به گزارش «تابناک»، حمیدرضا دهقانینیا در گفتگو با ایسنا، درباره برخورد با پوشاک قاچاق گفت: پیرو هماهنگیهای صورت گرفته، طرح مقابله با پوشاک قاچاق در همه استانها در گلوگاههای متفاوت از جمله در سطح عرضه در حال انجام است.
به گفته وی طرح مرتبط با برخورد با پوشاک قاچاق که قرار بود از مجتمعهای بزرگ شروع شود هم به صورت نقطهای در حال اجرا است؛ به طوری که چند وقت یک بار برای یک نقطه مشخص در یکی از استانها برنامهریزی و در یک روز مشخص اجرا میشود.
دهقانینیا درباره تخمین میزان پوشاک قاچاق در بازار نیز گفت: قبلا پوشاک قاچاق در بازار ۳.۲ میلیارد دلار بود، اما الآن این میزان به زیر دو میلیارد دلار رسیده است و نزدیک به ۱.۵ میلیارد دلار برآورد میشود.
البته پیشتر مجید افتخاری - عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک، در یک نشست خبری در حوزه پوشاک گفته بود که شاهد سونامی عجیبی هستیم و تاکنون این هجمه کالای قاچاق به بازار ایران سابقه نداشته است. هر سال بخشهای جدید به صورت قاچاق وارد بازار میشوند و توانمندی شرکتهای داخلی را از بین میبرند. در حال حاضر بخش قابل توجهی از بازار داخل دست قاچاق است و تخمین زده میشود بیش از ۳.۵ میلیارد دلار پوشاک قاچاق در سطح عرضه است.
به گفته وی در گذشته فقط پوشاک ترک در بازار قاچاق ایران بود، اما بعد از مدتی فروش پوشاک بنگلادشی به صورت کیلویی اضافه شد که تا این محصولات یک دهم قیمت کالا در مبدا هم در ایران عرضه میشوند. بعد از برداشته شدن محدودیتهای کرونا، پوشاک چینی هم به بازار ایران اضافه شد. بنابراین بدنه تولید دچار چالشهای جدید است و با مشکلات داخلی از جمله تامین انرژی نیز مواجه است.
به طور کلی در سالهای اخیر همواره برآورد بخش خصوصی و ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز از میزان قاچاق پوشاک اختلاف داشته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.