اژه‌ای در همایش نکوداشت روز جهانی استاندارد:

چرا باید خودرو تولید شود بعد بگوییم مطابق استاندارد ما نیست؟/در بسته‌بندی برخی محصولات مؤلفه‌های مربوطه اعم از وزن و خلوص و ترکیب، لحاظ نمی‌شود/مصوبه‌ای در شورای عالی استاندارد که متخصصان پای آن را امضا نکرده‌اند

در دهه ۷۰ پرونده‌ای ناظر بر واردات محموله روغن با تناژ بالا به من به عنوان قاضی ارجاع و در گزارش اولیه استاندارد قید شده بود که این محموله روغن، قابلیت مصرف انسانی ندارد؛ اما پس از مدتی، گزارش دیگری از همان سازمان واصل شد که این محموله روغن فاسد نشده و مجوز ترخیص را دارد. نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که متاسفانه فسادی رخ داده بود.
کد خبر: ۱۱۹۸۵۲۱
|
۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۳ 14 October 2023
|
5618 بازدید
|

چرا باید خودرو تولید شود بعد بگوییم مطابق استاندارد ما نیست؟/در بسته‌بندی برخی محصولات مؤلفه‌های مربوطه اعم از وزن و خلوص و ترکیب، لحاظ نمی‌شود/روایت رئیس دستگاه قضا از مصوبه‌ای در شورایعالی استاندارد که متخصصان پای آن را امضا نکرده‌اند

تابناک _ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح امروز (۲۲ مهر) طی سخنانی در همایش نکوداشت روز جهانی استاندارد، ضمن تبیین و تشریح قوانین و مقررات ناظر بر سازمان ملی استاندارد، به تشکیل شورای عالی استاندارد در سال ۹۶ اشاره کرد و اظهار داشت: بسیاری از مصوبات شورای عالی استاندارد، الزام‌آور است و در صورت عدم رعایت، در مواردی جرم تلقی شده و قابلیت تعقیب کیفری را دارد.

آیا در تراز پیشرفت‌های کنونی دنیا به روزرسانی‌های از طرف ما اتفاق افتاده است

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: با توجه به پیشرفت‌های فناورانه در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف، ساختار، امکانات و تجهیزات سازمان ملی استاندارد نیز باید مستمراً روزآمد شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: سازمان ملی استاندارد باید میان خدمت‌دهنده و خدمت‌گیرنده و تولیدکننده و مصرف‌کننده، توازن و تعادل برقرار سازد و برای آن‌ها اطمینان‌بخش باشد؛ تولیدکننده باید اطمینان یابد که به بهانه‌های واهی، از توزیع محصولات او جلوگیری نمی‌شود و مصرف‌کننده نیز باید مطمئن باشد که محصول توزیع‌شده، از همه جهات واجد استاندارد‌های لازم می‌باشد.

انتقاد رئیس قوه قضاییه از سیاست‌ استاندارد سازی بعد از تولید؛ چرا باید خودرو تولید شود بعد بگوییم مطابق استاندارد ما نیست؟

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: چندی پیش در جلسه‌ای تاکید داشتم که باید از اجناس و محصولات داخلی استفاده کنیم و این امر یکی از جهات مقابله با توطئه‌ها و شرارت‌های اقتصادی دشمن است؛ در همان جلسه، یکی از افراد به مقایسه یک کالای تولید داخل با مشابه خارجی‌اش پرداخت و از کیفیت بالاتر جنس خارجی سخن گفت؛ غرض از طرح این مبحث آن بود که ما کیفیت و استاندارد محصولات داخلی را به حدی بالا ببریم که برای مردم و مصرف‌کنندگان، اطمینان کامل حاصل شود و آنان خرید کالای داخلی را به مشابه خارجی‌اش ترجیح دهند؛ این استانداردسازی محصولات، باید در کف جامعه و خانه مردم، ملموس و محسوس باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد با توجه به شرایط تحریمی که در آن قرار داریم، باید بتواند نیازمندی‌های فوری کشور را برطرف سازد؛ امروز واردات و صادرات ما بعضاً منطبق با شرایط تحریمی صورت می‌گیرد؛ بنابراین، سازمان مزبور باید نظارت‌ها و کنترل‌های خود را علاوه بر دقت همه‌جانبه، با سرعت همراه سازد.

