بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد نهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و به نظر می رسد پیامدهای غیرقابل ترمیم زیادی را برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.
وزارت بهداشت نوار غزه در تازهترین آمار شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به این شهر همچنین اعلام کرد که تا این لحظه ۹ هزار و ۶۰۰ نفر نیز مجروح شدند.
منابع خبری شامگاه یکشنبه اعلام کردند که رژیم صهیونیستی مناطق مختلف نوار غزه را بمباران کرده است.
رژیم صهیونیستی در این حملات از جنگنده و توپخانه استفاده کرده است.
منابع خبری از حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان خبر دادند.
اطراف شهرک "کفرکلا" در بخش شرقی جنوب لبنان هدف دو موشک صهیونیستها قرار گرفت.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که مواضع نظامی حزبالله در خاک لبنان را بمباران کردیم.
این درحالی است که الجزیره گزارش داد که جنگندههای اسرائیلی در حال حاضر در ارتفاع نه چندان زیاد در مناطق مختلفی از لبنان درحال گشتزنی هستند.
طلال خالد احمد الصباح وزیر کشور کویت یکشنبه شب گفت: ما در جنگ با صهیونیستها قرار داریم.
الصباح بار دیگر بر حمایت کشورش از مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگران جنایتکار صهیونیستی تأکید کرد.
وی افزود: پیام من از طرف دولت و ملت کویت به مردم ، برادران مقاوم فلسطین در برابر اشغالگران صهیونیست جنایتکار است و با عزت و افتخار اعلام میکنم که ما مخالف هرگونه اشغالگری صهیونیستها و حامی آرمان ملت فلسطین هستیم.
وی ادامه داد: ما به حکم حکومتی صادره در سال ۱۹۶۷ افتخار میکنیم که کویت در جنگ با باندهای صهیونیستی در فلسطین اشغالی قرار دارد و این مسأله تا امروز همچنان به قوت خود باقی است که بیانگر ثبات موضع کویت در پیروزی از حق است.
وزیر کشور کویت در پایان برای آزادی مسجد مبارک الاقصی دعا ، برای شهدا آمرزش و برای مجروحان شفای عاجل طلب کرد.
جمعه شب بود که وزارت امور خارجه کویت قاطعانه درخواست إسرائیل برای کوچاندن فلسطینیها از نوار غزه را رد کرد.
سالم عبدالله الجابر الصباح به خبرگزاری کونا گفت این درخواستها موجب افزایش درد و رنج مردم فلسطین خواهد شد که با بمباران و محاصره صهیونیستها روبه رو هستند و خود صدها قربانی بیگناه را برجای گذاشته است.
الصباح از جامعه جهانی خواست که جامعه جهانی و شورای امنیت خواست که برای توقف این تشدید تنش اخیر اقدام فوری انجام دهد و مانع این جنگ بی هدف شود که تمایزی میان هدفهای نظامی و غیرنظامی قائل نیست.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا شامگاه امروز یکشنبه، بدون هیچ اشارهای به جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، مدعی شد که به سختی میتوان اقدامات حماس علیه اسرائیل را توصیف کرد.
این در حالی است که وزارت بهداشت فلسطین ساعاتی پیش اعلام کرد که تعداد شهدای تجاوز صهیونیستها به غزه به 2670 شهید و بیش از 9600 مجروح رسیده است.
بلینکن با این ادعا که رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند، به شبکه خبری العربیه گفت: مذاکرات مفیدی در منطقه داشتیم تا مانع از گسترش درگیری در غزه شویم. غیر نظامیان هم نباید به خاطر اقدامات حماس، دچار مشکل شوند.
وی با بیان اینکه به همراه شرکای خود رسیدن کمکها به نوار غزه را تضمین خواهند کرد، تصریح کرد: حماس در اسرائیل کشتار انجام داده است و هیچ دولتی نمیتواند این مسئله را بپذیرد.
رژیم صهیونیستی اخیرا فقط در یک روز سه بار جنایت مرتکب شد و با بمباران مردم بیگناه غزه، بیش از 70 فلسطینی را به شهادت رساند. بیشترین قربانیان صهیونیستها، زنان و کودکان هستند.
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه همه شرکای این کشور در منطقه بر باقی ماندن مردم فلسطین در سرزمین خود تأکید دارند، گفت: همه کشورهای منطقه نگران گسترش دامنه درگیری هستند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا به دنبال آزادی اسرای اسرائیلی در بند حماس است، مدعی شد که راهکار دو دولتی، آینده بهتری برای مردم فلسطین و صهیونیستها به همراه خواهد داشت.
رزمندگان حزبالله در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی، برخی پایگاههای مرزی این رژیم را هدف قرار دادند.
شبکه المنار گزارش کرد که نیروهای مقاومت تعداد زیادی از دوربینها و دستگاههای جاسوسی رژیم صهیونیستی در مرز فلسطین اشغالی را از کار انداختند.
