«ببینید به کجا رسیده ایم که برای ترجمه مدارک مهاجرت باید یک ماه در صف باشید!»
به گزارش «تابناک»، از جمله معضلاتی که کشورمان با آن دست به گریبان است، روند روز افزون مهاجرت است؛ کوچ افرادی که با مرارتهای فراوان و البته از بودجه عمومی کشور تا عالیترین مدارج تحصیل میکنند و بعد به کشورهای دیگر میروند تا آنها را نیروهای متخصصی نمایند که برای تعلیم و تعلمشان هزینهای نپرداخته اند، اما میتوانند به رایگان از توانایی ایشان بهرهمند شوند.
رویدادی که بیشتر با اصطلاحاتی مانند مهاجرت نخبگان شناخته میشود و به رغم آنکه پیرامونش سخن زیاد گفته شده، اما کماکان با قوت ادامه دارد تا جایی که قائم مقام فرهنگستان علوم در انتقاد به وضعیت میگوید: «ببینید به کجا رسیده ایم که برای ترجمه مدارک مهاجرت باید یک ماه در صف باشید!»
علی اکبر صالحی که میهمان برنامهای در رسانه ملی بود، با اشاره به آمار بسیار چشم گیر ایرانیان خارج از کشور، گفت: ۸ میلیون ایرانی خارج از کشور چه کسانی هستند؟ ما که کارگر به خارج نفرستادیم، ولی تاجر فرستادیم. بهترین فرش فروشهای ایتالیا ایرانی هستند. جزو بهترین پزشکهای آمریکایی ایرانیها هستند. در ناسا و اساتید دانشگاههای خارجی، ایرانی هستند. در بین ۱۰ میلیتی که در آمریکا بیزنسهای بیش از یک میلیارد دلاری راهانداختهاند، در کنار کشورهای فرانسه و انگلیس، ایران هم هست.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان با تاکید بر این نکته که دیدگاه غلط برخی از مسئولان، عامل تشدید مهاجرت شده، افزود: متأسفم که این را میگویم، یکی از مسئولان ما وقتی از او سؤال کرده بودند که نخبگان و پزشکان ما دارند مهاجرت میکنند، با اینکه خودش هم پزشک بود، ولی گفت «خب بروند!» آیا یک مسئول باید اینطور حرف بزند؟
وی به اشاره به آغوش گشاده غربیها برای نخبگان ایرانی گفت: خانم باربارا اسلاوین، عضو یکی از اندیشکدههای آمریکا، حدود پنج شش ماه پیش یک مقاله نوشته و در آن خواسته بود که به نخبگان ایرانی ویزا بدهند، چون با یک تیر دو نشان میزنند؛ اولاً ایران را از نخبگان خالی میکنند و دوم اینکه نخبگان ایرانی در آمریکا یکی از بهترین اقلیتها هستند که هیچ مشکل اجتماعی ندارند و به علم و تجارت و اقتصادشان کمک کردهاند.
قائم مقام فرهنگستان علوم با اشاره به یکی از نمونههای غلط در برخورد با نخبگان در دانشگاههای کشورمان گفت: استادی از خانواده مذهبی که پدرش هم شناخته شده است، مأموریت داشته به آمریکا و دو فرزندش در آمریکا به دنیا آمدهاند؛ اینها بزرگ شدهاند و درس خواندهاند و الان یکی از آنها در دانشگاه کرمان و دیگری در دانشگاه شریف ۱۰ سال است تدریس میکند، اما الان که میخواهند رسمی شوند، گفتهاند شما، چون متولد خارج از کشور و دو تابعیتی هستید، نمیتوانیم شما را رسمی کنیم!
وی افزود: خدا شاهد است باور نمیکردم. چند روز پیش هم که در وزارت علوم دعوت بودم، گفتم شما را به خدا کاری کنید. گفتم او ایرانی است. گفتم خب من هم کربلایی هستم و دو تابعیتی محسوب میشوم؛ بسمالله مرا هم بیرون کنید. گفتند نه کربلا را دو تابعیتی محسوب نمیکنیم. آخر او چه تقصیری دارد که آنجا به دنیا آمده است؟
صالحی افزود: الان دوتابعیتی اصلاً معنا ندارد. ایرانی که خارج از کشور است مثلاً در آمریکا دکتری گرفته است و میخواهد کار کند، تا گرین کارت و پاسپورت نداشته باشد، نمیتواند در جاهای حساس کار کند. اگر کسی این پاسپورت را بگیرد، یعنی تمام؟ من مسئولیتم به گونهای بوده که افرادی که خیانتهایی به کشور کردهاند را دیدهام. اتفاقاً آنهایی که خیانت به کشور کردهاند، ۹۹ درصدشان از استان خودشان هم بیرون نرفته بودند چه برسد به اینکه دوتابعیتی باشند.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: از سوی دیگر، این هراسی که ما در فضای دانشگاه ایجاد میکنیم، خوب نیست. دانشگاه باید محل تضارب آرا باشد و استاد احساس طمأنینه کند. اما از آن طرف هم حق ندارد بیاساس سخن بگوید. من حق دارم انتقاد کنم، ولی انتقاد منطقی. بیحرمتی و حرمتشکنی ممنوع است. ما اگر مسلمان هستیم که باید به طریق اولی به سنت حضرت رسول (ص) پایبند باشیم و اگر مسلمان نیستیم هم که باید اخلاق داشته باشیم. گفتند اگر دین ندارید، آزاده باشید و آزادگی خودش یک اخلاق است.
وی خاطرنشان کرد: گفتهاند به بزرگان خودتان احترام بگذارید. من به بزرگ خودم باید احترام بگذارم. حالا این بزرگ، بزرگ سیاسی است و بالاخره مسئول من است. ممکن است با او اختلاف داشته باشم، اما آیا این مجوز بیحرمتی است؟ ما باید این را رعایت کنیم، ولی استاد هم نباید هراس امنیتی داشته باشد.
قائم مقام فرهنگستان علوم با درخواست از رهبر معظم انقلاب برای ورود به مسئله دو تابعیتیها گفت: من از همین تریبون خواهش میکنم که مقام معظم رهبری یک عنایت ویژهای به این مسأله داشته باشند و بخواهند که برای ایشان یک گزارشی تهیه کنند. واقعاً این مسئله دو تابعیتی دارد مشکلآفرین میشود؛ اینها ایرانی هستند و اجازه دهیم بیایند.
صالحی با طرح این سوال که آیا فقط دوتابعیتیها جاسوس میشوند؟، گفت: این مسئله دارد اثر بدی در دانشگاهها میگذارد. من از رهبر انقلاب خواهش میکنم که به این مساله ورود کنند. خدا شاهد است که اینها عاشق ممکلتشان هستند. از بین این هشت میلیون آدم، شاید ۸۰۰ هزار نفرشان غیرقابل اعتماد باشند که خب سیستم امنیتی آنها را پیدا کند؛ چون نمیتواند پیدا کند، آیا باید به این هشت میلیون با دیده شک و تردید نگاه کنیم؟
وی افزود: در آن شورای راهبردی، آقای دکتر خرازی یکبار از من خواستند و من برای ایشان نوشتم و نظرم را گفتهام، ولی فکر میکنم خدمت رهبر انقلاب ندادند. چرا باید بگذاریم ایرانیها به دامن خارج بروند؟ چرا آنها را هول میدهیم که از کشور بروند؟ شما بروید در مراکزی که مدارک را ترجمه میکنند، ببینید برای ترجمه چقدر باید در صف انتظار بمانید؟ وقت یک ماهه میدهند. ببینید به کجا رسیدیم!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.