و 10 ميليون كولر گازي به همراه ساير سامانه هاي سرمايشي است.
رجبي مشهدي در پايان رشد تقاضاي مصرف برق در شهريور ماه جاري را بيش از 8.3 درصد اعلام كرد و اظهار داشت: از ابتداي خرداد امسال تاكنون رشد 6.3 درصدي مصرف را شاهد بوديم، در حالي كه اين رشد در سال 1401 نسبت به سال 1400، 3.2 درصد (نزديك به 2 برابر سال گذشته) بود. اوج بار امسال نيز بيش از 4 هزار مگاوات نسبت به اوج بار 69 هزار و 458 مگاواتي سال گذشته افزايش داشت كه با تدابير انديشيده شده، اين حجم از تقاضاي برق، بدون خاموشي تامين شد.