نیروهای مقاومت امروز یکشنبه همچنین پنج مقر مرزی صهیونیستها را هدف قرار دادند که عبارت است از: جل العلام، برکه ریشا، رامیا، المناره و العباد.
حزب الله خبر داد که این حملات به صورت مستقیم و با سلاح مناسب صورت گرفته است. این جنبش پیشتر نیز از حمله به مقر نظامی صهیونیستی در «حانیتا» خبر داد که به هلاکت نظامیان اسرائیلی منجر شده است.
«ابو حمزه» سخنگوی نظامی سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین) در این پیام صوتی تصریح کرد: «مقاومت ما با شدت و دامنه وسیع، تجمعات نظامی و شهرکهای صهیونیستی را بمباران میکند».
وی گفت: «دشمن عاجزانه تلاش میکند ملت دلاور ما را به زور آواره کند و کوچ دهد، اما پاسخ آنها ثابت قدمی بود و به همین دلیل ما به ملت مقاوم و پایدار فلسطین درود میفرستیم».
سخنگوی سرایا القدس ادامه داد: «دشمن تمام موازین شرعی، قانونی و انسانی را زیر پا گذاشته و با همه این اقدامات به هیچ وجه عزم و اراده ما را تضعیف نکرده است؛ چراکه صدای مردم و مقاومت ما قویتر است.
ابو حمزه همچنین خاطرنشان کرد، «ما بر پایداری خود در این نبرد تاکید میکنیم، زیرا راهی جز پیروزی نداریم».
وی افزود: «به دشمن میگوییم به خدا سوگند ما شما را در عمق رژیم خودتان شکست دادیم، پس اکنون که با پای خود به سوی ما آمدهاید گمان میکنید که چه اتفاقی رخ خواهد داد؟».
ابوحمزه در بخش دیگری از پیام خود در پاسخ به تهدید رژیم صهیونیستی به عملیات زمینی علیه غزه نیز تأکید کرد که «ما برای شما مردانی را آماده کردهایم که عاشق کشته شدن در راه خدا هستند، ما به شما خوش آمد میگوییم، به جهنم وسیع تدارک دیده شده خوش آمدهاید».
وزارت بهداشت فلسطین شامگاه یکشنبه اعلام کرد که تعداد شهدای تجاوز صهیونیستها به غزه به 2670 شهید و بیش از 9600 مجروح رسیده است.
ساعتی پیش نیز «مارتین گریفیتس» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه هشدار داد که شبح مرگ بر غزه سایه افکنده است و هزاران نفر در نوار غزه بدون برق، غذا و دارو به کام مرگ کشانده خواهند شد.
مقاومت فلسطین عصر امروز موج جدیدی از حملات راکتی را به شهرهای صهیونیست نشین و شهرکهای مجاور نوار غزه انجام داد.
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای در این باره اعلام کرد که شهر اشغالی عسقلان را در پاسخ به حملات ارتش رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در نوار غزه هدف حملات راکتی قرار دادیم.
در بیانیه گردان های القسام آمده است: همچنین حملات راکتی نیز به شهرک «مفتاحیم» در منطقه «غلاف غزه» انجام شد.
در همین راستا، رسانه های صهیونیستی از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در شهر اشغالی عسقلان خبر دادند.
این منابع همچنین اعلام کردند که در نتیجه این حمله خسارت های شدیدی به خانه ها در عسقلان وارد شده است.
رسانههای صهیونیستی تصاویری را از حجم خسارت وارد شده به مناطق هدف قرار گرفته شده توسط گردانهای القسام منتشر کردهاند.
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با الجزیره گفت که «به محض بازشدن گذرگاه رفح، کمکهای فوری پزشکی را به غزه ارسال خواهیم کرد».
وی اظهار داشت، «هرگز ندیدم در جایی دیگر همانند غزه بیمارستانها مورد حمله قرار گیرد».
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارش تکاندهنده از جنایات گسترده صهیونیستها در نوار غزه پرده برداشت و اعلام کرد که ارتش این رژیم در سکوت مجامع بینالمللی همچنان به بمباران نوار غزه ادامه میدهد.
به گزارش این خبرگزاری، رژیم صهیونیستی در حالی روز یکشنبه برای حمله زمینی به نوار غزه آماده میشود که هنوز در پی سکوت مجامع بینالمللی به بمباران هوایی نوار غزه ادامه میدهد. فلسطینیهای بیشتر اعضای خانواده خود را در این حملات از دست میدهند.
ادامه حملات هوایی به نوار غزه در حالی است که اکثر بیمارستانهای این منطقه فاقد امکانات درمانی پزشکی است و زخمیها در راهروهای بیمارستانها جان خود را از دست میدهند.