یکی از عوامل ماندن بار در کشتی این است که می‌گویند دنبال مجوز گرفتن از استاندارد هستیم اما جواب نمی‌آید

رئیس عدلیه با اشاره به بازدید‌های خود از گمرکات و بندرگاه‌ها اظهار داشت: در مواردی هنگام بازدید‌های خود از گمرکات و بندرگاه‌ها با کالا‌ها و محموله‌هایی مواجه می‌شوم که در زمره نیاز‌های ضروری کشور هستند، اما بعضاً تا ماه‌ها روی کشتی‌ها مانده‌اند و تخلیه و ترخیص نمی‌شوند؛ وقتی علت را جویا می‌شوم، مسئولان امر یکی از علل را زمان‌بر بودن رسیدن استعلام‌های سازمان ملی استاندارد ذکر می‌کنند؛ بنابراین ضرورت دارد که امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی سازمان مزبور، ارتقا یابد تا پاسخ استعلام‌ها در این گونه موارد علاوه بر دقت و جامعیت، با سرعت نیز همراه باشد.

سازمان ملی استاندارد به پروژه‌هایی که برون‌سپاری کرده است، نظارت کافی دارد؟

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: طبق مصوبات شورای عالی استاندارد، سازمان ملی استاندارد می‌تواند برخی از امور و ماموریت‌هایش را برون‌سپاری کند؛ در اینگونه موارد، باید نهایت نظارت و کنترل بر بخش‌ها و آزمایشگاه‌هایی که امور به آن‌ها سپرده شده، اِعمال شود.

در بسته‌بندی برخی محصولات مؤلفه‌های مربوطه اعم از وزن و خلوص و ترکیب، لحاظ نمی‌شود

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقوله برخی کم‌فروشی‌ها تصریح کرد: امروز بعضاً با تبلیغات فریبنده‌ای در خصوص برخی محصولات مواجهیم؛ در بسته‌بندی برخی محصولات نیز مؤلفه‌های مربوطه اعم از وزن و خلوص و ترکیب، لحاظ نمی‌شود؛ هرچند برای کاهش کم‌فروشی‌ها تلاش‌های مجدانه‌ای صورت گرفته است، ضرورت دارد بر دامنه این تلاش‌ها در راستای منافع مردم و مصرف‌کنندگان، افزوده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه خطاب به رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: فهرستی از گزارش هایی که طی دو سال اخیر به قوه قضاییه فرستاده‌اید، احصاء کرده و به من ارائه کنید تا در خصوص میزان پیگیری‌ها و تعیین تکلیف‌های این گزارش‌ها، بررسی جامعی کنم.

رئیس عدلیه در ادامه، با اشاره به اهداف سازمان ملی استاندارد از جمله افزایش کیفیت محصولات و ارائه آموزش به تولیدکنندگان گفت: سازمان ملی استاندارد باید آموزش‌های مقتضی را در راستای معیار‌های ناظر بر استاندارد‌های محصولات، به تولیدکنندگان ارائه دهد تا ما شاهد این قضیه نباشیم که کالا‌ها و محصولاتی در حجم زیاد تولید گردد، اما به دلیل عدم رعایت استاندارد‌های لازم، از توزیع آن‌ها جلوگیری شود.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اخیراً گزارشی ارائه شد ناظر بر اینکه ۱۰ هزار دستگاه از یک محصول تولید شده، اما به دلیل عدم رعایت مؤلفه‌های مدنظر استاندارد، از توزیع آن‌ها جلوگیری به عمل آمده است؛ من هنوز گزارش فوق‌الذکر را راستی‌آزمایی نکرده‌ام، اما چنانچه این گزارش مقرون به صحت باشد باید این سوال را مطرح کرد که چرا قبل از تولید آن محصول و یا در حین تولید آن، نکات آموزشی مقتضیِ حوزه استاندارد به آن تولیدکننده ارائه نشده است؟

روایت رئیس دستگاه قضا از مصوبه‌ای در شورای عالی استاندارد که متخصصان پای آن را امضا نکرده‌اند

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: چندی پیش به یکی از مصوبات آذرماه سال ۱۴۰۱ شورای عالی استاندارد نظر می‌افکندم و مشاهده کردم از چهار متخصص حوزه استاندارد که عضو شورای مزبور هستند، امضای هیچ یک در ذیل صورتجلسه ناظر بر آن مصوبه درج نشده بود!

