دیدار نمایندگان ارمنستان و جمهوری آذربایجان

نمایندگان اتحادیه اروپا، جمهوری آذربایجان و ارمنستان و همچنین فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه در بروکسل دیدار کردند تا در مورد چگونگی پیشبرد روند عادی سازی روابط میان باکو و ایروان گفت وگو کنند.
کد خبر: ۱۱۹۵۱۹۴
|
۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۴ 27 September 2023
|
4031 بازدید
|
۴

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری آناتولی، سیمون موردو و ماگدالنا گرونو مشاوران چارلز میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا، تویوو کلاار نماینده ویژه اتحادیه اروپا در قفقاز جنوبی، حکمت حاجی اف مشاور رئیس جمهور آذربایجان و آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان در این نشست حضور داشتند.

امانوئل بون مشاور امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و ینس پلوتنر دستیار اولاف شولتز صدراعظم آلمان نیز در این نشست که رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز برای مدت کوتاهی در آن حضور داشت، شرکت کردند.

حاجی اف در این نشست توضیح داد که چگونه جمهوری آذربایجان کمک‌های بشردوستانه و امنیت را به مردم محلی ارائه خواهد کرد.

گریگوریان و حاجی اف همچنین در مورد گام‌های مشخص احتمالی برای پیشبرد روند صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان در نشست احتمالی آتی گفت وگو کردند.

اتحادیه اروپا پس از برگزاری این نشست، با صدور بیانیه‌ای خاطرنشان کرد: این اتحادیه از نزدیک تمام تحولات منطقه قره‌باغ را زیر نظر دارد.

این بیانیه می‌افزاید: اتحادیه اروپا بر اهمیت اجازه داشتن امدادگران بین‌المللی و مدافعان حقوق بشر برای فعالیت در منطقه و شفافیت و ارائه اطلاعات روشن در مورد طرح جمهوری آذربایجان برای ارامنه مقیم قره‌باغ تاکید می‌کند.

در ادامه این بیانیه با اشاره به برگزاری نشست جامعه سیاسی اروپا در روز ۵ اکتبر (۱۳ مهر) در شهر گرانادای اسپانیا، آمده است: اتحادیه اروپا معتقد است که ایروان و باکو باید از نشست گرانادا به عنوان یک فرصت برای تکرار تعهد خود به تمامیت ارضی و حاکمیت یکدیگر در راستای توافق‌های قبلی در پراگ و بروکسل استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، دور تازه تنش‌های نظامی در قره‌باغ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) آغاز شد. باکو اعلام کرد که در این منطقه یک عملیات «ضدتروریستی» را آغاز کرده و خواهان خروج نیروهای نظامی ارمنستان از قره‌باغ است. ارمنستان اعلام کرد که هیچ نیرویی در قره‌باغ ندارد و اقدام باکو را «تهاجم گسترده» خواند.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، ۳ تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
هر چقدر میخوان دیدار کنن اما ما هر قلدری که بخواد به منافع ملی ایران تعدی کنه را سر جاش مینشانیم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
منم ده روز به طالبان فرصت میدهم آب هیرمند رو باز کنن والا میریم سرجاشون می نشونیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
نه معنی قلدر را میدانی و نه معنای منافع ملی را، فقط بلدی به آذربایجان و ترکیه تعدی کلامی کنی و بس
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۵
رابطه با ترکیه برای ارمنستانی که با روسها بهم زدن خیلی مهمه چون راههای بین المللی برای اتصال به اروپا از ترکیه می گذرد. ارمنستان با آذربایجان و ترکیه صلح میکند و این میان سر ایران بی کلاه می ماند نتیجه سیاست های اشتباه تعصباتی همین می شود.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