یک پیرزن اهل نوار غزه در گفت وگو با خبرنگاران اعلام می کند که ۱۴ نفر از اعضای خانوادهاش در بمباران به شهادت رسیدهاند و نوه چهارسالهاش تنها عضو باقی مانده از اعضای خانوادهشان است.
اسرائیل شدیدترین حملات هوایی تاریخ را به غزه انجام داده است. صهیونیست ها میگویند تا نابودی کامل حماس در این منطقه عملیات نظامی انجام خواهند داد.
در حال حاضر نوار غزه در محاصره کامل صهیونیست ها قرار دارد و همه امکانات معیشتی این منطقه نیز محدود شده است.
حماس از مردم خواسته است که محل زندگی خود را ترک نکنند. این سازمان گفته است که دهها نفر از پناهجویان فلسطینی در حملات روز جمعه به خودروهای حامل پناهجویان کشته شدهاند.
سازمان ملل متحد نیز در برخورد با بحران نوار غزه تنها به چند بیانیه بشردوستانه اکتفا کرده است.
مقامات غزه اعلام کردند که بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در بمباران های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده اند که یک چهارم آنها کودک هستند. طبق این دادهها نزدیک به ۱۰ هزار نفر نیز زخمی شدهاند.
خبرنگار رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بیش از ۳۰ موشک از جنوب لبنان به سمت شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.
عصر امروز یکشنبه همچنین بیش از ۱۰ موشک از جنوب لبنان به الجلیل غربی (شمال فلسطین اشغالی) شلیک شده است.
خبرنگار الجزیره اعلام کرد که الجلیل غربی در شمال فلسطین اشغالی از سمت لبنان هدف حمله راکتی قرار گرفته است.
مسئولان محلی صهیونیست پس از هدف قرار گرفتن الجلیل، از شهرکنشینان خواستند تا فاصله ۹ کیلومتری از مرز به پناهگاه بروند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که به عربستان سفر کرده است با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
محمد بن سلمان در این دیدار تاکید کرد که عملیات نظامی در غزه که افراد بیگناه قربانی آن شدند باید متوقف شود.
وی گفت که عربستان برای ایجاد آتش بس و توقف تنش در غزه تلاش و با طرفهای مختلف در تماس است.
ولیعهد عربستان خاطرنشان کرد: باید به قوانین بینالمللی و انسانی از جمله برداشتن حصر از نوار عزه احترام گذاشت.
محمد بن سلمان همچنین تاکید کرد: عربستان هدف قرار دادن غیرنظامیان و از کار انداختن زیرساختها در غزه را نمیپذیرد.
وی گفت: باید روند صلح را از سرگرفت و فلسطینیها به حقوقشان دست یابند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بن فرحان همتای عربستانی خود در ریاض بار دیگر با حمایت کامل از رژیم صهیونیستی و جنایت هایش علیه مردم غزه مدعی شد: حماس نماینده ملت فلسطین و انتظارات آن ها نیست.
وی بدون اشاره به جنایت ها و حملات ارتش رژیم صهیونیستی به ملت فلسطین در طول دهه ها و اصل دفاع فلسطینی ها از خود به عنوان یک حق مشروع و قانونی افزود: حمله حماس را نمی توان با کلمات توصیف کرد
بلینکن همچنین تلاش کرد که حماس را متهم به "کشتن یهودیان" کند، افزود: حماس به دنبال ویران کردن اسرائیل و کشتن یهودیان است و دنیا باید این واقعیت را ببیند. اسرائیل حق دفاع مشروع از خود را انجام می دهد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه بدون اشاره به اعلام حمایت های همه جانبه سیاسی، نظامی، تسلیحاتی و اقتصادی خود از رژیم صهیونیستی و ارسال هواپیماهای حامل موشک برای این رژیم جهت بمباران غزه مدعی شد: باید از غیرنظامیان حفاظت کنیم. ما بدنبال ایجاد مناطق امن و گذرگاهای انسانی در غزه هستیم.
بلینکن همچنین گفت: بسیار مهم است که کشورهای ما برای کار با یکدیگر توافق کنند تا جلوی گسترش این بحران به کشورهای دیگر گرفته شود.
از سوی دیگر، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک در ریاض گفت: باید آتش بس در غزه برقرار و به بحران انسانی رسیدگی شود.
وی تاکید کرد: باید برای تضمین ورود کمک های انسانی به غزه تلاش کنیم. نیازمند تلاشی گروهی برای توقف چرخه های خشونت هستیم.
کاردار سفارت ایران در لندن در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، خواستار اخراج وابستگان این رژیم از سازمان ملل و سراسر جهان شد.