رئیس عدلیه: استاندارد وقتی با سلامت مردم سروکار دارد، نباید هیچ اغماضی کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: در مواردی که مربوط به سلامت مردم است، سازمان ملی استاندارد نباید هیچگونه اغماضی به خرج دهد و باید با اِعمال نهایت دقت، تمام مسیر‌های منتهی به فساد و تقلب در فرآیند تولید یک محصول را مسدود سازد و چنانچه در مواردی این فساد و تقلب به وقوع پیوست باید با شدت و منطبق با موازین قانونی، برخورد صورت گیرد.

رئیس عدلیه در ادامه گفت: در دهه ۷۰ پرونده‌ای ناظر بر واردات محموله روغن با تناژ بالا به من به عنوان قاضی ارجاع و در گزارش اولیه استاندارد قید شده بود که این محموله روغن، قابلیت مصرف انسانی ندارد؛ اما پس از مدتی، گزارش دیگری از همان سازمان واصل شد که این محموله روغن فاسد نشده و مجوز ترخیص را دارد. نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که متاسفانه فسادی رخ داده بود. به هر حال، این موضوع را مطرح کردم تا گوشزد کنم که در موارد مربوط به سلامت مردم، باید نهایت دقت را از جهت لحاظ معیار‌ها و مؤلفه‌های استاندارد، اِعمال کرد و هیچگونه اغماضی لحاظ نکرد.


حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع فلسطین و جنایات‌ روز‌های اخیر رژیم صهیونیستی در غزه بیان داشت: رژیم غاصب صهیونیستی، تجسم همه زشتی‌ها، پلیدی‌ها، خشونت‌ها، خون‌ریزی‌ها، غارت‌ها، فساد فی‌الارض و از بین بردن حرث و نسل است. 

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی طی بیش از ۷ دهه گذشته از انجام هیچ جنایتی کوتاهی نکرده است، تصریح کرد: در همه این سال‌ها، سازمان‌های به اصطلاح مدافع حقوق بشر و جوامع بین‌الملل نه تنها این جنایات‌ را محکوم نکرده‌اند بلکه همواره مدافع آن بوده‌اند و هر گاه که احیاناً می‌خواستند اقدامی را علیه این جنایت‌ها انجام دهند، قدرت‌های شیطانی غربی مثل آمریکا ممانعت می‌کردند که مبادا حتی یک اقدام کوچک لفظی و ظاهری علیه رژیم صهیونیستی به انجام برسد. 

رئیس دستگاه قضا افزود: مردم مسلمان، مظلوم، بااستقامت و وطن‌دوست فلسطین که طی بیش از ۷۰ سال گذشته در برابر همه مشکلات از خود ایستادگی نشان دادند، امروز به چنان توانمندی‌ رسیده‌اند که با انجام عملیات پیروزمندانه طوفان‌الاقصی، همه حامیان اطلاعاتی و نظامی رژیم غاصب صهیونیستی را انگشت به دهان و متعجب ساخته‌اند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: این روز‌ها همگان شاهد ددمنشی و ذات پلید رژیم صهیونیستی هستند و می‌بینند که چگونه این رژیم با حمایت غربی‌ها و آمریکا و با استفاده از بمباران، خانه و کاشانه مردم را بر سر آن‌ها خراب می‌کند و باز هم مجامع بین‌المللی نه تنها در برابر این جنایات سکوت کرده‌اند بلکه از آن دفاع هم می‌کنند.

رئیس عدلیه تصریح کرد: امروز همه مسلمانان و انسان‌های پاک‌طینت و آزاد‌ی‌خواه وظایف بسیار سنگینی در زمینه تبیین مسائل مربوط به فلسطین، دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم بر عهده دارند.


پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «اسلام‌پناه» رئیس سازمان ملی استاندارد از مشارکت سازمان ملی استاندارد در تدوین ۸۰ استاندارد بین‌المللی طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: سهم ما در حوزه استاندارد‌های نانو در میان کشور‌های جهان، برای اولین بار به ۱۱ درصد از کل استاندارد‌های دنیا رسیده است. 

وی از رشد ۵۰ درصدی تفاهم‌نامه‌های فنی و تخصصی و برنامه‌های اجرایی و عملیاتی سازمان ملی استاندارد به‌منظور تجارت خارجی به ۶۰ کشور جهان طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: طرح تدوین و افزایش استاندارد‌های قطعات منفصله خودرو از کمتر از ۱۰۰ قطعه در ابتدای سال ۱۴۰۰ به هزار قطعه در پایان سال جاری خواهد رسید. 

