به گزارش تابناک، صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: سهشنبه (۲۸ شهریور) در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل و برخی نقاط گلستان بارندگی و در شمال آذربایجان شرقی، برخی نقاط خراسان شمالی، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی، ارتفاعات مرکزی و جنوبی کرمان، ارتفاعات شمالی و شرقی هرمزگان رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در نقاط مستعد گردوخاک پیشبینی میشود.
وی افزود: چهارشنبه (۲۹ شهریور) در اردبیل، گیلان و مازندران بارش پراکنده و در ارتفاعات شرقی استان تهران، ارتفاعات مرکزی کرمان و ارتفاعات شمالی هرمزگان رگبار پراکنده گاهی رعد و برق و وزش باد مورد انتظار است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: پنجشنبه (۳۰ شهریور) در شمال آذربایجانهای غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، جمعه (۳۱ شهریور) در اردبیل، ارتفاعات استانهای آذربایجان شرقی، مازندران و شنبه (۱ مهر) در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده پیشبینی میشود.
وی افزود: طی پنج روز آینده در شرق و شمال شرق کشور در بعضی ساعات وزش باد شدید و در مناطق مستعد گردوخاک رخ خواهد داد.
ضیاییان در ادامه گفت: از چهارشنبه تا آخر هفته در شمال غرب و استانهای ساحلی خزر افزایش نسبی دما رخ خواهد داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهارکرد: آسمان تهران فردا چهارشنبه (۲۹ شهریور) صاف تا کمی ابری، در بعد از ظهر افزایش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۹ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد و روز پنجشنبه (۳۰ شهریور) صاف تا کمی ابری، در بعد از ظهر افزایش باد با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. طی امروز و فردا (۲۸ و ۲۹ شهریور) اهواز با دمای ۴۳ و ۴۲ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۵ و ۴ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان کشور هستند.
هشدار بارشهای سیلآسا در گیلان و مازندران
سازمان هواشناسی نیز با صدور هشدار بارشهای سیلآسا در برخی مناطق گیلان و مازندران از افزایش دما در شمال غرب کشور و سواحل دریای خزر خبر داد.
تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، برخی مناطق گلستان، شمال آذربایجان شرقی، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی، ارتفاعات مرکزی و جنوبی کرمان، ارتفاعات شمالی و شرقی هرمزگان رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد گردوخاک پیشبینی میشود.
فردا چهارشنبه در اردبیل، گیلان، مازندران بارش پراکنده و در ارتفاعات شرقی تهران، ارتفاعات مرکزی کرمان و ارتفاعات شمالی هرمزگان رگبار پراکنده گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد پیشبینی شده است.
روز پنجشنبه در شمال آذربایجانهای غربی و شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران و روز جمعه در اردبیل، ارتفاعات آذربایجان شرقی، مازندران و شنبه هفته آینده در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده پیشبینی میشود.
به گزارش تسنیم، طی ۵ روز آینده در شرق و شمال شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و در مناطق مستعد گردوخاک روی میدهد. از چهارشنبه تا آخر هفته در شمال غرب و استانهای ساحلی دریای خزر افزایش نسبی دما پیشبینی میشود.
بیشینه دما امروز تهران ۲۵ درجه خواهد بود. آسمان پایتخت نیز صاف تا کمی ابری در بعدازظهر افزایش وزش باد و در شب صاف تا کمی ابری در برخی ساعات افزایش باد گاهی وزش باد شدید پیشبینی شده است.
حداکثر سرعت وزش باد طی امروز در پایتخت ۱۴ کیلومتر بر ساعات خواهد بود.
توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای همرفتی
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک
منطقه اثر:
سهشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۸: نیمه جنوبی اردبیل، مازندران، ارتفاعات استانهای زنجان و قزوین.
اثر مخاطره: لغزندگی جادهها، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روانآب، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، وزش باد شدید موقتی، در نواحی مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی، احتمال شکستن درختان کهنسال و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی.
توصیه: احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم برپا کردن چادرهای مسافرتی در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در سفرهای برون شهری بویژه در عبور از گردنههای کوهستانی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمانهای نیمه کاره و محدودیت در فعالیتهای کشاورزی.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت
منطقه اثر:
سهشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۸: گیلان، غرب مازندران.
اثر مخاطره: سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، وزش باد شدید موقت، صاعقه، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی، شکستن درختان کهنسال، اختلال در ناوگان حمل نقل هوایی، ریلی و جادهای و آسیب به محصولات کشاورزی.
توصیه: پرهیز از توقف و اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها و محدودیت در فعالیتهای کشاورزی.
توصیف سامانه: وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج
زمان پایان: ظهر سهشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
نوع مخاطره: وزش باد شمال غربی-شمالی با حداکثر سرعت (۲۸ تا ۳۸ نات) و افزایش ارتفاع امواج در ساحل ۲ تا ۳ متر و دور از ساحل بیش از ۳ متر.
منطقه اثر:
دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل گیلان و مازندران.
اثر مخاطره: غرق شدن شناگران، غرق شدن و آسیب به شناورهای سبک و متوسط، آسیب به تورهای صیادی، اختلال در تردد شناورهای سنگین و اختلال در ورود و خروج به حوضچه بنادر.
توصیه: منع شنا و فعالیتهای تفریحی، منع تردد شناورهای سبک و تفریحی، منع فعالیتهای شیلاتی، ممانعت از ورود و خروج کشتیها به بنادر، آمادهباش برای مواجهه با خسارتهای احتمالی توسط فعالان دریایی.
توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشار سطح زمین
زمان پایان: پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۳۰
نوع مخاطره: وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش یا نفوذ گردوخاک
منطقه اثر:
سهشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۸: شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، سمنان، اصفهان، البرز، کرمان، جنوب تهران، شمال مرکزی، قم، یزد و کرمان.
چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۹: اصفهان، شمال مرکزی، قم، جنوب تهران، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شرق کرمان و سیستان و بلوچستان.
پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۳۰: جنوب شرق خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، شرق کرمان، شمال اصفهان، جنوب تهران، قم، شمال مرکزی و خوزستان.
اثر مخاطره: در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک، احتمال افزایش غبار، کاهش کیفیت هوا و کاهش شعاع دید، احتمال اختلال در ترددهای شهری، احتمال شکستن درختان فرسوده، سقوط تابلوهای تبلیغاتی، سازههای موقت و بنرها و احتمال اختلال در ناوگان حملونقل.
توصیه: اجتناب از تردد غیر ضروری در فضای باز بویژه برای افراد سالمند و بیماران تنفسی و قلبی، پرهیز از فعالیتهای کویرنوردی، احتیاط در تردد جادهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمانهای نیمهکاره و درختان کهنسال و محدودیت در فعالیتهای کشاورزی.