سید مهدی حسینی متین، با انتشار پیامی در صفحه مجازی ایکس نوشت: در حالی که جرایم جنگی شامل نسل کشی، هولوکاست فلسطین، پاکسازی قومی، مجازات دسته جمعی و غیره توسط رژیم بزدل وحشی اسرائیل در جریان است، این یک درخواست قانونی از جامعه بین المللی است که این رژیم نازیستی و فرستاده آن را از سازمان ملل و سراسر جهان اخراج کند.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفت: پکن خواستار نشست جهانی فوری برای متوقف کردن جنگ خاورمیانه است
به گزارش تارنمای خبری وزارت امور خارجه چین، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین با بیان این مطلب، افزود: پکن با هرگونه اقدامی که به افراد غیرنظامی آسیب وارد کنند و قوانین بین المللی را نقض کند، محکوم می کند.
وانگ با اشاره به اینکه حفظ امنیت خود نباید به قیمت جان مردم بی گناه غیرنظامیان تمام شود، تاکید کرد: گزینه های نظامی نه تنها به جایی نمی رسد بلکه فقط چرخه معیوب تولید می کند.
وانگ خاطرنشان کرد که اولویت اصلی چین دستیابی به آتش بس و تنش زدایی است تا از تشدید بحران انسانی جلوگیری شود.
وی در خصوص رعایت قوانین بشردوستانه و گشودن مرزهای فلسطین، افزود: کشورها باید از سازمان ملل متحد در ایجاد نشست جهانی و ایفای نقش شورای امنیت سازمان ملل، حمایت کنند.
وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه راه حل اصلی مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل فلسطین و «راه حل دو کشوری» است، خاطرنشان کرد: کشورهای بزرگ در برخورد با موضوعات مهم جهانی و منطقهای باید هدفمند، منصفانه و آرام باشند، خویشتندار باشند و در رعایت قوانین بینالمللی پیش قدم باشند.
وانگ گفت: چین به پیشبرد مذاکرات صلح مطابق با اصول «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین ادامه خواهد داد.
وی افزود: آمریکا باید نقش سازنده ای در بازگشت این موضوع به مسیر اصلی خود ایفا کند.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا هم در این تماس تلفنی تایید کرد که واشنگتن از راه حل دو کشوری در حل مسئله فلسطین و اسرائیل حمایت می کند.
بلینکن خاطرنشان کرد: از سازمان ملل نیاز برای ارائه کمک های بشر دوستانه و آرام شدن اوضاع حمایت می کند.
وی افزود: آمریکا مایل به تقویت سطح ارتباطات و هماهنگی با چین است.
وزیر امور خارجه آمریکا در تور سفرش به مناطق اشغالی، اردن و قطر؛ آخرین نتایج سفر خود را با وانگ یی در میان گذاشت.
وزارت بهداشت فلسطین از شهادت ۲۸ نفر از کادر بخش بهداشت غزه از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به این شهر تاکنون خبر داد.
به گزارش منابع خبری فلسطینی، پیشتر مدیر منطقهای سازمان بهداشت جهانی با ارائه گزارشی از حملات غیر انسانی ارتش رژیم صهیونیستی به تاسیسات بهداشتی و پزشکی در نوار غزه، نسبت به فروپاشی سیستم بهداشت و درمان این باریکه هشدار داده بود.
«احمد المنظری»در گزارشی درباره وضعیت نوار غزه درپی تجاوز وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود: سیستم پزشکی و درمانی نوار غزه به دلایل مختلف در آستانه فروپاشی است.
وی با بیان اینکه شمار جان باختگان و زخمیها بسیار بالا و فراتر از توان سیستم پزشکی نوار غزه است، گفته بود که بیمارستان الشفاء به عنوان بزرگترین بیمارستان و سایر بیمارستانها تقریبا ظرفیت آنها پر است، اتاق مراقبتهای ویژه پزشکی وجود ندارد، اتاقهای جراحی پر است و ۲۴ ساعته کار میکنند و کمبود لوازم پزشکی و دارو وجود دارد.
المنظری همچنین خبر داده بود که تاسیسات مختلف پزشکی و درمانی در نوار غزه و کرانه باختری هدف قرار میگیرند و تاکنون ۷۶ حمله به این تاسیسات انجام شده که ۳۴ مورد در غزه و ۴۲ مورد آن در کرانه باختری بوده است.
منابع خبری امروز در حالی از افزایش شمار شهدای کادر بهداشت و درمان غزه به ۲۸ نفر خبر داده اند که بر اساس گزارش المنظری تا روز شنبه، ۱۱ امدادرسان بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به غزه جان خود را از دست دادند و ۶۰ خوردوی آمبولانس هم هدف قرار گرفتند.
این منابع در خبری دیگر اعلام کردند که تعداد شهدای کرانه باختری در طول ۹ روز اخیر از زمان آغاز طوفان الاقصی به ۵۵ نفر و شمار زخمی ها به ۱۲۰۰ نفر رسیده است.
سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی که روز شنبه (۱۴ اکتبر)، اعلام کرده بود کارمندان غیرضروری خود را از اراضی اشغالی به دلیل افزایش خطرات امنیتی در پی تشدید درگیری میان مقاومت و رژیم موقت، خارج میکند، امروز (یکشنبه، ۱۵ اکتبر) از اتباع خود خواست تا هر چه سریعتر فلسطین اشغالی را ترک کنند.
به نوشته رویترز، سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی به آمریکاییها و نزدیکان آنها پیشنهاد داد که فردا (دوشنبه) از طریق دریا از حیفا به قبرس بروند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه شنبه (۱۴ اکتبر) تایید کرد که تعداد اتباع آمریکایی که در جریان عملیات مقاومت فلسطین، کشته شدند، به ۲۹ نفر افزایش یافته است. از سوی دیگر ۱۵ تبعه آمریکایی نیز از زمان عملیات طوفان الاقصی، هنوز مفقودند و از سرنوشت آنها خبری در دست نیست.
منابع خبری صهیونیستی از تبادل آتش بین جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی و کشته شدن یک صهیونیست و زخمی شدن چهار نفر دیگر از آنها در جریان آن خبر دادند.
منابع صهیونیستی اعلام کردند که حملات خمپاره ای و شلیک موشک ضد زره «کورنت» از داخل خاک لبنان به سوی شهرک صهیونیست نشین «شتولا» واقع در شمال سرزمین های اشغالی انجام شده است.
این منابع اعلام کردند که در این حملات ۵ صهیونیست زخمی شدند.
خبرنگار الجزیره نیز اعلام کرد که موشک ضدزرهی به سمت شهرک صهیونیست نشین شتولا شلیک شده است.
همچنین ارتش رژیم صهیونیستی از تبادل آتش در مرزهای این رژیم با لبنان در نزدیکی غرب الجلیل خبر داد.
شبکه الجزیره همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی نیز بخش غربی جنوب لبنان را هدف حملات توپخانهای قرار داده است.
همزمان شبکه العهد هم با انتشار فایلی ویدئویی از بمباران مناطق مرزی جنوب لبنان توسط هواپیماهای ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد.
«شلومو کاری» وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی شبکه الجزیره را به طرفداری از حماس متهم کرد و از تلاش برای بستن دفتر این شبکه در فلسطین اشغالی خبر داد.
خبرگزاری «رویترز» روز یکشنبه (امروز) خبر داد که وزیر ارتباطات رژیم صهونیستی پیشنهاد بستن دفتر محلی شبکه الجزیره را به کابینه این رژیم ارائه میکند.
«شلومو کاری» شبکه الجزیره قطر را به تحریک احساسات در حمایت از حماس و همچنین به خطر انداختن نظامیان اسرائیلی از ناحیه حملات احتمالی از نوار غزه متهم کرد.
این مقام کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که پیشنهاد تعطیلی شبکه الجزیره توسط مقامات امنیتی و همچنین کارشناسان حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی در مصاحبه با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «این شبکهای است که (احساسات ضد اسرائیلی را) تحریک میکند، شبکهای است که از سربازان در مناطق تجمع (خارج غزه) فیلم میگیرد ... (شبکهای) که علیه شهروندان اسرائیل تحریک میکند و یک بلندگوی تبلیغاتی (برای حماس است)».
وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی افزود: «این بی وجدانی است که پیام سخنگویان حماس از این شبکه منتقل شود. امیدوارم امروز به این موضوع پایان دهیم».
تلاش این مقام ارشد کابینه بنیامین نتانیاهو برای تعطیلی دفتر الجزیره در شرایطی انجام شده که این رسانه و دولت قطر تا به حال در این باره اظهارنظری انجام ندادهاند.
شبکه الجزیره از ابتدای عملیات طوفان الاقصی نیروهای مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی و حملات این رژیم علیه غیرنظامیان فلسطینی و محاصره شدید نوار غزه و قطع آب، برق و سوخت به روی ساکنان این منطقه، در حال پوشش لحظه به لحظه رسانهای تحولات بوده است.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین با ابراز نگرانی در مورد تشدید جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه مردم فلسطین، از کشته شدن دست کم چهار شهروند چین، مفقود شدن دو نفر و مجروح شدن شش نفر دیگر خبر داد.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، تاکید کرد که اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان از مرز اقدامات دفاع از خود فراتر رفته و بسیار نگران کننده است.
این مقام چینی خاطرنشان کرد چین با تمام اقداماتی که به غیرنظامیان آسیب می زند، مخالف است و محکوم می کند؛ زیرا این اقدامات حقوق اولیه انسانی و اصول اساسی حقوق بین الملل را نقض می کند.
وانگ یی گفت: اقدامات اسرائیل فراتر از محدوده دفاع از خود است. این رژیم باید به درخواست های جامعه بین المللی و دبیر کل سازمان ملل توجه کند و از مجازات دسته جمعی مردم غزه اجتناب کند.
وی گفت: در حال حاضر چندین شهروند چینی در نوار غزه باقی مانده اند. در روزهای اخیر، موسسات ما در خارج از کشور ارتباط نزدیکی با آنها برقرار کرده اند، به آنها راهنمایی و پشتیبانی ارائه می کنند و برای تخلیه زودهنگام آنها به سوی مناطق امن تلاش می کنند.
تاکنون چهار شهروند چینی در فلسطین اشغالی کشته شدهاند. شش چینی در بیمارستانهای محلی تحت مداوا هستند و دو نفر نیز در درگیری های اخیر ناپدید شدهاند.
جنبش مقاومت اسلامی (حماس) اعلام کرد که سه تن از مبارزان گردانهای القسام در لبنان روز شنبه پس از انفجار بخشی از حصار مرزی اراضی اشغالی و لبنان، عبور از مرز و درگیری با نیروهای صهیونیست در حمله هوایی رژیم صهیونیستی شهید شدند.
گردانهای القسام در بیانیهای اعلام کرد: «در حمایت از الاقصی و مقدسات، مبارزان در نبرد طوفان الاقصی و در راه جهاد و مقاومت، گروه نخبگان شهدا در گردانهای شهید عزالدین القسام - لبنان در شامگاه جمعه ۲۸ ربیع الاول ۱۴۴۵ هجری قمری - مصادف با ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ با پیشروی به سمت فلسطین اشغالی توانستند با ارتش دشمن صهیونیستی درگیر شوند و به سلامت عقب نشینی کنند.»
القسام در این بیانیه افزود: این گروه در صبح روز شنبه ۲۹ ربیع الاول ۱۴۴۵ هجری قمری برابر با ۱۴ اکتبر ۲۰۲۳ به لطف خدا توانستند حصار مرزی را منفجر کرده و پاسگاه دشمن در داخل فلسطین اشغالی در نزدیکی شهرک مارگالیوت را هدف قرار دهند. مبارزان با پشتیبانی آتش سلاحهای متوسط با دشمن درگیر شدند و خساراتی را به دشمن وارد کردند. در جریان درگیری، جنگندههای دشمن مبارزان ما را هدف قرار دادند و سه تن از آنها را به شهادت رساندند.»
به گزارش سی ان ان، طرح خروج اتباع خارجی و دوتابعیتی فلسطینی از گذرگاه رفح در مرز غزه و مصر که قرار بود انجام شود، صورت نگرفته است.
بر اساس این گزارش، دولت مصر اعلام کرده که شرط خروج اتباع خارجی اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه بوده که رژیم صهیونیستی با آن مخالفت کرده است.
از سوی دیگر سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که حماس مانع خروج اتباع خارجی شده و به همین خاطر گذرگاه رفح بازگشایی نشده است.
یک رسانه آمریکایی درحالی از تعویق موعد آغاز عملیات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه خبر داده است که برخی منابع عبری از اختلاف نظر میان طبقه سیاسی و نظامی این رژیم درباره هدف چنین عملیاتی و سردرگمی آنها پرده برداشتهاند.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در این باره اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی اجرای تصمیم خود مبنی بر آغاز عملیات زمینی علیه نوار غزه را به تعویق انداخته است.
نیویورک تایمز نوشت: ابتدا مقرر شده بود که عملیات زمینی یکشنبه (امروز) آغاز شود اما دستکم به مدت چند روز به تعویق افتاده است.
این رسانه درباره دلایل این تصمیم اعلام کرد: این تصمیم به دلیل شرایط جوی نامناسب اتخاذ شده است؛ چراکه در شرایط جوی فعلی در صورت آغاز عملیات زمینی خلبانان کار دشواری را برای پشتیبانی عملیات زمینی خواهند داشت.
نیویورک تایمز درحالی مدعی تعویق این عملیات به دلیل شرایط نامساعد جوی شده است که یک رسانه عبری زبان از سردرگمی صهیونیستها درباره اهداف این عملیات و شکاف و اختلاف نظر میان طبقه سیاسی و نظامی رژیم اشغالگر در این باره پرده برداشته است.
«آویتان کوهن» کارشناس مسائل سیاسی روزنامه «یسرائیل هیوم» در گزارشی در این باره فاش کرد: کابینه امنیتی اسرائیل با عملیات زمینی درصدد تضعیف تواناییها و اقتدار نظامی حماس است، در حالی که سخنگوی ارتش اعلام کرده است که نهاد نظامی هدف متفاوتی را دنبال میکند و درصدد شکست حماس و ترور همه مقاماتی است که در نبرد «طوفان الاقصی» دخیل بودهاند.
وی افزود: «این شکافها میان ارتش و سطح سیاسی طی هفته گذشته بارها مطرح شد و هدف شکست حماس که توسط سخنگوی ارتش اعلام شده است، بههیچ وجه هدف مورد توافق کابینه نیست.
کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی اخیرا با ادامه عملیات «طوفان الاقصی» انجام عملیات زمینی در نوار غزه را تصویب کرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأتی و در چهارمین سفرش به منطقه در پی تحولات اخیر در فلسطین اشغالی و جنایات صهیونیستها در نوار غزه در دوحه پایتخت قطر حضور دارد شامگاه شنبه با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و تعدادی از رهبران این جنبش در دفتر حماس در دوحه دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار آخرین تحولات فلسطین و غزه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر امور خارجه در این دیدار با بیان اینکه مسئله فلسطین همانند قبل مهمترین موضوع جهان اسلام است، گفت: حمایت از فلسطین یک مسئولیت دینی، انسانی و اخلاقی است و امروز بیش از گذشته میبایست همه مسلمانان و مؤمنان و انسانهای آزاده در کنار فلسطین و ملت مظلوم آن باشند.
وی با تبریک پیروزی های مقاومت ملت فلسطین، افزود: حجم جنایات جنگی صهیونیستها علیه مردم غزه بالاست، چون ضربهای از ملت فلسطین دریافت کردند که بی سابقه بوده است.
امیرعبداللهیان به تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در رایزنیهای منطقهای و بینالمللی بمنظور توقف حملات وحشیانه صهیونیستها علیه مردم مظلوم غزه اشاره کرد و گفت: ما در این ایام در راستای حمایت از مردم غزه در مقابل جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، پیشنهاد برگزاری اجلاس فوق العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را مطرح کردیم و به تلاشها و پیگیریهای خود ادامه خواهیم داد و از هر ابتکار عمل کشورهای اسلامی در حمایت از ملت فلسطین حمایت میکنیم.
این دیپلمات عالیرتبه ایرانی همچنین با اشاره به اقدام خودجوش ملت فلسطین در طراحی و اجرای عملیات طوفان الاقصی گفت: به اعتراف بسیاری از صاحبنظران، طوفان الاقصی نشان داد که برخلاف تصور غلط برخیها، فلسطین زنده است و روند عادی سازی روابط برخی کشورها نمیتواند خللی در اراده محکم ملت فلسطین در پیگیری حقوق طبیعی، انسانی و قانونی آنان ایجاد کند.
امیرعبداللهیان در این دیدار اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه از اصول و ارزشهای خود در حمایت از ملت فلسطین کوتاه نخواهد آمد.
وی عملیات طوفان الاقصی را واکنش طبیعی ملت فلسطین نسبت به جنایات مستمر و اقدامات تحریک آمیز دولت افراطی نتانیاهو خصوصا تعرض مکرر صهیونیستها به مسجدالاقصی خواند و تصریح کرد: اگر جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه ادامه یابد، هر احتمالی در منطقه وارد است و جمهوری اسلامی ایران به تلاشهای خود برای توقف جنایات جنگی صهیونیستها ادامه خواهد داد.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس نیز با ابلاغ سلام خود به رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و نیز ملت ایران و تشکر از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از فلسطین گفت: برگزاری نشست مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی بسیار مهم است و انتظار داریم که شاهد حمایت قوی جهان اسلام از ملت فلسطین باشیم.
هنیه افزود: دشمن صهیونیستی دهههای متمادی مرتکب جرم و جنایت های بسیاری علیه ملت مظلوم فلسطین شده و در ماههای اخیر نیز هتک حرمت های زیادی علیه مسجد الاقصی انجام داد و عملیات طوفان الاقصی واکنشی طبیعی به این اقدامات و جسارتها بود.
وی با بیان اینکه عملیات طوفان الاقصی یک ضربه و شکست استراتژیک بر رژیم صهیونیستی وارد کرد و کشتار و جنایات آنها در غزه نشان دهنده درماندگی و آشفتگی آنهاست، افزود: برغم جنایت جنگی، کشتارهای وحشیانه و کور، تخریب منازل، مساجد، بیمارستانها و اماکن عمومی، اما مقاومت فلسطین مقتدر و توانمند است.
با ورود نبرد طوفان الاقصی به نهمین روز خود یک مقام سازمان ملل هشدار داد که فلسطینیها در معرض «پاکسازی قومی جمعی» هستند.
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر مستقل سازمان ملل درخصوص وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، با هشدار در این باره در بیانیهای اعلام کرد: این خطر جدی وجود دارد که آنچه ما شاهد آن هستیم تکرار «نکبت» در سال ۱۹۴۸ و فاجعه سال ۱۹۶۷ باشد، اما در مقیاس بزرگتر. جامعه بینالملل باید هر کاری میتواند انجام دهد تا از تکرار این اتفاق جلوگیری کند.
افزایش شمار شهدای غزه
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد: در آخرین آمار اعلام شده از آغاز نبرد طوفان الاقصی تا کنون تعداد شهدا در غزه به ۲۳۲۹ نفر و تعداد زخمیها به ۹۰۲۴ تن رسیده که اکثرشان کودکان و زنان بیدفاع هستند.
شهدا از جمله کودکان در بمباران غزه
در ادامه جنایات رژیم صهیونیستی خبرنگار شبکه الجزیره با بیان اینکه در بمباران نوار غزه توسط ارتش رژیم صهیونیستی تعدادی از شهروندان از جمله کودکان شهید شدند، گفت: حملات صهیونیستها خانهای در شهرک الزوایده (مرکز نوار غزه) را هدف قرار داد که منجر به شهادت شش فلسطینی شد. این در حالی است که ۱۵ نفر دیگر از جمله کودکان نیز در بمباران صهیونیستها که خانهای در محله تل الهوا در غزه را هدف قرار داد به شهادت رسیدند.
وزارت داخلی در غزه گفت: یک شهید و پنج زخمی بعد از حملات هوایی اشغالگران به چند منزل در منطقه توام در شمال غزه به بیمارستان اندونزی منتقل شدند.
وزارت داخلی افزود: در نتیجه حملات جنگندههای اشغالگر به دو خانه در شمال غزه بیش از 15 تن شهید و تعدادی زخمی شدند.
خبرنگار الجزیره همچنین گفت: جنگندههای رژیم صهیونیستی یک ایستگاه پلیس را در جبالیا در شمال نوار غزه منهدم کردند.
جبهه داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: آژیر خطر در جلیل علیا، شمال اراضی اشغالی به صدا درآمد. این آژیرها در نتیجه هشدار اشتباهی به صدا درآمدند زیرا آژیرها این روزها در حساسیت بالا قرار داده شدهاند.
افزایش تعداد کشته شدگان ارتش اشغالگر
ارتش رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه اسامی هفت سرباز دیگر کشته شده در روزهای اخیر را منتشر و تعداد کشته شدگان خود را از آغاز عملیات طوفان الاقصی ۲۸۶ نفر اعلام کرد.
بامداد روز شنبه هفتم اکتبر ۲۰۲۳، گردانهای القسام از آغاز عملیات طوفان الاقصی با شلیک بیش از ۵۰۰۰ موشک از نوار غزه خبر داد. مبارزان فلسطینی همچنین در یک عملیات ویژه به تعدادی شهرکهای اطراف غزه حمله کردند و با نیروهای اشغالگر درگیر جنگ خیابانی شدند و تعدادی از آنها را کشته و زخمی کردند، همچنین تعدادی از سربازان و شهرک نشینان را اسیر کردند و خودروهای اشغالگران را تحت کنترل خود درآوردند.
افزایش تلفات آمریکا در عملیات «طوفان الاقصی»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شامگاه شنبه تایید کرد که تعداد اتباع آمریکایی کشتهشده در جریان عملیات مقاومت فلسطین، به ۲۹ نفر افزایش یافته است.
به گفته وی، ۱۵ تبعه آمریکایی نیز از زمان عملیات طوفان الاقصی، هنوز مفقود هستند و سرنوشت آنها معلوم نیست.
روسیه بهدنبال تصویب آتشبس برای نوار غزه در شورای امنیت
در ادامه تلاشهای کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی برای توقف حملات جنایتکارانه رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه، روسیه به دنبال تصویب آتشبس در شورای امنیت سازمان ملل است.
یک منبع دیپلماتیک در شورای امنیت بامداد یکشنبه به شبکه «الجزیره» گفت: «روسیه از شورا میخواهد روز دوشنبه درباره آتشبس بشردوستانه بین حماس و اسرائیل رأیگیری کند».
خبرگزاری «رویترز» هم گزارش داد که روسیه پیشنویس قطعنامهای را برای شورای امنیت آماده کرده که ذیل آن از طرفین درگیر در نوار غزه خواسته میشود که فوراً درگیریها را متوقف کنند.
رایزنی وزرای خارجه سعودی و چین درباره جنگ غزه
«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی شامگاه شنبه بهصورت تلفنی با «وانگ یی» همتای چینی خود درباره آخرین تحولات نوار غزه و تلاشهای بینالمللی برای توقف درگیری رایزنی کرد.
وزرای خارجه چین و سعودی بر اهمیت توقف همه اشکال حمله به غیرنظامیان و تعهد همه طرفهای درگیر به آنچه در حقوق بشردوستانه بینالمللی تصریح شده، تاکید کردند.
به نوشته خبرگزاری «واس»، بنفرحان همچنین از چین خواست به دلیل نقش خود به عنوان عضو دائمی شورای امنیت، این شورا را به عمل به مسئولیت خود برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی، با فشار برای توقف فوری عملیات نظامی و رفع محاصره غزه وادار کند.
وی همچنین بر «اهمیت تلاش شورای امنیت برای اجرای تصمیمات خود در مورد مسئله فلسطین، به گونهای که راه حلی عادلانه و همه جانبه برای مسئله فلسطین ایجاد کند و به خواستههای مردم فلسطین دست یابد»، تاکید کرد.