اسلام‌پناه گفت: برای اولین بار در تاریخ صنعت خودروسازی در سال ۱۴۰۱، پنج خودروی بی‌کیفیت، غیرروزآمد و دارای عیوب پرتکرار، از چرخه تولید کشور خارج شدند.

گفتنی است، در این مراسم از تمبر نکوداشت یکصدسالگی سازمان ملی استاندارد توسط رئیس قوه قضاییه رونمایی شد و حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای نمادین این تمبر را امضا و توشیح کرد. همچنین از نخبگان و برگزیدگان حوزه استاندارد نیز با حضور رئیس دستگاه قضا تجلیل به عمل آمد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
حاجی فقط استاندار مهم نیست درآمد دولت اولویت دارد!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
سازمان ملی استاندارد ایران زیر نظر مستقیم ریاست جمهوری قرار دارد.
چطور رییس قوه قضاییه برای سازمانی که در زیر مجموعه آن قوه قرار ندارد، صحبت کرده و از آن انتقاد می کند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
اغلب اجناسی که از خارج وارد می شود بهتر از تولیدات داخلی است قطعات یدکی خودرو ها را بررسی کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
آن قدر «چرا » وجود دارد که چرای تولید خودرو غیر استاندارد در آن گم است. مانند سوزن در انبار کاه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
از میان هوا و آب شرب و موادغذایی و سوخت و دانشگاه، مدرسه.......، غیر استاندارد، فقط خودرو نظر ایشان را به خودش جلب کرده است!!!
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
کلاهبرداری عجیب سایپا به اسم پیشفروش !!!
بنده چند ماه پیش 100 میلیون تومن رو به مدت 1 ماه بلوکه کردم تا بتونم در ثبت نام خودرو شرکت کنم!
اولویت من شد شاهین اتومات تاریخ تحویل هفته چهارم اسفند 1403 یعنی دقیقا 18 ماه دیگه.
حالا دعوتنامه پرداخت اومده و باید برای خودرویی که در بهترین حالت 18 ماه بعد تحویل میشه الان 290 میلیون تومان واریز کنم.
به این 290 میلیون هیچ سود مشارکتی تعلق نمیگیره و مابقی مبلغ باید به قیمت روز در موعد تحویل پیرداخت بشه!

حالا فرض کنیم با فرمون فعلی که هر سال دارن قیمت کارخانه رو 50 درصد زیاد میکنن 18 ماه بعد قیمت شاهین اتومات که الان 580 قیمت گذاری شده به 800 تومن برسه.
این مدت 107 میلیون سود خواب پول هست برای 18 ماه!
یعنی بنده 290 میلیون الان دادم. 107 میلیون خواب پولم بوده که هیچ. این مدت هم هرچی افزایش قیمت داشته باشیم باید اون موقع دو دستی به سایپا پرداخت کنم

دیگه دزدی از این واضح تر؟ دست و پای مارو بستن و نیمتونیم ماشین خوب بخریم و خودرو رو به صورت پیش فروش با روش کلاهبرداری به چند برابر قیمت دارن...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
اسنانداردهای ایران با استانداردهای روز دنیا یک آسمان فرق دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
یعنی... در این مملکت وجود دارد که جرات و اختیار داشته باشد که حکم به تعطیلی دو خودروساز بزرگ به علت تولید محصولات غیر استاندارد بدهد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
صحبت از اسراییل و فلسطین چه ربطی به روز جهانی استاندارد دارد؟؟؟
پاسخ ها
غضنفربیگ
| Poland |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
در ایران همه چیز به 2 مسئله فلسطین وحجاب ربط داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
احسنت بر ریاست معظم دستگاه قضا .
منصور
|
Poland
|
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
خب اژه ای جون دادستان کل کشور زیرنظر تویه. دادستان هم یعنی مدعی العموم .پس چرا برای احقاق حق عموم کاری نمیکنه؟ جعفرمنتظری که در10 سال دادستانی مهمترین دغدغه اش اینترنت وحجاب واینجورچیزا بود. دادستان جدید هم چیزی تاحالا ازش نه دیدیم نه شنیدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
من یک ایده دارم تا در همین چارچوب فعلی خودروسازها رو مجبور به بهبود کیفیت کنید اما فساد و سودجویی ها اجازه نخواهد داد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
اگر دولتی غربی بیماری را به دلیل داشتن حجاب اسلامی از درمان محروم کند نظر دنیا در مورد آن دولت غربی چیست نظر شما چیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
چو دانی و پرسی سوالت خطاست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات