پایان تیرماه کجا و پایان مهرماه و قیمتی که هنوز مشخص نیست؟!

خلف وعده‌های وزیر کشاورزی روی اعصاب گندمکاران/ ماجرای هزار و یک شب گندم تمامی ندارد؟

ماجرای وعده‌های متعدد دولتی‌ها برای رفع مشکلات و پرداخت مطالبات گندمکاران، از جمله موضوعاتی است که گلایه کشاورزان را به دنبال داشته است. چراکه با وجود الزام قانونی، وزیر جهاد کشاورزی باید حداکثر تا آخر تیر ماه تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم را مشخص می‌کرد، اما هنوز وضعیت مشخص نیست!
کد خبر: ۱۱۹۹۷۲۱
|
۲۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۹ 20 October 2023
|
9543 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ ابتدا مروری داشته باشیم بر آنچه در چند هفته اخیر بر دغدغه هر ساله گندمکاران گذشته است؛ بیست و سوم شهریورماه، مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران، از تعیین تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم خبر داد و گفت: در جلسه شورای قیمـت‌گذاری محصولات کشاورزی، قیمت تضمینی، کیلویی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان برای سال زراعی ۱۴۰۲ -۱۴۰۳ تعیین شد و قرار است طبق قانون، وزیر جهاد کشاورزی تا یک هفته آینده این نرخ را ابلاغ کند. پس از این صحبت‌ها نیز روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی در واکنش به اظهارنظر و بیان غیررسمی قیمت محصولات از سوی برخی افراد و رسانه‌ها، اعلام کرد: مرجع رسمی تعیین و ابلاغ قیمت مصوب محصولات اساسی کشاورزی، شورای عالی قیمت‌گذاری به ریاست (محمد علی نیکبخت) وزیر جهاد کشاورزی است.

اما نه تنها یک هفته وعده داده شده به پایان رسید و خبری نشد، بلکه وزیر جهاد کشاورزی ۱۸ مهرماه در حاشیه آغاز طرح جهش دیم‌زار‌ها در سال زراعی جدید در پاسخ به این سوال که قیمت خرید تضمینی گندم چه زمانی اعلام می‌شود، گفت: نرخ جدید خرید تضمینی گندم تا اوایل هفته آینده اعلام و ابلاغ می‌شود.

خلف وعده های وزیر کشاورزی روی اعصاب گندمکاران/ ماجرای هزار و یک شب گندم تمامی ندارد؟

این وعده وزیر به معنای این بود که حالا با وجود گذشت چندین هفته از پایان مهلت قانونی قبلی، باید اوایل هفته گذشته، یعنی در بازه زمانی ۲۲ تا نهایتا ۲۷ مهرماه، تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم از سوی محمدعلی نیکبخت مشخص می‌شد تا خیال کشاورزان و گندمکاران در سراسر کشور راحت می‌گشت؛ اما متاسفانه باز هم خبری نشد و این بدقولی‌های وزیر، حالا با گلایه و انتقاد قشر زحمتکش کشاورز روبه رو شده است و کسی هم پاسخگوی نگرانی آن‌ها نیست.

از سوی دیگر در شرایطی که قیمت تضمینی هنوز اعلام رسمی نشده و چند هفته‌ای است که سال زراعی جدید نیز شروع شده است، خبر‌ها حکایت از افزایش قیمت کود‌های شیمیایی دارد، به گونه‌ای که کشاورزان با تغییر قیمت انواع کود و افزایش ۳۰ درصدی آن‌ها در بازار مواجه شده اند.

گفتنی است، پیشتر نمایندگان خانه ملت اعلام کرده بودند در بودجه ۱۴۰۲ قیمت کود افزایش نخواهد یافت.

کود قیمت قدیم قیمت جدید
اوره ۱۵۰.۰۰۰ ۱۹۵.۰۰۰
سوپر فسفات تریپل ۵۵۰.۰۰۰ ۷۱۵.۰۰۰
کلرور پتاسیم ۵۷۰.۰۰۰ ۷۴۵.۵۰۰
سولفات پتاسیم ۸۱۲.۵۰۰ ۵۶۸.۷۵۰
دی آمونیوم فسفات ۸۰۶.۰۰۰ ۶۲۰.۰۰۰
فسفاته ۱۳ درصد ۲۱۳.۸۵۰ ۳۰۵.۵۰۰

این وضعیت نگران کننده در شرایطی رقم خورده است که از یک سو وزیر جهاد کشاورزی به عنوان عالی ترین مقام مسئول در حوزه کشاورزی و تولید گندم، در این باره تعلل دارد و با گذشت یک ماه از سال زراعی جدید هنوز قیمت خرید تضمینی گندم را مشخص نکرده و همین باعث شده تا کشاورزان برای برنامه ریزی مالی در سال جدید، دچار تردید و نگرانی شوند و در نهایت ممکن است به تولید گندم نیز آسیب بزند و از سوی دیگر، پرداخت مطالبات گندمکاران از جمله مسائلی است که همچنان کامل پرداخت نشده است و تنها به عذرخواهی  رئیس سازمان برنامه و بودجه از گندمکاران بسنده شد و وی وعده داده تا پایان مهرماه پرداخت شود؛ مساله ای که دخل و خرج کشاورزان را ناتراز کرده است و دولت باید برای این موضوع فکری کند تا انگیزه تولید ملی از بین نرود؛ آن هم برای محصول مهم و استراتژیکی به نام گندم!

