بین الملل تابناک: وزارت دفاع آمریکا به تازگی با انتشار گزارش «راهبرد مقابله با سلاحهای کشتار جمعی»، به نظامی نبودن برنامه هستهای ایران اذعان کرد و نوشت که ارزیابی میشود ایران در حال حاضر به دنبال سلاحهای هستهای نیست. با این حال، پنتاگون مدعی شد که ایران در کمتر از دو هفته ظرفیت تولید مواد هستهای کافی برای یک وسیله هستهای را دارد.
این گزارش منجر به عصبانیت محافل سیاسی و رسانهای در اسرائیل شده است، تا جایی که «جاناتان توبین» سردبیر وبگاه سندیکای خبری یهود (JNS) گزارشی از شکست آمریکا و اسرائیل در نبرد برای توقف برنامه هستهای ایران نوشت.
در این گزارش آمده است: ایران اخیرا به دلایل متعددی در صدر اخبار بوده است. یکی از مهم ترین خبرها مماشات دولت بایدن با جمهوری اسلامی بوده که در نتیجه آن شش میلیارد دلار از وجوه مسدود شده ایران را به عنوان باج برای آزادی پنج شهروند آمریکایی پرداخت کرد. مورد دیگر مربوط به افشاگریهایی است که هفته گذشته در وبگاه «سمافور» منتشر شد که در آن جهان از عملیات نفوذ ایران در ایالات متحده، مطلع شدند.
این رسانه اسرائیلی در ادامه، اذعان پنتاگون درباره غیر نظامی بودن ابعاد برنامه هسته ای ایران را شکستی اطلاعاتی برای آمریکا قلمداد کرده و معتقد است، بازی تمام شده و تلاش های آمریکا و اسرائیل برای مقابله با برنامه هسته ای ایران شکست خورده است.
آمریکا واقعیتی به نام ایران در آستانه سلاح هسته ای را پذیرفته است و به استراتژی مهار را برای جلوگیری از دستیابی تهران به بمب را در پیش گرفته است.
جاناتان توبین افزود: در تئوری، ترس از اقدام نظامی آمریکا و/یا اسرائیل -هرچند مورد اول بعید باشد- ممکن است برای همیشه ایران را از حرکت به سمت جلو برای ساخت سلاح هسته ای در دوازده روز بازدارد؛ اما گزارش وزارت دفاع آمریکا می گوید که آنها می توانند این کار را انجام دهند.
وی اظهار داشت: اسرائیلیها به ویژه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و سازمانهای مختلف دفاعی و اطلاعاتی اسرائیل، بارها قول دادهاند که برای جلوگیری از رسیدن تهران به سلاح هسته ای اقدام کنند. در مقابل، جو بایدن صرفاً قول داده است که ایران به بمب هسته ای دسترسی پیدا نخواهد کرد.
توبین افزود: این بدان معناست که تنها گزینه مناسب برای مقابله با ایران هستهای، گزینهای است که بسیاری از به اصطلاح واقعگرایان سیاست خارجی نزدیک بیست سال است از آن حمایت میکنند: مهار. ح
امیان راهبرد مهار، مانند کنت پولاک از مؤسسه امریکن انترپرایز، که در سال ۲۰۱۳ کتابی در این زمینه نوشت، مدتهاست که ادعا کردهاند جنگی را آغاز نمیکنند که ممکن است اسرائیل قادر به انجام آن نباشد و ایالات متحده نیز پس از تجربیات بد خود هیچ علاقهای به آن نداشته است. با ایران هستهای همان گونه رفتار میشود که غرب با دیگر قدرتهای هستهای از جمله روسیه و چین رفتار میکند.
نتانیاهو در خاطرات خود مخالفت رهبران نیروهای دفاعی اسرائیل و سازمانهای اطلاعاتی را عامل شکست در حمله به ایران میداند. او درست میگوید که نخست وزیر اسرائیل مانند رئیس جمهور آمریکا فرمانده کل نیروهای مسلح نیست. اما اگر او آن را تنها اولویت خود قرار داده بود، آیا کسی شک دارد که میتوانست اراده خود را بر تشکیلات نظامی تحمیل کند؟ او این کار را نکرد و دلایل خوبی برای آن وجود داشت، زیرا اسرائیل به تنهایی ممکن است به تهدید ایران برای همیشه پایان ندهد و اتحادش با ایالات متحده را پیچیده کند و همچنین کسانی را که مأموریت به آنها سپرده شده است، به خطر بیفتند. با این حال، این واقعیت باقی است که او مانند بوش، همه چیز را به خطر نینداخت تا ایران را در نقطهای که بسیار دورتر از توانایی فعلی هستهای اش بود، متوقف کند. این یکی دیگر از دلایل موفقیت ایران است.