بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد دهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و به نظر می رسد پیامدهای غیرقابل ترمیم زیادی را برای این رژیم به دنبال خواهد داشت.
سیدعمار حکیم در دیدار روحی فتوح رئیس مجلس ملی فلسطین بار دیگر سکوت جامعه جهانی درباره جنایات جاری در نوار غزه را محکوم کرد و جامعه جهانی را مسئول حفاظت از ملت فلسطین در برابر جنایت قتل عام در حال انجام توسط صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین دانست.
در این دیدار که در دفتر رهبر جریان حکمت ملی عراق در بغداد انجام شد، حکیم بر حمایت کامل از ملت فلسطین در دفاع از خود و دستیابی به حقوق مشروعش در تشکیل کشور مستقل و بازیابی زمینهای فلسطینی اشغال شده توسط صهیونیستها تأکید کرد.
وی همچنین تصریح کرد که ملت عراق مدافع مساله فلسطین است و آن را مساله اصلی در سطح جهان اسلام و جهان عرب میداند.
روحی فتوح رئیس مجلس ملی فلسطین که به بغداد سفر کرده است پیش از دیدار با سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق با فواد حسین وزیر خارجه و هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق دیدار و درباه آخرین تحولات فلسطین و وضعیت ساکنان غزه گفت و گو کرده بود.
سرویس مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد، پوتین رئیس جمهور روسیه با نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلفنی گفت وگو کرد.
بر اساس این گزارش، این گفت وگو در خصوص وضعیت بحرانی که در نتیجه تشدید درگیری میان فلسطین و (رژیم) اسرائیل به وجود آمده متمرکز بود.
رئیسجمهور روسیه در این تماس همچنین بر رد و محکومیت شدید هر اقدامی که جمعیت غیرنظامی از جمله زنان و کودکان را قربانی میکند، تاکید کرد.
پوتین همچنین از اقدامات روسیه برای کمک به عادی سازی اوضاع، جلوگیری از تشدید بیشتر خشونتها و جلوگیری از یک فاجعه انسانی در نوار غزه خبر داد و نکات کلیدی تماس تلفنی امروز با سران فلسطین، مصر، ایران و سوریه را به طرف صهیونیستی ابلاغ کرد.
این نخستین گفت وگوی پوتین با سران رژیم صهیونیستی پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی محسوب میشود.
خالد مشعل مسئول جنبش مقاومت حماس در خارج از فلسطین شامگاه امروز دوشنبه تأکید کرد که رژیم صهیونیستی با کشتار کودکان و غیر نظامیان به دنبال جبران شکست نظامی خود است.
مشعل به شبکه العربی گفت: مقاومت فلسطین همه سناریوها را بررسی کرده است، از جمله حمله زمینی. این نخستین بار نیست که اسرائیل شعار نابودی حماس را سر میدهد.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی و اشغالگری آن، هیچ آیندهای در فلسطین ندارد، تصریح کرد: عملیات طوفان الاقصی به ما مردم فلسطین این فرصت را داد تا رژیم اسرائیل را از بین ببریم.
این مقام حماس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی راهکار دو دولتی را از بین برده و هیچ گزینهای جز مقاومت باقی نمانده است، خاطر نشان کرد: هیچ کس از آتشبس واقعی سخن نمیگوید. اسرائیل برای جنگ آماده میشود و ما نیز آماده مقابله با آن هستیم و پیروز خواهیم شد.
مشعل با اشاره به اینکه در نبرد زمینی، اسرائیل را شکست خواهیم داد، عنوان کرد: یکی از اهداف این جنگ این بود که سربازان و افسران اسرائیلی را اسیر کنیم. برای تبادل اسرا نیز اسرای کافی در اختیار داریم.
وی با اشاره به حضور افسران عالیرتبه صهیونیستی در میان اسرا، خاطر نشان کرد: ما بر اساس حقوق بینالملل، با اسرا رفتار خواهیم کرد.
ابوعبیده سخنگوی گردانهای عزالدین القسام –شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین- شامگاه امروز دوشنبه تأکید کرد که دشمن صهیونیستی از روز نخست جنگ، حملات وحشیانهای انجام داد.
خبرگزاری سوا به نقل از ابوعبیده گزارش داد، رژیم صهیونیستی به جای مقابله با نیروهای مقاومت در میدان جنگ، به این حمله وحشیانه روی آورد.
وی ادامه داد: دشمن اسرائیلی فکرش را هم نمیکرد که یک گروه محاصره شده در غزه بتواند شدیدترین ضربه را در تاریخش به آن وارد کند.
این مقام حماس با بیان اینکه ۲۵۰ اسیر اسرائیلی نزد نیروهای مقاومت است، خبر داد که ۲۰۰ نفر از این افراد، اسیر القسام هستند.
ابوعبیده با اشاره به اینکه تا کنون ۲۲ اسیر اسرائیلی در حملات صهیونیستها به غزه کشته شدهاند، گفت: اسرای خارجی هم داریم که هنوز از هویت آنان مطمئن نیستیم. اگر شرایط فراهم شود، اسرای خارجی را آزاد خواهیم کرد.
وی همچنین به رژیم صهیونیستی هشدارداد: غزه گورستانی برای متجاوزان خواهد بود و شنهای غزه، دشمن خود را خواهد بلعید. ورود آنان [به غزه] فرصت تازهای خواهد بود تا به خاطر جنایاتشان بازخواست شوند.
ارتش رژیم صهیونیستی هم گفته بود که نیروهای مقاومت حماس، ۲۰۰ نفر را به اسارت گرفتهاند.پیش از این ارتش رژیم اشغالگر مدعی شده بود که حماس، ۱۵۵ نفر را اسیر کرده است.
از طرف دیگر، باشگاه اسیر فلسطینی طی بیانیهای اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته، ۷۰ فلسطینی را در کرانه باختری به اسارت گرفته است و به این ترتیب، شمار فلسطینیانی که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی از روز شنبه(۷ اکتبر)، توسط نظامیان اسرائیلی به اسارت گرفته شدهاند به ۵۴۰ نفر رسید.
خبرگزاری کلمبیا خبر داد که وزیر خارجه این کشور از سفیر رژیم صهیونیستی خواسته است به دلیل جنگ این رژیم علیه غزه، این کشور را ترک کند.
رسانهها پیشتر نیز خبر داده بودند که کلمبیا روابط خود با رژیم صهیونیستی را قطع کرده است.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی در واکنش به بیانیه «گوستاوو پترو» رئیس جمهور کلمبیا که در آن رفتار صهیونیستها در غزه را با رفتار نازیها علیه یهودیان مقایسه کرده است اعلام کرد که صادرات کالاهای امنیتی به این کشور را ممنوع میکند.
«لیو هیات» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از احضار «مارگاریتا مانخارز» سفیر کلمبیا در تل آویو به دلیل اظهارات رئیس جمهور این کشور علیه حکومت اسرائیل خبر داده است.
وی در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس گفته: به عنوان اولین اقدام، اسرائیل صادرات کالاهای امنیتی به کلمبیا را ممنوع میکند.
رئیس جمهور کلمبیا در پاسخ به اقدام رژیم صهیونیستی گفت: اگر مجبور به تعلیق روابط خود با اسرائیل شویم ما این کار را خواهیم کرد. وی در ادامه تاکید کرد که کلمبیا از نسل کشی حمایت نمیکند.
پترو این سخنان را پس از آن گفت که یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اهانت به فلسطینیها از «محاصره کامل» نوار غزه خبر داده بود.
رئیس جمهوری کلمبیا دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این چیزی است که نازیها درباره یهودیان می گفتند.
«عبدالله دوم» پادشاه اردن که در راستای کاهش تنشها در منطقه، در حال سفر به چند کشور است، روز یکشنبه در آلمان و در دیدار با رئیس جمهور این کشور هشدار داد در صورتی که جنگ غزه متوقف نشود، هزاران فلسطینی در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
پادشاه اردن گفت: «ادامه جنگ ممکن است کل منطقه را وارد مارپیچ جدیدی از خشونت کند».
عبدالله دوم هشدار داد: «تلاش برای کوچ اجباری فلسطینیان اقدامی مردود بوده و تمام منطقه را به سوی فاجعه دیگر سوق خواهد داد».
ساعتی پیش نیز «کاترین کولونا» وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد: «مقامات لبنانی باید از کشاندن این کشور به درگیریهای منطقه جلوگیری کنند».
وی ادامه داد: «شرایط نگران کننده و خطرناک بوده و من از بیروت میخواهم که مسئولیت را برعهده گرفته و اوضاع را کنترل کند».
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی نابودی کامل جنبش حماس فلسطین را بعید دانست و تاکید کرد، این جنبش در اذهان مردم، دلها و رویای آنها وجود دارد.
ایهود باراک، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه در مصاحبه با روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت، محو حماس ممکن نیست. حماس یک ایدئولوژی است. این جنبش در رویای مردم، دلها و در سر آنها حضور دارد.
وی افزود، گام عملی که رژیم صهیونیستی باید در این عملیات نظامی محقق کند نابودی تمامی قابلیتهای عملیاتی حماس در نوار غزه است. این ماموریت بسیار مهمی است بنابراین باید روی آن متمرکز شد.
باراک همچنین در مورد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت، او گمان میکند که اگر وضعیت رژیم عادی باشد استعفا خواهد کرد در حالی که کابینه را رهبری میکند. بنابراین مهم است که بنی گانتس، وزیر سابق جنگ و گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد ارتش رژیم صهیونیستی هم در کابینه حضور داشته باشند.
قبلا نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر فعلی جنگ رژیم صهیونیستی تصریح کردند که هدف ارتش از عملیات نظامی در نوار غزه محو موجودیت حماس است.
مقاومت فلسطین بر آمادگی خود برای هر حمله گسترده رژیم صهیونیستی تاکید کرد تا از غزه و مقدسات در مقابل نفوذ رژیم صهیونیستی و تلاشها برای یورش زمینی به نوار غزه دفاع کند.
به گزارش المعلومه، مقاومت تاکید کرده است که اگر آمریکا در این حمله زمینی مشارکت کند و از دشمن صهیونیستی علیه مردم فلسطین پشتیبانی کند، پایگاههای آمریکایی در عراق هدف حمله قرار خواهد گرفت به ویژه که نیروهای آمریکایی در برخی از پایگاههای نظامی در داخل عراق در نزدیکی مرزهای غربی با هدف حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی حضور دارند.
علی برکه، از رهبران مقاومت فلسطین در مصاحبه با المعلومه تاکید کرد، مقاومت ۵۰ پایگاه رژیم صهیونیستی را تحت کنترل درآورد و خطوط دفاعی مقدم ارتش اشغالگر فروپاشیده است چراکه نیروهای مقاومت توانستند لشکر صهیونیستی غزه را تحت کنترل درآورده و کسانی که داخل آن بودند به اسارت بگیرند و بکشند که این مساله نتانیاهو را واداشت تا مساله برداشتن محاصره غزه را در مقابل آزادی اسیران صهیونیست مطرح کند؛ اما باید گفت که پنج هزار اسیر فلسطینی در زندانهای اشغالگر هستند و تبادل اسرا فقط در مقابل اسرا صورت میگیرد.
از سوی دیگر، قاسم عزالدین، پژوهشگر لبنانی در امور بینالملل گفت، رژیم صهیونیستی تمایل دارد عملیات زمینی را در نوار غزه اجرا کند. نیروهای اشغالگر در صورتی که عملیات زمینی را در نوار غزه اجرا کنند، این امر به منزله خودکشی برای نتانیاهو و ارتشش خواهد بود. برآوردهای رژیم صهیونیستی دقیق نیست در نتیجه نتانیاهو ممکن است وارد نبردی شود که نتایج آن حساب شده نیست و دشمن در آن متحمل ضررهای بسیاری میشود.
از سوی دیگر، محمد کریم، از نمایندگان ائتلاف الفتح گفت که پایگاههای آمریکایی تحت نظارت دولت است و به آن اجازه انجام هرگونه حمایت لجستیکی از رژیم صهیونیستی داده نمیشود؛ رژیمی که به دست نیروهای مقاومت از هم فروپاشیده است.
کریم افزود: از زمان عملیات طوفان الاقصی، مقاومت اسلامی در عراق پایگاههای آمریکایی را تحت نظارت قرار داده است چراکه این احتمال میرود که حمایت و پشتیبانی توسط آمریکا از رژیم صهیونیستی صورت بگیرد و اگر آمریکا دست به هر اقدامی علیه مقاومت فلسطین بزند، هدفی برای قهرمانان مقاومت عراق خواهد بود.
«اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النُجَباء عراق در تماس تلفنی با رئیس دفتر سیاسی حماس، عملیات پیروزمندانه «طوفان الأقصی» را تبریک گفت.
وی اظهار داشت: شما با این پیروزی بزرگ و ضربه غافلگیرانه و سختی که به دشمن وارد کردید، مایه دلگرمی امت اسلامی و همه جهان شدید. قلب و ذهن ما با شماست. این غافلگیری برای ما تداعیگر سوره «عادیات» بود که خداوند متعال برای فتح بزرگ مسلمانان بهواسطه غافلگیری کفار، یک سوره کامل نازل کرد.
الکعبی با اعلام آمادگی کامل جنبش نُجَباء برای حمایت حداکثری از مقاومت فلسطین، خاطرنشان کرد: طبق میثاقی که بستهایم، با صفر تا صد تسلیحات، نیروی انسانی و امکاناتمان پشتیبان شماییم و هرگونه صلاح ببینید مهیای کمک هستیم.
دبیرکل النُجَبای عراق حمایت از مسجدالأقصی را یک ارزش عقیدتی برشمرد و تصریح کرد: همه برادران ما برای نصرت فلسطین و قدس شریف بیتاب و منتظرند. افراد زیادی ـ حتی استشهادیها ـ بهصورت فوج فوج نزد ما میآیند و برای اعزام به غزه اعلام داوطلبی میکنند.
رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در این مکالمه تلفنی ضمن قدردانی از ملت و مقاومت عراق، گفت: خداوند به شما عراقیهای جوانمرد که اهل یاری و مقاومت هستید، اجر و عزت بدهد. انشاءالله تعالی با کمک شما سرزمین معراج را آزاد کنیم.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که از آغاز درگیری میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین ۳۰ آمریکایی کشته و ۱۳ تن نیز مفقود شدهاند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: از آغاز درگیریها میان اسرائیل و فلسطین ۳۰ آمریکایی کشته شدهاند. ما به خانوادههای آنها تسلیت میگوییم. ۱۳ تن نیز مفقود شدهاند. ما برای مشخص شدن سرنوشت این افراد تلاش و با مقامات اسرائیلی در زمینه تبادل اطلاعات و استقرار کارشناسان همکاری میکنیم.
تارنمای روزنامه واشنگتنپست نوشت: با خروج اجباری مردم غزه از سمت مناطق شمالی به جنوب، رهبران نظامی اسرائیل خود را برای یک حمله تمام عیار به این منطقه آماده می کنند؛ حمله ای که به باور بسیاری از کارشناسان جنگ، می تواند چالش های گسترده ای در پی داشته باشد و پایان درگیری ها را بیش از پیش نامشخص سازد.
به عقیده تحلیلگران آمریکایی، درحالیکه نیروهای نظامی اسرائیل آماده حمله زمینی به غزه می شوند، با انبوهی از ساختمان ها، مین ها و تونل های زیرزمینی روبرو خواهند بود که می تواند وضعیتی نامطمئن را ایجاد کند و بحران انسانی عظیمی را در این منطقه و حتی کشورهای دیگر به وجود آورد.
از نظر تحلیلگران، اسرائیل در حالی خود را آماده یک حمله زمینی گسترده به سمت یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان می کند که احتمالا این تهاجم هفته ها به طول می انجامد، جان هزاران نفر را می گیرد و کل منطقه را ویران می کند.
کنت فرانک مک کنزی جونیور ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا در ارتباط با تهاجم زمینی اسرائیل به غزه گفت: «این یک حمام خون برای همه خواهد بود». وی در عین حال این جنگ را طولانی تر از آنچه به نظر می رسد، پیشبینی و اضافه کرد: «اسرائیلیها درگیر یک جنگ شهری پر هرج و مرج و نامشخص می شوند».
این روزنامه پرشمارگان آمریکایی در ادامه یادآور شده این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی حمله زمینی علیه غزه را در پیش می گیرد. اسرائیل در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۴ حملات زمینی محدودی علیه حماس در پیش گرفت که در نهایت منجر به کشته شدن ۲۶۰ نفر از جمله کودکان و زنان بسیاری شد.
مقام های اسرائیلی در روزهای اخیر با پخش اعلامیه بر فراز غزه، دستور تخلیه این منطقه را ظرف ۲۴ ساعت به غیرنظامیان صادر کرده اند. اما سازمان ملل هشدار داده است که چنین امری در مدت یک شبانه روز غیرممکن است و نسبت به پیامدهای انسانی آن به سران رژیم صهیونیستی هشدار داده اند.
با این وجود، اسرائیل روز شنبه بی اعتنا به این هشدارها، اعلام کرد که به زودی «حملات یکپارچه و هماهنگ» زمینی، هوایی و دریایی علیه غزه را آغاز خواهد کرد.
گیان جنتایل سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا و از اعضای اندیشکده آمریکایی «رند» در این مورد گفت که دامنه حمله اسرائیل بسیار وسیعتر از حملات آن در سالهای اخیر خواهد بود و با چالشهایی همراه می شود که واشنگتن در زمان حملاتش به فلوجه عراق در سال ۲۰۰۴ با آن روبرو شد.
وی سپس خاطرنشان کرد: فلوجه شهری در وسط بیایان با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت بود که بیشتر ساکنان آن پیش از حمله، خانه هایشان را تخلیه کردند. اما در غزه اوضاع دشوارتر است.
مقاومت فلسطین اعلام کرد که مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را با موشک پیشرفته «القاسم» هدف قرار داده است.
سرایا القدس (شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین) امروز اعلام کرد: در ادامه نبرد عملیات «طوفان الاقصی»، بامداد امروز با موشک پیشرفته القاسم، مرکز تجمع نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادیم.
از سوی دیگر گردانهای مقاومت ملی در غزه اعلام کردند که پایگاه نظامی «زیکیم» در شمال غزه را با خمپاره هدف قرار داده اند.
همزمان صدای آژیر خطر در شهرکهای صهیونیست نشین اطراف غزه به گوش میرسد. همچنین صدای آژیر خطر در «هشیولا» و شهرک صهیونیست نشین «اشدود» شنیده می شود.
همچنین صدای آژیر خطر در «عسقلان» و «نیستان» هم به صدا درآمده است.
این در حالی است که پیش از این قسام فرودگاه بن گورین در تل آویو را اندکی قبل از ورود «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی هدف قرار دادند.
رئیس رژیم صهیونیستی تصریح کرد، غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه باید با جنبش حماس بجنگند.
روزنامه «تایمز اسرائیل» نوشت، اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی در اظهارات مطبوعاتی گفت: این لفاظیها که غیرنظامیان در این جنگ دخالت ندارند، درست نیست. این درست نیست که غیرنظامیان در این امر سهمی ندارند، آنها با عدم مقابله با حماس در نوار غزه که از طریق کودتا بر این منطقه مسلط شده است، در این جنگ سهیم هستند.
این روزنامه نوشت: هرتزوگ در پاسخ به سوال خبرنگار «سی ان ان» در مورد «مجازات دسته جمعی» غیرنظامیان در نوار غزه به دلیل اقدامات حماس، اتهام ارتکاب «جنایت جنگی» را رد کرد و گفت قبل از این اتهام زنی باید به جنایتهای رخ داده در جنوب اسرائیل نگاهی انداخته شود.
هرتزوگ مدعی شد، رژیم صهیونیستی به قوانین بینالمللی پایبند است و مطابق آن عمل میکند.
صندوق جمعیت سازمان ملل در فلسطین اعلام کرد، ۵۰ هزار زن باردار در نوار غزه نمیتوانند به خدمات اولیه پزشکی دسترسی داشته باشند.
صندوق جمعیت سازمان ملل در فلسطین با انتشار بیانیهای اعلام کرد، ۵۰ هزار زن باردار در نوار غزه قادر به دستیابی به خدمات پزشکی نیستند و ۵۵۰۰ تن از آنها طی ماه جاری میلادی وضع حمل خواهند کرد.
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، این صندوق همچنین اعلام کرد، این زنان نیازمند مراقبتهای بهداشتی و حمایت فوری هستند.
صندوق جمعیت سازمان ملل در فلسطین از تمامی طرفها خواست به موجب قوانین بشردوستانه و همچنین قوانین بینالمللی به تعهدات خود در این زمینه پایبند باشند.
تارنمای خبری هیل نوشت: سناتور روبیو ادعا کرده که جنگ میان حماس و اسرائیل ممکن است تا ماه ها ادامه یابد.
وی که این اظهارات را در گفت و گو با شبکه خبری سیانان بر زبان می آورد، ادعا کرد: «چیزی که من کاملا در مورد آن مطمئن هستم و فکر می کنم اسرائیل و دیگران هم تائید خواهند کرد، این است که توافق بر سر پایان درگیری چند شبه حل نمی شود. حماس در عمق زمین و در تونل ها پنهان شده و فقط حماس نیست. جهاد اسلامی و گروه های دیگری نیز در این جنگ دخیل هستند».
روبیو سپس یافتن یک راه حل برای جنگ کنونی را «فرآیندی پیچیده» توصیف و مدعی شد که اسرائیل توانایی انجام این کار را با حمایت واشنگتن دارد.
این سناتور جمهوری خواه در ادامه افزود: «این جنگ برای هر دو طرف پر هزینه خواهد بود. آنها این را می دانند. پیام داده اند و من فکر می کنم این وضعیتی است که ماه ها به طول می انجامد و چیزی نیست که به چند روز و چند هفته ختم شود». این قانونگذار آمریکایی سپس اضافه کرد: «با توجه به همه چیزهایی که دیده ام وضعیت اینگونه خواهد بود، امیدوارم اشتباه کرده باشم. من امیدوارم سریعتر تمام شود، اما به نظر میرسد همه بر این باورند که این روند ادامه خواهد یافت».
«امیتای جرانوت» افسر ارشد ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در حملات حزب الله لبنان به هلاکت رسیده است.
بر اساس این گزارش، این افسر صهیونیست در درگیریهای مرزی با لبنان و بر اثر اصابت موشک ضدتانک حزب الله کشته شده است.
جنبش حزبالله لبنان، صبح امروز (دوشنبه)، تصاویری از لحظه حمله رزمندگان مقاومت به نیروهای رژیم صهیونیستی منتشر کرد.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد: «در راستای پاسخ به کشتار و مجروح کردن خبرنگاران در منطقه علما الشعب و [حمله] به غیرنظامیان در منطقه شبعا، مقاومت اسلامی در تاریخ ۱۵/۱۰/۲۰۲۳ گروهی از ماشینآلات زرهی ارتش دشمن صهیونیستی را در موضع [نظامی] حانیتا در مجاورت مرزهای لبنان و فلسطین هدف قرار داد».
حزبالله در ادامه این بیانیه اشاره کرد این حمله با استفاده از موشکهای هدایتشونده انجام شده و موشکها دقیقا و به طور مستقیم با اهداف برخورد داشتهاند.
مقاومت لبنان روز گذشته دو تانک مرکاوای اسرائیلی و یک موضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده بود که به دنبال آن چند نظامی صهیونیست کشته و زخمی شدند.
این حملات پس از آن آغاز شدند که یک بالگرد ارتش رژیم صهیونیستی خودروی گروهی از خبرنگاران را در خطوط مرزی لبنان و فلسطین اشغالی هدف قرار داد.
به دنبال این حمله رژیم صهیونیستی، عکاس لبنانیالاصل خبرگزاری «رویترز» به شهادت رسید و چند خبرنگار دیگر مجروح شدند.
در حالی که اسرائیل در مقابل رزمندگان مقاومت کاملا مستاصل بوده و فقط اقدام به بمباران شدید مناطق مسکونی، درمانی و مساجد غزه می کند که در اثر این جنایت ضدبشری تاکنون ۲۶۷۰ فلسطینی بی دفاع شهید و ۹۶۰۰ تن دیگر نیز زخمی شده اند؛ شمار شهدای کرانه باختری نیز تا این ساعت به ۵۸ نفر رسیده است.
این در حالی است که وزارت بهداشت فلسطین صبح امروز اعلام کرد که «رامی بلال حسان» جوان ۳۳ ساله فلسطین با شلیک مستقیم نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی در طولکرم به شهادت رسید.
بر اساس این گزارش، طی ۱۰ روز گذشته، ۵۸ فلسطینی در کرانه باختری شهید و ۱۲۰۰ نفر دیگر مجروح شدند. همچنین ۳۳۰ نفر هم در بازداشت هستند.
ذخایر سوخت بیمارستان های فلسطین رو به اتمام است
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هشدار داد که توقف موتورهای برق ذخیره در بیمارستانهای نوار غزه جان هزاران بیمار را به خطر میاندازد.
این هشدار همزمان با بمباران شدید اطراف بیمارستان الشفا و القدس در غزه صورت میگیرد.
از سوی دیگر، ارتش صهیونیستی بار دیگر آمبولانسها و مرکز امداد و نجات در منطقه تل الهوا در جنوب غربی شهر غزه را بمباران کرد.
در این حمله چهار نیروی اورژانس و امدادگر شهید شدند.
جنگنده اسرائیلی در حالی با موشک نیروهای امداد را در خیابان الجلاء در غزه هدف قرار داد که آنها برای نجات مردم زیر آوار عازم مناطق بمباران شده بودند.
پیش از این نیز بیمارستان قدس فلسطین گزارش داد که رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۴ تن را شهید کرده است.
همچنین گزارشها حکایت از آن دارد که با شدت گرفتن حملات و بمبارانهای رژیم صهیونیستی صدها تن از ساکنان نوار غزه به بیمارستان قدس غزه پناه آوردند.
منابع خبری فلسطینی همچنین بامداد دوشنبه گزارش دادند که حملات اشغالگران همچنان ادامه دارد و محدوده بیمارستانهای الشفا و القدس در غزه نیز هدف قرار گرفتند.
اردوگاه النصیرات و خان یونس نیز از حمله صهیونیستها در امان نمانده است.
براساس این گزارش به دنبال حمله صهیونیستها به منطقه حی الأمل در خان یونس شماری شهید و زخمی شدند و عملیات جستجوی مفقودین در زیر آوار ادامه دارد.
گزارش میرسد که شمار زیادی نیز در حمله به منزل خانواده ابو مصطفی و منزل مسکونی دیگر در محله امارات در خانیوس شهید و زخمی شدند.
گزارشها حکایت از آن دارد که حملات ادامهدار رژیم صهیونیستی به خانیونس با حملات توپخانه این رژیم همراه است.
رژیم صهیونیستی محوطه بیمارستان قدس در تل الهوای غزه را با هدف فشار برای تخلیه آن پنج بار بمباران کرد.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد که شدت بمباران در اطراف ساختمان قدس به حدی زیادی است که آمبولانسها دیگر قادر نیستند برای اجابت درخواست کمک مجروحان و شهدا اقدام کنند.
اردن: ممانعت از ورود آب و غذا به غزه جنایت جنگی است
شاه اردن تلاش برای کوچ اجباری فلسطینیان از غزه را نقض حقوق بینالملل دانست و گفت که این اقدام همچنین آثار فاجعهباری بر همه کشورهای منطقه خواهد داشت.
عبدالله دوم همچنین تأکید کرد که باید آتشبس در غزه برقرار شود و امتداد آن به کرانه باختری برسد تا تأثیر آن بر منطقه مشخص شود.
بایدن: اسرائیل اگر دوباره نوار غزه را اشغال کند اشتباه است
جوبایدن رئیس جمهور آمریکا گفت: واشنگتن هر چیزی را که اسرائیل نیاز دارد در اختیارش قرار میدهد و فکر نمیکنم استقرار نیروهای ما ضروری باشد.
رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت: تهدیدات تروریستی در خاک ایالات متحده به دلیل تحولات خاورمیانه افزایش یافته است.
با وجود حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در نوار غزه بایدن مدعی شد که اسرائیل گروهی از افرادی را تعقیب میکند که در حملات تروریستی نقش دارند که کمتر از هلوکاست خطرناک نیست.
بایدن از زمان عملیات نیروهای مقاومت حماس در اراضی اشغالی موسوم به عملیات الاقصی تا کنون 5 بار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلفنی گفتوگو کرده است و شماری از مقامات خود را راهی سرزمینهای اشغالی کرده است.
او در ادامه مصاحبه با سی بی اس مدعی شد: مطمئن هستم که اسرائیل مطابق با قوانین جنگ عمل خواهد کرد و مردم بیگناه غزه دارو و غذا دریافت خواهند کرد!
بایدن درباره عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید کرد که فکر میکنم اگر اسرائیل دوباره نوار غزه را اشغال کند، اشتباه است با این حال رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که ورود اسرائیل به غزه و از بین بردن آنچه که او افراط گرایان حماس خوانده است یک الزام ضروری است.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره نقش ایران در عملیات طوفان الاقصی گفت: در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر کمک ایران به طراحی این عملیات وجود ندارد.
وی در ادامه با اشاره به درگیریهای محدود چند روز اخیر در شمال اراضی اشغالی، ایران و حزب الله را از دخالت در درگیریها اخیر برحذر داشت و خطاب به ایران و حزب الله گفت: دخالت نکنید..
اظهارات محمود عباس علیه حماس
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اظهاراتی ضد مقاومت حماس مدعی شد که سیاستها و اقدامات حماس مردم فلسطین را نمایندگی نمیکند.
وی در جریان یک گفتوگوی تلفنی با «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا ادعا کرد که سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف)تنها نماینده مردم فلسطین است.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا، مادورو و عباس در مورد اوضاع وحشتناک نوار غزه به دنبال حملات بی رحمانه رژیم صهیونیستی بحث و رایزنی کردند.
مادورو ضمن حمایت بی قید و شرط کاراکاس از آرمان فلسطین از ارسال 30 تن کمکهای بشردوستانه به مردم فلسطین خبر داد.
در بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا آمده است که دو رهبر در گفتوگوی تلفنی خود «خواستار آتشبس فوری و ایجاد یک کریدور کمکهای بشردوستانه» و تبعیت از قوانین بینالمللی شدند.