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون معتقد است: در شرایط تورم و افزایش دستمزد کارگران و هزینه‌های تولید، کشاورز باید بداند محصولی که می‌کارد به چه قیمتی خریداری خواهد شد و کارش به زیان منجر نشود؛ بنابراین باید به سرمایه اجتماعی کشاورزان آسیبی وارد نشود. قاسمی گفته است: سازمان برنامه و بودجه تاکنون حدود 25 درصد از بهای گندم خریداری‌شده کشاورزان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نداده، چون نگاه بودجه‌ای دارد و می‌گوید بودجه مربوطه تمام شده است و اگر کشاورز به سمت تولید گندم نرود، سال آینده امنیت غذایی به خطر می‌افتد؛ هرچند مسئولان قول داده‌اند، تا پایان مهرماه پول گندمکاران تسویه شود، اما تاکنون چند بار تاریخ اعلام کرده‌اند و عمل نشده است. قاسمی افزود: در اقتصاد گندم باید اعتماد طرفینی باشد، اما عملکرد سازمان برنامه و بودجه اعتماد کشاورزان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سلب می‌کند و این به زیان خودکفایی گندم و تولید کالای اساسی کشور است.

خلف وعده های وزیر کشاورزی روی اعصاب گندمکاران/ ماجرای هزار و یک شب گندم تمامی ندارد؟

مدتی قبل نیز علی قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی با اشاره به نگرانی کشاورزان اظهار داشت: الان کشاورزان نمی‌دانند قیمت گندم، جو و کلزا برای سال زراعی جدید چقدر خواهد بود. این در حالی است که فصل زراعی در خیلی از مناطق آغاز شده و در حال آماده سازی بستر‌های لازم برای کشت هستند. واقعا نمی‌دانم که چرا قانون در این باره اجرا نمی‌شود، در حالی که نمایندگان مجلس نیز در مقام ناظر بر حسن اجرای قانون باید به این مساله توجه داشته باشند، ولی نمایندگان در این باره هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. باید پرسید چرا قانونی که در سال ۱۳۹۹ توسط همین مجلس مصوب شد (بر این نکته تاکید دارد که وزیر جهاد کشاورزی تا یک هفته پس از تصمیم شورای قیمت گذاری، باید نرخ خرید تضمینی را قبل از شروع سال زراعی مصوب و ابلاغ کند) اجرا نمی‌شود؟

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور افزود: بنابراین بعد از مصوبه شورا، رئیس این شورا یک هفته زمان دارد که قیمت را ابلاغ کند، ولی الان نزدیک یک ماه می‌شود که خبری نشده است. ایمانی در خصوص قیمت ۱۹۵۰۰ تومانی نیز گفت: این نرخ بر مبنای تورم ۳۰ درصد محاسبه و لحاظ شده است؛ بنابراین، اگر تورم تا اسفندماه با تغییراتی همراه شود، قرار بر این شده است که مازاد بر تورم هم باید در قیمت اسفندماه لحاظ شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
ما کشاورزان از ماست که بر ماست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
.هر غیبت تهمت حذف شود سپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
فقط حرف می زنن همین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
خلف وعده فقط از جانب وزیر کشاورزی این دولت بوده؟!! وزیر اقتصاد خلف وعده نداشتند؟ وزیر صمت خلف وعده نداشتند؟ رئیس جمهور چطور؟ فقط جیب این مردم برای این دولت مهم بوده نه عمل به وعده ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
برادر کشاورز از خلف وعده مسئولان کشاورزی ناراحت نباش چون یکی از مشخصات استخدامی مدیران داشتن خلف وعده است. برای نمونه 13 سال است شهرداری تهران می خواهد سند واحد های تجاری واداری مجتمع تجاری ابریشم را به نام خریداران بزند. ویا شهرداری شهریار قرار بود سال 97 میدان میوه وتره بار جدید شهریار افتتاح کند ولی خبری نیست. حالا اگر جای مهر پیشانی این حضرات کم رنگ شود تمام مطبوعات ومسئولان کشور وامصیبتا سر می دهند ولی برای خلف وعده وبی تفاوتی مدیران شهرداری وکشاورزی کسی ککش هم نمی گزد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
آقا تو این شرایط مملکت کی به فکر خلف وعده است.
کشاورز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
وقتی پای خودروسازی و لوازم خانگی در میان باشه به بهانه حمایت از تولید داخلی تولیدات بی کیفیت رو چند برابر قیمت جهانی به مردم میفروشن ولی وقتی پای حمایت از کشاورز در میان باشه قیمت تولیداتش رو نصف قیمت جهانی در نظر میگیرن اونهن نسیه!
آقایان دولت گندم رو خرداد و تیرماه تحویل دادیم ولی پولش رو نگرفتیم، بذر، کود و سم رو به قیمت جهانی و نقدا به کشاورز میفروشید و تولیداتش رو ....
اینه معنی حمایت؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
آقای وزیر روستاهای ایران از غزه بدتر هستن روستائیان که خارج از بافت هستن برق و انشعاب گاز نمی دهند در فصل زمستان روستایی احتیاج به گاز دارد چرا جهاد نمی گذارد که اداره گاز به روستائیان خارج بافت گاز بدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
غزه مهمتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
دروزارت جهادکشاورزی اکثرادنبال رانت وپرکردن کیسه خودشان ودوربرشان ودلسردکردن وبیرون کردن تولیدکننده ازمیدان هستن خجالت بکشیدازرفتارخودتان میدانیدباسرنوشت چه کسانی بازی میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۹
پول‌گندم‌نمی‌تونید‌بدیت‌‌.ان‌وقت‌مخوا‌بااسرایل‌جنگ‌کنید..
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